Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Lililo wrote:Mogłybyście napisać coś wicej o tabletkach Ovarin? Jak je stosujecie, czy można je brać przy Hashimoto, na czczo czy po jedzeniu? Będę wdzięczna za informacje
Ovarin można brać zawsze, wydaje mi się, że nie zaszkodzi. Ja biorę go zawsze po lub podczas jakiegoś posiłku, dwie tabletki razem, zawsze trochę popijam. Tak naprawdę w ulotce nie ma nic napisane, więc to znaczy, że pozostaje dowolność co do zażywania"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Moja koleżanka z pracy też kochała żelki w ciąży
Marudaruda lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Marudaruda wrote:Ovarin można brać zawsze, wydaje mi się, że nie zaszkodzi. Ja biorę go zawsze po lub podczas jakiegoś posiłku, dwie tabletki razem, zawsze trochę popijam. Tak naprawdę w ulotce nie ma nic napisane, więc to znaczy, że pozostaje dowolność co do zażywania
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Lepiej brac 2x1 lepiej się wchłania Sporo dziewczyn tak bierze ja tez tak brałam może warto spróbować
A u mnie jakoś lepiej się sprawdziło 1x2, nie wiem czemu. No ale mówię, najlepiej wypróbować na samej sobie.
Boję się jutra. Bardzo, strasznie, przeraźliwie boję się jutrzejszej wizyty. I tego, że gin powie, że nie było żadnej owulacji, że po prostu tak wyszło, a to wszystko jest zupełnie przypadkowe i nic nie znaczące"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Lililo wrote:Dzięki za odpowiedzi a czy mona go brać niezależnie od momentu cyklu czy od pierwszego dnia?
Można od obojętnie którego dc, nie ma znaczenia."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Ineczka wrote:Jak milo to jesteśmy ) Właśnie zajadam żelki z małym żelkiem
Nie polecałabym jesc żelkow w ciazy, tzn w ogole polecałabym ich unikac, ale w ciązy szczegolnie. Od dawna są glosy, że są bardzo niezdrowe, sztuczne i rakotwórcze. Wklejam pierwszy lepszy art z google. Ale oczywiscie to Twoja decyzja.
https://vitalia.pl/artykul6495_Obnazamy-zelki.html
-
Marudaruda wrote:A u mnie jakoś lepiej się sprawdziło 1x2, nie wiem czemu. No ale mówię, najlepiej wypróbować na samej sobie.
Boję się jutra. Bardzo, strasznie, przeraźliwie boję się jutrzejszej wizyty. I tego, że gin powie, że nie było żadnej owulacji, że po prostu tak wyszło, a to wszystko jest zupełnie przypadkowe i nic nie znaczącewelonka lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Maruda jak byla owu to i tak Ci nie powie raczej nic gin. Nie stresuj się bedzie dobrzs, wazne ze widzisz zmiany po zabiegu i po ovaribie to juz coś
No a nie powinien widzieć tego ciałka żółtego czy jak to tam...?"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:No a nie powinien widzieć tego ciałka żółtego czy jak to tam...?
Hej jeśli mogę się wtrącić... Co prawda dopiero zaczynam starania ale miałam 2 cykle monitorowane i rzeczywiście, jak byłam na wizycie u gina po owulacji to w opisie napisał : "W jajniku prawym ciałko żółte po-owulacyjne, za macicą ślad płynu." Z tym, że owulacja była dzień wcześniej więc nie wiem jak to będzie u Ciebie Marudaruda jeśli miałaś owulacje kilka dni temu.
Ale trzeba być dobrej myśli, może to rzeczywiście zagnieżdżenie
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Nie wiem, ale zarzekam się, że JUŻ NIC WIĘCEJ NIE CZYTAM, bo zaraz zeświruję... Dwa dni plamienia to dużo, zaraz się z tego zrobi krwawienie i będzie dupa Płakać mi się chce z tego wszystkiego.
Ja biorę tylko ovarin, odkąd go zażywam odstawiłam kwas foliowy."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
W ovarinie jest dobra dawka kwasu foliowego, więc on już wystarczy
Ja nawet ani razu nie weszłam na tą fioletą stronę, bo boję się że naczytam się coś o poronieniach itp i się będę nakręcała :p :p
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:W ovarinie jest dobra dawka kwasu foliowego, więc on już wystarczy
Ja nawet ani razu nie weszłam na tą fioletą stronę, bo boję się że naczytam się coś o poronieniach itp i się będę nakręcała :p :p
Ja Ci się wcale nie dziwię, sama widzę po sobie... Już nawet małżowi nic nie mówię, wie tylko Agusia, która mnie strasznie wspiera , ale cholernie czekam na jutro... I chciałabym bardzo zasnąć i obudzić się za tydzień!"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:No a nie powinien widzieć tego ciałka żółtego czy jak to tam...?
Jedyne, co zobaczy ginekolog teraz, to, jak grube jest endometrium. To nie powie Ci na 100%, czy owulacja była, za to wskaże, czy ewentualna ciąża może się utrzymać.
A nawet jeśli będzie cienkie, co może wskazywać na brak owulacji, to i tak przecież macie bardzo dobry plan działania na najbliższe miesiące Trzeba być dobrej myśli!
Paulinaaa, nie czytaj. W razie czego zadawaj mi tu pytania, a ja będę Ci ładnie odpowiadać
Ja się i tak już naczytałam tyle złego po tym biochemie, że mi żadne czytanie nie zaszkodzi, a z Tobą mogę się dzielić filtrowaną wiedzą
Jak się czujesz? Na kiedy ustaliłaś sobie wizytę?
Witajcie, nowe dziewczyny!
A jeśli chodzi o te żelki - przeczytałam ten artykuł i w sumie wygląda na to, że nie są bardziej niezdrowe, niż inne słodycze - chociażby landrynki. Wiadomo, że najlepiej zawsze zdrowo się odżywiać, ale nie ma co panikować
Marudaruda, Paulinaaa, gacka89 lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi, kocham Cię Czekałam aż mi ktoś to powie! Miał być zupełnie bezstresowy miesiąc, zupełnie na luzie, bo przecież bez starań, bo operacja, bo nie wiadomo jak to będzie... A jest najtragiczniej z wszystkich! Ale dodałaś mi bardzo otuchy tym, że on faktycznie może nie wiedzieć co tam się dzieje Cały miesiąc sumiennie (ale trochę nieświadomie) jadłam migdały i sama jestem ciekawa co z tym endometrium wyjdzie... Ja już powoli spróbuję się wyciszyć przed nocą, bo nie usnę, a jutro rano czekam na pięknu skok temperatury, a po wstaniu żółty bobo Trzymajcie kciuki. Do jutra
DZIĘKUJĘ Wam, że jesteście! :*Paulinaaa, mi88, gacka89 lubią tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Maruda ja tez nigdy nie usłyszałam na monitoringu ze lekarz po owulacji widzi cialko żółte ,zawsze było tylko czy pękły czy nie.
W dzisiejszych czasach żywność jest tak przetworzona,ze prawie wszystko może powodować raka .
U nas na czerwcówkach spokojnie ale tez często nie mogę odnaleźć się. Tylko nasz czerwiec jakiś pechowy duzo poronień i u kilku dziewczyn okazało sie ze maluszki maja zespól Edwardsa niby rzadko się zdarza
Nas jeszcze czeka podróż do Krakowa albo Lublina do kliniki genetycznej tylko musze wypytać gina gdzie lepiej ,dostałam namiary na Lodz i Warszawa ale to za daleko dla nas .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 22:19
-
No ja tez bylam u gina po owu własnie wiedzialam ze była po temperaturze i of potwierdził i gin mi powiedzial ze jak juz była to nic nie zobaczy i faktycznie, a po 2 dniach dostalam @. Maruda idz spać, wyluzuj przed wizytą, wiem, że czekanie jest najgorsze, (ja jeszcze czekam do piatku) przynajmniej sprawdzi czy to plamienie nie ma innego źródła.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
mi88 wrote:Nie nie, ciałka żółtego nie zobaczy. Ja kiedyś byłam jakieś dwa dni po owu i nic nie było. Potem byłam z 10 dni po owu i po prostu endometrium było "jak przed okresem".
Jedyne, co zobaczy ginekolog teraz, to, jak grube jest endometrium. To nie powie Ci na 100%, czy owulacja była, za to wskaże, czy ewentualna ciąża może się utrzymać.
A nawet jeśli będzie cienkie, co może wskazywać na brak owulacji, to i tak przecież macie bardzo dobry plan działania na najbliższe miesiące Trzeba być dobrej myśli!
Paulinaaa, nie czytaj. W razie czego zadawaj mi tu pytania, a ja będę Ci ładnie odpowiadać
Ja się i tak już naczytałam tyle złego po tym biochemie, że mi żadne czytanie nie zaszkodzi, a z Tobą mogę się dzielić filtrowaną wiedzą
Jak się czujesz? Na kiedy ustaliłaś sobie wizytę?
Witajcie, nowe dziewczyny!
A jeśli chodzi o te żelki - przeczytałam ten artykuł i w sumie iwygląda na to, że nie są bardziej niezdrowe, niż inne słodycze - chociażby landrynki. Wiadomo, że najlepiej zawsze zdrowo się odżywiać, ale nie ma co panikować
edwarda20 lubi tę wiadomość
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615