Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny dziś mierzyłam temperaturę i najpierw było 36,3 za drugim razem 36,4 a później dwa razy wyszło 36,5
Za kazdym razem nie ruszałam sie z miejsca, Jak myślicie która zaznaczyć??
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek, zaznaczyłabym 36.3, ewentualnie 36.4. Myślę, że to może być kwestia tego, że Twój organizm się rozbudza i wtedy rośnie temperatura. Dlatego nie wolno mierzyć po wstaniu z łóżka, bo temperatura od razu leci do góry.
Karota, dobrze Cię tu widzieć Tu sporo doświadczonych dziewczyn z PCOS, łatwiej razem i zawsze ktoś doradzi.
Maruda, nawet jeśli nic nie wyjdzie, to i tak widać, że zdecydowanie idzie ku dobremu!
Marudaruda lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
O ja pierniczę, nie wiem co się dzieje, ale miałam plamienie! Poszłam siku i po wytarciu było pełno spermy z rana a w tym takie malutkie czerwone kropeczki krwi, niedużo tego. Gdyby faktycznie owu była to dzisiaj byłby chyba 8 dpo.
mi88 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
mi88 wrote:Dibolek, zaznaczyłabym 36.3, ewentualnie 36.4. Myślę, że to może być kwestia tego, że Twój organizm się rozbudza i wtedy rośnie temperatura. Dlatego nie wolno mierzyć po wstaniu z łóżka, bo temperatura od razu leci do góry.
Karota, dobrze Cię tu widzieć Tu sporo doświadczonych dziewczyn z PCOS, łatwiej razem i zawsze ktoś doradzi.
Maruda, nawet jeśli nic nie wyjdzie, to i tak widać, że zdecydowanie idzie ku dobremu!
Miałam budzik 7:30 zmierzyłam i było 36,3 poszłam spać dalej obudziłam sie o 8:30 było 36,4 poszłam dalej spać i jak się obudziłam o 9:00 dwa razy było 36,5
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:Wiem że po wstaniu jest niemiarodajna ale ja właśnie nie wstałam z łóżka nawet. Niby przedwczoraj była owu ale jak mam zaznaczyć 36,3 to znaczy że jej jednak nie bylo
Miałam budzik 7:30 zmierzyłam i było 36,3 poszłam spać dalej obudziłam sie o 8:30 było 36,4 poszłam dalej spać i jak się obudziłam o 9:00 dwa razy było 36,5
No i dlatego jest tak istotne mierzenie o stałej porze! Im później tym temperatura wyższa. U Ciebie było to 36,3."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:O ja pierniczę, nie wiem co się dzieje, ale miałam plamienie! Poszłam siku i po wytarciu było pełno spermy z rana a w tym takie malutkie czerwone kropeczki krwi, niedużo tego. Gdyby faktycznie owu była to dzisiaj byłby chyba 8 dpo.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:U mnie jednego dnia pojawił się taki śluz zabarwiony na różowo nie wiem jak go opisać dokładnie 4dpo
No właśnie, jak to opisać. U mnie to były raczej resztki spermy z rana, ale z takimi jakby kropeczkami czerwonymi, ewidentnie było widać delikatną krew. Mam jeden test w domu, co prawda chyba nie jest super czuły, ale pieprzę, jutro robię! Jutro też będę w mieście więc kupię ze 2-3 bobotest żółte i może inne
W ogóle doszedł mi ból jajnika prawego od momentu tego dziwnego krwawienia."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Akita, Nowy Rok to nowe szanse i możliwości!Jesli nawet sie nie udalo na święta(wiem ze to wymarzony czas na ogloszenie tego rodzinie) to jednak nie zalamujmy sie. Widać to nie jest jeszcze najlepszy czas...tak mowi nasze ciało a ono wie co robi:)
KIM127 lubi tę wiadomość
-
Marudaruda wrote:Znowu krew... Więcej jej niż te kilkadziesiąt minut temuLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Maruda, a moze to po ? A powiedz lekarz Wam mowil ile po zabiegu mozecie zaczac .?
Raczej nie, bo było rano i nic nie leciało, dopiero teraz pod wieczór dwa razy. Teraz byłam i czysto. Przeszedł mi też ból jajników, chociaż trochę czuję ból jak na @. Nie rozmawiałam z żadnym chirurgiem o tym, bo myślę że to nie ma znaczenia. Nie byłam cięta tylko laparoskopowo, a poza tym to był pęcherzyk żółciowy więc gdzie mu tam do pochwy..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Mi, Ineczka - specjalistki, powiedzcie - czy żółty bobotest ma prawo cokolwiek pokazać 9 dpo? I on faktycznie ma czułość 25? Bo taki 25 mam też w domu, a myślałam, że ten jest czulszy..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Mi, Ineczka - specjalistki, powiedzcie - czy żółty bobotest ma prawo cokolwiek pokazać 9 dpo? I on faktycznie ma czułość 25? Bo taki 25 mam też w domu, a myślałam, że ten jest czulszy...
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ciężko mi powiedziec bo nigdy wcześniej nie doczekałam testowania a w szczęśliwym cyklu testowałam 14dpo żółtym bobo, ale o normalnej czułości nie tym super czułym .Moze poczekaj jeszcze z 3 dni wiem wiem to wieczność sama cźekam na środę i odliczam
We wtorek mam wizytę u gin i we wtorek muszę zrobić na pewno... Popatrzę jutro w Rossmannie co mają ciekawego w ofercie. A jutro zrobię ten co mam."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Ineczka wrote:Jak chodzi o PRL i tsh to podobno nie ma znaczenia chociaż PRL większość dziewczyn bada do 5dc najlepiej 3-4 dzień Ja nań początku tak zrobiłam a potem tsh i PRL robiłam w dowolnym dniu. Ważne, żeby dzień przed nie pic,nie jeść ciężkostrawnych rzeczy, nie drażnić sutków i nie wolno się kochać a i iść normalnie spac
Dzięki za odpowiedź
A czy to normalne że prolaktyna "skacze" i to dość mocno ? Bo 4 grudnia robiłam badania i prolaktyna 170 mlu/l , TSH 2,10, a gdy badania powtórzyłam 8 grudnia to prolaktyna 643 a TSH...1,52.... Czy wpływ na wyniki mógł mieć fakt, że przed wynikami 4 grudnia byliśmy na imieninach cioci, fakt było dużo dobrego jedzenia ale po 18 już nie jadłam .... Alkoholu też nie piłam.
Myślałam, że jak TSH spada to i prolaktyna a tu jakoś tak dziwnie... -
Marudaruda wrote:Raczej nie, bo było rano i nic nie leciało, dopiero teraz pod wieczór dwa razy. Teraz byłam i czysto. Przeszedł mi też ból jajników, chociaż trochę czuję ból jak na @. Nie rozmawiałam z żadnym chirurgiem o tym, bo myślę że to nie ma znaczenia. Nie byłam cięta tylko laparoskopowo, a poza tym to był pęcherzyk żółciowy więc gdzie mu tam do pochwy...
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ja zawsze myślałam ze te zagnieżdżenie to jakieś bajki :p a w tym cyklu własnie miałam, 7 dni po, czerwona krew raz a potem brazowy sluz jeden dzień. potem już nic.
Zatem jednak coś takiego istnieje, trzymam kciuki !
Marudaruda, mi88 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Marudaruda wrote:Mi, Ineczka - specjalistki, powiedzcie - czy żółty bobotest ma prawo cokolwiek pokazać 9 dpo? I on faktycznie ma czułość 25? Bo taki 25 mam też w domu, a myślałam, że ten jest czulszy...
Najczęściej testy zaczynają wychodzić ok. 10dpo.
Żółte bobo ma niby czułość 25, ale jest zdecydowanie lepsze, niż Pink Super Czuły o czułości 10 (porównywałam).
Kiedyś Pilik też robiła zestawienie i tam jeszcze vitam wychodził fajnie - ale w Rossmanie było akurat dużo żółtego bobo, a i mnóstwo dziewczyn wtedy zachwalało
pilik wrote:od góry płytkowe vitam i bobo żółty, strumieniowy bobo niebieski
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo