X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • KpOla Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ineczka za odpowiedź. Czytam wasze wpisy i zawsze mi tak miło gdy jednej z Was sie uda lub gdy potem jeszcze jesteście z Nami(starajacymi sie) i pisze jak u Was przebiega ciąża, doradzacie nam:) Ta grupa jest mega! Bo Wy jesteś cudowne<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:46

mi88 lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, poczytaj, czy tego bromergonu nie radzą odstawiać stopniowo. Brałam cyclodynon i na forum dziewczyny pisały, że powinno się stopniowo (np kilka dni pół tabletki), żeby prolaktyna nie skoczyła nagle. Lekarz mówił mi, że nie ma to znaczenia, ale różni lekarze, różne opinie.

Welonka, jak dobrze, że jutro Was przyjmie! Będzie dobrze!

U mnie mega ciężki dzień.
    Nawet tu nie pisałam po USG, bo nie było o czym. Miało być serduszko, lekarka powiedziała, że jest malutki pęcherzyk na razie tylko z ciałkiem żółtym.
    USG 13:20 wrote:
    W jamie macicy pęcherzyk ciążowy 13mm z prawidłowym pęcherzykiem żółtkowym.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ff1c2165b1e.jpg

Zabrzmiało jak wyrok, bo w tym tygodniu powinno jednak być już serduszko - a co dopiero brak zarodka!
    USG trwało krótko, dopytywałam, czy nie powinnam może znaleźć jakiegoś gabinetu z lepszym sprzętem, że może coś maleńkiego będzie... Powiedziała, że to USG jest bardzo dobre i nie doszukam się niczego nigdzie indziej. I że w tym tygodniu to jeszcze ma prawa nic nie być, bo cykl mógł się wydłużyć. Powiedziałam jej, że przecież miałam pozytywny test ciążowy 10 dni po owulacji, więc była całkiem wcześnie. A ona, że ona nie bierze pod uwagę owulacji, tylko początek cyklu i że jeszcze jest czas.
    Wyszłam załamana, szłam i beczałam, i w sumie nie wiedziałam, co robić. Myślałam, czy by nie pojechać na betę, ale co by mi dała?
    W końcu stwierdziłam, że poszukam jakiegoś innego gabinetu, z dobrym sprzętem - może gdzieś będzie jakiś termin.
    W trzeciej placówce, do której zadzwoniłam, udało się zarezerwować wizytę na 16:40.

A więc poszłam, z ciężkim sercem, licząc na to, że może tam lekarzowi będzie chciało się zrobić to badanie dłużej niż 15 sekund, że może będzie szukał jakiejś malutkiej kropeczki i da mi nadzieję, że to zarodek.
    Trafiłam na nowo otwartą klinikę, taką z relaksacyjną muzyczką w ubikacji i innymi bajerami ;)
    Po kilku sekundach od włożenia sondy lekarka powiedziała mi, że widzi zarodek. Pokazała nawet pulsujące serduszko, zmierzyła tętno. Byłam przekonana, że będziemy szukać, i że pewnie nic nie znajdzie - a on tam był jak na dłoni.
    Nawet nie marzyłam o czymś takim.
    Od dwóch godzin wyleguję się w łóżku i nadal nie mogę uwierzyć, że jednak wszystko tak dobrze się skończyło.
    Koszmarny dzień z cudownym zakończeniem :)

I jak tak myślę, to największą winą obarczam nie sprzęt, a tę pierwszą lekarkę - bo to badanie trwało naprawdę krótko, mogła przybliżyć obraz, bo może to wcale nie było ciałko żółte, a zarodeczek :) Zobaczcie same dla porównania.
    USG 16:40 wrote:
    W jamie macicy widoczny jeden pęcherzyk ciążowy o regularnym obrysie i okrągłym kształcie z widocznym echem zarodka o wymiarach CRL=6,6mm, co odpowiada 6w4d. Akcja serca zarodka obecna, ok. 138/min.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3622fdcc0111.jpg

KpOla, Julka1825, Magda - mbc, gacka89, kol, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • KpOla Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, przepiekne !! Widac nie warto wierzyc lekarzom i trzeba wszystko konsultować. Cieszę sie Twoim szczęściem! Gratuluje :) Wyobrazam sobie ule nerwów musialas zjesc ale na szczęście wszystko idzie w dobrym kierunku:)

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Welonka przeciez oni w szpitalu powinni w pierwszej kolejności zrobic Ci badanie prenatalne.. i to przy krwawieniach.. jakie olanie .
    To ze nie widzieli ze jest cos nie tak to jedno... ale ze nie zrobili badan genetycznych w SZPITALU??

Ale nie ma co odrazu myslec negatywnie, moze tak jak mowisz podczas usg cos poszlo nie rak tzn zle ułożenie no i byc moze ta krew w jelitach.
    Jutro zajma sie Toba jak najlepiej potrafi lekarz. Nie denwrwuj się juz dzisiaj wiwm ze ciezko ale to nie pomaga.
    Trzymam kciuki za jutro, bardzo.

Mii nie moge sobie wyobrazić tej sytuacji... jak ona mogla tak nastarszyc i nie wziąść pod uwage faktycznego wieku ciazy a po za tym nawet ja na tym pierwszym zdj widze zarodek.. ona jakas slepa?? Chyba nie powinna pracowac jako lekarz (moim zdaniem) bo nie potrafi sie przyłożyć do pracy... wrr bym do niej chyba poszla i jej pokazala tp drugie zdj.. przeciez ona chac nie chcac spisala na straty Twoj przypadek..
    Podziwiam Cie ze mialas sile isc do innego lekarza bo ja znajac zycie bym jej zaufala.. o franca jedna tak czlowieka zdlolowac i nie powiedziec nawet "przyjdz za tydzien zobaczymy czy cos bedzie "
    Teraz juz mozesz byc spokojna . Trzymajcie sie ;)

Paulinaaa po cichu gratuluje i aby beta ladnie rosla ;)

Pozdrawiam , dobrej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 21:52

mi88 lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hejka
    Dziś ok 10 dpo i progesteron 24,31 , beta 34,38 ( 3 tydzień - 5,8-71,2), ok ???

Dzięki mi88 za wyjaśnienie, w sobote idę do tego samego labu i powtórzę, mega się boję.
    Nie powiedziałam jeszcze mężowi, hehe a Wam tak :D

Ineczka, a wiesz że mi lekarz kazał odstawić bromergon, kojarzę że Twój kazał brać, dziwne ... że różne schematy postępowania.

Welonka, czekamy jutro na info, ważne że w końcu super specjalista.
    Tak ja po tylko dowiedziałam się o ciąży zmieniła mi norplorac bo to brałam na PRL na bromka, ale może to wynikać z tego, ze ja miałam niski progesteron i gdyby nagle podskoczyła mi prolaktyna to jeszcze dodatkowo mogła mi go zablokować a tak w okolicach 11 tyg łożysko już wspomaga proga i PRL tak nie namiesza brałam 3 razy dupka i luteinę do 8 tyg teraz już tylko lutka

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KpOla wrote:
    Dzięki Ineczka za odpowiedź. Czytam wasze wpisy i zawsze mi tak miło gdy jednej z Was sie uda lub gdy potem jeszcze jesteście z Nami(starajacymi sie) i pisze jak u Was przebiega ciąża, doradzacie nam:) Ta grupa jest mega! Bo Wy jesteś cudowne<3
    Bardzo miło mi się zrobiło dziękuje.Czekam na każda z was na drugiej stronie nie znamy się, ale czuje z wami wiez i potrzebę czytania co u was czy się udało a jak nie to może jakos mogę doradzić pomoc itp

mi88, KpOla lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Paulinaaa, poczytaj, czy tego bromergonu nie radzą odstawiać stopniowo. Brałam cyclodynon i na forum dziewczyny pisały, że powinno się stopniowo (np kilka dni pół tabletki), żeby prolaktyna nie skoczyła nagle. Lekarz mówił mi, że nie ma to znaczenia, ale różni lekarze, różne opinie.

Welonka, jak dobrze, że jutro Was przyjmie! Będzie dobrze!

U mnie mega ciężki dzień.
    Nawet tu nie pisałam po USG, bo nie było o czym. Miało być serduszko, lekarka powiedziała, że jest malutki pęcherzyk na razie tylko z ciałkiem żółtym.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3622fdcc0111.jpg
    O matko aż mi się słabo zrobiło jak to czytałam. Brak słów dobrze, ze posłuchałas siebie i pojechałaś do innego lekarza tylko byś się stresu najadła a tak wszystko dobrze i możesz być spokojna.Cudowna wiadomość.

mi88 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hejka
    Dziś ok 10 dpo i progesteron 24,31 , beta 34,38 ( 3 tydzień - 5,8-71,2), ok ???
    Odpisałam Ci na drugą część wiadomości, a przeoczyłam betę! :D Beta 10dpo śliczna, ja teraz 12dpo miałam 25 :)

Welonka, trzymam kciuki najmocniej, jak potrafię!

Maruda, już w domku?

Paulinaaa lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wczoraj wróciłam do domu i miałam kilka rzeczy do załatwienia i ogarnięcia... Za to dzisiaj się wyleguję caaaaaały dzień (wyprasuję tylko obruski na święta). Byłam strasznie ciekawa swojej temperatury dzisiaj, po tym szpitalnym epizodzie i... jestem w szoku. Może znowu jakiś błąd pomiaru, zobaczymy co jutro. Najgorsze, że ostatnie <3 było w poniedziałek rano... We wtorek mam wizytę, ciekawa jestem strasznie co mi powie. Gorzej jak będzie trzeba czekać :( Chociaż teraz każde czekanie i tak przybliża mnie do celu, bo nie mam już żadnych obciążeń ze strony swojego organizmu :) Czuję się taka jakby wolna... I wiem, że teraz w 200% jestem gotowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 09:10

KIM127, mi88, agaaa90 lubią tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania genetyczne powinni robic jedynie lekarze z certyfikatem lub diagnosci prenatalni. W szpitalach robią to zwykli ginowie. Niestety ale w 12tc jak wypada genetyczne, dzidziuś jest maleńki i naprawde trzeba miec doświadczenie + dobry sprzęt zeby wszystko porządnie ocenić. Zwykly gin moze zrobic zwykle usg i sprawdzić podstawy. Ja takim zwykłym ginom nie ufam, dlatego genetyczne pierwsze i drugie robiłam u tego super genetyka, do ktorego pojechala Welonka. I wam tez dziewczyny polecam i radze jak bedzie ciaza, badania tylko u najlepszych.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Tak, wczoraj wróciłam do domu i miałam kilka rzeczy do załatwienia i ogarnięcia... Za to dzisiaj się wyleguję caaaaaały dzień (wyprasuję tylko obruski na święta). Byłam strasznie ciekawa swojej temperatury dzisiaj, po tym szpitalnym epizodzie i... jestem w szoku. Może znowu jakiś błąd pomiaru, zobaczymy co jutro. Najgorsze, że ostatnie <3 było w poniedziałek rano... We wtorek mam wizytę, ciekawa jestem strasznie co mi powie. Gorzej jak będzie trzeba czekać :( Chociaż teraz każde czekanie i tak przybliża mnie do celu, bo nie mam już żadnych obciążeń ze strony swojego organizmu :) Czuję się taka jakby wolna... I wiem, że teraz w 200% jestem gotowa :)
    Hej Maruda cieszę się ze juz w domu ;-) no pięknie Ci skoczyła tempka trzymam kciuki za wizyte. Moze akurat w poniedzialek wystarczyło <3.
    U mnie narazie niska tempwratura, ale jeszcze zcze pare dni ma czas na skok.
    Ja dzisiaj tez w domu, jutro mam warsztaty i laba do końca roku :) jeszcze tylko ogarnąć cos na święta muszę.

Wczoraj mialam wigilie w pracy wszyscy mi dzidziusia życzyli to miłe, kadrowa była najlepsza bo życzyła mi szybkiego dzidziusia żebym za długo na macierzynskim nie byla xD

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrlonka! Nawet nie chce myśleć co czujesz:( czekam niecierpliwie na informacje!:*

Mi88, co Ci lekarze... trafiamy ostatnio ma samych niekompetentmych ludzi:/ Dobrze, że jednak wszystko gra;*

A moja @ jakąś taką licha, coś tam leci, ale biedne to strasznie, a brzuch boli nadal ech:/

mi88 lubi tę wiadomość

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda, szalona temperatura!
    Welonka, jak po wizycie??

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Maruda, szalona temperatura!
    Welonka, jak po wizycie??

Ja bym powiedziała - dziwna :P

SanKwt lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po badaniach u Dr. Dudarewicza . Twarzoczaszka prawidłowa warga górna bez cech rozszczepu , echogenność jelita prawdopodobnie skutek przebytego krwawienia. Wszystkie inne narządy prawidłowe dokladnie wszystko opisane każdy narząd dokladnie sprawdzony . Powiedział żebyśmy zrobili z Michałem badania czy jestesmy nosicielami mukowiscydozy dla swojego spokoju bo to moze byc powodem tych jelitek ale powiedział ze nie koniecznie musimy robic bo wszystkie inne narządy w normie czyli ryzyko różnych chorób i wad jest niskie Powiedzial ze nie dzieje sie nic złego ale jelita trzeba obserwować . Opis z usg opisane wszystko na stronę a4 do tego z 20zdjec. Lekarz pyta sie czy chcemy znać płeć mówię ze tak ale podobno chłopak to zaczął się śmiać i powiedzial ze ewidentnie jest dziewczynka :) mam dalej sie oszczędzać sie nie chodzic duzo nie dźwigać bo krwaik dalej jest i łożysko nie jest przodujące. Jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie najlepiej wydane pieniądze. Każdemu będę polecać tego lekarza jesli będzie chcial rozwiać wątpliwości . Powiedział jeszcze ze jesli cos będzie nas niepokoić albo jak odbierzemy wyniki to pisac do niego możemy śmiało, i liczy ze dostanie od nas smsa ze mial racje i jest wszystko dobrze. Dziecko moze przez te jelita byc małe ale nie musi tak byc a jest jeszcze male zwapnienie w brzusku chyba w okolicach żołądka ale to nie ma na nic wpływu to jest normalne. . Jeszcze dowiedziałam sie ze jesli byly krwawienia to nie robi się testu papa bo moze byc nie wiarygodny. Wstawie zdj buźki i stópki jak bede w domu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 16:14

Marudaruda, MisiaABC, SanKwt, mi88, KIM127, edwarda20, KpOla, MartitaS, Erastel, Julka1825, agaaa90, kol, Magda - mbc lubią tę wiadomość

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka od poludnia czekalam na takie wiesci ;) ❤❤ ciesze sie ogromnie ;*
    No mnie w poniedzialek czekaja badania prenatalne , nie moge sie doczekac ale stres jest ;)
    Buziaki Kochane.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, Welonka, wspaniała wiadomość!!!

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    jestem po badaniach u Dr. Dudarewicza . Twarzoczaszka prawidłowa warga górna bez cech rozszczepu , echogenność jelita prawdopodobnie skutek przebytego krwawienia. Wszystkie inne narządy prawidłowe dokladnie wszystko opisane każdy narząd dokladnie sprawdzony . Powiedział żebyśmy zrobili z Michałem badania czy jestesmy nosicielami mukowiscydozy dla swojego spokoju bo to moze byc powodem tych jelitek ale powiedział ze nie koniecznie musimy robic bo wszystkie inne narządy w normie czyli ryzyko różnych chorób i wad jest niskie Powiedzial ze nie dzieje sie nic złego ale jelita trzeba obserwować . Opis z usg opisane wszystko na stronę a4 do tego z 20zdjec. Lekarz pyta sie czy chcemy znać płeć mówię ze tak ale podobno chłopak to zaczął się śmiać i powiedzial ze ewidentnie jest dziewczynka :) mam dalej sie oszczędzać sie nie chodzic duzo nie dźwigać bo krwaik dalej jest i łożysko nie jest przodujące. Jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie najlepiej wydane pieniądze. Każdemu będę polecać tego lekarza jesli będzie chcial rozwiać wątpliwości . Powiedział jeszcze ze jesli cos będzie nas niepokoić albo jak odbierzemy wyniki to pisac do niego możemy śmiało, i liczy ze dostanie od nas smsa ze mial racje i jest wszystko dobrze. Dziecko moze przez te jelita byc małe ale nie musi tak byc a jest jeszcze male zwapnienie w brzusku chyba w okolicach żołądka ale to nie ma na nic wpływu to jest normalne. . Jeszcze dowiedziałam sie ze jesli byly krwawienia to nie robi się testu papa bo moze byc nie wiarygodny. Wstawie zdj buźki i stópki jak bede w domu .

Gratulacje ufff strasznie soe cieszę ze wszystkonjednak OK!! Dużo zdrowka i spokoju!

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka super!!!!

A co do płci, doktor Dudarewicz nigdy się nie myli ;p Wiec gratuluje córeczki :):):)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka cudowne wiadomości:) teraz odpoczywajcie ;) niech dziewuszka rośnie zdrowo :)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ