Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
KIM127 wrote:Erastel a Tobie powodzenia na badaniach!!30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Hej dziewczyny, co tutaj tak cicho;)
Mam wyniki progesteronu 22dc wynik 19.85 no i teraz sama jednak nie wiem czy ta owulacja była czy nie30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel wynik ładny moim zdaniem owu byla:)
Dzieki dziewczyny za ciepłe słowa:* widzę zielone światełko bo dzisiaj plamienia duzo mniejsze:)
Samopoczucie juz lepsze ale mialam wielki kryzys w czwartek po rozmowie z ordynatorem powiedział cos co zabolało ale on taki jest nie ukrywa niczego ale jest dokładnym lekarzem . Teraz leze z młodą dziewczyna ktora trafiła do szpitala z powodu odwodnienia przez wymioty a druga w20tc z bolami porodowymiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 16:53
mi88 lubi tę wiadomość
-
Erastel wrote:Hej dziewczyny, co tutaj tak cicho;)
Mam wyniki progesteronu 22dc wynik 19.85 no i teraz sama jednak nie wiem czy ta owulacja była czy nie
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:A w jakich jednostkach ?30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Witam Wszystkie kobitki na forum
To moje pierwsze starania o dziecko
Obecnie jestem w drugim cyku starań, 30 dc, przy cyklach srednio 29 dniowych.
Dzisiaj zrobiłam test, wyszła baaaardzo blada druga kreska. Poleciałam odrazu na bete. Wynik 77,7. Jak myślicie, ok ?Aniołek... 11 tydzień
2 cs po rocznej przerwie. -
Babel, bardzo ładna. Zmierz za dwa dni, powinna się podwoić
Erastel, ciekawe. Ja bym jednak obstawiała tę owulację. A Ty wcześniej miałaś potwierdzoną owu na usg? Bo nie wiem, z czego może być taki prog, jak nie z pęcherzyka - czy to peknietego, czy też takiego, który nie pęknie, ale zmieni się w ciałko żółte... A mierzylas kiedyś prog na początku cyklu? Czasem się tak robi, żeby sprawdzić, że go wtedy nie ma.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Erastel wrote:Ineczka 19.85 ng/ml. Zastanawiam się co lekarz stwierdził, że cykl bezowulacyjny. Temperatura też jak na mnie jest w miarę. No i to paskudne ciągnięcie w dole brzucha:/
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Dziewczyny, a szczególnie chyba Ineczka, mam pytanko:
Objawem wysokiej prolaktyny jest często ból piersi, i tak było w moim przypadku. od ok 14 dc ból do końca cyklu.
I mam pytanie, czy jeśli prolaktyna się unormuje ( ja biore bromergon ) to te piersi już nie bolą tak ??
Pytam, bo biore 3 tydzień no i dzis 18 dc i już bolą znowu, czy to znak że prolaktyna wciąż wysoka ( i zapewne blokuje owu..... ?)
Ineczka jak to było u Ciebie? czy bolały po unormowaniu ? i jak w szcześliwym cyklu, czy bolały?
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Mi88, Ineczka. Właśnie już nie wiem jak to u mnie jest:)Mi ja byłam 11dc u gina, który stwierdził po 1min badania, że cykl bez owulacyjny ( co pisałam, że zachciało mi się zmieniać lekarza:/) mój wcześniejszy lekarz bardzo dokładnie wszystko oglądał żeby stwierdzić, że wszystko ok. A progesteron zawsze po owulacji robiłam, jak dostanę teraz @ to zrobię też ż ciekawości na początku. Jak będzie wysoki to co to może oznaczać?
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Dziewczyny pytanie mam, zadzwoniłam dzisiaj do szpitala w sprawie badania K. no i jestesmy umówieni na 27.12 (niestety, a wizyte mam 22.12 ) pech chce ze akurat w święta wypadają mi dbi płodne, owu progbozowane na 24.12(przypadek?) no i ten dzien jest na 3 dni przed badaniem myślicie ze nie będzie zbyt zaburzone badanie jak wykorzystamy do 23.12?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Hej. Jestem , nadrabiam
Mi juz pomagam i rozsylam wiruski
Łapcie o na swieta duzo calowac sie pod jemiołą
Welonka wspolczuje ze musisz tyle w szpitalu lezec , ale wazne ze z malenstwem wszystko dobrze. Trzymajcie sie ;*
Erastel nigdy nie wykluczaj owulacji nawet jesli gin powie ze cykl stracony bo bezowilacyjny . Przecież owulacja moze byc pozniej ,nie kazda ma owulacje ksiazkowo.
Od 11 dc moze jeszcze sie wiele wydarzyc (ja jestem dowodem bo moja pozna owulacja w 30dc ma juz 11 tygodni )
Wiec bede glosic taka teorię ze nigdy nie nalezy sie poddawac i do konca cyklu próbować .
Gacka przed badaniem podobno nalezy wstrzymac sie od ❤ od 3 do 5 dni .
Jak by moze tak 23 rano poserduszkawac ? a zreszta zawsze mozesz zadzwonic i zapytac.
Pozdrawiam cieplutko ja i moja kruszyna
-
Gacka, a może by przełożyć to badanie o tydzień-dwa?
Erastel, to skoro poprzedni gin widział pęcherzyki, a cykl masz taki sam, jak zawsze, to moim zdaniem była owu
Paulinaaa, a u mnie było na odwrót. Odkąd zaczęłam brać cyclodynon, to od kilku dni po owulacji aż do końca cyklu bolały mnie piersi.
W poprzednich cyklach tylko czasem czułam, że są ciężkie.
A że ból zaczynał się 5-6dpo, utożsamiałam to z wysokim progesteronem.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Gacka, a może by przełożyć to badanie o tydzień-dwa?
Erastel, to skoro poprzedni gin widział pęcherzyki, a cykl masz taki sam, jak zawsze, to moim zdaniem była owu
Paulinaaa, a u mnie było na odwrót. Odkąd zaczęłam brać cyclodynon, to od kilku dni po owulacji aż do końca cyklu bolały mnie piersi.
W poprzednich cyklach tylko czasem czułam, że są ciężkie.
A że ból zaczynał się 5-6dpo, utożsamiałam to z wysokim progesteronem.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Paulinaaa wrote:Dziewczyny, a szczególnie chyba Ineczka, mam pytanko:
Objawem wysokiej prolaktyny jest często ból piersi, i tak było w moim przypadku. od ok 14 dc ból do końca cyklu.
I mam pytanie, czy jeśli prolaktyna się unormuje ( ja biore bromergon ) to te piersi już nie bolą tak ??
Pytam, bo biore 3 tydzień no i dzis 18 dc i już bolą znowu, czy to znak że prolaktyna wciąż wysoka ( i zapewne blokuje owu..... ?)
Ineczka jak to było u Ciebie? czy bolały po unormowaniu ? i jak w szcześliwym cyklu, czy bolały?
Erastel wrote:Mi88, Ineczka. Właśnie już nie wiem jak to u mnie jest:)Mi ja byłam 11dc u gina, który stwierdził po 1min badania, że cykl bez owulacyjny ( co pisałam, że zachciało mi się zmieniać lekarza:/) mój wcześniejszy lekarz bardzo dokładnie wszystko oglądał żeby stwierdzić, że wszystko ok. A progesteron zawsze po owulacji robiłam, jak dostanę teraz @ to zrobię też ż ciekawości na początku. Jak będzie wysoki to co to może oznaczać?
Dziękuję Ineczka za odp Czytałam Twój pamiętnik, ale właśnie tam nie widziałam odpowiedzi na moje pytanka
Wiem, że kilka dni przed @ mogą boleć piersi, tylko czy 10-12 dni przed to już też normalne, czy jednak wciąż podwyższona prolaktyna ...
Lekarz mówił, że mam nie robić badań i nie sprawdzać czy spadła..
Od marca mam monitoring jeśli do marca nie wyjdzie. A tak bym już chciała...
O tym progu to mówiłam ja Że mój gin mówi że powyżej 10 to wcale nie musi świadczyć o owu, i ten mój 15 też mówił że nie świadczy że była. Też się zdziwiłam, ale jakoś mu ufam.
mi88 dzięki za odp, może faktycznie to progesteron rośnie ..
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
A ja od początku tego cyklu mam wrażenie, że jest dziwny... Bardzo dziwny! Najpierw ten śluz rozciągliwy przez 4 dni, a nawet jak go nie widziałam to w środku było baaaardzo mokro jak sprawdzałam szyjkę. I tak jest do dzisiaj. Od wczoraj jakoś szyjka poszła mega do góry, że wczoraj nawet nie mogłam jej znaleźć! Chociaż była przymknięta, a otwarta parę dni wcześniej, ale znowu niżej położona. Temperatura (o dziwo!) cały czas prawie na stałym poziomie i teraz uwaga... Dzisiaj mega bum w dół! Do tego tak mnie po południu rozbolał krzyż, że masakra. Co jest w ogóle dla mnie najdziwniejsze - parę dni temu przy sprawdzaniu szyjki miałam delikatną mini plameczkę krwi. Dosłownie mniejsze niż główka od szpilki. Dzisiaj rano po sikaniu też zauważyłam na papierze takie mini coś... Ja pierniczę. Kto chętny mnie zdiagnozować?
gacka89 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron.