Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Maruda po owulacji lekarz zabronił Ci brac duphaston?
Nie, o owulacji nie było mowy, to będzie dopiero jak zobaczymy jak wygląda sytuacja po clo. Ja się pytałam czy jakby się @ nie rozkręciła to czy mam brać duphaston na wywołanie, a on powiedział, że nie - mam czekać."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Dziewczyny, super, że się odezwalyscie Piszcie częściej, bo tęsknimy! A mi trochę głupio pisać dużo, bo jestem tu tylko "po znajomości" - dobrze, że po zaznaczeniu pozytywnego testu nie ma zakazu odzywania się na różowym forum
Gabi, fajnie, że ten cykl na spokojnie I oddech od stymulacji też się przyda!
Maruda, ech Skoro organizm leniwy, trzeba go potraktować czarodziejskim clo!
Antubis, też się kiedyś zastanawiałam. W końcu zdecydowałam, że moja choroba nie wpłynie przecież na komórkę jajową, ani tym bardziej na plemnik, a do zagnieżdżenia dojdzie za tydzień, więc do tego czasu wydobrzeję Czyli trochę taka zasada, jak z alkoholem. Ale to tylko moje rozważaniaantubis84 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
No ale to nie zmienia faktu, że nie wiem jak ma go rozumieć. Znowu mam czekać na cud, który jest tylko moim złudzeniem? Bo na razie to nadal jest plamienie, nie potrzebuję nawet przebrać wkładki, bo brudzi tylko na papierze toaletowym. No i jak tak zostanie to co mam zrobić? Brać clo czy nie? Od kiedy liczyć 5 dc? Czy czekać na właściwą @? I ile?"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Kurcze myślałam że wizyta rozjasbi chociaz troche sytuację, ale moze faktyczniw moze przez zabieg @ sie przyspoeszyla i taka skapa. Ja kiedys po zabiegu bie mialam dwa miesiące i powiedzili ze to normalne. Poczekaj jeszcze i jak dalej tak bedziesz tylko plamić to może zadzwon do gina i dopytaj co masz robić.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Kochane tak patrzę na te wasze smoczki i misie i na tej 9 miesięcznej skali i zastanawiam się kiedy i ja będę taka mogła założyć!
Maruda uszy do góry kolejny miesiąc kolejna nadzieje
Amfibis84 ja tez z tego rocznika wiec podwójnie trzymam kciuki za świąteczne ❤️ I dobre efekty przyjemnej roboty
Ja z kolei czekam na jedna wredna @ brzuch boli mnie już od 3 dni wiec pewnie lada chwila.
A ponieważ przeprowadziłam się niedawno do Wawy i daleko ki do mojej gin to chyba nieuchronnie czeka mnie poszukiwanie lokalne...czy ktoś mógłby polecić dobrego ginekologa-endokrynologa w stolicy??mi88 lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
mi88 wrote:Dziewczyny, super, że się odezwalyscie Piszcie częściej, bo tęsknimy! A mi trochę głupio pisać dużo, bo jestem tu tylko "po znajomości" - dobrze, że po zaznaczeniu pozytywnego testu nie ma zakazu odzywania się na różowym forum
Gabi, fajnie, że ten cykl na spokojnie I oddech od stymulacji też się przyda!
Maruda, ech Skoro organizm leniwy, trzeba go potraktować czarodziejskim clo!
Antubis, też się kiedyś zastanawiałam. W końcu zdecydowałam, że moja choroba nie wpłynie przecież na komórkę jajową, ani tym bardziej na plemnik, a do zagnieżdżenia dojdzie za tydzień, więc do tego czasu wydobrzeję Czyli trochę taka zasada, jak z alkoholem. Ale to tylko moje rozważania
Dzięki za odpowiedź Chyba masz rację, szkoda marnować cyklu a zanim dojdzie do ewentualnego zagnieżdżenia to zdążę się wykurowaćmi88 lubi tę wiadomość
-
antubis84 wrote:Dzięki za odpowiedź Chyba masz rację, szkoda marnować cyklu a zanim dojdzie do ewentualnego zagnieżdżenia to zdążę się wykurować
Maruda, mam nadzieję, że jednak zacznie Ci się krwawienie na poważnie... bo takie plamienie to rzeczywiście nie wiadomo, jak liczyć... w sumie czemu powiedział, żeby nie brać Duphastonu? Uzasadnił to jakoś?
Nie, nie mówił dlaczego. Może to ma związek z tą operacją? Progresteron zagęszcza żółć... Nie wiem. Mi to nawet pasuje, bo zawsze źle się czuję po duphastonie.
Welonka, wszędzie trąbią, że krwawienie zaczyna się jak musisz użyć podpaski, a wszystko delikatniejsze to plamienie. Ale idąc Twoim tokiem myślenia to musiałabym miec 1 dc wczoraj jak i nie w niedzielę nawet."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Antubis ja w cyklu którym udało sie pilam fervex do pozytywnego testu na tak wczesnym etapie nie mja wpływu na dziecko .
Do 5dc masz pare dni zobacz jak rozwinie sie sytuacja,ja mialam raz taka sytuacje podczas stymulacji ja brałam od3dc i tez nie bylam pewna czy to juz 3dc czy nie bo ten @byl jakis nijaki ale zaryzykowałam i pęcherzyki urosły owulacja byla.antubis84 lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Do 5dc masz pare dni zobacz jak rozwinie sie sytuacja
Marudaruda lubi tę wiadomość
mi88 wrote:Tylko problem jest taki, że 1dc jeszcze prawdopodobnie nie było, więc to nie jest kwestia czekania paru dni - a nie wiadomo ilu dni...
No właśnie. Ja mogę sobie czekać do 5 dc, ale nie wiem kiedy 1 dc..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Dlatego ja bym zaczęła liczyć narazie od dnia w ktorym pojawiło sie krwawienie ,jesli nie rozchyla sie i uważasz ze to nie jest miesiączka to lepiej odpusic ten cykl stymulacji wziac normalnie po16dc duphaston na wywołanie a w następnym cyklu zacząć dopiero przyjmować clo . Szkoda ze gin Ci nie powiedzial czy jus masz to liczyć jako @czybnie