Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Gacka zazdroszcze takiego wspólnego wypadu:) Ja bylam dzis na uczelni. M w pracy do 23 i jutro tez pracuje... Jak bedzie mial wolne pon-sr to znowu ja bede w pracy do 17:30. Strasznie ten czas leci. Zaraz święta. Stwierdziłam,ze za dwa tyg. jak bedzie mial wolny weekend musimy skoczyc sobie na jakis wypadzik. Uwielbiam czasem pojechac do hotelu:) Pobyć z mężem sam na sam... mieszkamy u tesciow... wiec same wiecie albo sie domyslacie jak to jest... Brakuje mi takiego calego dnia zeby nic nie robic. Przelezec w łóżku z M pol dnia, zjeść obiad w restauracji, skoczyc na basen i to wszystko bez tlumaczenia sie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 21:48
mi88, agaaa90 lubią tę wiadomość
-
mi88 wrote:Progesteron bada się 7-8 dni po owulacji, 24dc to chyba nie było w tych okolicach?
)
A odnośnie żelu Conceive, to my robimy tak, że najpierw chwila sexu dla rozszerzenia pochwy a później narzeczony strzykawką delikatnie aplikuje mi żel do środka :p Ten w tubce jest tańszy i wydajniejszy. Dla mnie ten żel jest super, bo gdy nie używam lubrykantu obcieram się mocno w trakcieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 21:52
-
KIM127 wrote:Dzięki za info, właśnie podobnie jak Ty wykorzystałam możliwość „zewnętrznej aplikacji” zobaczymy może się jeszcze przekona!
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Mój narzekał, że za ślisko. Też mamy taki w dużej tubce do nakładania na zewnątrz. Czytałam, że jakaś dziewczyna nabierała do strzykawki i używała jak aplikatorów - zrobiłam tak w szczęśliwym cyklu, a i mąż nie narzekał, bo samo wejście do pochwy nie było dzięki temu tak śliskie
Dziękuje za podpowiedz może faktycznie tak będzie korzystniej, Hmm może uda się wypróbować jeszcze dziś... M wraca koło północy34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Zjadło mi ostatnie zdanie grrr
Dodam ze to 9dc z ovu z reguły 14/15 dc także
Drogi Św. Mikołaju byłam chyba nawet grzeczna w tym roku,
może przyniósłbyś mi taki „malusieńki” prezent pod choinkę na gwiazdkę??KpOla lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Natalia1984 wrote:Na rozpisce od gina miałam zapisane, by progesteron badać między 21 a 23 dniem cyklu
Jeśli to było rzeczywiście 7-8dpo, to progesteron jest ok, ale bez szału. Powinien być dwucyfrowy - i jest, ale to takie minimum. Pamiętaj, żeby przy pozytywnym teście ciazowym go sobie sprawdzić, bo może będzie mu trzeba pomóc luteiną albo duphastonem
Czesc dziewczyny staramy sie z mężem o pierwsze dziecko, od tego cyklu z bromergonem na zbicie "troche za wysokiej" prolaktyny jak to lekarz powiedzial. Po obciążeniu wyszlo 248 ng/ml przed bylo 14 ng/ml. Cykl wydłużył sìę już do 32 dni mimo że zawsze mam max 29 i są one zawsze z zegarkiem w reku 28-29. W ciąży na pewno nie jestem
Czy ktorejś z Was przytrafiło się coś podobnego?
Przestraszyłam się że lek mnie rozreguluwał i nie wzięłam wczoraj tabletki... -
Gacka super, że wyjazd udany:) ważne, że razem:)
Mi88 jak tam samopoczucie?
Dzis Ovu wyznaczylo mi owulacje na 3 dni do tyłu. Jestem bardzo ciekawa czy ginekolog się mylił i coś tam jednak było... zobaczymymi88 lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel wrote:Gacka super, że wyjazd udany:) ważne, że razem:)
Mi88 jak tam samopoczucie?
Dzis Ovu wyznaczylo mi owulacje na 3 dni do tyłu. Jestem bardzo ciekawa czy ginekolog się mylił i coś tam jednak było... zobaczymy
Ja za to dzisiaj mam spory spadek temp. aż zwatpiłam czy za szybko nie wyciagnelam, bo mierzylam na spiocha i nie alyszalam pikania. Ale zmiedzylam jeszcze raz jak wstałam i tez niska. Więc tylko czekać @ jak przylezie. ale z malych rzeczy trzeba się cieszyć, ważne że z moja owulacja nie jest tak zle, bo jest!Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Tak! Właśnie super,że u Ciebie w końcu owulacja:) to już super wiadomość, więc teraz tylko do przodu A u mnie sie zobaczy30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel wrote:Tak! Właśnie super,że u Ciebie w końcu owulacja:) to już super wiadomość, więc teraz tylko do przodu A u mnie sie zobaczy
musze przypilnowac lepiej teraz było na trzy dni pred owu, a potem juz nie było jak
Ale przynajmniej wiem ze noge jutro umawiać K. na badanie, jeszcze poki temp. sie trzynala to sie wstrzymywalam, ale teraz juz nie ma sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 10:48
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, jeszcze jest nadzieja, spadki w tym momencie zawsze można zwalić na implantację
Erastel, kciuki żeby już nie spadła!
Maruda, jak w ogólnie komfort serduszkowania po zabiegu? Lepiej jest?
Gabi, jak się czujesz?
Moja kropka dziś skończyła 5ty tydzień Staram się do niej nie przywiązywać i czekam jeszcze 1,5tygodnia na usg - do tego momentu żadnych badań.
mi88 wrote:Gacka, jeszcze jest nadzieja, spadki w tym momencie zawsze można zwalić na implantację
Gabi, jak się czujesz?
Moja kropka dziś skończyła 5ty tydzień Staram się do niej nie przywiązywać i czekam jeszcze 1,5tygodnia na usg - do tego momentu żadnych badań.
Mi niech twoja kropeczka rosnie, bedzie wszystko dobrze napewno :*mi88 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
mi88 wrote:Gacka, jeszcze jest nadzieja, spadki w tym momencie zawsze można zwalić na implantację
Gabi, jak się czujesz?
U mnie chyba ok Biorę CLO i zobaczymy w piątek na monitoringu, czy coś rośnie. Trochę się zdystansowałam od tego wszystkiego i dobrze mi z tym
Trzymam kciuki za wizytę za 1,5 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 19:18
gacka89, mi88 lubią tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Cześć Dziewczyny. Czytam na bieżąco, ale że pauzuje to nie mam nic do dodania. Biorę anty, jutro cytologia, bo rok minąl i przy okazji nowy posiew pod kątem HSG. Jeśli nawet coś wyjdzie to i tak powinnam wyleczyć do stycznia.
Odebrałam też wynik AMH i jest 8,5. Wyczytałam, że taki wynik niesie za sobą ryzyko przestymulowania, ale wolę taki niż zbyt niski.mi88 lubi tę wiadomość
-
daisy813 wrote:Czesc dziewczyny:) Wiecie moż czy jest sens robic estradiol w 14 dc?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️