X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś mierzyłam temperaturę i najpierw było 36,3 za drugim razem 36,4 a później dwa razy wyszło 36,5
    Za kazdym razem nie ruszałam sie z miejsca, Jak myślicie która zaznaczyć??

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek, zaznaczyłabym 36.3, ewentualnie 36.4. Myślę, że to może być kwestia tego, że Twój organizm się rozbudza i wtedy rośnie temperatura. Dlatego nie wolno mierzyć po wstaniu z łóżka, bo temperatura od razu leci do góry.

Karota, dobrze Cię tu widzieć :) Tu sporo doświadczonych dziewczyn z PCOS, łatwiej razem i zawsze ktoś doradzi.

Maruda, nawet jeśli nic nie wyjdzie, to i tak widać, że zdecydowanie idzie ku dobremu!

Marudaruda lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pierniczę, nie wiem co się dzieje, ale miałam plamienie! Poszłam siku i po wytarciu było pełno spermy z rana a w tym takie malutkie czerwone kropeczki krwi, niedużo tego. Gdyby faktycznie owu była to dzisiaj byłby chyba 8 dpo.

mi88 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Dibolek, zaznaczyłabym 36.3, ewentualnie 36.4. Myślę, że to może być kwestia tego, że Twój organizm się rozbudza i wtedy rośnie temperatura. Dlatego nie wolno mierzyć po wstaniu z łóżka, bo temperatura od razu leci do góry.

Karota, dobrze Cię tu widzieć :) Tu sporo doświadczonych dziewczyn z PCOS, łatwiej razem i zawsze ktoś doradzi.

Maruda, nawet jeśli nic nie wyjdzie, to i tak widać, że zdecydowanie idzie ku dobremu!
    Wiem że po wstaniu jest niemiarodajna ale ja właśnie nie wstałam z łóżka nawet. Niby przedwczoraj była owu ale jak mam zaznaczyć 36,3 to znaczy że jej jednak nie bylo :/
    Miałam budzik 7:30 zmierzyłam i było 36,3 poszłam spać dalej obudziłam sie o 8:30 było 36,4 poszłam dalej spać i jak się obudziłam o 9:00 dwa razy było 36,5

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Wiem że po wstaniu jest niemiarodajna ale ja właśnie nie wstałam z łóżka nawet. Niby przedwczoraj była owu ale jak mam zaznaczyć 36,3 to znaczy że jej jednak nie bylo :/
    Miałam budzik 7:30 zmierzyłam i było 36,3 poszłam spać dalej obudziłam sie o 8:30 było 36,4 poszłam dalej spać i jak się obudziłam o 9:00 dwa razy było 36,5

No i dlatego jest tak istotne mierzenie o stałej porze! Im później tym temperatura wyższa. U Ciebie było to 36,3.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    O ja pierniczę, nie wiem co się dzieje, ale miałam plamienie! Poszłam siku i po wytarciu było pełno spermy z rana a w tym takie malutkie czerwone kropeczki krwi, niedużo tego. Gdyby faktycznie owu była to dzisiaj byłby chyba 8 dpo.
    U mnie jednego dnia pojawił się taki śluz zabarwiony na różowo nie wiem jak go opisać dokładnie 4dpo

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    U mnie jednego dnia pojawił się taki śluz zabarwiony na różowo nie wiem jak go opisać dokładnie 4dpo

No właśnie, jak to opisać. U mnie to były raczej resztki spermy z rana, ale z takimi jakby kropeczkami czerwonymi, ewidentnie było widać delikatną krew. Mam jeden test w domu, co prawda chyba nie jest super czuły, ale pieprzę, jutro robię! Jutro też będę w mieście więc kupię ze 2-3 bobotest żółte i może inne :D
    W ogóle doszedł mi ból jajnika prawego od momentu tego dziwnego krwawienia.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu krew... Więcej jej niż te kilkadziesiąt minut temu :(

PCOS, ↑ testosteron.
  • akita Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, ja zaczynam właśnie kolejny cykl. Z pomocą męża udało mi się wyjść z dołka kiedy zobaczyłam krew;/ tyle starań na nic, a tu idą święta i fajnie byłoby się móc pochwalić całemu światu. Zaczynam od nowa, może w nowy rok się uda;)

• KpOla Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akita, Nowy Rok to nowe szanse i możliwości!Jesli nawet sie nie udalo na święta(wiem ze to wymarzony czas na ogloszenie tego rodzinie) to jednak nie zalamujmy sie. Widać to nie jest jeszcze najlepszy czas...tak mowi nasze ciało a ono wie co robi:)

KIM127 lubi tę wiadomość

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Znowu krew... Więcej jej niż te kilkadziesiąt minut temu :(
    Maruda, a moze to po <3? A powiedz lekarz Wam mowil ile po zabiegu mozecie zaczac <3.?

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Maruda, a moze to po <3? A powiedz lekarz Wam mowil ile po zabiegu mozecie zaczac <3.?

Raczej nie, bo <3 było rano i nic nie leciało, dopiero teraz pod wieczór dwa razy. Teraz byłam i czysto. Przeszedł mi też ból jajników, chociaż trochę czuję ból jak na @. Nie rozmawiałam z żadnym chirurgiem o tym, bo myślę że to nie ma znaczenia. Nie byłam cięta tylko laparoskopowo, a poza tym to był pęcherzyk żółciowy więc gdzie mu tam do pochwy...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, Ineczka - specjalistki, powiedzcie - czy żółty bobotest ma prawo cokolwiek pokazać 9 dpo? I on faktycznie ma czułość 25? Bo taki 25 mam też w domu, a myślałam, że ten jest czulszy...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Mi, Ineczka - specjalistki, powiedzcie - czy żółty bobotest ma prawo cokolwiek pokazać 9 dpo? I on faktycznie ma czułość 25? Bo taki 25 mam też w domu, a myślałam, że ten jest czulszy...
    Ciężko mi powiedziec bo nigdy wcześniej nie doczekałam testowania a w szczęśliwym cyklu testowałam 14dpo żółtym bobo, ale o normalnej czułości nie tym super czułym .Moze poczekaj jeszcze z 3 dni wiem wiem to wieczność sama cźekam na środę i odliczam

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ciężko mi powiedziec bo nigdy wcześniej nie doczekałam testowania a w szczęśliwym cyklu testowałam 14dpo żółtym bobo, ale o normalnej czułości nie tym super czułym .Moze poczekaj jeszcze z 3 dni wiem wiem to wieczność sama cźekam na środę i odliczam

We wtorek mam wizytę u gin i we wtorek muszę zrobić na pewno... Popatrzę jutro w Rossmannie co mają ciekawego w ofercie. A jutro zrobię ten co mam.

PCOS, ↑ testosteron.
  • antubis84 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jak chodzi o PRL i tsh to podobno nie ma znaczenia chociaż PRL większość dziewczyn bada do 5dc najlepiej 3-4 dzień :) Ja nań początku tak zrobiłam a potem tsh i PRL robiłam w dowolnym dniu. Ważne, żeby dzień przed nie pic,nie jeść ciężkostrawnych rzeczy, nie drażnić sutków i nie wolno się kochać a i iść normalnie spac :)

Dzięki za odpowiedź:)
    A czy to normalne że prolaktyna "skacze" i to dość mocno ? Bo 4 grudnia robiłam badania i prolaktyna 170 mlu/l , TSH 2,10, a gdy badania powtórzyłam 8 grudnia to prolaktyna 643 a TSH...1,52.... Czy wpływ na wyniki mógł mieć fakt, że przed wynikami 4 grudnia byliśmy na imieninach cioci, fakt było dużo dobrego jedzenia ale po 18 już nie jadłam .... Alkoholu też nie piłam.
    Myślałam, że jak TSH spada to i prolaktyna a tu jakoś tak dziwnie...

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Raczej nie, bo <3 było rano i nic nie leciało, dopiero teraz pod wieczór dwa razy. Teraz byłam i czysto. Przeszedł mi też ból jajników, chociaż trochę czuję ból jak na @. Nie rozmawiałam z żadnym chirurgiem o tym, bo myślę że to nie ma znaczenia. Nie byłam cięta tylko laparoskopowo, a poza tym to był pęcherzyk żółciowy więc gdzie mu tam do pochwy...
    No to oby to było zagnieżdżebie :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze myślałam ze te zagnieżdżenie to jakieś bajki :p a w tym cyklu własnie miałam, 7 dni po, czerwona krew raz a potem brazowy sluz jeden dzień. potem już nic.
    Zatem jednak coś takiego istnieje, trzymam kciuki !

Marudaruda, mi88 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, to niemożliwe ;)

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    To zależy od tego, kiedy było zagnieżdżenie. Najszybciej zagnieżdżenie jest jakoś 6dpo, a test może wyjść ok. 2 dni po zagnieżdżeniu. Ale to krwawienie u Ciebie to też może być zagnieżdżenie (albo wręcz owulacja!) i wtedy oczywiście jutro nic nie wyjdzie.
    Najczęściej testy zaczynają wychodzić ok. 10dpo.

Żółte bobo ma niby czułość 25, ale jest zdecydowanie lepsze, niż Pink Super Czuły o czułości 10 (porównywałam).
    Kiedyś Pilik też robiła zestawienie i tam jeszcze vitam wychodził fajnie - ale w Rossmanie było akurat dużo żółtego bobo, a i mnóstwo dziewczyn wtedy zachwalało :)
    pilik wrote:
    od góry płytkowe vitam i bobo żółty, strumieniowy bobo niebieski
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23e04c9837fa.jpg

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ