X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś mierzyłam temperaturę i najpierw było 36,3 za drugim razem 36,4 a później dwa razy wyszło 36,5
    Za kazdym razem nie ruszałam sie z miejsca, Jak myślicie która zaznaczyć??

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek, zaznaczyłabym 36.3, ewentualnie 36.4. Myślę, że to może być kwestia tego, że Twój organizm się rozbudza i wtedy rośnie temperatura. Dlatego nie wolno mierzyć po wstaniu z łóżka, bo temperatura od razu leci do góry.

Karota, dobrze Cię tu widzieć :) Tu sporo doświadczonych dziewczyn z PCOS, łatwiej razem i zawsze ktoś doradzi.

Maruda, nawet jeśli nic nie wyjdzie, to i tak widać, że zdecydowanie idzie ku dobremu!

Marudaruda lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pierniczę, nie wiem co się dzieje, ale miałam plamienie! Poszłam siku i po wytarciu było pełno spermy z rana a w tym takie malutkie czerwone kropeczki krwi, niedużo tego. Gdyby faktycznie owu była to dzisiaj byłby chyba 8 dpo.

mi88 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Dibolek, zaznaczyłabym 36.3, ewentualnie 36.4. Myślę, że to może być kwestia tego, że Twój organizm się rozbudza i wtedy rośnie temperatura. Dlatego nie wolno mierzyć po wstaniu z łóżka, bo temperatura od razu leci do góry.

Karota, dobrze Cię tu widzieć :) Tu sporo doświadczonych dziewczyn z PCOS, łatwiej razem i zawsze ktoś doradzi.

Maruda, nawet jeśli nic nie wyjdzie, to i tak widać, że zdecydowanie idzie ku dobremu!
    Wiem że po wstaniu jest niemiarodajna ale ja właśnie nie wstałam z łóżka nawet. Niby przedwczoraj była owu ale jak mam zaznaczyć 36,3 to znaczy że jej jednak nie bylo :/
    Miałam budzik 7:30 zmierzyłam i było 36,3 poszłam spać dalej obudziłam sie o 8:30 było 36,4 poszłam dalej spać i jak się obudziłam o 9:00 dwa razy było 36,5

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Wiem że po wstaniu jest niemiarodajna ale ja właśnie nie wstałam z łóżka nawet. Niby przedwczoraj była owu ale jak mam zaznaczyć 36,3 to znaczy że jej jednak nie bylo :/
    Miałam budzik 7:30 zmierzyłam i było 36,3 poszłam spać dalej obudziłam sie o 8:30 było 36,4 poszłam dalej spać i jak się obudziłam o 9:00 dwa razy było 36,5

No i dlatego jest tak istotne mierzenie o stałej porze! Im później tym temperatura wyższa. U Ciebie było to 36,3.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    O ja pierniczę, nie wiem co się dzieje, ale miałam plamienie! Poszłam siku i po wytarciu było pełno spermy z rana a w tym takie malutkie czerwone kropeczki krwi, niedużo tego. Gdyby faktycznie owu była to dzisiaj byłby chyba 8 dpo.
    U mnie jednego dnia pojawił się taki śluz zabarwiony na różowo nie wiem jak go opisać dokładnie 4dpo

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    U mnie jednego dnia pojawił się taki śluz zabarwiony na różowo nie wiem jak go opisać dokładnie 4dpo

No właśnie, jak to opisać. U mnie to były raczej resztki spermy z rana, ale z takimi jakby kropeczkami czerwonymi, ewidentnie było widać delikatną krew. Mam jeden test w domu, co prawda chyba nie jest super czuły, ale pieprzę, jutro robię! Jutro też będę w mieście więc kupię ze 2-3 bobotest żółte i może inne :D
    W ogóle doszedł mi ból jajnika prawego od momentu tego dziwnego krwawienia.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu krew... Więcej jej niż te kilkadziesiąt minut temu :(

PCOS, ↑ testosteron.
  • akita Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, ja zaczynam właśnie kolejny cykl. Z pomocą męża udało mi się wyjść z dołka kiedy zobaczyłam krew;/ tyle starań na nic, a tu idą święta i fajnie byłoby się móc pochwalić całemu światu. Zaczynam od nowa, może w nowy rok się uda;)

• KpOla Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akita, Nowy Rok to nowe szanse i możliwości!Jesli nawet sie nie udalo na święta(wiem ze to wymarzony czas na ogloszenie tego rodzinie) to jednak nie zalamujmy sie. Widać to nie jest jeszcze najlepszy czas...tak mowi nasze ciało a ono wie co robi:)

KIM127 lubi tę wiadomość

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Znowu krew... Więcej jej niż te kilkadziesiąt minut temu :(
    Maruda, a moze to po <3? A powiedz lekarz Wam mowil ile po zabiegu mozecie zaczac <3.?

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Maruda, a moze to po <3? A powiedz lekarz Wam mowil ile po zabiegu mozecie zaczac <3.?

Raczej nie, bo <3 było rano i nic nie leciało, dopiero teraz pod wieczór dwa razy. Teraz byłam i czysto. Przeszedł mi też ból jajników, chociaż trochę czuję ból jak na @. Nie rozmawiałam z żadnym chirurgiem o tym, bo myślę że to nie ma znaczenia. Nie byłam cięta tylko laparoskopowo, a poza tym to był pęcherzyk żółciowy więc gdzie mu tam do pochwy...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, Ineczka - specjalistki, powiedzcie - czy żółty bobotest ma prawo cokolwiek pokazać 9 dpo? I on faktycznie ma czułość 25? Bo taki 25 mam też w domu, a myślałam, że ten jest czulszy...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Mi, Ineczka - specjalistki, powiedzcie - czy żółty bobotest ma prawo cokolwiek pokazać 9 dpo? I on faktycznie ma czułość 25? Bo taki 25 mam też w domu, a myślałam, że ten jest czulszy...
    Ciężko mi powiedziec bo nigdy wcześniej nie doczekałam testowania a w szczęśliwym cyklu testowałam 14dpo żółtym bobo, ale o normalnej czułości nie tym super czułym .Moze poczekaj jeszcze z 3 dni wiem wiem to wieczność sama cźekam na środę i odliczam

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ciężko mi powiedziec bo nigdy wcześniej nie doczekałam testowania a w szczęśliwym cyklu testowałam 14dpo żółtym bobo, ale o normalnej czułości nie tym super czułym .Moze poczekaj jeszcze z 3 dni wiem wiem to wieczność sama cźekam na środę i odliczam

We wtorek mam wizytę u gin i we wtorek muszę zrobić na pewno... Popatrzę jutro w Rossmannie co mają ciekawego w ofercie. A jutro zrobię ten co mam.

PCOS, ↑ testosteron.
  • antubis84 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jak chodzi o PRL i tsh to podobno nie ma znaczenia chociaż PRL większość dziewczyn bada do 5dc najlepiej 3-4 dzień :) Ja nań początku tak zrobiłam a potem tsh i PRL robiłam w dowolnym dniu. Ważne, żeby dzień przed nie pic,nie jeść ciężkostrawnych rzeczy, nie drażnić sutków i nie wolno się kochać a i iść normalnie spac :)

Dzięki za odpowiedź:)
    A czy to normalne że prolaktyna "skacze" i to dość mocno ? Bo 4 grudnia robiłam badania i prolaktyna 170 mlu/l , TSH 2,10, a gdy badania powtórzyłam 8 grudnia to prolaktyna 643 a TSH...1,52.... Czy wpływ na wyniki mógł mieć fakt, że przed wynikami 4 grudnia byliśmy na imieninach cioci, fakt było dużo dobrego jedzenia ale po 18 już nie jadłam .... Alkoholu też nie piłam.
    Myślałam, że jak TSH spada to i prolaktyna a tu jakoś tak dziwnie...

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Raczej nie, bo <3 było rano i nic nie leciało, dopiero teraz pod wieczór dwa razy. Teraz byłam i czysto. Przeszedł mi też ból jajników, chociaż trochę czuję ból jak na @. Nie rozmawiałam z żadnym chirurgiem o tym, bo myślę że to nie ma znaczenia. Nie byłam cięta tylko laparoskopowo, a poza tym to był pęcherzyk żółciowy więc gdzie mu tam do pochwy...
    No to oby to było zagnieżdżebie :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze myślałam ze te zagnieżdżenie to jakieś bajki :p a w tym cyklu własnie miałam, 7 dni po, czerwona krew raz a potem brazowy sluz jeden dzień. potem już nic.
    Zatem jednak coś takiego istnieje, trzymam kciuki !

Marudaruda, mi88 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, to niemożliwe ;)

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    To zależy od tego, kiedy było zagnieżdżenie. Najszybciej zagnieżdżenie jest jakoś 6dpo, a test może wyjść ok. 2 dni po zagnieżdżeniu. Ale to krwawienie u Ciebie to też może być zagnieżdżenie (albo wręcz owulacja!) i wtedy oczywiście jutro nic nie wyjdzie.
    Najczęściej testy zaczynają wychodzić ok. 10dpo.

Żółte bobo ma niby czułość 25, ale jest zdecydowanie lepsze, niż Pink Super Czuły o czułości 10 (porównywałam).
    Kiedyś Pilik też robiła zestawienie i tam jeszcze vitam wychodził fajnie - ale w Rossmanie było akurat dużo żółtego bobo, a i mnóstwo dziewczyn wtedy zachwalało :)
    pilik wrote:
    od góry płytkowe vitam i bobo żółty, strumieniowy bobo niebieski
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23e04c9837fa.jpg

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ