Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka, ale mi ułożyło. Batdzo sie cieszę! Ja to chyba bym polazla do tamtego lekarza i mu pokazała jak batdzo sie mylił, albo jakiemuś jego przełożonemu
Teraz niech córcia rośnieodpoczywajcie
HSG - ok
PCOS - owulacja jest!
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️
Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby
Znikający wodniak na lewym jajowodzie
Styczeń 25' - 3 stymulacja
13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
02.25 - transfer 6AA
06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
27 dpt 6.1 mm jest ❤️ 130 btp
I prenatalne, Nifty niskie ryzykabędzie synek
🩵
-
Welonka co za dobre wiadomości
Teraz już spokój i korzystajcie ze zbliżających sie świat
)
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hej.
Czy wg Was i Waszych lekarzy jest powodem do niepokoju, jesli sytuacja przedstawia sie następująco:
5 cykli stymulacji clo + aromek, pierwsze 3 bez reakcji, kolejna - owulacja zakonczona ciąza biochemiczna, ostatnia, piąta - piękny cykl, potwierdzona owulacja i brak ciąży.
Zaznaczam, ze moje AMH jest kolo 4, jestem zdrowa, maz ma prawidlowe nasienie.
Im więcej czytam informacji w internecie tym bardziej zdołowana jestem
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Hej dziewczyny! Po mega cięzkim tygodniu nadrobiłam całą lekturę Waszych przygód, ktróre CAŁE SZCZĘŚCIE wszystkie dobrze się skończyły. I ja mam Wam dziś coś do opowiedzenia. Otóż wtorek był dniem, kiedy powinnam wziąć dostinex na prl. Ale że @ spóźniała się 1 dzień, jak to czasami bywało, to dla czystego sumienia zrobiłam test. Czekałam na tą jedną kreskę, żeby wziąć już ten do dostinex, a tu, nie wiem - czy mie sie wydaje, czy pomału pojawia się druga! No więc czekam, czekam - jest druga, wyraźna! Nie wierząc własnym oczom wskoczyłam w auto i pojechałam po drugi test - to samo - dwie krechy! Mąz wrócił z pracy i dostał na deser po obiedzie oba te testy w pudełeczku. Jednak i tak truchlałam na myśl o tym, co powie mi jutro ginekolog do którego się dostane. Wyczekałam pół dnia, żeby wbić się w kolejkę i dostałam usg z widocznym (prawdopodobnie) zarodkiem i skierowanie na bete i resztę badań. Ale że nawet gdybym badania zrobiła na następny dzień, to i tak zobaczyłabym wyniki dopiero na następnej wizycie, to betę trzasłam sobie sama. Wczoraj odebrałam moją betkę - 2600! Nie wierzę w to, co się wokół mnie teraz dzieje! Zawsze wróżyłam sobie długie i żmudne starania (choć planowanie zajęło nam długo bo 4 lata i już byłam nieźle zniecierpliwiona), a tu drugi cykl (pierwszy z Ovarinem
) i bach! Także mi88 - nieśmiało wpisuję się do klubu sierpnióweczek (nie do wiary, co dopiero pisałam Wam, że zawsze marzyłam, żeby moje dzieciątko miało urodziny w sierpniu!) Co lepsze - wogóle, ale to wogóle nie czułam, żeby się na to zapowiadało, choć miesiąc temu w nieudanym cyklu miałam zawroty głowy, ciągnięcie pachwin i wszystko, co możliwe.
Także dziewczyny - głowy do góry! Nie załamujcie sie kiedy nic nie wróży dobrze, bierzcie Ovarin i zaciążajcie, to wcale nie takie niemożliwe, jak się wydaje!
ps. mnie dużo dało, to że lekarz powiedział mi w tamtym cyklu w którym mniej więcej dniu mam owu. Zawsze myślałam, że to 17-18, a okazało się ze 14-15. Monitoring cyklu, to jednak cudowna rzecz!
Wiruskuje Was najszczęśliwsza kol! :* :* :*Paulinaaa, Marudaruda, Magda - mbc, Ineczka, KIM127, gacka89, mi88, MartitaS, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
2 cs
Dostinex na prl, Ovarin -
kol bomba !!
Dziewczyny u mnie tak :
beta z 14.12 - 34
Beta z dziś 16.12 133
Jest coś takiego jak za duży przyrost hehe?
kol, Marudaruda, Magda - mbc, KIM127, gacka89, mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Cześć dziewczyny
chciała bym dołączyć się do forum
zaczynamy starania o pierwsze dzieciątko
zaczęliśmy od końca października
tylko, że mam stwierdzone policystyczne jajniki, mam nadzieję, że mocno mi to nie utrudni. Dzisiaj byłam u ginekolog pierwszy raz odkąd zapragnelismy mieć dziecko, przypisala mi dhupaston żeby brać od 16 dnia cyklu przez 10 dni i ovarin
w pierwszym cyklu nic nie brałam i się nie udało, ale może teraz coś mi ovarin pomoże u dhupaston
(jeżeli chodzi o Policystyczne jajniki, to hormony są w porządku, jedyne co to nie regularna miesiączka i obraz na usg)
30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Kol, gratulacje
Kolejna szczęśliwa świąteczna
Ale super!
I ja czekam na świąteczne cuda... Nie mam pojęcia czy i kiedy miałam owulację, akurat ten szpital wszystko mi zepsuł... Od kilku dni mam OGROMNĄ ilość lepkiego śluzu, co nigdy w życiu (jak Boga kocham) mi się nie zdarzało! Szyjka cały czas zamknięta, raz nisko, raz średnio wysoko. Oglądałam sobie właśnie galerię wykresów ciążowych i widzę, że wahania temperatur występują dość często, ale ważne, że są powyżej tej 1 fazy. U mnie na razie CHYBA tak jest, ale ciężko określić przez te 3 kluczowe dni, kiedy nie mogłam mierzyć temperaturyTo drugi cykl z ovarinem i nawet gdyby.. to widzę, że on powoduje mega różnice! W ogóle nie wiem, wczoraj miałam tak mega wrażliwe i twarde sutki, że koniec świata, a libido od wczoraj szaleje. Po operacji coraz lepiej z każdym dniem i chyba dzisiaj zbałamucę mojego małża!
Nie wiem sama co o tym wszystkim myśleć, małżowi już nic nie mówię, bo nie chcę się nakręcać, ale proszę Was... POWIEDZCIE MI, ŻE COŚ JEST NA RZECZY!!!kol, mi88 lubią tę wiadomość
-
Paulinaaa wrote:kol bomba !!
Dziewczyny u mnie tak :
beta z 14.12 - 34
Beta z dziś 16.12 133
Jest coś takiego jak za duży przyrost hehe?
Ponoć im szybciej beta rośnie, tym lepiej. Mojej kumpeli nie chciała lecieć w górę i lekarz powiedział, że jak będzie rosnąć za wolno, to będzie musiała odstawić luteine, żeby wywołać wiadomo co. Ale że w dniu ostatecznym była prawie 1000 to lekarz powiedział, że już wszystko powinno być dobrze. Także moje piękne gratulacje! Który to tydzien od ostatniej @? My mamy od przedwczoraj 62 cs
Marudaruda wrote:Kol, gratulacje
Kolejna szczęśliwa świąteczna
Ale super!
I ja czekam na świąteczne cuda... Nie mam pojęcia czy i kiedy miałam owulację, akurat ten szpital wszystko mi zepsuł... Od kilku dni mam OGROMNĄ ilość lepkiego śluzu, co nigdy w życiu (jak Boga kocham) mi się nie zdarzało! Szyjka cały czas zamknięta, raz nisko, raz średnio wysoko. Oglądałam sobie właśnie galerię wykresów ciążowych i widzę, że wahania temperatur występują dość często, ale ważne, że są powyżej tej 1 fazy. U mnie na razie CHYBA tak jest, ale ciężko określić przez te 3 kluczowe dni, kiedy nie mogłam mierzyć temperaturyTo drugi cykl z ovarinem i nawet gdyby.. to widzę, że on powoduje mega różnice! W ogóle nie wiem, wczoraj miałam tak mega wrażliwe i twarde sutki, że koniec świata, a libido od wczoraj szaleje. Po operacji coraz lepiej z każdym dniem i chyba dzisiaj zbałamucę mojego małża!
Nie wiem sama co o tym wszystkim myśleć, małżowi już nic nie mówię, bo nie chcę się nakręcać, ale proszę Was... POWIEDZCIE MI, ŻE COŚ JEST NA RZECZY!!!30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Maruda - ovarin naprawdę działa cuda, ja głęboko wierzę, że u mnie to to zadziałało. Też miałam cuda ze śluzem i libido. Więc moooocno trzymam kciuki - zobaczysz, teraz jak nie musisz juz się tym zabiegiem przejmować, to wszystko pójdzie z górki!2 cs
No ja po ovarinie znaczącą różnicę widziałam. W pierwszych dniach od razu skok libido taki, że mój małż się pytał czy to ja
Potem stopniowo się to trochę uspokoiło, ale i tak libido na poziomie o wiele większym niż było
Dodatkowo zmiany w śluzie, zaczął być widoczny. W pierwszym cyklu z ovarinem temperatura jeszcze szalała, ale już drugi (ten obecny) wygląda wręcz pięknie - wahania się uspokoiły. Ja tam na pewno będę każdemu polecać.