X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka trzymaj się dzielnie !! nawet nie chcę wiedzieć co musiałaś wczoraj czuć ;( i jest mi cholernie smutno, że osobie takiej jak my, która walczy o dziecko lekarz przekazuje takie podejrzenia ;( a w szpitalu, w którym leżałaś to naprawdę pracują same konowały ;( czy my mamy wiedzieć wszystko, w którym tc robić jakie badania?;/ od tego oni sa do cholery !! Mam nadzieję, że z Małym wszystko dobrze i że najadłaś się tylko nie potrzebnie stresu :* wszystkie jesteśmy z Tobą :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/98789ba52c24a.jpg.html
    https://zapodaj.net/6aa1c6c131080.jpg.html
    https://zapodaj.net/2aca07651bfd2.jpg.html

Kochane widzicie coś ?? Na żywo kreska widoczna. Na zdjeciu nie wiem.
    Ale jedna kropla moczu poszła mi na okienko, jak już potem sprawdzałam... i nie wiem czy to ma wpływ?
    Jak uważacie? Cała się trzęsę.......

a test robiłam, bo te plamienia z 20-21 dc ustały i brak od 2 dni.
    Dziś jakiś 10 dpo

welonka, trzymaj się :* I spokojnie, skoro tamci nic nie widzieli, to może ten faktycznie się pomylił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 08:42

mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://zapodaj.net/ec87179e7b838.jpg.html
    https://zapodaj.net/2c98dfc5c6821.jpg.html

na czerwonym tle..

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jakiś cień tam widzę :) powtórz za dwa dni

Welonka kochana trzymaj się jestem całym serduchem z Tobą i wierze, że to tylko pomyłka :*

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka kochana, co za koszmar! Wierzę, że będzie dobrze. Czytałam ostatnio, że 70% amniopunkcji wychodzi prawidłowo - a je robi się tylko jak jest poważne podejrzenie wad u Malucha. Kiedy masz to USG?
    A na lekarzy ze szpitala nie mam słów... może rzeczywiście wszystko jest dobrze i akurat wczoraj maluch się źle ułożył.

Paulinaaa, musiałybyśmy mieć poważne zaburzenia wzroku, żeby nie widzieć :) Po cichu gratuluję. Będzie beta, czy jeszcze poczekasz? :)

Maruda, dobrze, że już po!

akuku, napisz, jakie robiłaś badania i na jakim etapie diagnostyki jesteś. Doradzimy.

Kochane, potrzebuję dzisiaj dużo kciuków o 13:00.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dzisiejsza wizyta miala byc pełna radości euforii a byl wielki płacz nic nie jest tal jak powinno byc w szpitalu usg co tydzień i nikt nie widział zd cos jest nie tal z dzieckiem nawet nikt w 12tc nie sprawdził mi przezierności karkowej ,dzisiaj na usg okazało się ze u maluszka jest problem z jelitami i układem twarzyczki . Niestety badan genetycznych nie mialam bo bylam w szpitalu wierzyłam im ze z dziecko ma sie dobrze. Lekarz skierował mnie do lekarza do lodzi do genetyka i dobrego specjalisty od usg. Jest tu ktos z Lodzi i moze mi cos powiedziec na ten lek. Dudkiewicza ? Dlaczego ciągle musi cos byc niw tak pierw walka o to zeby w ogóle zajść w ciążę później o to aby nie stracić maleństwa a teraz to. Modle sie tylko o to zeby okazało się ze jelita swieca sie przez to ze dziecko nałykało sie krwi i lekarzowi tylko tak się wydawało ze z twarzą cos jest nie tak bo dziecko zle bylo ułożone .

Welonka wspolczuje zaniedbania. Jestem z Łodzi a Ty na pewno mowisz o dr. Dudarewiczu, to najlepszy genetyk w lodzkiem. Tez u niego bylam. Zdecydowanie polecam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaa - moje wczesne i cichutkie gratulacje tez powtórzyłaby test za dwa dni badz pobiegła na betę!

Mi88 oczywiście trzymamy kciuki!!!

Welonka - koniecznie daj znaka kiedy badania i jak poszło! Jesteśmy z Wami!

mi88 lubi tę wiadomość

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaa, w tym wątku też gratuluje! Brawo!!
    Ja wczoraj dostałam @ więc walczę dalej.
    Mi88 - masz moje kciuki &&&&

mi88 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuję w przychodni, na tym samym korytarzu jest labo... więc chyba pójdę dziś :) za godzinę :)

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi 88 ty miałaś te biochemiczne, kiedy to się okazuje że jednak bioch ?? bo mi ginekolog te 3 tyg temu mówił że mogą u mnie być ...

mi 88 ty masz dziś badanie ?:)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• mi88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    mi 88 ty miałaś te biochemiczne, kiedy to się okazuje że jednak bioch ?? bo mi ginekolog te 3 tyg temu mówił że mogą u mnie być ...
    mi 88 ty masz dziś badanie ?:)
    Tak, dziś mam USG serduszkowe :) Staram się nie stresować, ale się nie da.

Biochem jest wtedy, kiedy nic nie widać na USG. Więc każda z nas na początku jest w ciąży biochemicznej. Około bety równej 1000 może być widać pęcherzyk na USG, jakiś czas później zarodek, a potem serduszko.
    Wydaje mi się, że jeśli beta dobrze przyrasta, to taki milowy krok w wykluczeniu biochemicznej. Nie gwarantuje, że będzie dobrze, ale pomaga. Skoro masz lab obok, to ja bym zrobiła betę dziś i w sobotę (możesz w sobotę w tym samym lab? to ważne, żeby było to samo!). Mnie drug beta bardzo uspokoiła, przynajmniej wiedziałam, że nie ma powtórki.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Tak, dziś mam USG serduszkowe :) Staram się nie stresować, ale się nie da.

Biochem jest wtedy, kiedy nic nie widać na USG. Więc każda z nas na początku jest w ciąży biochemicznej. Około bety równej 1000 może być widać pęcherzyk na USG, jakiś czas później zarodek, a potem serduszko.
    Wydaje mi się, że jeśli beta dobrze przyrasta, to taki milowy krok w wykluczeniu biochemicznej. Nie gwarantuje, że będzie dobrze, ale pomaga. Skoro masz lab obok, to ja bym zrobiła betę dziś i w sobotę (możesz w sobotę w tym samym lab? to ważne, żeby było to samo!). Mnie drug beta bardzo uspokoiła, przynajmniej wiedziałam, że nie ma powtórki.
    Trzymamy kciuki z myszo-zelkiem :)
    Welonka mam nadzieje, ze to zwykła pomyłka.Ostatnio dziewczyna na innej grupie odebrała wyniki i miała w nich żółtaczkę przepłakała pół dnia po czym okazało się, ze pomylili wyniki.Wierze, ze skoro nikt nic w szpitalu nie widział to tem jeden lekarz się myli i wszystko skończy się dobrze daj znać kochana co i jak pamiętaj, ze możesz na nas możesz liczyć .Innym przypadkiem jest złe usg plus wyniki z krwi a nifty wyszły oki dziecko zdrowe będzie dobrze musi nie po tym co przeszłaś limit wyczerpany

mi88 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja zgadza sie chodziło o lekarza Dudarewicza , dzwoniłam dzisiaj rano lekarz chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj niestety odmówiłam mam prawie 300km do Łodzi umówiliśmy się na 28 grudnia , ale zadzwonił do mnie siostry chłopak powiedział zebym dzwoniła do lekarza powiedziała że przyjedziemy dzisiaj , zadzwoniłam lekarz bardz mnie przepraszał że juz nie przyjmie mnie dzisiaj bo umówił inna pacjentkę uspakajał że za dwa tygodnie nie będzie za późno że można sprawdzić więcej rzeczy , po 15 minutach zadzwonił do mnie i powiedział że jutro może mnie przyjać bo mu pacjentka zrezygnowała , dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 11,30 przynajmniej święta będę mieć spokojniejsze i będe wiedziała na czym stoję

edwarda20, mi88 lubią tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czaly czas mam nadzieje że jelita świecą bo dziecko nałykało si krwi a co twarzoczaszki maluszek zle ułożył sie .

age.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Racja zgadza sie chodziło o lekarza Dudarewicza , dzwoniłam dzisiaj rano lekarz chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj niestety odmówiłam mam prawie 300km do Łodzi umówiliśmy się na 28 grudnia , ale zadzwonił do mnie siostry chłopak powiedział zebym dzwoniła do lekarza powiedziała że przyjedziemy dzisiaj , zadzwoniłam lekarz bardz mnie przepraszał że juz nie przyjmie mnie dzisiaj bo umówił inna pacjentkę uspakajał że za dwa tygodnie nie będzie za późno że można sprawdzić więcej rzeczy , po 15 minutach zadzwonił do mnie i powiedział że jutro może mnie przyjać bo mu pacjentka zrezygnowała , dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 11,30 przynajmniej święta będę mieć spokojniejsze i będe wiedziała na czym stoję
    Trzymam kciuki super, ze udało się przed świetami będziesz mogła się nimi cieszyć a nie stresować wszystko jest na pewno dobrze napisz potem co i jak będziemy czekać :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka super, ze jednak sie udalo. To lekarz z powołania i zawsze angażuje sie na milion procent. Jest bardzo skrupulatny i na pewno dobrze oceni dzieciaczka i zaproponuje ewentualne leczenie. Jesteś w dobrych rękach. Trzymam kciuki. Daj jutro znać.

mi88 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • KpOla Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) Cóż dostalam dzis okres. Smutno:( Ale z drugiej strony chciałam Wam napisac, ze moja mała radością jest to, ze okres dostalam duzo wwcześniej niz sie spodziewałam. Tak jak wam pisalam mam od 8miesiecy cykle po 37 dni, a dzis dostalam po 27dniach czyli tak jak wcześniej zawsze mialam !!!:) Ovarin chyba zadziałał, az sie nie spodziewałam. Tylko teraz wyszlo ze od owulacji do pierwszego dnia miesiączki minelo jakies 6-8dni i to mnie martwi. Czy ktoras z Was tez tak miala? Za tydzien robie badania na tarczyce moze z tego cos sie dowiem.

mi88 lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KpOla wrote:
    Hej, hej :) Cóż dostalam dzis okres. Smutno:( Ale z drugiej strony chciałam Wam napisac, ze moja mała radością jest to, ze okres dostalam duzo wwcześniej niz sie spodziewałam. Tak jak wam pisalam mam od 8miesiecy cykle po 37 dni, a dzis dostalam po 27dniach czyli tak jak wcześniej zawsze mialam !!!:) Ovarin chyba zadziałał, az sie nie spodziewałam. Tylko teraz wyszlo ze od owulacji do pierwszego dnia miesiączki minelo jakies 6-8dni i to mnie martwi. Czy ktoras z Was tez tak miala? Za tydzien robie badania na tarczyce moze z tego cos sie dowiem.
    Może być tak, ze teraz wszsytko wróci do normy i owulacja pojawi się w okolicach 14dc i druga faza będzie w normie.Tarczyce warto sprawdzić czytałam, ze może mieć wpływ na druga fazę chociaż ja mam niedoczynnosc i u mnie nic takiego nie zauważyłam

v5abi09kg49ph79h.png
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Koniecznie daj znaka jak poszło!! A my trzymamy kciuki!!

Pauliaa - powodzenia na becie i tak jak pozostałe tez bym zrobiła dwukrotnie w tym samym lab, z odstępem dwóch dni!

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Dziś ok 10 dpo i progesteron 24,31 , beta 34,38 ( 3 tydzień - 5,8-71,2), ok ???

Dzięki mi88 za wyjaśnienie, w sobote idę do tego samego labu i powtórzę, mega się boję.
    Nie powiedziałam jeszcze mężowi, hehe a Wam tak :D

Ineczka, a wiesz że mi lekarz kazał odstawić bromergon, kojarzę że Twój kazał brać, dziwne ... że różne schematy postępowania.

Welonka, czekamy jutro na info, ważne że w końcu super specjalista.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:27

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ