Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
kol wrote:pomoże pomoże. To jest gość od zadań specjalnych Jeden, dwa miesiąca brania i wszystkie będziecie takie zdziwione drugą kreską jak ja30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Ja też od tego cyklu brałam ovarin i się udało a myślicie że teraz dalej mogę brać ? żeby skończyć opakowanie i potem kupię już zwykły kwasik ??
Hmm u mnie to chyba 4 tydzień , w sumie 3,5 bo okres planowo mam dostać w poniedziałek, więc jeszcze przed planowanym okresem jestem
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
powiem Wam, że stres związany z oczekiwaniem na zrobienie testu czy czekaniem na wyniki bety to nic, w porównaniu ze stresem jak już wyjdzie ciąża. Weszłam sobie teraz na chwilę na forum ciężarnych i wystarczyły mi 3 strony postów, żeby zacząć się bać już nawet wysokiej bety. Chciałam powiedzieć rodzinie o ciąży na święta, ale już sama nie wiem... Niby co ma być, to będzie, ale w razie czego może lepiej poczekać do tego 10. tygodnia...
mi88 lubi tę wiadomość
2 cs
Dostinex na prl, Ovarin -
kol wrote:Hej dziewczyny! Po mega cięzkim tygodniu nadrobiłam całą lekturę Waszych przygód, ktróre CAŁE SZCZĘŚCIE wszystkie dobrze się skończyły. I ja mam Wam dziś coś do opowiedzenia. Otóż wtorek był dniem, kiedy powinnam wziąć dostinex na prl. Ale że @ spóźniała się 1 dzień, jak to czasami bywało, to dla czystego sumienia zrobiłam test. Czekałam na tą jedną kreskę, żeby wziąć już ten do dostinex, a tu, nie wiem - czy mie sie wydaje, czy pomału pojawia się druga! No więc czekam, czekam - jest druga, wyraźna! Nie wierząc własnym oczom wskoczyłam w auto i pojechałam po drugi test - to samo - dwie krechy! Mąz wrócił z pracy i dostał na deser po obiedzie oba te testy w pudełeczku. Jednak i tak truchlałam na myśl o tym, co powie mi jutro ginekolog do którego się dostane. Wyczekałam pół dnia, żeby wbić się w kolejkę i dostałam usg z widocznym (prawdopodobnie) zarodkiem i skierowanie na bete i resztę badań. Ale że nawet gdybym badania zrobiła na następny dzień, to i tak zobaczyłabym wyniki dopiero na następnej wizycie, to betę trzasłam sobie sama. Wczoraj odebrałam moją betkę - 2600! Nie wierzę w to, co się wokół mnie teraz dzieje! Zawsze wróżyłam sobie długie i żmudne starania (choć planowanie zajęło nam długo bo 4 lata i już byłam nieźle zniecierpliwiona), a tu drugi cykl (pierwszy z Ovarinem ) i bach! Także mi88 - nieśmiało wpisuję się do klubu sierpnióweczek (nie do wiary, co dopiero pisałam Wam, że zawsze marzyłam, żeby moje dzieciątko miało urodziny w sierpniu!) Co lepsze - wogóle, ale to wogóle nie czułam, żeby się na to zapowiadało, choć miesiąc temu w nieudanym cyklu miałam zawroty głowy, ciągnięcie pachwin i wszystko, co możliwe.
Także dziewczyny - głowy do góry! Nie załamujcie sie kiedy nic nie wróży dobrze, bierzcie Ovarin i zaciążajcie, to wcale nie takie niemożliwe, jak się wydaje!
ps. mnie dużo dało, to że lekarz powiedział mi w tamtym cyklu w którym mniej więcej dniu mam owu. Zawsze myślałam, że to 17-18, a okazało się ze 14-15. Monitoring cyklu, to jednak cudowna rzecz!
Wiruskuje Was najszczęśliwsza kol! :* :* :*
kol lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Paulinaaa wrote:Ja też od tego cyklu brałam ovarin i się udało a myślicie że teraz dalej mogę brać ? żeby skończyć opakowanie i potem kupię już zwykły kwasik ??
Hmm u mnie to chyba 4 tydzień , w sumie 3,5 bo okres planowo mam dostać w poniedziałek, więc jeszcze przed planowanym okresem jestem
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Marudaruda wrote:Kol, gratulacje Kolejna szczęśliwa świąteczna Ale super!
I ja czekam na świąteczne cuda... Nie mam pojęcia czy i kiedy miałam owulację, akurat ten szpital wszystko mi zepsuł... Od kilku dni mam OGROMNĄ ilość lepkiego śluzu, co nigdy w życiu (jak Boga kocham) mi się nie zdarzało! Szyjka cały czas zamknięta, raz nisko, raz średnio wysoko. Oglądałam sobie właśnie galerię wykresów ciążowych i widzę, że wahania temperatur występują dość często, ale ważne, że są powyżej tej 1 fazy. U mnie na razie CHYBA tak jest, ale ciężko określić przez te 3 kluczowe dni, kiedy nie mogłam mierzyć temperatury To drugi cykl z ovarinem i nawet gdyby.. to widzę, że on powoduje mega różnice! W ogóle nie wiem, wczoraj miałam tak mega wrażliwe i twarde sutki, że koniec świata, a libido od wczoraj szaleje. Po operacji coraz lepiej z każdym dniem i chyba dzisiaj zbałamucę mojego małża!
Nie wiem sama co o tym wszystkim myśleć, małżowi już nic nie mówię, bo nie chcę się nakręcać, ale proszę Was... POWIEDZCIE MI, ŻE COŚ JEST NA RZECZY!!!Marudaruda lubi tę wiadomość
Ineczka wrote:Ja tak miałam do teraz albo mam sterczące sutki twarde i swędzą albo wielkie jak spodek od filiżanki
Boję się myśleć, że to cokolwiek może znaczyć"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
kol wrote:Hej dziewczyny! Po mega cięzkim tygodniu nadrobiłam całą lekturę Waszych przygód, ktróre CAŁE SZCZĘŚCIE wszystkie dobrze się skończyły. I ja mam Wam dziś coś do opowiedzenia. Otóż wtorek był dniem, kiedy powinnam wziąć dostinex na prl. Ale że @ spóźniała się 1 dzień, jak to czasami bywało, to dla czystego sumienia zrobiłam test. Czekałam na tą jedną kreskę, żeby wziąć już ten do dostinex, a tu, nie wiem - czy mie sie wydaje, czy pomału pojawia się druga! No więc czekam, czekam - jest druga, wyraźna! Nie wierząc własnym oczom wskoczyłam w auto i pojechałam po drugi test - to samo - dwie krechy! Mąz wrócił z pracy i dostał na deser po obiedzie oba te testy w pudełeczku. Jednak i tak truchlałam na myśl o tym, co powie mi jutro ginekolog do którego się dostane. Wyczekałam pół dnia, żeby wbić się w kolejkę i dostałam usg z widocznym (prawdopodobnie) zarodkiem i skierowanie na bete i resztę badań. Ale że nawet gdybym badania zrobiła na następny dzień, to i tak zobaczyłabym wyniki dopiero na następnej wizycie, to betę trzasłam sobie sama. Wczoraj odebrałam moją betkę - 2600! Nie wierzę w to, co się wokół mnie teraz dzieje! Zawsze wróżyłam sobie długie i żmudne starania (choć planowanie zajęło nam długo bo 4 lata i już byłam nieźle zniecierpliwiona), a tu drugi cykl (pierwszy z Ovarinem ) i bach! Także mi88 - nieśmiało wpisuję się do klubu sierpnióweczek (nie do wiary, co dopiero pisałam Wam, że zawsze marzyłam, żeby moje dzieciątko miało urodziny w sierpniu!) Co lepsze - wogóle, ale to wogóle nie czułam, żeby się na to zapowiadało, choć miesiąc temu w nieudanym cyklu miałam zawroty głowy, ciągnięcie pachwin i wszystko, co możliwe.
Także dziewczyny - głowy do góry! Nie załamujcie sie kiedy nic nie wróży dobrze,
bierzcie Ovarin i zaciążajcie, to wcale nie takie niemożliwe, jak się wydaje!
ps. mnie dużo dało, to że lekarz powiedział mi w tamtym cyklu w którym mniej więcej dniu mam owu. Zawsze myślałam, że to 17-18, a okazało się ze 14-15. Monitoring cyklu, to jednak cudowna rzecz!
Wiruskuje Was najszczęśliwsza kol! :* :* :*
Gratulacje!! Ja właśnie zakupiłam Ovarin i od dziś biorę może i mnie pomoże mnie się marzy wrześniowy maluszek wiec może akurat!
kol lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Marudaruda wrote:Boję się myśleć, że to cokolwiek może znaczyć
mi88, Marudaruda lubią tę wiadomość
Kol !ale mega wieści superancko normalnie
Maruda ja trzymam kciuki by to coś oznaczało;)
A moja @ wzasadzie sięskonczyla, po 3 lichych dniach. Może przez to, że niby bezowulacyjny cykl to tak słabo? Ale ten ładny wynik prolaktyny mówił coś innego, już sama nie wiem co myśleć.Czekam na 22.12 na wizyte u ginekologa. Do tego kolejne zmartwienie, odebrałam dziś nowy wynik TSH bo w poniedziałek ide do Endokrynologa i co? po miesiącu, gdzie wynik miałam juz 1,77 teraz urosło do 2,93;/ a było już tak pięknie;/ co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 18:30
kol lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
KIM127 wrote:Gratulacje!! Ja właśnie zakupiłam Ovarin i od dziś biorę może i mnie pomoże mnie się marzy wrześniowy maluszek wiec może akurat!
KIM ja nawet pierwszego listka Ovarinu nie skończyłam a juz pomógł! Będę mocno trzymać kciuki! Jako dziewczyna z września tym bardziej2 cs
Dostinex na prl, Ovarin -
Kol,liczę, że i u mnie Ovarin zdziała cuda;) też zaczęłam brać dopiero co ponad tydzień temu cuda jak widać się zdarzają !30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Kol ja tez jestem wrześniowa i powiem Ci ze ja tak już bym
Chciała ale objawów na ciąże brak a @ za 5 dni jakoś wiec jak nie teraz to może na następny miesiąc się uda!
Maruda trzymam kciuki oby to było to!!
Erastell - rozumiem Twoja frustracje bo ja ostatnio miałam najpierw 0,666 4 tygodnie później 2,37 No i ostatnio znów po 4 tygodniach 0,215 grrr i bądź tu człowieku spokojny!!34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
Ginger wrote:Cześć dawno mnie tu nie było, a wszystko przez młyn na uczelni/w pracy no i jeszcze wizyty u lekarzy, badania. Ale w końcu już się uspokaja
Jak się czujesz jak badania??34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
Bydania w sumie nie za rewelacyjnie. Zrobiłam estradiol, LH, FSH, DHEA, DHEA-SO4, anty TPO, SHBG i 17hydroksyprogesteron i androstendion.
Estradiol - 44,40
LH - 6,46
FSH - 4,12
DHEA-SO4 - 385,55 (norma od 25,9 do 460,2)
Anty TPO - 24,61 (norma od 0 do 5,61)
Androstendion - 7,17 (norma 0,3 do 3,3)
SHBG - 25,44 (norma 18,4 do 144)
Na DHEA i 17hydroksyprogesteron muszę jeszcze poczekać. No i testosteron z tamtego tygodnia 99,83 (norma od 14 do 76) -
Ginger wrote:Bydania w sumie nie za rewelacyjnie. Zrobiłam estradiol, LH, FSH, DHEA, DHEA-SO4, anty TPO, SHBG i 17hydroksyprogesteron i androstendion.
Estradiol - 44,40
LH - 6,46
FSH - 4,12
DHEA-SO4 - 385,55 (norma od 25,9 do 460,2)
Anty TPO - 24,61 (norma od 0 do 5,61)
Androstendion - 7,17 (norma 0,3 do 3,3)
SHBG - 25,44 (norma 18,4 do 144)
Na DHEA i 17hydroksyprogesteron muszę jeszcze poczekać. No i testosteron z tamtego tygodnia 99,83 (norma od 14 do 76)
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615