Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Gacka my wyniki nasienia mieliśmy tego samego dnia:) pokrętna ta Twoja @. Ja to się cieszę, że u mnie ma przyjść przed świętami, chociaż będe mieć spokój,A w Nowym roku zaczynamy od początku:)
Czy któraś z Was też tak ma, że zawsze w połowie cyklu boli głowa? Zglupiec można:(30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ineczka wrote:Ja tak kiedyś miałam jak wzięłam przed pobraniem krwi euthyrox od tego czasu jak idę badać tsh nie biorę rano leku są dwie szkoły jedni twierdzą, ze można inni, ze nie.Potem już były zbliżone wyniki A ty coś bierzesz na tsh?
Przed badaniem tsh, czy innych parametrow tarczycowych, zawsze na czczo i bez tabletki. ZAWSZE.
-
KIM127 wrote:No to dzisiejszy wynik TSH 0,215 a z przed miesiąca 2,37
Nie masz przypadkiem hashimoto? Przy tej chorobie tsh potrafi latac pomiedzy niedczynnoscia a nadczynnoscia. Oczywiscie nie wspominam o tym, że samego tsh nigdy nie bada sie samego, tylko zawsze z ft3 i ft4, bo one są stabilne, a tsh nie. Przy takich wynikach koniecznie wizyta u endokrynologa i badania całego pakietu tarczycowego czyli tsh, ft3, ft4, atpo, atg i usg tarczycy. Tylko wtedy bedziesz wiedziala czy masz zdrowa tarczyce.
-
Erastel wrote:Gacka my wyniki nasienia mieliśmy tego samego dnia:) pokrętna ta Twoja @. Ja to się cieszę, że u mnie ma przyjść przed świętami, chociaż będe mieć spokój,A w Nowym roku zaczynamy od początku:)
Czy któraś z Was też tak ma, że zawsze w połowie cyklu boli głowa? Zglupiec można:(
Co do bólu głowy mnie często boli, ale czy to kwestia polowy cyklu nie wiem. Ból mam roznie albo migrenowy albo cisbieniowy ostatnio częściej cisnieniowy.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
A ja ciąg dalszy bólowego prawego jajnika i śluzu rozciągliwego...
Jestem już po pogrzebie. Bardzo źle się czuję. Idę coś porobić..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
edwarda20 wrote:Nie masz przypadkiem hashimoto? Przy tej chorobie tsh potrafi latac pomiedzy niedczynnoscia a nadczynnoscia. Oczywiscie nie wspominam o tym, że samego tsh nigdy nie bada sie samego, tylko zawsze z ft3 i ft4, bo one są stabilne, a tsh nie. Przy takich wynikach koniecznie wizyta u endokrynologa i badania całego pakietu tarczycowego czyli tsh, ft3, ft4, atpo, atg i usg tarczycy. Tylko wtedy bedziesz wiedziala czy masz zdrowa tarczyce.
A wiec badania zawsze bez leku!!
I tak mam zdiagnozowane hashimoto grr
Wszystkie pozostałe wyniki idealne tylko TSH 0,215 i anty TG 1500!!
Endo mówi ze to wynik zbyt pomyślny a tg potwierdza tylko Hashimoto!34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Cześć dziewczynki. Byłam dziś u gina i zleciła mi hcg i progesteron. @ do tej pory nie ma. Hcg ujemne progesteron 0,98... Od jutra zaczynam brać luteinę 3 razy dziennie przez pięć dni na wywołanie @. Jestem załamana a jakby tego było mało to jeszcze czeka mnie wizyta u endokrynologa. Wczoraj zrobiłam badania ft3, ft4, TSH, testosteron i wyszło że mam za wysoki testosteron..
-
Ginger wrote:Cześć dziewczynki. Byłam dziś u gina i zleciła mi hcg i progesteron. @ do tej pory nie ma. Hcg ujemne progesteron 0,98... Od jutra zaczynam brać luteinę 3 razy dziennie przez pięć dni na wywołanie @. Jestem załamana a jakby tego było mało to jeszcze czeka mnie wizyta u endokrynologa. Wczoraj zrobiłam badania ft3, ft4, TSH, testosteron i wyszło że mam za wysoki testosteron..
Witam w gronie PCO-sek"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Witam w gronie PCO-sek
-
Ginger - a czy mówili, co może być przyczyną niskiego progesteronu ? Bo to chyba bardzo mała ilość. Do wyleczenia tabletkami ?
Słuchajcie mam pytanie, nie wiem czy nie głupie.
Robie testy owu. I tak w 12 dc bardzo bardzo słaba kreska, a od 13 do 15 kreska dobrze widoczna, ale bledsza od kontrolnej. Wiem, że to negatywy. Ale... nie o tym. Wiem, że prze testami 1,5-2 h nie pić. Ok nie robię tego. ALE w pracy jak kończę o 18 chce mi się siku :p więc idę przed wyjściem, ale "zostawiam trochę " hehe i wracam do domu 18 30 i robię wtedy siku i test. Czy 20-30 min wcześniej oddanie moczu już go jakby rozrzedza czy nie ma to żadnego znaczenia, skoro nie przyjmuje płynów ?
Ale zadałam pytanie cooo ...
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulina nie mówiła nic, bo robiłam te badania już po wizycie. Dała mi skierowanie i powiedziała żebym zrobiła ten progesteron żeby zobaczyć czy owulacja była. Obstawiała bym że powodem jest brak owulacji w tym cyklu. Do gina idę dopiero jak będę po @. I prawdopodobnie dostanę duphaston na 3 miesiace.
-
Ginger, rozumiem, że proga robiłaś teoretycznie 7dpo? Jeśli tak, to na pewno oznacza to, że owu nie było miałam identycznie, co zresztą potwierdziła temperatura.
Co ciekawsze badanie robiłam w cyklu w, którym brałam duphaston.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dziewczyny, ja miałam ostatnio 7 dni po proga 15, byłam potem u gina i co ? i owu nie było, powiedział że nie można brać progesteronu jako wyznacznik owulacji. No i ja jestem tego przykładem ...
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
A ja się dowiedziałam, o co chodzi z tym progiem mimo braku owulacji - czasem nie pęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte, wtedy progesteron jest wysoki.
Nie wiem, czy to jedyna opcja i jak było u Paulinyyy, ale warto wiedzieć
Paulinaaa, też miałam takie rozkminy z moczem i sama nie wiem Mówi się o nie piciu przez 2h, ale co z sikaniem??
Zrób test i siknij najpierw w pracy, a potem w domu
No i wiadomo, nawet negatywny test owu (z dość wyraźną kreską) może oznaczać owu. Szczególnie, jak jest kiepski.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ginger wrote:Progesteron robiłam 2 tygodnie od terminu @. szczerze mówiąc nie śledziłam w tym cyklu owu. Więc nie wiem ile dni po owu byłam..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e96de1860aa1.jpg
Jeśli nie wiesz, kiedy jest owulacja, a cykle trwają Ci ok. 4tyg, to badaj na tydzień przed okresem. Ale najlepiej spróbuj rozpoznać owulację - testy owu, śluz, temperatura albo usg w odpowiednim momencie Jak często ?
Ginger wrote:Czy to PCOS to nie wiem. Moja gin powiedziała tylko że muszę pójść z tymi wynikami do endo.
mi88 wrote:Jak masz możliwość, to ginekolog-endokrynolog. Zwykły endokrynolog nie zawsze ogarnie starania o dziecko
-
mi88 wrote:A ja się dowiedziałam, o co chodzi z tym progiem mimo braku owulacji - czasem nie pęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte, wtedy progesteron jest wysoki.
Nie wiem, czy to jedyna opcja i jak było u Paulinyyy, ale warto wiedzieć
Paulinaaa, też miałam takie rozkminy z moczem i sama nie wiem Mówi się o nie piciu przez 2h, ale co z sikaniem??
Zrób test i siknij najpierw w pracy, a potem w domu
No i wiadomo, nawet negatywny test owu (z dość wyraźną kreską) może oznaczać owu. Szczególnie, jak jest kiepski.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615