Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie nic nie wiem, siedzę i czekam. Wcześniej mówili, że może koło 10 będzie wypis Ja naeet nie mam jak zmierzyć temp, najwcześniej dopiero jutro. Czekam z niecierpliwością na ten wypis, bo tam będzie cały opis z tego USG! A we wtorek mam wizytę, to będzie 17dc, wymęczę mojego gin, niech coś zrobi w końcu!"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Czyli norma jak w każdym szpitalu;/ nie powiedzą nic konkretnego tylko trzeba czekac na wypis żeby sie cos dowiedzieć pewnie siedzisz jak na szpilkach żeby juz go dostac w swoje ręce;) a ja tak patrzę, ze w poprzednim cyklu byl taki sam skok i to nic niw oznaczalo więc co tu się czlowiek nakreca;)30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Akurat dzisiaj jakoś spokojniej leżę, nie wiem. I tak wczesna godzina, a wiem ile codziennie tam jest przyjęć, dzisiaj mają mieć kilka operacji, więc to też zapieprz. Staram się po prostu odpoczywać, mimo że wczoraj byłam wkurzona na maksa"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Magda - mbc wrote:Mi88 - mam do Ciebie gorąca prośbę, wrzucałaś tutaj kiedyś listę badań, jakie i w którym cyklu, nie mogę tego znaleźć, mogłabyś może wkleić to jeszcze raz, albo przesłać mi na priv - tym razem sobie zapiszę
Dziękuję! :*
już znalazłam💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:już znalazłam
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/listopadowe-testowanie-czyli-przedswiateczne-prezenty,14113,150.html
Maruda, dalej czekasz?
Pilik, Welonka - no właśnie, ciąża to jeszcze większy strach, niż starania. Tak sobie myślałam ostatnio, kiedy bym się zdecydowała na oddanie leków - nawet nie tyle zależy mi na tym, żeby w razie czego nie kupować od nowa, ale żeby nie "zapeszyć"... ja się już stresuję, a nawet w ciąży nie jestem...Magda - mbc lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Jestem "JUŻ" w domu, mąż mnie odebrał. Czekałam cholerne 1,5 h na wypis i jeszcze musiałam się cofać po zwolnienie lekarskie - ale mam do jutra, więc odpocznę i posprzątam w domu
No i teraz opis USG. Zacznę od tego, że sama nazwa zabiegu jest dość kontrowersyjna, bo nazwane jest to nacięciem niepodatnej błony dziewiczej. Z tego co mi tłumaczyła taka super położna pani Renatka, chodzi o to, że zostaje jakiś pierścień po błonie dziewiczej (możliwe, że była gruba) i właśnie to się nacina delikatnie bez szwów. No i opis mojego środka (stan na 11 dc) - endometrium 4 mm (ostatnio było 3 przy 12 dc). Wymiary jajników się zwiększyły (nie wiem co to może oznaczać?), w lewym nieznacznie, w prawym troszkę bardziej. No i na opisie po hsg jest napisanie, że są zmiany cystyczne, a na tym wczorajszym opisie jest napisane, że to pęcherzyki. I one się zmniejszyły - przy hsg były przy prawym 29 mm i lewym 24 mm, a teraz jest przy prawym 23 mm i lewym 22 mm (wydaje mi się, że ta różnica w nazewnictwie może wynikać z tego, że inny lekarz robił badanie i opisywał?). Do tego na opisie przy hsg miałam wpisane liczne drobne pęcherzyki przy lewym jajniku, a teraz tego nie mam wpisanego - o to na pewno dopytam gina we wtorek."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Maruda dobrze, że już jesteś w domu! Ja też nie znoszę czekać, ale w szpitalach tak to jest...
Pilik nie mogę się napatrzeć na Kropka
Mi - Ty perfekcjonistko, mi to z trudem przychodzi uzupełnianie i planowanie w kalendarzu, muszę się mega zmuszać, a Ty pewnie to uwielbiasz
Jutro mam kolejne USG, 2 monitoring i znowu się stresuję jak to ja. Jeszcze wczoraj w pracy było stresująco i kurcze jak tu panować nad emocjami. A tak bardzo nie chcę zaszkodzić moim pęcherzykom hehe
Swoją drogą zrobiłam dzisiaj pierwszy raz w życiu! test owulacyjny, z tego co wyczytałam to negatyw, ale skoro pojawiła się w ogóle druga kreska to myślicie, że mam szansę na owulacje? No niby pęcherzyk jest pobudzony, na razie mały, ale liczę, że urósł.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42a3d18935cb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:01
mi88 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Wydaje mi się, że cysta powstaje z nie pekniętego pęcherzyka.
W czasie hsg były na tyle duże, ze było wiadomo, że nie pękły. Teraz były jeszcze dobrej wielkości.
Taka moja teoria
Może potrzebujesz leków na pęknięcie? Tak czy inaczej, jeśli pękną, to powinny jakoś teraz. Mi pękł chyba przy 21mm, granica to bodajże 24? Coś koło tego.
Gabi, mi przez cały cykl wychodzi druga kreska na teście owu, zmienia się tylko intensywność. Więc jeśli to Twój pierwszy test w życiu, to nie da się zupełnie nic powiedzieć na jego podstawie niestety
mi88 wrote:Gabi, mi przez cały cykl wychodzi druga kreska na teście owu, zmienia się tylko intensywność. Więc jeśli to Twój pierwszy test w życiu, to nie da się zupełnie nic powiedzieć na jego podstawie niestety
Oki dzięki Jutro się dowiem u gina, ale wiecie jak to jest chciałabym już wszystko wiedzieć. Tak czy siak starać się nie zaszkodzi Gorzej, że na weekend wyjeżdżamy z mężem do rodzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 15:13
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Hehe, to działajcie jutro przed wyjazdem i w niedzielę po powrocie Będzie idealnie co dwa dni.
Ja jadę do hematologa, stresuję się jak zawsze przed wizytą. Na szczęście po wejściu do gabinetu mi to zwykle mija
Mi, ale ja je mam długo... Tę cystę przy lewym mam od 3 miesięcy, a tę na prawym od KILKU LAT... Mimo antykoncepcji hormonalnej też kilkuletniej ten w prawym nigdy ani nie pękł ani się nie wchłonął."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Pilik cudny kropek niech rośnie zdrowo!
A ja muszę Wam powiedzieć, że wkoncu odwazylam się pogadać z moim K. o badaniach jego. I ustaliliśmy, że zobaczymy co powie ten nowy gin i ogarniemy tez jego. Niby wiem że to tez trzeba sprawdzić z jego strony, ale jakoś ciężko mi się było do tego zabrać, jego mina też bie była zbyt zadowolona, ale ważne że to ustaliliśmy.
W ogole mi powiedział, ze kolejny kolega u niego w pracy został ojcem i jego już to zaczyna "denerwować". Myslalam że on tak tego nie odczuwa, a tu taki zaskok.mi88 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️