Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 wrote:A ja się dowiedziałam, o co chodzi z tym progiem mimo braku owulacji - czasem nie pęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte, wtedy progesteron jest wysoki.
Nie wiem, czy to jedyna opcja i jak było u Paulinyyy, ale warto wiedzieć
Paulinaaa, też miałam takie rozkminy z moczem i sama nie wiem Mówi się o nie piciu przez 2h, ale co z sikaniem??
Zrób test i siknij najpierw w pracy, a potem w domu
No i wiadomo, nawet negatywny test owu (z dość wyraźną kreską) może oznaczać owu. Szczególnie, jak jest kiepski.
https://zapodaj.net/74cb59586e1c2.jpg.html - zobaczcie to moje testy owu, cykle 26-29 dni mniej więcej. no i co ? dupa... ani razu pozytyw, wydaje mi się że ten 13 dc był najmocniejszy, a potem już ciut bardziej blade. 12 dc nic nie było.
Więc moze skoro 12 nic, a 13 nagle i chyba najmocniejsza to może to oznaczało że owu?
Kurde, miałam nadzieje że jak biorę ten bromergon, to będe widziała pozytywy...
a tu d...
Już nawet nie kupuje kolejnych testów na ten cykl, żeby się nie wkurzać.
a te testy to były dobre, takie z apteki za prawie dwie dyszki :p :p
ten dzisiejszy ciut większa ostrość, bo robiony godzine temuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 19:43
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Rzeczywiście takie sobie te testy. Pomyśl o mierzeniu temperatury, bo chyba u Ciebie się nie sprawdzają - niektóre dziewczyny tak mają.
I może ustaw sobie jakieś USG w okolicach owulacji, żeby podejrzeć, co się tam dzieje?
Może bromergon jeszcze nie zaczął działać?
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Może nie zaczął... nie wiem sama
A w tamtym cyklu też owu testy mi nie wychodziły, progesteron 15, a gin mówi że owu raczej nie było... no ale tak na mój rozum to jak prog idzie w góre to chyba testy owu powinny wychodzić bo to oznaka że organizm się przygotowuje do owu ? Sama nie wiem :p kombinuje.
Mi - tak tak mam umowę z ginem że jak 3 cykle nie wyjdzie to monitorujemy cykl
Jak nie uda się teraz, to kupuję termometr- postanowionemi88 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Ech z rym progesteronen. Ja idę badać jutro, zobaczymy co tam u mnie. Dla mnie akurat progesteron jest wyznacznikiem, zawsze mam 7dni po powyżej 20. Więc chce zobaczyć jak będzie w tym ponoc bezowulacyjnym:)
Dzis znowu głowa mi odpada:( staram się nie faszerowac przeciwbólowych, ale co cykl coraz gorzej.
Jak Wam minął wczorajszy dzień? Ja wczoraj zaspałam do pracy:/ ba szczęście mam 15min autem więc dużego spóźnienia nie było,ale tak się spieszylam, że trochę wgniotło mi się auto...;pmi88 lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel mi dzisiaj łeb pęka ;/ nie wiem czy ciśnienie czy niewyspanie czy wszystko naraz .... do tego bolą mnie cycki... jutro ostatni dzień z dupkiem i czekam na @.... a wczorajszy dzień minął fantastycznie z Marudąrudą się spotkałyśmy w jej 4 kątach i oczywiście czasu zabrakło żeby pogadać o wszystkim o czym się chciało ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:19
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Erastel wrote:Ech z rym progesteronen. Ja idę badać jutro, zobaczymy co tam u mnie. Dla mnie akurat progesteron jest wyznacznikiem, zawsze mam 7dni po powyżej 20. Więc chce zobaczyć jak będzie w tym ponoc bezowulacyjnym:)
Dzis znowu głowa mi odpada:( staram się nie faszerowac przeciwbólowych, ale co cykl coraz gorzej.
Jak Wam minął wczorajszy dzień? Ja wczoraj zaspałam do pracy:/ ba szczęście mam 15min autem więc dużego spóźnienia nie było,ale tak się spieszylam, że trochę wgniotło mi się auto...;p
Upss nie zazdroszczę takiego początku dnia
Mnie dziś wypada owu, ale jestem mega zrezygnowana po tych wynikach TSH z poniedziałku (0,215) dla przypomnienia. Wiec nie wiem czy w ogóle chce mi się dziś działać z ❤️.
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
KIM127 wrote:Upss nie zazdroszczę takiego początku dnia
Mnie dziś wypada owu, ale jestem mega zrezygnowana po tych wynikach TSH z poniedziałku (0,215) dla przypomnienia. Wiec nie wiem czy w ogóle chce mi się dziś działać z ❤️.
Kochana zawsze warto próbować contonsie porobiło z tymi tarczycami. Jak nie za wysokie wyniki to za niskie, chyba nie ma już osób, które w gronie znajomych czy rodziny nie mają osób z takimi problemami30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
agaaa90 wrote:Erastel mi dzisiaj łeb pęka ;/ nie wiem czy ciśnienie czy niewyspanie czy wszystko naraz .... do tego bolą mnie cycki... jutro ostatni dzień z dupkiem i czekam na @.... a wczorajszy dzień minął fantastycznie z Marudąrudą się spotkałyśmy w jej 4 kątach i oczywiście czasu zabrakło żeby pogadać o wszystkim o czym się chciało ;p
Nadrobimy, ziomie A też tak masz, że już nie pamiętasz co chciałaś mówić?
A ja mam czwarty dzień z rzędu rozciągliwy śluz. Może nie ma go dużo i jest w środku, ale jest. Trochę mętny, ale się ciągnie. Jajniki mnie bolą od kilku dni (a właściwie to od samej @). Będzie trzeba , pewnie jeszcze dzisiaj i w niedzielę, bo potem idę do szpitala... W czwartek mam wyjść to może żołnierze dadzą radę, tym bardziej że u mnie warunki są dla nich lepsze niż zazwyczaj Jestem strasznie ciekawa co powie gin na wizycie. Trochę się nakręciłam, że coś tam się dzieje i chyba się zawiodę jak powie, że dupa. Słabo też, bo w szpitalu kompletnie nie będzie warunków, żeby mierzyć temperaturę, więc trzy dni będą puste... Akurat może te kluczowe, teraz mam 12 dc..."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Maruda, a może dasz radę mierzyć w szpitalu? Ja wszystko robię pod kołdrą. Ale nawet jeśli nie, to w razie czego druga faza ma co najmniej kilka dni z wyższymi temperaturami, więc powinnaś zauważyć.
A kiedy masz ginekologa?
I jak z tym zabiegiem? W poniedziałek meldujesz się w szpitalu, a w czwartek wychodzisz?
Gina mam 19.12. A do szpitala idę w poniedziałek rano na czczo, we wtorek mam mieć operację i w czwartek do domu. Przynajmniej taki jest plan... Zobaczę co z tą temperaturą, ale nie wiem jak będę spać (może nerwowo), a poza tym potem po operacji... Nie wiem, zobaczę."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Aaa to gin Ci pewnie tego 19tego już niewiele powie, prawda? Chociaż w sumie endometrium oceni. Trzymam kciuki za owu!
Ineczka, San, Welonka, Anyzratak, Pilik, jesteście tu jeszcze? Rozsiewać wiruski, bo sama nie dam rady!
Ineczka, zaglądam czasem na to Wasze lipcowe, ale co to się tam dzieje!
Jak to jest, że kilka agresywnych dziewczyn tak potrafi popsuć wątek.
Hej dziewczyny troche mnie nie bylo tutaj mam nadzieje ze zlych wiadomości nie ma:) my juz 3tydzien w szpitalu plemienia nie ustępują żołądek juz ni siada od tej ilości leków , podejrzewali zakażenie lub silna infekcje ale wymaz cpr mocz w normie,jest delikatna grzybica na ktora biorę globulki ale ona nie ma wpływu na plamienie. Lekarzy niepokoją skoki plytek krwi . A plamienie jest spowodowane obniżona kosmowka tu tylko potrzeba czasu do 20tc moze podnieść sie .to tak tyle u nas malucha nie widziałam juz prawie 6tygodni:( badania gwentyczne przepadły ale lekarze mowis ze jest wszystko dobrze wielkolud ma aż prawie 9cm :p
A co u was ? -
mi88 wrote:Aaa to gin Ci pewnie tego 19tego już niewiele powie, prawda? Chociaż w sumie endometrium oceni. Trzymam kciuki za owu!
Ineczka, San, Welonka, Anyzratak, Pilik, jesteście tu jeszcze? Rozsiewać wiruski, bo sama nie dam rady!
Pomoże mi - powie jak endo, jak cysty, czy może coś urosło, powie mi czy musimy czekać ze staraniem po operacji i ewentualnie ile czasu...mi88 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Eeech Welonka, to jednak możesz święta spędzić w szpitalu, tak, jak Ci lekarz kiedyś mówił.
Dobrze, że z Maluszkiem wszystko dobrze.
Dopiero jak przejdzie plamienie, będzie możliwe USG?
Mi usg mam raz w tygodniu ale jak to w szpitalu nie pokazują obrazu USG i tez nie sprawdzają wszystkich wymiarów. Czasem przed obchodem jak przynoszą historie to podglądam bo tam jest zdj maluszka z 11 tc. Planuje wypisać sie na własne zadanie ja nie mam tutaj lekarza prowadzącego ciężko jest cokolwiek dowiedziec sie brac leki i lezec mogę w domu i kontrolować częściej u swojego lekarza. Do 20tc to jeszcze 5tygodni nie wyobrażam sobie tyle lezec w szpitalu jest to ciężkie bardzo ostatnio rozmawialam z ordynatorem na temat wyjścia usłyszałam od niego ze leze na takiej sali ze sama wiem jak kończą sie (leze na sali gdzie klada dziewczyny z poronieniem)
-
mi88 wrote:Aaa to gin Ci pewnie tego 19tego już niewiele powie, prawda? Chociaż w sumie endometrium oceni. Trzymam kciuki za owu!
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
welonka wrote:Mi usg mam raz w tygodniu ale jak to w szpitalu nie pokazują obrazu USG i tez nie sprawdzają wszystkich wymiarów. Czasem przed obchodem jak przynoszą historie to podglądam bo tam jest zdj maluszka z 11 tc. Planuje wypisać sie na własne zadanie ja nie mam tutaj lekarza prowadzącego ciężko jest cokolwiek dowiedziec sie brac leki i lezec mogę w domu i kontrolować częściej u swojego lekarza. Do 20tc to jeszcze 5tygodni nie wyobrażam sobie tyle lezec w szpitalu jest to ciężkie bardzo ostatnio rozmawialam z ordynatorem na temat wyjścia usłyszałam od niego ze leze na takiej sali ze sama wiem jak kończą sie (leze na sali gdzie klada dziewczyny z poronieniem)
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
welonka wrote:Mi usg mam raz w tygodniu ale jak to w szpitalu nie pokazują obrazu USG i tez nie sprawdzają wszystkich wymiarów. Czasem przed obchodem jak przynoszą historie to podglądam bo tam jest zdj maluszka z 11 tc. Planuje wypisać sie na własne zadanie ja nie mam tutaj lekarza prowadzącego ciężko jest cokolwiek dowiedziec sie brac leki i lezec mogę w domu i kontrolować częściej u swojego lekarza. Do 20tc to jeszcze 5tygodni nie wyobrażam sobie tyle lezec w szpitalu jest to ciężkie bardzo ostatnio rozmawialam z ordynatorem na temat wyjścia usłyszałam od niego ze leze na takiej sali ze sama wiem jak kończą sie (leze na sali gdzie klada dziewczyny z poronieniem)
OJ Welonka współczuję! Ważne, że maluszek ma się dobrze, ale jak Twoje samopoczucie? Domyślam się jak wygląda przez pobyt w szpitalu, bo jestem stałym bywalcem, ale nie wyobrażam sobie jak się możesz czuć jak widzisz te biedne dziewczyny. Poza tym sama się pewnie tymi plamieniami stresujesz. Wychodzcie szybko;* tule !
A ja zbieram się na proga. Zobaczymy co to się tam dzieje;)30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Welonka trzymam kciuki!! Dasz rade z tego co piszesz to oby do 20 tygodnia!!
A my wczoraj jednak ❤️ Owu była wiec zobaczymy czy jakimś cudem się uda z tak niskim TSH.mi88 lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220