X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • KpOla Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Ja mam tyłozgięcie i wiecznie wydaje mi sie ze mam szyjke wysoko, czasami nie moge wogole jej znalezc, ew. twardosc jestem w stanie rozróżnić z otwarciem zwykle tez wydaje mi sie że jest zamknięta.
    Wydaje mi sie, ze umiem interpretowac położenie itp. Ale tak jak Ty Gacka nigdy nie mam zeby nie móc jej znaleźć. Nie wiem czy to dobrze. Zawsze ja dosiegne.

• KpOla Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze nie lubie w sobie tego, ze robie sobie taka nadzieje cichą za kazdym razem... teraz jeśli okresu nie dostanę do wigili to mogę zrobic test;) ale daleko do tego i juz tyle razy bylam rozczarowana, eh. Ostatnio boję sie juz nawet marzyć:(

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze określę wysokość i stopień otwarcia, gorzej z twardością/miękkością...

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • KpOla Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Ja zawsze określę wysokość i stopień otwarcia, gorzej z twardością/miękkością...
    Dla mnie jest albo twarda albo miekka nie ma nic pomiędzy.

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle raczej nie ogarniam jak to rozróżnić. Czaaaaasem mi się udaje jak jest, jak to ktoś ładnie określił, rozpulchniona.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • KpOla Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Ja w ogóle raczej nie ogarniam jak to rozróżnić. Czaaaaasem mi się udaje jak jest, jak to ktoś ładnie określił, rozpulchniona.
    Mogłabyś luknac na moj wykres i cos mi podpowiedziec... moje cykle zawsze byly po 28dni ale od ponad pol roku sa po 37 dni:( martwi mnie to:/ i mam nadzieje ze moze ovarin cos pomoże...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Drukowała któraś z was wykresy? Bo ja właśnie próbuję, potrzebne mi na jutro do szpitala, ale jakoś nie obejmuje mi całego wykresu. Objawów itd nie uwzględnia, całej długości cyklu też nie. Jak to zrobić, żeby całość wydrukować?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w minionym cyklu probowalam jakos to okreslic ale niedokonca za kazdym razem, dlatego wole jednak pozostac przy temperaturze i obserwacji śluzu to mi w miarę wychodzi.

Maruda trzymam kciku za temperaturę, daj znać jak bedziesz po zabiegu bedzie dobrze :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KpOla wrote:
    Mogłabyś luknac na moj wykres i cos mi podpowiedziec... moje cykle zawsze byly po 28dni ale od ponad pol roku sa po 37 dni:( martwi mnie to:/ i mam nadzieje ze moze ovarin cos pomoże...

Mega dziwnie masz wyznaczona tę owulację, nie wiem dlaczego tak. Moim zdaniem jeżeli była to o wiele wcześniej. Ogólnie dość duże wahania temperatur (też tak miałam, od tego cyklu zaczęło się to normować, a ovarin biorę drugi cykl). Szyjka okej, wygląda jakby była po owulacji, moim zdaniem. @ dość skąpa? Jakie miewasz endometrium? Robiłaś jakieś badania z krwi? Testosteron, prolaktyna, TSH? I co mówi lekarz, jakaś diagnoza?

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Drukowała któraś z was wykresy? Bo ja właśnie próbuję, potrzebne mi na jutro do szpitala, ale jakoś nie obejmuje mi całego wykresu. Objawów itd nie uwzględnia, całej długości cyklu też nie. Jak to zrobić, żeby całość wydrukować?

Drukuje, ale na drugiej stronie chyba.

PCOS, ↑ testosteron.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na podglądzie się nie wyświetlają zaznaczone objawy ani nic. Dziwne to. Jutro idę na badania do szpitala, chciałam mieć wydruk wykresów, a tu dupa ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Marudaruda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Ja w minionym cyklu probowalam jakos to okreslic ale niedokonca za kazdym razem, dlatego wole jednak pozostac przy temperaturze i obserwacji śluzu to mi w miarę wychodzi.

Maruda trzymam kciku za temperaturę, daj znać jak bedziesz po zabiegu bedzie dobrze :)

Dziękuję, dam znać :) Sama jestem ciekawa co jutro mi pokaże termometr!

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No właśnie na podglądzie się nie wyświetlają zaznaczone objawy ani nic. Dziwne to. Jutro idę na badania do szpitala, chciałam mieć wydruk wykresów, a tu dupa ;/

Nie patrz na podgląd tylko wydrukuj i zobacz.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    05f2ddab863bb8ed2dd5907b289c5874.png
    Pomożecie w i interpretacji? Czy mam jakieś szanse w tym cyklu?

• KpOla Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Mega dziwnie masz wyznaczona tę owulację, nie wiem dlaczego tak. Moim zdaniem jeżeli była to o wiele wcześniej. Ogólnie dość duże wahania temperatur (też tak miałam, od tego cyklu zaczęło się to normować, a ovarin biorę drugi cykl). Szyjka okej, wygląda jakby była po owulacji, moim zdaniem. @ dość skąpa? Jakie miewasz endometrium? Robiłaś jakieś badania z krwi? Testosteron, prolaktyna, TSH? I co mówi lekarz, jakaś diagnoza?
    Diagnozy nie ma... po usg lekarz stwierdzil, ze jest ok. Zlecil mi badania tarczycy i proby watrobowe. Mam je zrobic w czwartek. Poza tym ovarin biore dopiero dwa tygodnie. Okres od zawsze byl taki skąpy, a lekarze twierdzili ze taka moja uroda. Choc mowilam o tym każdemu... np w nocy nie mam okresu dopiero jak wstane z lozka to mi leci. Zawsze chodzilam regularnie do gina, robilam cytologie, usg i nigdy nie bylo problemu. Pozniej przez jakiś rok bralam anty i po odstawieniu po pol roku okres sie wydłużyl o 9 dni. I to jakby stalo sie nową normą choc w miedzy czasie trafial sie jeden czy dwa cykle po 28dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 21:13

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Nie patrz na podgląd tylko wydrukuj i zobacz.

Trzeba było zaznaczyć "obraz w tle" na podglądzie i jest :) Chyba po prostu z nerwów i stresu przed jutrem nie ogarniam życia :D

Marudaruda, z tego co wyczytałam też jutro cię czeka szpital, więc powodzenia :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KpOla wrote:
    Diagnozy nie ma... po usg lekarz stwierdzil, ze jest ok. Zlecil mi badania tarczycy i proby watrobowe. Mam je zrobic w czwartek. Poza tym ovarin biore dopiero dwa tygodnie. Okres od zawsze byl taki skąpy, a lekarze twierdzili ze taka moja uroda. Choc mowilam o tym każdemu... np w nocy nie mam okresu dopiero jak wstane z lozka to mi leci. Zawsze chodzilam regularnie do gina, robilam cytologie, usg i nigdy nie bylo problemu. Pozniej przez jakiś rok bralam anty i po odstawieniu po pol roku okres sie wydłużyl o 9 dni. I to jakby stalo sie nową normą choc w miedzy czasie trafial sie jeden czy dwa cykle po 28dni.

Może trzeba poczekać jeszcze nadal na to żeby organizm wrócił do siebie? Na pewno ovarin nie zaszkodzi, a może dużo pomóc. Powinnaś moim zdaniem zrobić jeszcze te hormony, o których pisałam, ale to w pierwszych dniach nowego cyklu.

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Trzeba było zaznaczyć "obraz w tle" na podglądzie i jest :) Chyba po prostu z nerwów i stresu przed jutrem nie ogarniam życia :D

Marudaruda, z tego co wyczytałam też jutro cię czeka szpital, więc powodzenia :)

Tak, a we wtorek operacja. Dziękuję :)

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KpOla, wykres jest rzeczywiście na pierwszy rzut oka dziwny. Ja jestem przyzwyczajona do owulacji przed skokiem temperatury.
    Ale podobno niektórzy mają tak, że są bardzo wrażliwi na progesteron, który - podobno - zaczyna rosnąć trochę przed owulacją, i skok temperatury może być do trzech dni PRZED owulacją.
    Wtedy by to chyba pasowało.
    Ciekawe, czy Ci się te wysokie temperatury utrzymają.

Maruda, kciuki za zabieg!! I za jutrzejszą temperaturę - jeszcze dasz radę rano zmierzyć, prawda?
    Informuj nas na bieżąco :)

alex, to może zrób zrzut ekranu i wydrukuj ten wykres jako zdjęcie? Nigdy nie drukowałam wykresu.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Maruda, kciuki za zabieg!! I za jutrzejszą temperaturę - jeszcze dasz radę rano zmierzyć, prawda?
    Informuj nas na bieżąco :

No pewnie! Jutro przecież w domu, więc ze spokojem. We wtorek rano myślę, że może też, gorzej środa i czwartek... Będę się starać żeby mierzyć codziennie. Ale może te dwa dni odpuszczę i zobaczę po powrocie.

PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ