Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka, ale mi ułożyło. Batdzo sie cieszę! Ja to chyba bym polazla do tamtego lekarza i mu pokazała jak batdzo sie mylił, albo jakiemuś jego przełożonemu
Teraz niech córcia rośnie odpoczywajcieLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Welonka co za dobre wiadomości Teraz już spokój i korzystajcie ze zbliżających sie świat )
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hej.
Czy wg Was i Waszych lekarzy jest powodem do niepokoju, jesli sytuacja przedstawia sie następująco:
5 cykli stymulacji clo + aromek, pierwsze 3 bez reakcji, kolejna - owulacja zakonczona ciąza biochemiczna, ostatnia, piąta - piękny cykl, potwierdzona owulacja i brak ciąży.
Zaznaczam, ze moje AMH jest kolo 4, jestem zdrowa, maz ma prawidlowe nasienie.
Im więcej czytam informacji w internecie tym bardziej zdołowana jestem
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Hej dziewczyny! Po mega cięzkim tygodniu nadrobiłam całą lekturę Waszych przygód, ktróre CAŁE SZCZĘŚCIE wszystkie dobrze się skończyły. I ja mam Wam dziś coś do opowiedzenia. Otóż wtorek był dniem, kiedy powinnam wziąć dostinex na prl. Ale że @ spóźniała się 1 dzień, jak to czasami bywało, to dla czystego sumienia zrobiłam test. Czekałam na tą jedną kreskę, żeby wziąć już ten do dostinex, a tu, nie wiem - czy mie sie wydaje, czy pomału pojawia się druga! No więc czekam, czekam - jest druga, wyraźna! Nie wierząc własnym oczom wskoczyłam w auto i pojechałam po drugi test - to samo - dwie krechy! Mąz wrócił z pracy i dostał na deser po obiedzie oba te testy w pudełeczku. Jednak i tak truchlałam na myśl o tym, co powie mi jutro ginekolog do którego się dostane. Wyczekałam pół dnia, żeby wbić się w kolejkę i dostałam usg z widocznym (prawdopodobnie) zarodkiem i skierowanie na bete i resztę badań. Ale że nawet gdybym badania zrobiła na następny dzień, to i tak zobaczyłabym wyniki dopiero na następnej wizycie, to betę trzasłam sobie sama. Wczoraj odebrałam moją betkę - 2600! Nie wierzę w to, co się wokół mnie teraz dzieje! Zawsze wróżyłam sobie długie i żmudne starania (choć planowanie zajęło nam długo bo 4 lata i już byłam nieźle zniecierpliwiona), a tu drugi cykl (pierwszy z Ovarinem ) i bach! Także mi88 - nieśmiało wpisuję się do klubu sierpnióweczek (nie do wiary, co dopiero pisałam Wam, że zawsze marzyłam, żeby moje dzieciątko miało urodziny w sierpniu!) Co lepsze - wogóle, ale to wogóle nie czułam, żeby się na to zapowiadało, choć miesiąc temu w nieudanym cyklu miałam zawroty głowy, ciągnięcie pachwin i wszystko, co możliwe.
Także dziewczyny - głowy do góry! Nie załamujcie sie kiedy nic nie wróży dobrze, bierzcie Ovarin i zaciążajcie, to wcale nie takie niemożliwe, jak się wydaje!
ps. mnie dużo dało, to że lekarz powiedział mi w tamtym cyklu w którym mniej więcej dniu mam owu. Zawsze myślałam, że to 17-18, a okazało się ze 14-15. Monitoring cyklu, to jednak cudowna rzecz!
Wiruskuje Was najszczęśliwsza kol! :* :* :*Paulinaaa, Marudaruda, Magda - mbc, Ineczka, KIM127, gacka89, mi88, MartitaS, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
2 cs
Dostinex na prl, Ovarin -
kol bomba !!
Dziewczyny u mnie tak :
beta z 14.12 - 34
Beta z dziś 16.12 133
Jest coś takiego jak za duży przyrost hehe ?kol, Marudaruda, Magda - mbc, KIM127, gacka89, mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Cześć dziewczyny chciała bym dołączyć się do forum zaczynamy starania o pierwsze dzieciątko zaczęliśmy od końca października tylko, że mam stwierdzone policystyczne jajniki, mam nadzieję, że mocno mi to nie utrudni. Dzisiaj byłam u ginekolog pierwszy raz odkąd zapragnelismy mieć dziecko, przypisala mi dhupaston żeby brać od 16 dnia cyklu przez 10 dni i ovarin w pierwszym cyklu nic nie brałam i się nie udało, ale może teraz coś mi ovarin pomoże u dhupaston (jeżeli chodzi o Policystyczne jajniki, to hormony są w porządku, jedyne co to nie regularna miesiączka i obraz na usg)30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Kol, gratulacje Kolejna szczęśliwa świąteczna Ale super!
I ja czekam na świąteczne cuda... Nie mam pojęcia czy i kiedy miałam owulację, akurat ten szpital wszystko mi zepsuł... Od kilku dni mam OGROMNĄ ilość lepkiego śluzu, co nigdy w życiu (jak Boga kocham) mi się nie zdarzało! Szyjka cały czas zamknięta, raz nisko, raz średnio wysoko. Oglądałam sobie właśnie galerię wykresów ciążowych i widzę, że wahania temperatur występują dość często, ale ważne, że są powyżej tej 1 fazy. U mnie na razie CHYBA tak jest, ale ciężko określić przez te 3 kluczowe dni, kiedy nie mogłam mierzyć temperatury To drugi cykl z ovarinem i nawet gdyby.. to widzę, że on powoduje mega różnice! W ogóle nie wiem, wczoraj miałam tak mega wrażliwe i twarde sutki, że koniec świata, a libido od wczoraj szaleje. Po operacji coraz lepiej z każdym dniem i chyba dzisiaj zbałamucę mojego małża!
Nie wiem sama co o tym wszystkim myśleć, małżowi już nic nie mówię, bo nie chcę się nakręcać, ale proszę Was... POWIEDZCIE MI, ŻE COŚ JEST NA RZECZY!!!kol, mi88 lubią tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Paulinaaa wrote:kol bomba !!
Dziewczyny u mnie tak :
beta z 14.12 - 34
Beta z dziś 16.12 133
Jest coś takiego jak za duży przyrost hehe ?
Ponoć im szybciej beta rośnie, tym lepiej. Mojej kumpeli nie chciała lecieć w górę i lekarz powiedział, że jak będzie rosnąć za wolno, to będzie musiała odstawić luteine, żeby wywołać wiadomo co. Ale że w dniu ostatecznym była prawie 1000 to lekarz powiedział, że już wszystko powinno być dobrze. Także moje piękne gratulacje! Który to tydzien od ostatniej @? My mamy od przedwczoraj 62 cs
Paulinaaa wrote:kol bomba !!
Dziewczyny u mnie tak :
beta z 14.12 - 34
Beta z dziś 16.12 133
Jest coś takiego jak za duży przyrost hehe ?
Pięknie"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Kol, gratulacje Kolejna szczęśliwa świąteczna Ale super!
I ja czekam na świąteczne cuda... Nie mam pojęcia czy i kiedy miałam owulację, akurat ten szpital wszystko mi zepsuł... Od kilku dni mam OGROMNĄ ilość lepkiego śluzu, co nigdy w życiu (jak Boga kocham) mi się nie zdarzało! Szyjka cały czas zamknięta, raz nisko, raz średnio wysoko. Oglądałam sobie właśnie galerię wykresów ciążowych i widzę, że wahania temperatur występują dość często, ale ważne, że są powyżej tej 1 fazy. U mnie na razie CHYBA tak jest, ale ciężko określić przez te 3 kluczowe dni, kiedy nie mogłam mierzyć temperatury To drugi cykl z ovarinem i nawet gdyby.. to widzę, że on powoduje mega różnice! W ogóle nie wiem, wczoraj miałam tak mega wrażliwe i twarde sutki, że koniec świata, a libido od wczoraj szaleje. Po operacji coraz lepiej z każdym dniem i chyba dzisiaj zbałamucę mojego małża!
Nie wiem sama co o tym wszystkim myśleć, małżowi już nic nie mówię, bo nie chcę się nakręcać, ale proszę Was... POWIEDZCIE MI, ŻE COŚ JEST NA RZECZY!!!30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Maruda - ovarin naprawdę działa cuda, ja głęboko wierzę, że u mnie to to zadziałało. Też miałam cuda ze śluzem i libido. Więc moooocno trzymam kciuki - zobaczysz, teraz jak nie musisz juz się tym zabiegiem przejmować, to wszystko pójdzie z górki!2 cs
No ja po ovarinie znaczącą różnicę widziałam. W pierwszych dniach od razu skok libido taki, że mój małż się pytał czy to ja Potem stopniowo się to trochę uspokoiło, ale i tak libido na poziomie o wiele większym niż było Dodatkowo zmiany w śluzie, zaczął być widoczny. W pierwszym cyklu z ovarinem temperatura jeszcze szalała, ale już drugi (ten obecny) wygląda wręcz pięknie - wahania się uspokoiły. Ja tam na pewno będę każdemu polecać."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron.