X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby :) A co u Was?

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś strasznie boli podbrzusze dziś, aż się prawie rozpłakałam z bólu, kiedy kolega powiedział coś śmiesznego w pracy i zaczęłam się śmiać nieświadoma tego, że nie powinnam ;)
    Nie wiem, co to. Dobrze, że jutro to usg.

Marudaruda, pochwal się wypisem, jak dostaniesz.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Aga27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czerwca staramy się o dzidziusia, oczywiście nadal nic z tego;( Planuję właśnie wizytę u ginekologa. Myślicie że powinnam zrobić przed wizytą jakieś badania?

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie wyjdę dzisiaj :( :( :(

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby wizyta była na kilka dni przed owulacją. Żeby było widać, czy jest pęcherzyk.
    I w zależności od tego lekarz powie, co dalej :) No chyba, że chcesz od razu zrobić jakiś komplet hormonów itp., ale nie wiem, czy póki co jest sens. Myślę, że trzeba zacząć od takich zwykłych, które kobiety powinny robić co roku niezależnie od tego, czy się starają o dziecko. Ale to Ci lekarz powinien zlecić :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Chyba nie wyjdę dzisiaj :( :( :(
    Czemu?:(

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tu tak cicho? Maruda jest usprawiedliwiona, a reszta?:D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wychodzę dzisiaj :( :( :( Jakaś popieprzona na maksa lekara siedzi, z ryja widać, że sukowata i powiedziała, że "proszę wybaczyć, ja tego wyciągać nie będę" i że "jak wrócę z krwawieniem drugi raz do szpitala to już nie będzie tak miło"... Ale ja nie krwawię tylko delikatnie plamię, a to przecież normalne skoro coś było nacinane. Rozmawiałam z pielęgniarką, która tu zmienia obok łóżko i pyta się jak się czuję itp i mówię, że po prostu jestem wkurwiona, bo widać że ta lekarka jest jakaś nie halo. A ona do mnie "no co mam pani powiedzieć...". Czyli każdy wie jaka jest. A Misiek ma dzisiaj wolne i mieliśmy sobie fajnie spędzić wieczór.

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, bez sensu. Ale przemęczysz się przez noc i jutro wyjdziesz. A jeszcze chwila i weekend.
    Masz jakąś książkę? :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, ale nie chcę czytać, jest tu telewizor...

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda ale po narkozie to zazwyczaj trzymaja dobę :) prześpisz sie i juto rano wrócisz do domu .

Ja malo udzielam sie dzisiaj bo rano bylam na zakupach kupiłam przyjaciółce prezent na urodziny i tera szukam prezentu dla siostrzenicy 10lat na urodziny jakies pomysły ? Pozniej z M byliśmy na zakupach bo zaczynamy powoli remont:)

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie była taka zwykła narkoza, to trwało chyba z 15 minut max. Leżała ze mną babka starsza i miała łyżeczkowanie i już poszła do domu, a miała tak samo jak ja. Nic już nie zrobię, ale dowiem się jak się nazywa i wystawię jej opinię w necie.

Prezent dla 10latki. To zależy czy ma jakieś zainteresowania. Czy coś szczególnie lubi? Może jakaś torebka albo wypasiony plecak? Każda kobieta to lubi ;)

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubi zwierzęta bardzo ,mowi ze będzie weterynarzem :) lubi takie pierdoły do wycinania ale chłodziłam po sklepach i nic ciekawego nie widziałam , plecak ma swój wymarzony. W obecnej chwili marzy sie jej dron ale to nie na moja kieszeń :)

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym wieku bardzo dużo robiłam na drutach i haftowałam, no i pochłaniałam książki :) Ale to zależy od dziecka :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś chciałaby mam do oddania całe opakowanie clo ,ja mam nadzieje ze w najbliższym czasie mi nie będzie potrzebne a którejś z Was moze pomóc.

mi88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny jak któraś chciałaby mam do oddania całe opakowanie clo ,ja mam nadzieje ze w najbliższym czasie mi nie będzie potrzebne a którejś z Was moze pomóc.

Możliwe, że ja będę potrzebować, ale dowiem się dopiero we wtorek.

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Też już bym chciała móc rozdawać moje leki :D Mam trzy litrowe słoje ziółek i sporo witaminek :) W sierpniu po pozytywnym teście schowałam zioła do pudełka, ale potem niestety musiałam wyciągać z powrotem.

Swoją drogą, mam dzisiaj strasznie słaby humor. W pracy średnio, potem przeczytałam tu na forum jakieś negatywne opinie na temat tego ginekologa, do którego jutro idę - a wiązałam z tą wizytą spore nadzieje i do tej pory wszyscy go chwalili. Potem zadzwoniła pani z informacją, że muszą mi odwołać wizytę u hematologa i albo idę jutro o 15, albo mam próbować łapać termin w przyszłym roku. Więc znowu muszę się zwolnić z pracy wcześniej.
    Ale może to dobrze, będę już miała skonsultowane te moje mutacje przed wizytą u ginekologa...
    Z plusów to to, że mam super rozciągliwy śluz dzisiaj. Trochę szybko - szczególnie że test owu w ogóle nie wychodzi - ale nie ufam testom do końca. Mam nadzieję, że to USG się uda jutro i dobrze wyjdzie. I że lekarz jednak będzie sympatyczny.

welonka lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda nadrobicie Przytulanki ;) xdrowko ważniejsze;)

Kurcze dziewczyny, poradzcir mi co robic;/ od pazdziernika biore Euthyrox 25 i zaczęłam tyć:/ w sensie tylko w brzuchu. Puchne strasznie i 3kg do przodu. Co to ma być ja sie pytam:(

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, widziałam Twojego ślicznego Kropka! Nam też tu wrzuć, też chcemy takie zdjęcia na wątku!:D
    Erastel, a szukałaś informacji na ten temat? Da się coś z tym zrobić?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, jakbyś poczytała o moim to włosy by Ci dęba stanęły ;) Szczególnie na wątku Invimedu poznańskiego. Ale na razie się nie zrażam. Przed chwilą była u mnie taka fajna pani położna z nocnej zmiany i miło mi się zrobiło, bo pytała jak tam, jak się czuję, jak ten tampon. Pytałam o wenflon i mówiła, że jak się dobrze czuję to właściwie nie potrzeba i mi go wyjęła. Jutro rano mają mi też wyjąć ten tampon i przez jakiś czas obserwować jak tam się wszystko zachowuje. Powiem Wam, że to straszne uczucie, tym bardziej, że on tam na razie jest na stałe i nie wyciągany nawet do sikania :/ Szczególnie, że nigdy nie nosiłam tamponów (głównie dlatego, że jakoś strasznie mnie uciskały po aplikacji, może teraz po tym poszerzeniu inaczej będzie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 20:51

mi88 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ