Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi88 pozostaje czekac i obserwować temperaturę... jak analizuję wcześniejsze cykle to widze ze od wakacji caly cykl skoczyl w temperaturach i to znacznie. Chyba to dobry znak? Bo wcześniej tempreatury byly miedzy 36,2 do 36,6 a teraz od 36,4 do 36,9. Nie wiem co by mialo na to wpływ...
Maruda trzymam kciuki powodzenia i pozytywnej energii:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 21:34
-
Dziś rano temperatura się utrzymała, a jest nawet ciut wyższa od wczoraj. Ale nie poszła znacząco w górę względem tej 1 fazy, więc zaczynam obstawiać sobotni błąd pomiaru Dla pewności dzisiaj rano jeszcze"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Witam w nowym tygodniu
Jestem w szoku jak znacie swoje ciało Ja przyznam się szczerze... nawet NIGDY nie badałam szyjki, więc nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.
Cały czas przymierzam się do mieszenia temperatury, już mnie dziewczyny tu namawiały i cały czas myślę ale już chyba na kolejny cykl kupię termometr, chyba .
U mnie teraz oczekiwanie, 21 dc, okres za ok 7 dni. Jak tak Wam się przesuwają te owu, to myślę czy dziś jeszcze dla spokoju nie starać się ?? Ostatnio było w 19 dc. hmm
Chociaż powiem Wam że nie jestem zadowolona z tego miesiąca. Tzn to jest miesiąc do którego najbardziej się przyłożyliśmy,codziennie i co 2 dzień.. rano ( specjalnie wstawałam o 6 ) ale.. serio oprócz może 2 seksów, to (prawie) zero przyjemności, nastawieni na cel, jakoś tak zapomnieliśmy się w tym wszystkim. Wcześniejsze cykle też były nastawione na cel ale nie były aż tak zaplanowane, do przesady. Po tym jak naszym przyjaciołom się udało w tamtym miesiącu z ciążą, to mój Mąż zaczął świrować jak ja. Też go to jakoś dotknęło chyba ( chociaż nie powie tego wiadomo ) Ale przez to ciśnienie, mieliśmy też większe problemy w trakcie seksu ze skończeniem..., także mówię chyba lekko chora presja w tym miesiącu się wdarła
Miłego poniedziałku !
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Ja się tu u Was pojawiam od czasu do czasu więc nawiązując do Twojej wiadomości Paulina, to ja bym się jeszcze starała.
Mój przykład z tego cyklu starań: dokładnie, jak u Ciebie od 9dc co drugi dzień jak w zegarku, pierwszy cykl z żelem C+, nawet nam to szło dosyć fajnie, ale my wieczorami raczej. Nie mierzę tempki, ale nie robiłam tez testów owu, ano nie starałam się badać szyjki - ot, taki szaleńczy spontan
Coś mi się wydawało, że owu nie będę miała jak zwykle w 19dc, ale moja apka ani rusz, więc uznałam, że chyba spoko - ostatnie serduszkowanie 21 dnia cyklu, zrobiłam wczoraj rano test - negatywny. Wieczorem moja appka przestawiła mi owu na 2 grudnia, czyli wychodzi że ostatnie serduszko było na dwa dni przed owu.
Wczoraj był 9dpo więc raczej nic nie miało prawa wyjść no i czekam teraz jak na ścięcie, bo faktycznie okresu nie ma.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja też Was podziwiam z wiedzą na temat sprawdzania szyjki. Ja tego absolutnie nie ogarniam:/ u mnie temperatura już zaczyna spadać , 25d cyklu. Czuje po bólach zbliżający się okres:(30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Magda (moja imienniczko), w takim razie trzymam mocno kciuki za jutrzejsze dwie kreski
A z tą szyjką to chyba jest tak, że jedne mają "łatwiejszą" - troszkę inaczej położoną, troszkę dłuższą/krótszą i dzięki temu niektórym łatwiej się bada, bo dobrze widać zmiany, a innym ciężko Taka moja teoria
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dziewczyny udało się szybciej niż myślałam i dostałam dzisiaj @ xD od środy estrofem a od pt dołączam lamette i niech się dzieją cuda w postaci rosnących pęcherzyków i żeby to był ostatni raz kiedy cieszę się z okresu ...
mi88, gacka89, Marudaruda lubią tę wiadomość
-
ufff Aga, dobrze że dostałaś, bo ostatnio się tak męczyłaś żeby dostać w kocu okres...
Magda - dawaj znać
A u mnie się porobiły jaja, cykle ok 28-30 dniowe, ostatnio już się wkurzyłam bo okres w 25 czy 26 dniu, co tak mnie zaskoczył... a wczoraj yhh... po seksie patrze a tu krew taka przedokresowo-okresowa wcale nie takie małe ilości dziś w środku też już lekko brązowy śluz no kurde jaja jakieś, przecież to dopiero 22 dc, tak to jeszcze nigdy nie miałam. biorę od tego miesiąca ovarin i bomergon , ale czy to one mogą mieć na to wpływ ?????
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Magda - mbc wrote:Dziewczyny, ja czekam na okres... A tak po prawdzie to ja już sama nie wiem na co ja czekam Jak nie przyjdzie do czwartku, to wtedy chyba zatestuję. Dzień spodziewanej @ mam teraz na 16.12
-
Dzień dobry dziewczęta;) coś ja też czekam na okres. Brzuch dziś już boli bardzo bardzo, więc pewnie gdzie lada chwila30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel wrote:Dzień dobry dziewczęta;) coś ja też czekam na okres. Brzuch dziś już boli bardzo bardzo, więc pewnie gdzie lada chwila
Erastel jeszcze nic straconego temperatura odbiła, trzymam kciuki, a bóle jak na miesiączkę to podobno normalne. Ja trzymam kciuki za Ciebie do samego końca.mi88 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Anetka26 wrote:
Jak dla mnie jeszcze nic jeszcze nie jest przesądzone to może być zagnieżdżenie, zobaczysz jak będzie jutro.Anetka26 lubi tę wiadomość
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
welonka wrote:Hej dzisiaj w końcu wyszliśmy ze szpitala na usg wszystko dobrze tylko kosmowka obniżona ciągle. Mam jutro wizytę u swojego lekarza to jak chcecie to podesle wam zdj naszego chłopaka
Koniecznie! Podsylaj od razu:) jak się czujesz ogólnie?
Gacka dzieki za miłe słowa:* a jak u Ciebie?30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel ogólnie czuje sie dobrze ,mamy problemy z chodzeniem bo cos mi weszło w lewy bok i okropnie boli ,jutro podpytam lekarza czy mogę chodzic prowadzić normalny tryb zycia tylko oszczędnie . Sama jestem ciekawa jak wygląda bo ostatnio widziałam 6tyg temu.
Julka1825 lubi tę wiadomość
-
Erastel wrote:Koniecznie! Podsylaj od razu:) jak się czujesz ogólnie?
Gacka dzieki za miłe słowa:* a jak u Ciebie?
u mnie w normie, dopiero 9 dc więc nic szczególnego, czekam tylko na wizytę 22.12,
zrobiłam sobie ksero kartoteki od poprzedniego gina i oprócz wpisu z pierwszej wizyty na temat pcos (czyli wtedy kiedy sama mu o tym powiedziałam) nic więcej nie znalazłam wśród bazgrołów, może ten nowy doczyta się z tego coś więcej,
wszędzie było za każdym razem, że stan dobry i macica i przydatki bez zmian.
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Witam, jestem tutaj po raz pierwszy. Pytanie też zapewnie już padło. Czy któraś z Was nie miała żadnych objawów miesiączki przed jej terminem? Zazwyczaj tydzień przed zaczyna mnie boleć brzuch i piersi tym razem nic, jedynie dzisiaj śliny ból w podbrzuszu dosłownie przez parę sekund. Przyznam, że w 6, 12 i 13 dniu cyklu (mam 28 dniowe cykle) wspolzylam z chłopakiem bez zabezpieczeń. Parę dni później czułam klocie w lewym jajniku, potem doszły zawroty głowy, a teraz zmęczenie i czasem mdłości w środku dnia. Czy to może prognozowac dobra nowinę? Serdecznie dziękuję za odpowiedźMoniAa