Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
gacka89 wrote:Ja mam tyłozgięcie i wiecznie wydaje mi sie ze mam szyjke wysoko, czasami nie moge wogole jej znalezc, ew. twardosc jestem w stanie rozróżnić z otwarciem zwykle tez wydaje mi sie że jest zamknięta.
-
Powiem Wam, ze nie lubie w sobie tego, ze robie sobie taka nadzieje cichą za kazdym razem... teraz jeśli okresu nie dostanę do wigili to mogę zrobic test;) ale daleko do tego i juz tyle razy bylam rozczarowana, eh. Ostatnio boję sie juz nawet marzyć
-
Marudaruda wrote:Ja w ogóle raczej nie ogarniam jak to rozróżnić. Czaaaaasem mi się udaje jak jest, jak to ktoś ładnie określił, rozpulchniona.
-
Hej dziewczyny Drukowała któraś z was wykresy? Bo ja właśnie próbuję, potrzebne mi na jutro do szpitala, ale jakoś nie obejmuje mi całego wykresu. Objawów itd nie uwzględnia, całej długości cyklu też nie. Jak to zrobić, żeby całość wydrukować?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja w minionym cyklu probowalam jakos to okreslic ale niedokonca za kazdym razem, dlatego wole jednak pozostac przy temperaturze i obserwacji śluzu to mi w miarę wychodzi.
Maruda trzymam kciku za temperaturę, daj znać jak bedziesz po zabiegu bedzie dobrzeLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
KpOla wrote:Mogłabyś luknac na moj wykres i cos mi podpowiedziec... moje cykle zawsze byly po 28dni ale od ponad pol roku sa po 37 dni:( martwi mnie to:/ i mam nadzieje ze moze ovarin cos pomoże...
Mega dziwnie masz wyznaczona tę owulację, nie wiem dlaczego tak. Moim zdaniem jeżeli była to o wiele wcześniej. Ogólnie dość duże wahania temperatur (też tak miałam, od tego cyklu zaczęło się to normować, a ovarin biorę drugi cykl). Szyjka okej, wygląda jakby była po owulacji, moim zdaniem. @ dość skąpa? Jakie miewasz endometrium? Robiłaś jakieś badania z krwi? Testosteron, prolaktyna, TSH? I co mówi lekarz, jakaś diagnoza?"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny Drukowała któraś z was wykresy? Bo ja właśnie próbuję, potrzebne mi na jutro do szpitala, ale jakoś nie obejmuje mi całego wykresu. Objawów itd nie uwzględnia, całej długości cyklu też nie. Jak to zrobić, żeby całość wydrukować?
Drukuje, ale na drugiej stronie chyba."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
gacka89 wrote:Ja w minionym cyklu probowalam jakos to okreslic ale niedokonca za kazdym razem, dlatego wole jednak pozostac przy temperaturze i obserwacji śluzu to mi w miarę wychodzi.
Maruda trzymam kciku za temperaturę, daj znać jak bedziesz po zabiegu bedzie dobrze
Dziękuję, dam znać Sama jestem ciekawa co jutro mi pokaże termometr!"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
alex0806 wrote:No właśnie na podglądzie się nie wyświetlają zaznaczone objawy ani nic. Dziwne to. Jutro idę na badania do szpitala, chciałam mieć wydruk wykresów, a tu dupa ;/
Nie patrz na podgląd tylko wydrukuj i zobacz."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Mega dziwnie masz wyznaczona tę owulację, nie wiem dlaczego tak. Moim zdaniem jeżeli była to o wiele wcześniej. Ogólnie dość duże wahania temperatur (też tak miałam, od tego cyklu zaczęło się to normować, a ovarin biorę drugi cykl). Szyjka okej, wygląda jakby była po owulacji, moim zdaniem. @ dość skąpa? Jakie miewasz endometrium? Robiłaś jakieś badania z krwi? Testosteron, prolaktyna, TSH? I co mówi lekarz, jakaś diagnoza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 21:13
-
Marudaruda wrote:Nie patrz na podgląd tylko wydrukuj i zobacz.
Trzeba było zaznaczyć "obraz w tle" na podglądzie i jest Chyba po prostu z nerwów i stresu przed jutrem nie ogarniam życia
Marudaruda, z tego co wyczytałam też jutro cię czeka szpital, więc powodzeniaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
KpOla wrote:Diagnozy nie ma... po usg lekarz stwierdzil, ze jest ok. Zlecil mi badania tarczycy i proby watrobowe. Mam je zrobic w czwartek. Poza tym ovarin biore dopiero dwa tygodnie. Okres od zawsze byl taki skąpy, a lekarze twierdzili ze taka moja uroda. Choc mowilam o tym każdemu... np w nocy nie mam okresu dopiero jak wstane z lozka to mi leci. Zawsze chodzilam regularnie do gina, robilam cytologie, usg i nigdy nie bylo problemu. Pozniej przez jakiś rok bralam anty i po odstawieniu po pol roku okres sie wydłużyl o 9 dni. I to jakby stalo sie nową normą choc w miedzy czasie trafial sie jeden czy dwa cykle po 28dni.
Może trzeba poczekać jeszcze nadal na to żeby organizm wrócił do siebie? Na pewno ovarin nie zaszkodzi, a może dużo pomóc. Powinnaś moim zdaniem zrobić jeszcze te hormony, o których pisałam, ale to w pierwszych dniach nowego cyklu."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
alex0806 wrote:Trzeba było zaznaczyć "obraz w tle" na podglądzie i jest Chyba po prostu z nerwów i stresu przed jutrem nie ogarniam życia
Marudaruda, z tego co wyczytałam też jutro cię czeka szpital, więc powodzenia
Tak, a we wtorek operacja. Dziękuję"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
KpOla, wykres jest rzeczywiście na pierwszy rzut oka dziwny. Ja jestem przyzwyczajona do owulacji przed skokiem temperatury.
Ale podobno niektórzy mają tak, że są bardzo wrażliwi na progesteron, który - podobno - zaczyna rosnąć trochę przed owulacją, i skok temperatury może być do trzech dni PRZED owulacją.
Wtedy by to chyba pasowało.
Ciekawe, czy Ci się te wysokie temperatury utrzymają.
Maruda, kciuki za zabieg!! I za jutrzejszą temperaturę - jeszcze dasz radę rano zmierzyć, prawda?
Informuj nas na bieżąco
alex, to może zrób zrzut ekranu i wydrukuj ten wykres jako zdjęcie? Nigdy nie drukowałam wykresu.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Maruda, kciuki za zabieg!! I za jutrzejszą temperaturę - jeszcze dasz radę rano zmierzyć, prawda?
Informuj nas na bieżąco :
No pewnie! Jutro przecież w domu, więc ze spokojem. We wtorek rano myślę, że może też, gorzej środa i czwartek... Będę się starać żeby mierzyć codziennie. Ale może te dwa dni odpuszczę i zobaczę po powrocie."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron.