Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, my właśnie wróciliśmy do domu po intensywnym weekendzie. Odpoczęłam Kupiliśmy masę fajnych rzeczy i jestem mega szczęśliwa.
Jutro mamy 7 rocznicę związku z moim małżem i ten wyjazd właśnie był tak w większej części z tej okazji. Wczoraj wieczorem przed spaniem i ja chciałam mu zrobić niespodziankę i ubrałam takie mega sexy wdzianko, które on bardzo lubi, a rzadko zakładam (żeby mu nie spowszedniało ) Powiem tylko tak - obudziłam się mega niewyspana Mega mnie zaskoczył, myślałam że się zatrę! Było cudownie spędzić czas tak razemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 21:36
gacka89, KpOla, mi88, Paulinaaa, agaaa90, pumka1990 lubią tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
A co do komfortu to niebo a ziemia! I tylko żałuję, że nikt wcześniej mi o tym nie powiedział, bo nie miałabym traumy i stachu związanego z seksem.
mi88 lubi tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Hej, dziewczyny, jak weekend? Ja byłam w Dreźnie na Jarmarku Bożonarodzeniowym. Całe szczęście nie było żadnego zamachu Maruda, ja też zamierzam mile zaskoczyć męża - kupiłam dzisiaj nową bieliznę - celowo do nowego mieszkania, bo jest w kolorze pasującym do turkusowej sofy
-
Jak ja bym chciala wiecej takich weekendow jak ten.
Kasiulka jak tam u Ciebie? Tempka ladnie sie widziałam trzyma.Marudaruda lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacuś, dziękuję Całe szczęście ostatnie dni miałam bardzo zajęte i dzięki temu mało myślałam o temperaturze i o ewentualnych (domniemanych) objawach. Ale męczy mnie jakaś infekcja, od kilku dni brązowe plamienie. Mam nadzieję, że to nie grzybica - znowu Właśnie dlatego mimo tej tempki szanse na ciążę marne.
Ale widzę, że u Ciebie coś fajnego się dzieje! Trzymam kciuki, żeby to była implantacja -
Kasiulka90 wrote:Gacuś, dziękuję Całe szczęście ostatnie dni miałam bardzo zajęte i dzięki temu mało myślałam o temperaturze i o ewentualnych (domniemanych) objawach. Ale męczy mnie jakaś infekcja, od kilku dni brązowe plamienie. Mam nadzieję, że to nie grzybica - znowu Właśnie dlatego mimo tej tempki szanse na ciążę marne.
Ale widzę, że u Ciebie coś fajnego się dzieje! Trzymam kciuki, żeby to była implantacja
Kasiulka, a moze to plamienie to wcale nie infekcja?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Marudaruda, to wspaniale! Cieszę się!
Gacka, intrygująco to wygląda. Ciekawe, co z temperaturą jutro - będę czatować rano
Kasiulka, a Ty rób test! Chcę tu jutro zobaczyć dwie kreski!
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Kasiulka - ty masz baaaardzo długie te cykle, szkoda trochę, bo jak w jakimś nie wyjdzie, to zanim będzie kolejna szansa czekasz 2 razy dłużej... może jednak jakiś lekarz i skrócenie cykli ? Chociażby po to żeby móc częściej próbować
Ja jestem z Mężem na nowym mieszkanku od 4 dni Jest superrrrrr Póki co codziennie starania odkąd tu mieszkamy, aczkolwiek dziś już nikt nie miał sił, ale daliśmy radę Dziś 14 dc, wg aplikacji dziś owu, dlatego przed pracą rano podziałaliśmy
HEJKA - ja też jestem pierwszy cykl na bromergonie, ale czy wydłuża cykle to Ci powiem za 2 tygodnie, bo jestem w połowie cyklu dopiero
Marudaruda - jak dobrze że taki weekend Wam się trafił Ja mam strój mikołajki hehe bardzo skąpy, chyba za 2 dni wkroczy Jak będziemy jeszcze mieli siły, bo przez to że teraz miałam cykl 25 dni to rozpoczęliśmy w razie co szybciej starania i kurde trochę już brakuje serio sił. My nigdy się tak dużo nie kochaliśmy, nie mamy takich potrzeb nawet ... no ale jak to mówimy " dla celu trzeba "
Poniedziałek czas zacząćKasiulka90, Marudaruda, gabi90 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Edit: to bardziej plamienie takiw mocniejsze niz @. Czekam na rozwój w ciagu dnia.
No i tak jak myślałam @ przylazł. Szkoda, bo myslalam ze dzisiaj zdarze jeszcze z K. przed badaniem.
Wniosek bez duphastonu cykl się skrocił o 3 dni. No i bardzo krotką miałam druga faze cyklu.
Dziewczyny święta są moje licze na bożonarodzeniowy cud. Dni plodne wypadaja mi idealnie w święta xDWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 09:22
Marudaruda, agaaa90 lubią tę wiadomość
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka szkoda ale w Święta się uda! To musi być znak!
Ja skończyłam w końcu brać leki na infekcje i mogę się za mojego mężczyznę zabrac :p
Głowa mnie boli niemiłosiernie jakbym była na porządnym kacu, ale to pewnie przez zmęczenie. Do tego ciągnie mnie 3dzien w środku jak na @ a to 18d cyklu. Dziś Ovu przesunął mi owulacje na 15 dzień.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Hmm, w pierwszej chwili myslalam ze to @, ale bardziej wyglada mi to jednak na plamienie, jak wstalam to troszke tego było, stąd myśl że to @, ale znowu takie ciemno brązowe, jak koniec a nie ppczatek @.
Jeszcze rano jak mierzylam temperature to śladu nie bylo siw cos zaczyna. No nic odznaczam chyba narazie plamienie, zobqcze jak w ciągu dnia będzie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Hmm, w pierwszej chwili myslalam ze to @, ale bardziej wyglada mi to jednak na plamienie, jak wstalam to troszke tego było, stąd myśl że to @, ale znowu takie ciemno brązowe, jak koniec a nie ppczatek @.
Jeszcze rano jak mierzylam temperature to śladu nie bylo siw cos zaczyna. No nic odznaczam chyba narazie plamienie, zobqcze jak w ciągu dnia będzie.
Trzymam kciuki!! Ja dziś po badaniach TSH czekam do 16 na wynik , dziś 12 dc także działamy!!34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Moje drogie panie mam pytanie czy którejś z Was zdarzyło się mieć infekcje dróg moczowych po ❤️ Mnie się to kilka razy przytrafiło i Finka poleciła brać urosept po ❤️ na wszelkie wypadek co myślicie?
No i pytanie w kwestii mierzenia temperatury bo do tej pory ze względu na prace nie brałam tej opcji pod uwagę (późno wracam i różnie śpię) czy mogę prosić o wasze opinie jak najlepiej badać i kiedy?
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Oj, co tu tyle smutnych wiadomości W końcu się uda!
Mi dziś nad ranem śniło się, że poszłam do łazienki, a tam plamienie, już takie ze skrzepami. Sprawdzałam papierem i co chwila na tym papierze było więcej.
Obudziłam się, poczułam ulgę, że to tylko sen. Zasnęłam znowu, i znowu ten sam sen! Wrrr. Za drugim razem musiałam już wstać, iść do łazienki sprawdzić, że wszystko OK, i potem już nie zasnęłam.
Sny są głupie.
Pamiętam, jak San pisała o podobnym, i napisała to takimi słowami, że myślałam, że to prawda (to było coś w stylu: "u mnie też dziś koszmar, przyszedł okres").
KIM127 wrote:Moje drogie panie mam pytanie czy którejś z Was zdarzyło się mieć infekcje dróg moczowych po ❤️ Mnie się to kilka razy przytrafiło i Finka poleciła brać urosept po ❤️ na wszelkie wypadek co myślicie?
No i pytanie w kwestii mierzenia temperatury bo do tej pory ze względu na prace nie brałam tej opcji pod uwagę (późno wracam i różnie śpię) czy mogę prosić o wasze opinie jak najlepiej badać i kiedy?
Ja miewałam zapalenie pęcherza po ❤️ i po całodziennej jeździe na rowerze. Kupiłam nawet siodełko z dziurką w środku przez to
Urosept dobry pomysł, ale tylko profilaktycznie - jak już są jakieś objawy, to raczej nie pomoże. Możesz też zajadać żurawinę - tylko koniecznie taką bez cukru, ja ostatnio kupiłam w sklepie z herbatą:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e202e537b81a.jpg
i nie jeść słodyczy.
Ja też miałam zawsze pod ręką furagin (bez recepty), bo mnie irytowało, że musiałam zawsze chodzić z tym do lekarza, mimo że wiedziałam, co mi jest.
Zawsze o nim pamiętałam, kiedy np. leciałam za granicę albo wyjeżdżałam gdzieś na dłużej.
Furagin działał znakomicie - oczywiście brałam tylko wtedy, kiedy wiedziałam, że trzeba - czyli w momencie, w którym poszłabym do lekarza (np. objawy się nasiliły, zaczęła się pojawiać krew w moczu). Teraz w ciąży bym się nie odważyła, chociaż podobno lekarze i w ciąży go przepisują.
O temperaturze to Ci najlepiej Kasiulka powie
Najlepiej mierzyć w pochwie, o tej samej godzinie po minimum godzinie biernego odpoczynku.
Teoretycznie więc możesz nawet mierzyć codziennie o 20, bylebyś wcześniej godzinę bezczynnie leżała. Nie trzeba spać.
Jednak moim zdaniem taki wykres może być nie do końca wiarygodny i spanie jednak lepsze
Dużo dziewczyn budzi się na godzinę mierzenia i idzie spać dalej - jeśli wstaje nieregularnie.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Hahaha Mi, tak, ja jestem ekspertką w opisywaniu, jak wkładać termometr do pochwy xD
Dziewczyny, z okazji urodzin możecie mi pożyczyć, żeby w przyszłym roku w końcu mi się udało zajść w ciążę. Na ten rok nawet nie liczę biorąc pod uwagę moje ekstremalnie długie cykle xDmi88 lubi tę wiadomość
-
To ja pierwsza Ci zycze żeby tak było. Wszystkiego najlepszego kochana oby marzenia się spełniły
Mi z okazji Barburki mozecie życzyć żeby szlag mnie nie trafil. Ledwo przyszlam do pracy i mnie juz wkurzyli. Juz mam dosyć, czasami mysle ze to przez ciagle wnerwianie nie noge zajsc w ciążę Jak tak dalej pojdzie to bede musiala chyba zczac myśleć o czymś innym mimo ze lubie tu pracowac
Edit:jednak @ sie rozkreciłWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 12:33
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, a gdzie pracujesz?
Kasiulka, z okazji urodzin życzę Ci dzidziusia urodzonego w 2018!
I Wam wszystkim, rozsyłam wiruski!Kasiulka90, gabi90, agaaa90 lubią tę wiadomość
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo