Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka trzymaj się dzielnie !! nawet nie chcę wiedzieć co musiałaś wczoraj czuć ;( i jest mi cholernie smutno, że osobie takiej jak my, która walczy o dziecko lekarz przekazuje takie podejrzenia ;( a w szpitalu, w którym leżałaś to naprawdę pracują same konowały ;( czy my mamy wiedzieć wszystko, w którym tc robić jakie badania?;/ od tego oni sa do cholery !! Mam nadzieję, że z Małym wszystko dobrze i że najadłaś się tylko nie potrzebnie stresu :* wszystkie jesteśmy z Tobą :*
-
https://zapodaj.net/98789ba52c24a.jpg.html
https://zapodaj.net/6aa1c6c131080.jpg.html
https://zapodaj.net/2aca07651bfd2.jpg.html
Kochane widzicie coś ?? Na żywo kreska widoczna. Na zdjeciu nie wiem.
Ale jedna kropla moczu poszła mi na okienko, jak już potem sprawdzałam... i nie wiem czy to ma wpływ?
Jak uważacie? Cała się trzęsę.......
a test robiłam, bo te plamienia z 20-21 dc ustały i brak od 2 dni.
Dziś jakiś 10 dpo
welonka, trzymaj się :* I spokojnie, skoro tamci nic nie widzieli, to może ten faktycznie się pomylił...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 08:42
mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulina jakiś cień tam widzę powtórz za dwa dni
Welonka kochana trzymaj się jestem całym serduchem z Tobą i wierze, że to tylko pomyłka :*Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Welonka kochana, co za koszmar! Wierzę, że będzie dobrze. Czytałam ostatnio, że 70% amniopunkcji wychodzi prawidłowo - a je robi się tylko jak jest poważne podejrzenie wad u Malucha. Kiedy masz to USG?
A na lekarzy ze szpitala nie mam słów... może rzeczywiście wszystko jest dobrze i akurat wczoraj maluch się źle ułożył.
Paulinaaa, musiałybyśmy mieć poważne zaburzenia wzroku, żeby nie widzieć Po cichu gratuluję. Będzie beta, czy jeszcze poczekasz?
Maruda, dobrze, że już po!
akuku, napisz, jakie robiłaś badania i na jakim etapie diagnostyki jesteś. Doradzimy.
Kochane, potrzebuję dzisiaj dużo kciuków o 13:00.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
welonka wrote:Dzisiejsza wizyta miala byc pełna radości euforii a byl wielki płacz nic nie jest tal jak powinno byc w szpitalu usg co tydzień i nikt nie widział zd cos jest nie tal z dzieckiem nawet nikt w 12tc nie sprawdził mi przezierności karkowej ,dzisiaj na usg okazało się ze u maluszka jest problem z jelitami i układem twarzyczki . Niestety badan genetycznych nie mialam bo bylam w szpitalu wierzyłam im ze z dziecko ma sie dobrze. Lekarz skierował mnie do lekarza do lodzi do genetyka i dobrego specjalisty od usg. Jest tu ktos z Lodzi i moze mi cos powiedziec na ten lek. Dudkiewicza ? Dlaczego ciągle musi cos byc niw tak pierw walka o to zeby w ogóle zajść w ciążę później o to aby nie stracić maleństwa a teraz to. Modle sie tylko o to zeby okazało się ze jelita swieca sie przez to ze dziecko nałykało sie krwi i lekarzowi tylko tak się wydawało ze z twarzą cos jest nie tak bo dziecko zle bylo ułożone .
Welonka wspolczuje zaniedbania. Jestem z Łodzi a Ty na pewno mowisz o dr. Dudarewiczu, to najlepszy genetyk w lodzkiem. Tez u niego bylam. Zdecydowanie polecam.
-
Paulinaa - moje wczesne i cichutkie gratulacje tez powtórzyłaby test za dwa dni badz pobiegła na betę!
Mi88 oczywiście trzymamy kciuki!!!
Welonka - koniecznie daj znaka kiedy badania i jak poszło! Jesteśmy z Wami!mi88 lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Paulinaaa wrote:mi 88 ty miałaś te biochemiczne, kiedy to się okazuje że jednak bioch ?? bo mi ginekolog te 3 tyg temu mówił że mogą u mnie być ...
mi 88 ty masz dziś badanie ?
Biochem jest wtedy, kiedy nic nie widać na USG. Więc każda z nas na początku jest w ciąży biochemicznej. Około bety równej 1000 może być widać pęcherzyk na USG, jakiś czas później zarodek, a potem serduszko.
Wydaje mi się, że jeśli beta dobrze przyrasta, to taki milowy krok w wykluczeniu biochemicznej. Nie gwarantuje, że będzie dobrze, ale pomaga. Skoro masz lab obok, to ja bym zrobiła betę dziś i w sobotę (możesz w sobotę w tym samym lab? to ważne, żeby było to samo!). Mnie drug beta bardzo uspokoiła, przynajmniej wiedziałam, że nie ma powtórki.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Tak, dziś mam USG serduszkowe Staram się nie stresować, ale się nie da.
Biochem jest wtedy, kiedy nic nie widać na USG. Więc każda z nas na początku jest w ciąży biochemicznej. Około bety równej 1000 może być widać pęcherzyk na USG, jakiś czas później zarodek, a potem serduszko.
Wydaje mi się, że jeśli beta dobrze przyrasta, to taki milowy krok w wykluczeniu biochemicznej. Nie gwarantuje, że będzie dobrze, ale pomaga. Skoro masz lab obok, to ja bym zrobiła betę dziś i w sobotę (możesz w sobotę w tym samym lab? to ważne, żeby było to samo!). Mnie drug beta bardzo uspokoiła, przynajmniej wiedziałam, że nie ma powtórki.
Welonka mam nadzieje, ze to zwykła pomyłka.Ostatnio dziewczyna na innej grupie odebrała wyniki i miała w nich żółtaczkę przepłakała pół dnia po czym okazało się, ze pomylili wyniki.Wierze, ze skoro nikt nic w szpitalu nie widział to tem jeden lekarz się myli i wszystko skończy się dobrze daj znać kochana co i jak pamiętaj, ze możesz na nas możesz liczyć .Innym przypadkiem jest złe usg plus wyniki z krwi a nifty wyszły oki dziecko zdrowe będzie dobrze musi nie po tym co przeszłaś limit wyczerpanymi88 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Racja zgadza sie chodziło o lekarza Dudarewicza , dzwoniłam dzisiaj rano lekarz chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj niestety odmówiłam mam prawie 300km do Łodzi umówiliśmy się na 28 grudnia , ale zadzwonił do mnie siostry chłopak powiedział zebym dzwoniła do lekarza powiedziała że przyjedziemy dzisiaj , zadzwoniłam lekarz bardz mnie przepraszał że juz nie przyjmie mnie dzisiaj bo umówił inna pacjentkę uspakajał że za dwa tygodnie nie będzie za późno że można sprawdzić więcej rzeczy , po 15 minutach zadzwonił do mnie i powiedział że jutro może mnie przyjać bo mu pacjentka zrezygnowała , dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 11,30 przynajmniej święta będę mieć spokojniejsze i będe wiedziała na czym stoję
edwarda20, mi88 lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Racja zgadza sie chodziło o lekarza Dudarewicza , dzwoniłam dzisiaj rano lekarz chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj niestety odmówiłam mam prawie 300km do Łodzi umówiliśmy się na 28 grudnia , ale zadzwonił do mnie siostry chłopak powiedział zebym dzwoniła do lekarza powiedziała że przyjedziemy dzisiaj , zadzwoniłam lekarz bardz mnie przepraszał że juz nie przyjmie mnie dzisiaj bo umówił inna pacjentkę uspakajał że za dwa tygodnie nie będzie za późno że można sprawdzić więcej rzeczy , po 15 minutach zadzwonił do mnie i powiedział że jutro może mnie przyjać bo mu pacjentka zrezygnowała , dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 11,30 przynajmniej święta będę mieć spokojniejsze i będe wiedziała na czym stoję
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Welonka super, ze jednak sie udalo. To lekarz z powołania i zawsze angażuje sie na milion procent. Jest bardzo skrupulatny i na pewno dobrze oceni dzieciaczka i zaproponuje ewentualne leczenie. Jesteś w dobrych rękach. Trzymam kciuki. Daj jutro znać.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Hej, hej Cóż dostalam dzis okres. Smutno:( Ale z drugiej strony chciałam Wam napisac, ze moja mała radością jest to, ze okres dostalam duzo wwcześniej niz sie spodziewałam. Tak jak wam pisalam mam od 8miesiecy cykle po 37 dni, a dzis dostalam po 27dniach czyli tak jak wcześniej zawsze mialam !!! Ovarin chyba zadziałał, az sie nie spodziewałam. Tylko teraz wyszlo ze od owulacji do pierwszego dnia miesiączki minelo jakies 6-8dni i to mnie martwi. Czy ktoras z Was tez tak miala? Za tydzien robie badania na tarczyce moze z tego cos sie dowiem.
mi88 lubi tę wiadomość
-
KpOla wrote:Hej, hej Cóż dostalam dzis okres. Smutno:( Ale z drugiej strony chciałam Wam napisac, ze moja mała radością jest to, ze okres dostalam duzo wwcześniej niz sie spodziewałam. Tak jak wam pisalam mam od 8miesiecy cykle po 37 dni, a dzis dostalam po 27dniach czyli tak jak wcześniej zawsze mialam !!! Ovarin chyba zadziałał, az sie nie spodziewałam. Tylko teraz wyszlo ze od owulacji do pierwszego dnia miesiączki minelo jakies 6-8dni i to mnie martwi. Czy ktoras z Was tez tak miala? Za tydzien robie badania na tarczyce moze z tego cos sie dowiem.
welonka wrote:Racja zgadza sie chodziło o lekarza Dudarewicza , dzwoniłam dzisiaj rano lekarz chciał przyjąć mnie nawet dzisiaj niestety odmówiłam mam prawie 300km do Łodzi umówiliśmy się na 28 grudnia , ale zadzwonił do mnie siostry chłopak powiedział zebym dzwoniła do lekarza powiedziała że przyjedziemy dzisiaj , zadzwoniłam lekarz bardz mnie przepraszał że juz nie przyjmie mnie dzisiaj bo umówił inna pacjentkę uspakajał że za dwa tygodnie nie będzie za późno że można sprawdzić więcej rzeczy , po 15 minutach zadzwonił do mnie i powiedział że jutro może mnie przyjać bo mu pacjentka zrezygnowała , dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 11,30 przynajmniej święta będę mieć spokojniejsze i będe wiedziała na czym stoję
Koniecznie daj znaka jak poszło!! A my trzymamy kciuki!!
Pauliaa - powodzenia na becie i tak jak pozostałe tez bym zrobiła dwukrotnie w tym samym lab, z odstępem dwóch dni!34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Hejka
Dziś ok 10 dpo i progesteron 24,31 , beta 34,38 ( 3 tydzień - 5,8-71,2), ok ???
Dzięki mi88 za wyjaśnienie, w sobote idę do tego samego labu i powtórzę, mega się boję.
Nie powiedziałam jeszcze mężowi, hehe a Wam tak
Ineczka, a wiesz że mi lekarz kazał odstawić bromergon, kojarzę że Twój kazał brać, dziwne ... że różne schematy postępowania.
Welonka, czekamy jutro na info, ważne że w końcu super specjalista.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 19:27
mi88 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs