Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak chcesz poczytać o badaniach to na dole w opisie mam linka do swojego pamiętnika tam pisałam co i kiedy warto zrobić
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Stosunek LH do FSH 1,5 czyli chyba nie jest zle chociaż powyżej 1 warto sprawdzić czy to nie PCOS wskazywać na to może także androstendion powyżej normy i testosteron tez jest wysoko. Robiłaś sobie panel tarczycowy z takim antyTPO warto zrobić cały pakiet i iść do endokrynologa. Sprawdź insuline i glukozę na czczo nic więcej nie przychodzi mi do głowy
Glukoza 78 (70-99)
TSH 1,629 (0,55 do 99)
FT3 5,17 (3,5 do 6,5)
FT4 - 14,13 (1,5 do 22,7) -
Ginger wrote:Glukozę robiłam, TSH, ft3,ft4 też i tu w sumie było wszystko ok.
Glukoza 78 (70-99)
TSH 1,629 (0,55 do 99)
FT3 5,17 (3,5 do 6,5)
FT4 - 14,13 (1,5 do 22,7)
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:To wygląda, ze wszystko w normie.A miałaś robiony monitoring co gin mówił na temat męskich hormonów ?
-
Z tego co czytam to faktycznie ten ovarin robi cuda mam nadzieję, że u mnie też tak zadziała dziewczyny, mam pytanie. Próbowaliscie testów strumieniowych?30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Jeżeli nic się nie wydarzy do tego czasu, a temperatura będzie się utrzymywać to myślę, że w wigilię Ale serio, jakoś nie nastrajam się, bo ten miesiąc odpuściliśmy ze względu na operację. No i w ogóle teraz we wtorek mam wizytę u mojego gin, więc zobaczymy co on mi powie ciekawego. Teraz mi się zrobił kremowy śluz, a jak go duuuuuużo! Ineczka, też bym chciała mieć taką przygodę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 21:14
agaaa90, mi88 lubią tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Ginger wrote:Monitoringu w sumie nie robiłam nigdy. Z tego co zauważyłam to te ft3, ft4 i TSH trochę sobie skacze u mnie. A co do gina to zawsze chodziłam prywatnie i jak ostatnio byłam u niej bo spóźniała się @ to powiedziałam że dzień wcześniej robiłam test i negatywny no i że ten testosteron zrobiłam i pokazałam wynik. Jedyne co powiedziała że muszę iść do endokrynologa a ona mi przepisze luteinę na wywołanie i najwyżej żebym przyszła po @ to przepisze mi duphaston na uregulowanie. Trochę się zawiodłam na niej bo myślałam że inaczej podejdzie do sprawy więc poszłam do rodzinnego dała mi skierowanie na morfologię, potas i sod, dała skierowanie do endokrynologa. Próbowałam też "wyciągnąć" skierowanie na badania od innego ginekologa, ale kobieta mnie zjechała jak jej powiedział że @ spóźniała się ponad 2 tygodnie i że luteinę wzięłam na wywołanie, bo wg niej powinnam była jeszcze czekać. Więc te badania które są wyżej zrobiłam prywatnie i w czwartek ide do endokrynologa dowiedzieć się co się dzieje
Jak tsh i ft skaczą, a atpo jest tak podwyzszone to moze to byc hashimoto. Dobrze by bylo gdyby endo wyslal Cię na usg tarczycy. Wtedy bedzie wszystko wiadomo.
-
edwarda20 wrote:Jak tsh i ft skaczą, a atpo jest tak podwyzszone to moze to byc hashimoto. Dobrze by bylo gdyby endo wyslal Cię na usg tarczycy. Wtedy bedzie wszystko wiadomo.
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Marudaruda wrote:Jeżeli nic się nie wydarzy do tego czasu, a temperatura będzie się utrzymywać to myślę, że w wigilię Ale serio, jakoś nie nastrajam się, bo ten miesiąc odpuściliśmy ze względu na operację. No i w ogóle teraz we wtorek mam wizytę u mojego gin, więc zobaczymy co on mi powie ciekawego. Teraz mi się zrobił kremowy śluz, a jak go duuuuuużo! Ineczka, też bym chciała mieć taką przygodę
KIM127, Marudaruda, mi88 lubią tę wiadomość
Ginger wrote:Skaczą ale nigdy nie przekroczyły tej normy. Nie wiem nie chce sobie nic wkręcać bo chce poczekać spokojnie do wizyty ale widzę że ciężko będzie nie myśleć o tym. Nie wiem jak przetrwam do czwartku
Ginger wrote:Skaczą ale nigdy nie przekroczyły tej normy. Nie wiem nie chce sobie nic wkręcać bo chce poczekać spokojnie do wizyty ale widzę że ciężko będzie nie myśleć o tym. Nie wiem jak przetrwam do czwartku
Ale spokojnie, nawet jesli to hashimoto to to nie jest nic strasznego. 1 tabletka dziennie + ew. suplementy i bedzie ok.mi88 lubi tę wiadomość
-
Ineczka wrote:To my z myszą zaciskamy mocno kciuki bo już je ma i czytamy co u ciebie )
Na pewno dam znać we wtorek, po wizycie, bo sama jestem mega ciekawa."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Na pewno dam znać we wtorek, po wizycie, bo sama jestem mega ciekawa.
Powodzenia na wizycie o życzę Ci żeby to nie było Hashi! Mam i nic to fajnego bleee!34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
antubis84 wrote:Witam staraczki kochane
Jestem tu w miarę nowa i chciałabym się dowiedzieć od Was bardziej doświadczonych jednej rzeczy : kiedy badać prolaktynę ? To znaczy w którym dniu cyklu ? Czy dzień cyklu jest bez znaczenia ?antubis84 lubi tę wiadomość
Ale mi dziewczyny dalyscie nadzieję tymi ciążamu po ovarinie. Ja co prawda biorę 3 miesiąc, ale pierwsze dwa bralam w zmniejszonej dawce i jeden z cykli był bezowulacyjny.
Gratuluje dziewczyny zielonych kropek, bardzo sie cieszę
Ja licze, że owu w wigilię to jakiś znak oby! Do gina ide 22.12 wiec mam nadzieję, że bedzie wtedy tam piekny pecherzyk.
Marudaruda lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Ale mi dziewczyny dalyscie nadzieję tymi ciążamu po ovarinie. Ja co prawda biorę 3 miesiąc, ale pierwsze dwa bralam w zmniejszonej dawce i jeden z cykli był bezowulacyjny.
Gratuluje dziewczyny zielonych kropek, bardzo sie cieszę
Ja licze, że owu w wigilię to jakiś znak oby! Do gina ide 22.12 wiec mam nadzieję, że bedzie wtedy tam piekny pecherzyk.
Gacuś, u Ciebie już po samej temperaturze widać zmiany, tak jak i u mnie Ja myślę, że to faktycznie może być od ovarinu
A my dzisisj pierwsze po operacji, nweet fajnie było, tylko szkoda że tak ostrożnieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 10:36
gacka89 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron.