X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nic nie wiem, siedzę i czekam. Wcześniej mówili, że może koło 10 będzie wypis :) Ja naeet nie mam jak zmierzyć temp, najwcześniej dopiero jutro. Czekam z niecierpliwością na ten wypis, bo tam będzie cały opis z tego USG! A we wtorek mam wizytę, to będzie 17dc, wymęczę mojego gin, niech coś zrobi w końcu!

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli norma jak w każdym szpitalu;/ nie powiedzą nic konkretnego tylko trzeba czekac na wypis żeby sie cos dowiedzieć:/ pewnie siedzisz jak na szpilkach żeby juz go dostac w swoje ręce;) a ja tak patrzę, ze w poprzednim cyklu byl taki sam skok i to nic niw oznaczalo więc co tu się czlowiek nakreca;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat dzisiaj jakoś spokojniej leżę, nie wiem. I tak wczesna godzina, a wiem ile codziennie tam jest przyjęć, dzisiaj mają mieć kilka operacji, więc to też zapieprz. Staram się po prostu odpoczywać, mimo że wczoraj byłam wkurzona na maksa :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 - mam do Ciebie gorąca prośbę, wrzucałaś tutaj kiedyś listę badań, jakie i w którym cyklu, nie mogę tego znaleźć, mogłabyś może wkleić to jeszcze raz, albo przesłać mi na priv - tym razem sobie zapiszę :)
    Dziękuję! :*

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda podziwiam za spokój :) ja mialam dostać wypis o 10a wyszłam ze szpitala o13 dalej nic nie wiedząc bo ordynatorowi wypadł zabieg i wyszłam z nie wiedzą. A odrazu możecie działać ?
    Erastel wykres wygląda ładnie :)

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, tak, podobno tak ;) Jeszcze dopytam.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Mi88 - mam do Ciebie gorąca prośbę, wrzucałaś tutaj kiedyś listę badań, jakie i w którym cyklu, nie mogę tego znaleźć, mogłabyś może wkleić to jeszcze raz, albo przesłać mi na priv - tym razem sobie zapiszę :)
    Dziękuję! :*

już znalazłam :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam zwolnić łóżko, więc siedzę ze wszystkimi betami na korytarzu i czekam aż ordynator łaskawie podpisze wypis...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    już znalazłam :D
    Hope na innym wątku wrzuciła genialną listę, zobacz, post z 20:coś
    https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/listopadowe-testowanie-czyli-przedswiateczne-prezenty,14113,150.html

Maruda, dalej czekasz?:)

Pilik, Welonka - no właśnie, ciąża to jeszcze większy strach, niż starania. Tak sobie myślałam ostatnio, kiedy bym się zdecydowała na oddanie leków - nawet nie tyle zależy mi na tym, żeby w razie czego nie kupować od nowa, ale żeby nie "zapeszyć"... ja się już stresuję, a nawet w ciąży nie jestem...

Magda - mbc lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i wyobraź sobie poziom mojego wkurwienia... Tyle czekać na pieprzonym plastikowym krzesełku za cholernym jednym podpisem.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem "JUŻ" w domu, mąż mnie odebrał. Czekałam cholerne 1,5 h na wypis i jeszcze musiałam się cofać po zwolnienie lekarskie - ale mam do jutra, więc odpocznę i posprzątam w domu :)

No i teraz opis USG. Zacznę od tego, że sama nazwa zabiegu jest dość kontrowersyjna, bo nazwane jest to nacięciem niepodatnej błony dziewiczej. Z tego co mi tłumaczyła taka super położna pani Renatka, chodzi o to, że zostaje jakiś pierścień po błonie dziewiczej (możliwe, że była gruba) i właśnie to się nacina delikatnie bez szwów. No i opis mojego środka (stan na 11 dc) - endometrium 4 mm (ostatnio było 3 przy 12 dc). Wymiary jajników się zwiększyły (nie wiem co to może oznaczać?), w lewym nieznacznie, w prawym troszkę bardziej. No i na opisie po hsg jest napisanie, że są zmiany cystyczne, a na tym wczorajszym opisie jest napisane, że to pęcherzyki. I one się zmniejszyły - przy hsg były przy prawym 29 mm i lewym 24 mm, a teraz jest przy prawym 23 mm i lewym 22 mm (wydaje mi się, że ta różnica w nazewnictwie może wynikać z tego, że inny lekarz robił badanie i opisywał?). Do tego na opisie przy hsg miałam wpisane liczne drobne pęcherzyki przy lewym jajniku, a teraz tego nie mam wpisanego - o to na pewno dopytam gina we wtorek.

PCOS, ↑ testosteron.
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda dobrze, że już jesteś w domu! Ja też nie znoszę czekać, ale w szpitalach tak to jest...

Pilik nie mogę się napatrzeć na Kropka <3

Mi - Ty perfekcjonistko, mi to z trudem przychodzi uzupełnianie i planowanie w kalendarzu, muszę się mega zmuszać, a Ty pewnie to uwielbiasz :D

Jutro mam kolejne USG, 2 monitoring i znowu się stresuję jak to ja. Jeszcze wczoraj w pracy było stresująco i kurcze jak tu panować nad emocjami. A tak bardzo nie chcę zaszkodzić moim pęcherzykom hehe :)

Swoją drogą zrobiłam dzisiaj pierwszy raz w życiu! test owulacyjny, z tego co wyczytałam to negatyw, ale skoro pojawiła się w ogóle druga kreska to myślicie, że mam szansę na owulacje? No niby pęcherzyk jest pobudzony, na razie mały, ale liczę, że urósł.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42a3d18935cb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:01

mi88 lubi tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że cysta powstaje z nie pekniętego pęcherzyka.
    W czasie hsg były na tyle duże, ze było wiadomo, że nie pękły. Teraz były jeszcze dobrej wielkości.
    Taka moja teoria :)
    Może potrzebujesz leków na pęknięcie? Tak czy inaczej, jeśli pękną, to powinny jakoś teraz. Mi pękł chyba przy 21mm, granica to bodajże 24? Coś koło tego.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, mi przez cały cykl wychodzi druga kreska na teście owu, zmienia się tylko intensywność. Więc jeśli to Twój pierwszy test w życiu, to nie da się zupełnie nic powiedzieć na jego podstawie niestety :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Gabi, mi przez cały cykl wychodzi druga kreska na teście owu, zmienia się tylko intensywność. Więc jeśli to Twój pierwszy test w życiu, to nie da się zupełnie nic powiedzieć na jego podstawie niestety :)

Oki dzięki :) Jutro się dowiem u gina, ale wiecie jak to jest chciałabym już wszystko wiedzieć. Tak czy siak starać się nie zaszkodzi :P Gorzej, że na weekend wyjeżdżamy z mężem do rodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:13

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to działajcie jutro przed wyjazdem i w niedzielę po powrocie ;) Będzie idealnie co dwa dni.
    Ja jadę do hematologa, stresuję się jak zawsze przed wizytą. Na szczęście po wejściu do gabinetu mi to zwykle mija :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze sie pochwalic odebralam wyniki tsh i mam 1,32 (6 pazdziernika mialam 2,6) ft4 mam 1,55 ( norma 1,7) myslicie ze dobre bo tego nigdy nie mialam badanego.

pilik lubi tę wiadomość

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, ale ja je mam długo... Tę cystę przy lewym mam od 3 miesięcy, a tę na prawym od KILKU LAT... Mimo antykoncepcji hormonalnej też kilkuletniej ten w prawym nigdy ani nie pękł ani się nie wchłonął.

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, czyli się zaczęły zmniejszać? To super! :) Może dlatego bolą? Masz usg we wtorek?
    Anuś, śliczne tsh. Ft robiłam, ale potem dopiero odgrzebię.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudny kropek :) niech rośnie zdrowo!
    A ja muszę Wam powiedzieć, że wkoncu odwazylam się pogadać z moim K. o badaniach jego. I ustaliliśmy, że zobaczymy co powie ten nowy gin i ogarniemy tez jego. Niby wiem że to tez trzeba sprawdzić z jego strony, ale jakoś ciężko mi się było do tego zabrać, jego mina też bie była zbyt zadowolona, ale ważne że to ustaliliśmy.
    W ogole mi powiedział, ze kolejny kolega u niego w pracy został ojcem i jego już to zaczyna "denerwować". Myslalam że on tak tego nie odczuwa, a tu taki zaskok.

mi88 lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ