X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel a Tobie powodzenia na badaniach!!

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Erastel a Tobie powodzenia na badaniach!!
    KIM dzieki;) a ja trzymam mocno kciuki za owocne <3

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tutaj tak cicho;)
    Mam wyniki progesteronu 22dc wynik 19.85 no i teraz sama jednak nie wiem czy ta owulacja była czy nie :/

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wynik ładny moim zdaniem owu byla:)

Dzieki dziewczyny za ciepłe słowa:* widzę zielone światełko bo dzisiaj plamienia duzo mniejsze:)
    Samopoczucie juz lepsze ale mialam wielki kryzys w czwartek po rozmowie z ordynatorem powiedział cos co zabolało ale on taki jest nie ukrywa niczego ale jest dokładnym lekarzem . Teraz leze z młodą dziewczyna ktora trafiła do szpitala z powodu odwodnienia przez wymioty a druga w20tc z bolami porodowymi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 16:53

mi88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Hej dziewczyny, co tutaj tak cicho;)
    Mam wyniki progesteronu 22dc wynik 19.85 no i teraz sama jednak nie wiem czy ta owulacja była czy nie :/
    A w jakich jednostkach ?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A w jakich jednostkach ?
    Ineczka 19.85 ng/ml. Zastanawiam się co lekarz stwierdził, że cykl bezowulacyjny. Temperatura też jak na mnie jest w miarę. No i to paskudne ciągnięcie w dole brzucha:/

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie kobitki na forum :)
    To moje pierwsze starania o dziecko :)
    Obecnie jestem w drugim cyku starań, 30 dc, przy cyklach srednio 29 dniowych.
    Dzisiaj zrobiłam test, wyszła baaaardzo blada druga kreska. Poleciałam odrazu na bete. Wynik 77,7. Jak myślicie, ok ?

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babel, bardzo ładna. Zmierz za dwa dni, powinna się podwoić :)
    Erastel, ciekawe. Ja bym jednak obstawiała tę owulację. A Ty wcześniej miałaś potwierdzoną owu na usg? Bo nie wiem, z czego może być taki prog, jak nie z pęcherzyka - czy to peknietego, czy też takiego, który nie pęknie, ale zmieni się w ciałko żółte... A mierzylas kiedyś prog na początku cyklu? Czasem się tak robi, żeby sprawdzić, że go wtedy nie ma.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Ineczka 19.85 ng/ml. Zastanawiam się co lekarz stwierdził, że cykl bezowulacyjny. Temperatura też jak na mnie jest w miarę. No i to paskudne ciągnięcie w dole brzucha:/
    To ładny progesteron moim zdaniem świadczy o owulacji ja miałam mniejszy na poczatku ciąży, dlatego dostałam dupka i luteinę

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a szczególnie chyba Ineczka, mam pytanko:

Objawem wysokiej prolaktyny jest często ból piersi, i tak było w moim przypadku. od ok 14 dc ból do końca cyklu.
    I mam pytanie, czy jeśli prolaktyna się unormuje ( ja biore bromergon ) to te piersi już nie bolą tak ??

Pytam, bo biore 3 tydzień no i dzis 18 dc i już bolą znowu, czy to znak że prolaktyna wciąż wysoka ( i zapewne blokuje owu..... ?)

Ineczka jak to było u Ciebie? czy bolały po unormowaniu ? i jak w szcześliwym cyklu, czy bolały?

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88, Ineczka. Właśnie już nie wiem jak to u mnie jest:)Mi ja byłam 11dc u gina, który stwierdził po 1min badania, że cykl bez owulacyjny ( co pisałam, że zachciało mi się zmieniać lekarza:/) mój wcześniejszy lekarz bardzo dokładnie wszystko oglądał żeby stwierdzić, że wszystko ok. A progesteron zawsze po owulacji robiłam, jak dostanę teraz @ to zrobię też ż ciekawości na początku. Jak będzie wysoki to co to może oznaczać?

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie mam, zadzwoniłam dzisiaj do szpitala w sprawie badania K. no i jestesmy umówieni na 27.12 (niestety, a wizyte mam 22.12 :/) pech chce ze akurat w święta wypadają mi dbi płodne, owu progbozowane na 24.12(przypadek?:)) no i ten dzien jest na 3 dni przed badaniem myślicie ze nie będzie zbyt zaburzone badanie jak wykorzystamy <3 do 23.12?

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem , nadrabiam ;)
    Mi juz pomagam i rozsylam wiruski ;)
    Łapcie ;) o na swieta duzo calowac sie pod jemiołą ;)

Welonka wspolczuje ze musisz tyle w szpitalu lezec , ale wazne ze z malenstwem wszystko dobrze. Trzymajcie sie ;*

Erastel nigdy nie wykluczaj owulacji nawet jesli gin powie ze cykl stracony bo bezowilacyjny . Przecież owulacja moze byc pozniej ,nie kazda ma owulacje ksiazkowo.
    Od 11 dc moze jeszcze sie wiele wydarzyc (ja jestem dowodem bo moja pozna owulacja w 30dc ma juz 11 tygodni ;) )
    Wiec bede glosic taka teorię ze nigdy nie nalezy sie poddawac i do konca cyklu próbować .

Gacka przed badaniem podobno nalezy wstrzymac sie od ❤ od 3 do 5 dni .
    Jak by moze tak 23 rano poserduszkawac ? ;) a zreszta zawsze mozesz zadzwonic i zapytac.

Pozdrawiam cieplutko ja i moja kruszyna ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, a może by przełożyć to badanie o tydzień-dwa?

Erastel, to skoro poprzedni gin widział pęcherzyki, a cykl masz taki sam, jak zawsze, to moim zdaniem była owu :)

Paulinaaa, a u mnie było na odwrót. Odkąd zaczęłam brać cyclodynon, to od kilku dni po owulacji aż do końca cyklu bolały mnie piersi.
    W poprzednich cyklach tylko czasem czułam, że są ciężkie.
    A że ból zaczynał się 5-6dpo, utożsamiałam to z wysokim progesteronem.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Dla mnie wynik progu tez ładny i mysle ze do owu doszło;) czasem nie warto wierzyc we wszystko co gin powie.
    Ja jak bym nie posluchala swojej intuicji o nie odstawila duphastonu to pewnie nie udalo by sie w pazdziernikowym cyklu.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Gacka, a może by przełożyć to badanie o tydzień-dwa?

Erastel, to skoro poprzedni gin widział pęcherzyki, a cykl masz taki sam, jak zawsze, to moim zdaniem była owu :)

Paulinaaa, a u mnie było na odwrót. Odkąd zaczęłam brać cyclodynon, to od kilku dni po owulacji aż do końca cyklu bolały mnie piersi.
    W poprzednich cyklach tylko czasem czułam, że są ciężkie.
    A że ból zaczynał się 5-6dpo, utożsamiałam to z wysokim progesteronem.
    Nie chce tego juz odkładać bo i tak czekałam teraz czy bedzie @ czy nie. W poniedziałek zadzwobie do jeszcze jednego laba. Ew. w piatek 22.12 mam gina zobacze co mi powie bo zrobi usg. Jak będzie pecherzyk i ze mamy dzialac to najwyzej zadzwonie i przelozę. W pon. zadzwonie jeszcze w jedno miejsce gdzie robia u mnie to badanie. Tylko jest troche dalej od mojego domu wiec K. moze nie miec tego komfortu, że bedzie mógł w domu "materiał prygotowac".

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Dziewczyny, a szczególnie chyba Ineczka, mam pytanko:

Objawem wysokiej prolaktyny jest często ból piersi, i tak było w moim przypadku. od ok 14 dc ból do końca cyklu.
    I mam pytanie, czy jeśli prolaktyna się unormuje ( ja biore bromergon ) to te piersi już nie bolą tak ??

Pytam, bo biore 3 tydzień no i dzis 18 dc i już bolą znowu, czy to znak że prolaktyna wciąż wysoka ( i zapewne blokuje owu..... ?)

Ineczka jak to było u Ciebie? czy bolały po unormowaniu ? i jak w szcześliwym cyklu, czy bolały?
    Ja jestem jakimś dziwnym przypadkiem bo mimo kosmicznej prolaktyny ponad 900 nie bolały mnie piersi i miałam owulacje. Jak dziedzyny pisały o bólach piersi przed okresem i właśnie z powodu wysokiej PRL zastanawiałam się o co chodzi bo u mnie nic takiego nie zauważyłam. Dopiero później jak obniżyła PRL to trochę mnie bolały przed @,ale uważałam to za zdrowy objaw skoro większość dziewczyn tak ma przed @:) W szczęśliwym cyklu bolały kilka dni przed planowana @ zrobiły się większe co zauważył nawet mój mąż i bolały tak po bokach od pachwin.Potem pojawiło się tez różowe plamienie takie ze śluzem trwało jeden dzień po tym poznałam, ze chyba coś jest na rzeczy bo nigdy nie miałam plamien przed okresem mimo, ze progesteron w cyklu i potem na początku ciszy mnie nie rozpieszczał był w dolnej granicy normy

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Mi88, Ineczka. Właśnie już nie wiem jak to u mnie jest:)Mi ja byłam 11dc u gina, który stwierdził po 1min badania, że cykl bez owulacyjny ( co pisałam, że zachciało mi się zmieniać lekarza:/) mój wcześniejszy lekarz bardzo dokładnie wszystko oglądał żeby stwierdzić, że wszystko ok. A progesteron zawsze po owulacji robiłam, jak dostanę teraz @ to zrobię też ż ciekawości na początku. Jak będzie wysoki to co to może oznaczać?
    Pamietam jak zaczęłam chodzić na monitoring pierwszy raz poszłam w 10 dniu cyklu nic nie było ani pęcherzyka, ani śluzu ani ładnego endo.Zalamalam się, ale gin. prosiła, żeby przyjść za tydzień i zobaczymy.Okazalo się, ze w moich cyklach powyżej 30dni i ich nieregularności nie mam co przychodzić na monitoring w okolicach 10,11dc bo jest po prostu za wcześnie.Wszystko zaczynało się u mnie dopiero po 17dc a był cykl gdzie owulka była 21dc.Wiec może u ciebie się coś przestawiło masz normalne regularne cykle ?Czasami stres, jakiś wyjazd j już nam cykl szaleje. Jak dla mnie ładny progesteron, który świadczy o owulacji chociaż ktoś pisał, ze nie zawsze tak jest.Ja w szczesliwym cyklu miałam mniejszy progesteron niż Ty teraz bo tylko 16 i się udało :) Moim zdaniem nie jest to wynik, który może martwić bo nie jest wysoki jest normalny :) A brałaś może wcześniej dupka albo luteinę ?Pewnie nie skoro masz taki ładny swój progesteron :) A może jednak @ nie przyjdzie :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ineczka za odp :) Czytałam Twój pamiętnik, ale właśnie tam nie widziałam odpowiedzi na moje pytanka :D :D
    Wiem, że kilka dni przed @ mogą boleć piersi, tylko czy 10-12 dni przed to już też normalne, czy jednak wciąż podwyższona prolaktyna ...
    Lekarz mówił, że mam nie robić badań i nie sprawdzać czy spadła..
    Od marca mam monitoring jeśli do marca nie wyjdzie. A tak bym już chciała... :(

O tym progu to mówiłam ja :) Że mój gin mówi że powyżej 10 to wcale nie musi świadczyć o owu, i ten mój 15 też mówił że nie świadczy że była. Też się zdziwiłam, ale jakoś mu ufam.

mi88 dzięki za odp, może faktycznie to progesteron rośnie ..:)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od początku tego cyklu mam wrażenie, że jest dziwny... Bardzo dziwny! Najpierw ten śluz rozciągliwy przez 4 dni, a nawet jak go nie widziałam to w środku było baaaardzo mokro jak sprawdzałam szyjkę. I tak jest do dzisiaj. Od wczoraj jakoś szyjka poszła mega do góry, że wczoraj nawet nie mogłam jej znaleźć! Chociaż była przymknięta, a otwarta parę dni wcześniej, ale znowu niżej położona. Temperatura (o dziwo!) cały czas prawie na stałym poziomie i teraz uwaga... Dzisiaj mega bum w dół! Do tego tak mnie po południu rozbolał krzyż, że masakra. Co jest w ogóle dla mnie najdziwniejsze - parę dni temu przy sprawdzaniu szyjki miałam delikatną mini plameczkę krwi. Dosłownie mniejsze niż główka od szpilki. Dzisiaj rano po sikaniu też zauważyłam na papierze takie mini coś... Ja pierniczę. Kto chętny mnie zdiagnozować? :D

gacka89 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ