X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda po owulacji lekarz zabronił Ci brac duphaston?

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maruda po owulacji lekarz zabronił Ci brac duphaston?

Nie, o owulacji nie było mowy, to będzie dopiero jak zobaczymy jak wygląda sytuacja po clo. Ja się pytałam czy jakby się @ nie rozkręciła to czy mam brać duphaston na wywołanie, a on powiedział, że nie - mam czekać.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie zrozumiałam czy chodziło na wywołanie teraz czy po owu:)

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super, że się odezwalyscie :) Piszcie częściej, bo tęsknimy! A mi trochę głupio pisać dużo, bo jestem tu tylko "po znajomości" - dobrze, że po zaznaczeniu pozytywnego testu nie ma zakazu odzywania się na różowym forum ;)

Gabi, fajnie, że ten cykl na spokojnie :) I oddech od stymulacji też się przyda!

Maruda, ech :( Skoro organizm leniwy, trzeba go potraktować czarodziejskim clo!

Antubis, też się kiedyś zastanawiałam. W końcu zdecydowałam, że moja choroba nie wpłynie przecież na komórkę jajową, ani tym bardziej na plemnik, a do zagnieżdżenia dojdzie za tydzień, więc do tego czasu wydobrzeję :) Czyli trochę taka zasada, jak z alkoholem. Ale to tylko moje rozważania :)

antubis84 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka, dobrze, że torbiel maleje i będzie hsg!
    Agaaa, to kciuki za czwartek :)

agaaa90 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to nie zmienia faktu, że nie wiem jak ma go rozumieć. Znowu mam czekać na cud, który jest tylko moim złudzeniem? Bo na razie to nadal jest plamienie, nie potrzebuję nawet przebrać wkładki, bo brudzi tylko na papierze toaletowym. No i jak tak zostanie to co mam zrobić? Brać clo czy nie? Od kiedy liczyć 5 dc? Czy czekać na właściwą @? I ile?

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, myślałam, że się rozkręca :/ Bez sensu takie czekanie... Może się rozkręci...

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bez sensu...

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze myślałam że wizyta rozjasbi chociaz troche sytuację, ale moze faktyczniw moze przez zabieg @ sie przyspoeszyla i taka skapa. Ja kiedys po zabiegu bie mialam dwa miesiące i powiedzili ze to normalne. Poczekaj jeszcze i jak dalej tak bedziesz tylko plamić to może zadzwon do gina i dopytaj co masz robić.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja nigdy wcześniej nie miałam @ sama z siebie. A już nie mówiąc o tym że w 26 dc.

mi88 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak patrzę na te wasze smoczki i misie i na tej 9 miesięcznej skali i zastanawiam się kiedy i ja będę taka mogła założyć!

Maruda uszy do góry kolejny miesiąc kolejna nadzieje

Amfibis84 ja tez z tego rocznika wiec podwójnie trzymam kciuki za świąteczne ❤️ I dobre efekty przyjemnej roboty ;)

Ja z kolei czekam na jedna wredna @ brzuch boli mnie już od 3 dni wiec pewnie lada chwila.
    A ponieważ przeprowadziłam się niedawno do Wawy i daleko ki do mojej gin to chyba nieuchronnie czeka mnie poszukiwanie lokalne...czy ktoś mógłby polecić dobrego ginekologa-endokrynologa w stolicy??

mi88 lubi tę wiadomość

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • antubis84 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Dziewczyny, super, że się odezwalyscie :) Piszcie częściej, bo tęsknimy! A mi trochę głupio pisać dużo, bo jestem tu tylko "po znajomości" - dobrze, że po zaznaczeniu pozytywnego testu nie ma zakazu odzywania się na różowym forum ;)

Gabi, fajnie, że ten cykl na spokojnie :) I oddech od stymulacji też się przyda!

Maruda, ech :( Skoro organizm leniwy, trzeba go potraktować czarodziejskim clo!

Antubis, też się kiedyś zastanawiałam. W końcu zdecydowałam, że moja choroba nie wpłynie przecież na komórkę jajową, ani tym bardziej na plemnik, a do zagnieżdżenia dojdzie za tydzień, więc do tego czasu wydobrzeję :) Czyli trochę taka zasada, jak z alkoholem. Ale to tylko moje rozważania :)

Dzięki za odpowiedź :) Chyba masz rację, szkoda marnować cyklu a zanim dojdzie do ewentualnego zagnieżdżenia to zdążę się wykurować :)

mi88 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda mi lekarz mowil zawsze ze@ liczyć od kiedy pojawi sie krew a nie brązowe plamienie ,poczekaj do tego 5dc zobaczysz co będzie.

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antubis84 wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) Chyba masz rację, szkoda marnować cyklu a zanim dojdzie do ewentualnego zagnieżdżenia to zdążę się wykurować :)
    Tylko pamiętaj, że nie wolno ibuprofenu - i nie poleca się go nawet przy staraniach. Sprawdzałam wcześniej Twoje Theraflu i tam jest bezpieczny paracetamol - nie jestem pewna, czy wybrałaś świadomie, ale na wszelki wypadek piszę :)

Maruda, mam nadzieję, że jednak zacznie Ci się krwawienie na poważnie... bo takie plamienie to rzeczywiście nie wiadomo, jak liczyć... w sumie czemu powiedział, żeby nie brać Duphastonu? Uzasadnił to jakoś?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie mówił dlaczego. Może to ma związek z tą operacją? Progresteron zagęszcza żółć... Nie wiem. Mi to nawet pasuje, bo zawsze źle się czuję po duphastonie.
    Welonka, wszędzie trąbią, że krwawienie zaczyna się jak musisz użyć podpaski, a wszystko delikatniejsze to plamienie. Ale idąc Twoim tokiem myślenia to musiałabym miec 1 dc wczoraj jak i nie w niedzielę nawet.

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antubis ja w cyklu którym udało sie pilam fervex do pozytywnego testu na tak wczesnym etapie nie mja wpływu na dziecko .

Do 5dc masz pare dni zobacz jak rozwinie sie sytuacja,ja mialam raz taka sytuacje podczas stymulacji ja brałam od3dc i tez nie bylam pewna czy to juz 3dc czy nie bo ten @byl jakis nijaki ale zaryzykowałam i pęcherzyki urosły owulacja byla.

antubis84 lubi tę wiadomość

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Do 5dc masz pare dni zobacz jak rozwinie sie sytuacja
    Tylko problem jest taki, że 1dc jeszcze prawdopodobnie nie było, więc to nie jest kwestia czekania paru dni - a nie wiadomo ilu dni...

Marudaruda lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Tylko problem jest taki, że 1dc jeszcze prawdopodobnie nie było, więc to nie jest kwestia czekania paru dni - a nie wiadomo ilu dni...

No właśnie. Ja mogę sobie czekać do 5 dc, ale nie wiem kiedy 1 dc...

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja bym zaczęła liczyć narazie od dnia w ktorym pojawiło sie krwawienie ,jesli nie rozchyla sie i uważasz ze to nie jest miesiączka to lepiej odpusic ten cykl stymulacji wziac normalnie po16dc duphaston na wywołanie a w następnym cyklu zacząć dopiero przyjmować clo . Szkoda ze gin Ci nie powiedzial czy jus masz to liczyć jako @czybnie

age.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnnie każdy lekarz mówił, że okres zaczyna się liczyć od żywej krwi bez względu na ilość.

thgfugpjfonf59xe.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ