X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Lililo Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłybyście napisać coś wicej o tabletkach Ovarin? Jak je stosujecie, czy można je brać przy Hashimoto, na czczo czy po jedzeniu? Będę wdzięczna za informacje :-)

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililo wrote:
    Mogłybyście napisać coś wicej o tabletkach Ovarin? Jak je stosujecie, czy można je brać przy Hashimoto, na czczo czy po jedzeniu? Będę wdzięczna za informacje :-)

Ovarin można brać zawsze, wydaje mi się, że nie zaszkodzi. Ja biorę go zawsze po lub podczas jakiegoś posiłku, dwie tabletki razem, zawsze trochę popijam. Tak naprawdę w ulotce nie ma nic napisane, więc to znaczy, że pozostaje dowolność co do zażywania :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Moja koleżanka z pracy też kochała żelki w ciąży :D
    Uwielbiam w ciąży i przed i chyba od zawsze pycha jak zobaczyłam pierwsze usg to właśnie ukazał nam się taki mały zelek :) najlepsze harribo czerwone omnomnno

Marudaruda lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Ovarin można brać zawsze, wydaje mi się, że nie zaszkodzi. Ja biorę go zawsze po lub podczas jakiegoś posiłku, dwie tabletki razem, zawsze trochę popijam. Tak naprawdę w ulotce nie ma nic napisane, więc to znaczy, że pozostaje dowolność co do zażywania :)
    Lepiej brac 2x1 lepiej się wchłania :) Sporo dziewczyn tak bierze ja tez tak brałam może warto spróbować :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Lepiej brac 2x1 lepiej się wchłania :) Sporo dziewczyn tak bierze ja tez tak brałam może warto spróbować :)

A u mnie jakoś lepiej się sprawdziło 1x2, nie wiem czemu. No ale mówię, najlepiej wypróbować na samej sobie.

Boję się jutra. Bardzo, strasznie, przeraźliwie boję się jutrzejszej wizyty. I tego, że gin powie, że nie było żadnej owulacji, że po prostu tak wyszło, a to wszystko jest zupełnie przypadkowe i nic nie znaczące :(

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Lililo Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :-) a czy mona go brać niezależnie od momentu cyklu czy od pierwszego dnia?

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililo wrote:
    Dzięki za odpowiedzi :-) a czy mona go brać niezależnie od momentu cyklu czy od pierwszego dnia?

Można od obojętnie którego dc, nie ma znaczenia.

PCOS, ↑ testosteron.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jak milo to jesteśmy :)) Właśnie zajadam żelki z małym żelkiem ;)

Nie polecałabym jesc żelkow w ciazy, tzn w ogole polecałabym ich unikac, ale w ciązy szczegolnie. Od dawna są glosy, że są bardzo niezdrowe, sztuczne i rakotwórcze. Wklejam pierwszy lepszy art z google. Ale oczywiscie to Twoja decyzja.

https://vitalia.pl/artykul6495_Obnazamy-zelki.html

dqprqps6kaqxmc83.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    A u mnie jakoś lepiej się sprawdziło 1x2, nie wiem czemu. No ale mówię, najlepiej wypróbować na samej sobie.

Boję się jutra. Bardzo, strasznie, przeraźliwie boję się jutrzejszej wizyty. I tego, że gin powie, że nie było żadnej owulacji, że po prostu tak wyszło, a to wszystko jest zupełnie przypadkowe i nic nie znaczące :(
    Maruda jak byla owu to i tak Ci nie powie raczej nic gin. Nie stresuj się bedzie dobrzs, wazne ze widzisz zmiany po zabiegu i po ovaribie to juz coś :)

welonka lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Maruda jak byla owu to i tak Ci nie powie raczej nic gin. Nie stresuj się bedzie dobrzs, wazne ze widzisz zmiany po zabiegu i po ovaribie to juz coś :)

No a nie powinien widzieć tego ciałka żółtego czy jak to tam...?

PCOS, ↑ testosteron.
  • antubis84 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:

Hej :) jeśli mogę się wtrącić... Co prawda dopiero zaczynam starania ale miałam 2 cykle monitorowane i rzeczywiście, jak byłam na wizycie u gina po owulacji to w opisie napisał : "W jajniku prawym ciałko żółte po-owulacyjne, za macicą ślad płynu." Z tym, że owulacja była dzień wcześniej więc nie wiem jak to będzie u Ciebie Marudaruda jeśli miałaś owulacje kilka dni temu.
    Ale trzeba być dobrej myśli, może to rzeczywiście zagnieżdżenie :) :) :)

Marudaruda lubi tę wiadomość

• antubis84 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które biorą Ovarin, inofolic i tego typu "wspomagacze"
    Czy oprócz tego łykacie jeszcze kwas foliowy ?

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ale zarzekam się, że JUŻ NIC WIĘCEJ NIE CZYTAM, bo zaraz zeświruję... Dwa dni plamienia to dużo, zaraz się z tego zrobi krwawienie i będzie dupa :( Płakać mi się chce z tego wszystkiego.

Ja biorę tylko ovarin, odkąd go zażywam odstawiłam kwas foliowy.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ovarinie jest dobra dawka kwasu foliowego, więc on już wystarczy :)

Ja nawet ani razu nie weszłam na tą fioletą stronę, bo boję się że naczytam się coś o poronieniach itp i się będę nakręcała :p :p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    W ovarinie jest dobra dawka kwasu foliowego, więc on już wystarczy :)

Ja nawet ani razu nie weszłam na tą fioletą stronę, bo boję się że naczytam się coś o poronieniach itp i się będę nakręcała :p :p

Ja Ci się wcale nie dziwię, sama widzę po sobie... Już nawet małżowi nic nie mówię, wie tylko Agusia, która mnie strasznie wspiera <3, ale cholernie czekam na jutro... I chciałabym bardzo zasnąć i obudzić się za tydzień!

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Nie nie, ciałka żółtego nie zobaczy. Ja kiedyś byłam jakieś dwa dni po owu i nic nie było. Potem byłam z 10 dni po owu i po prostu endometrium było "jak przed okresem".
    Jedyne, co zobaczy ginekolog teraz, to, jak grube jest endometrium. To nie powie Ci na 100%, czy owulacja była, za to wskaże, czy ewentualna ciąża może się utrzymać.
    A nawet jeśli będzie cienkie, co może wskazywać na brak owulacji, to i tak przecież macie bardzo dobry plan działania na najbliższe miesiące :) Trzeba być dobrej myśli!

Paulinaaa, nie czytaj. W razie czego zadawaj mi tu pytania, a ja będę Ci ładnie odpowiadać :D
    Ja się i tak już naczytałam tyle złego po tym biochemie, że mi żadne czytanie nie zaszkodzi, a z Tobą mogę się dzielić filtrowaną wiedzą :D
    Jak się czujesz? Na kiedy ustaliłaś sobie wizytę? :)

Witajcie, nowe dziewczyny! :)

A jeśli chodzi o te żelki - przeczytałam ten artykuł i w sumie wygląda na to, że nie są bardziej niezdrowe, niż inne słodycze - chociażby landrynki. Wiadomo, że najlepiej zawsze zdrowo się odżywiać, ale nie ma co panikować :)

Marudaruda, Paulinaaa, gacka89 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, kocham Cię <3 <3 <3 <3 <3 Czekałam aż mi ktoś to powie! Miał być zupełnie bezstresowy miesiąc, zupełnie na luzie, bo przecież bez starań, bo operacja, bo nie wiadomo jak to będzie... A jest najtragiczniej z wszystkich! Ale dodałaś mi bardzo otuchy tym, że on faktycznie może nie wiedzieć co tam się dzieje :) Cały miesiąc sumiennie (ale trochę nieświadomie) jadłam migdały i sama jestem ciekawa co z tym endometrium wyjdzie... Ja już powoli spróbuję się wyciszyć przed nocą, bo nie usnę, a jutro rano czekam na pięknu skok temperatury, a po wstaniu żółty bobo :) Trzymajcie kciuki. Do jutra :)
    DZIĘKUJĘ Wam, że jesteście! :*

Paulinaaa, mi88, gacka89 lubią tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda ja tez nigdy nie usłyszałam na monitoringu ze lekarz po owulacji widzi cialko żółte ,zawsze było tylko czy pękły czy nie.

W dzisiejszych czasach żywność jest tak przetworzona,ze prawie wszystko może powodować raka .

U nas na czerwcówkach spokojnie ale tez często nie mogę odnaleźć się. Tylko nasz czerwiec jakiś pechowy duzo poronień i u kilku dziewczyn okazało sie ze maluszki maja zespól Edwardsa niby rzadko się zdarza :(
    Nas jeszcze czeka podróż do Krakowa albo Lublina do kliniki genetycznej tylko musze wypytać gina gdzie lepiej ,dostałam namiary na Lodz i Warszawa ale to za daleko dla nas .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 22:19

age.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez bylam u gina po owu własnie wiedzialam ze była po temperaturze i of potwierdził i gin mi powiedzial ze jak juz była to nic nie zobaczy i faktycznie, a po 2 dniach dostalam @. Maruda idz spać, wyluzuj przed wizytą, wiem, że czekanie jest najgorsze, (ja jeszcze czekam do piatku) przynajmniej sprawdzi czy to plamienie nie ma innego źródła.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Nie nie, ciałka żółtego nie zobaczy. Ja kiedyś byłam jakieś dwa dni po owu i nic nie było. Potem byłam z 10 dni po owu i po prostu endometrium było "jak przed okresem".
    Jedyne, co zobaczy ginekolog teraz, to, jak grube jest endometrium. To nie powie Ci na 100%, czy owulacja była, za to wskaże, czy ewentualna ciąża może się utrzymać.
    A nawet jeśli będzie cienkie, co może wskazywać na brak owulacji, to i tak przecież macie bardzo dobry plan działania na najbliższe miesiące :) Trzeba być dobrej myśli!

Paulinaaa, nie czytaj. W razie czego zadawaj mi tu pytania, a ja będę Ci ładnie odpowiadać :D
    Ja się i tak już naczytałam tyle złego po tym biochemie, że mi żadne czytanie nie zaszkodzi, a z Tobą mogę się dzielić filtrowaną wiedzą :D
    Jak się czujesz? Na kiedy ustaliłaś sobie wizytę? :)

Witajcie, nowe dziewczyny! :)

A jeśli chodzi o te żelki - przeczytałam ten artykuł i w sumie iwygląda na to, że nie są bardziej niezdrowe, niż inne słodycze - chociażby landrynki. Wiadomo, że najlepiej zawsze zdrowo się odżywiać, ale nie ma co panikować :)
    Dokładnie wszystko z umiarem :)) Wiadomo nie jem ich 5 kg tylko to jets może moja druga paczka w ciąży słodkiego nie jem wcale i unikam takich sztucznych na sam widok bolą mnie zeby. Dziękuje za artykuł zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ