X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej dzisiaj w końcu wyszliśmy ze szpitala na usg wszystko dobrze tylko kosmowka obniżona ciągle. Mam jutro wizytę u swojego lekarza to jak chcecie to podesle wam zdj naszego chłopaka :)
    Super wiadomość, ciesze się że już w domu jesteście :) wrzucaj zdjęcie, ja chętnie się napatrzę :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/59c2f927a26d0.jpg.html
    Co myślicie, jeszcz nie teraz czy juz?

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka bardzo się cieszę ze juz wyszliście :* mam nsdzieje ze juz nur bd musiała wracac na oddział :) i koniecznie zdjęcie pokaz :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej dzisiaj w końcu wyszliśmy ze szpitala na usg wszystko dobrze tylko kosmowka obniżona ciągle. Mam jutro wizytę u swojego lekarza to jak chcecie to podesle wam zdj naszego chłopaka :)

Welonka Super!! Teraz dużo zdrowka i wypoczynku!!

Nie było mnie kilka dni przez wyjazd służbowy ale myślami ciagle z Wami!!!

Erastel trzymam kciuki! Oby rano była radość!

A ja zastanawiam się czy po dwóch tygodniach nie powtórzyć badań TSH po zmienionej dawcę Euthyrox.. jak myślicie?? Dr mowil ze po 3-4 najlepiej ale ja bym chciała już... grr

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze te dwa tygodnie ;) wtedy wyniki bd bardziej wiarygodne ;) sama co prawda jestem zawsze w gorącej wodzie kąpana i chciałabym wszystko na już ;p ale zrób bad na spokojnie po świętach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 00:06

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM - 2 tygodnie to za mało, po miesiącu to najwczeeeeeeśniej.

Dibolek, chciałabym zobaczyć u siebie kiedyś taki test owu - mi sie wydaje że nie ma co czekać, tylko trzeba u Ciebie działać ze 2-3 dni pod rząd. :) Dibolek, całkiem długo się już staracie, macie jakiś plan z lekarzem, jakie kolejne działanie, stymulacje i inne cuda, badania ?

Welonka - SPOKOJNEJ ciąży życzę... i czekamy na zdjęcie oczywiście.

U mnie dziś 23 dc, ogólnie tak jak wam pisałam jaja :/ :/ 21 dc po seksie całkiem sporo kwi na papierze, a w trakcie dnia MINIIIII plamienie, wczoraj lekkie, bardzo lekkie plamienia, dziś póki co czysto. Nie wiem o co chodzi :/ :/ Mam nadzieję, że nie dostanę okresu już dziś/jutro bo to ekstra krótki cykl by był :(

Dibolek lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem i mam się całkiem dobrze :) Zabieg miałam wczoraj dopiero o 14, zjechałam o 16. Czułam się bardzo kiepsko, wszystko bolało. Spać nie mogłam, tylko na plecach... Dziś rano zdjęli już dren, piję wodę słodką i mi lepiej. Wieczorem będę pytać czy jutro wychodzę :)

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mierzeniu temperatury w ogóle można zapomnieć w tych warunkach... Tę poniedziałkową muszę zrobić na ignorowanie, bo wyszła niska, ale nie spałam prawie w nocy i nie mogłam trafić w ogóle w pochwę... Niech się dzieje wola nieba.

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    KIM - 2 tygodnie to za mało, po miesiącu to najwczeeeeeeśniej.

Dibolek, chciałabym zobaczyć u siebie kiedyś taki test owu - mi sie wydaje że nie ma co czekać, tylko trzeba u Ciebie działać ze 2-3 dni pod rząd. :) Dibolek, całkiem długo się już staracie, macie jakiś plan z lekarzem, jakie kolejne działanie, stymulacje i inne cuda, badania ?

Welonka - SPOKOJNEJ ciąży życzę... i czekamy na zdjęcie oczywiście.

U mnie dziś 23 dc, ogólnie tak jak wam pisałam jaja :/ :/ 21 dc po seksie całkiem sporo kwi na papierze, a w trakcie dnia MINIIIII plamienie, wczoraj lekkie, bardzo lekkie plamienia, dziś póki co czysto. Nie wiem o co chodzi :/ :/ Mam nadzieję, że nie dostanę okresu już dziś/jutro bo to ekstra krótki cykl by był :(
    hehe zobacz mój poprzedni wykres :D.
    co do lekarzy tak mamy plan , grudzien jest ostatnim cyklem w ktoreym probujemy normalnie , jesli juz w tym miesiacy nic sie nie uda w styczniu ide na badanie droznosci jajowodow i poniej bedzie cykl stymulowany :)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • muzykalna Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jestem nowa na Ovufriend ale nie nowa w staraniach. Staramy się z mężem od roku, ale leczymy gdzieś od marca. Mam straszny kryzys. Wciąż czekamy, czekamy, czekamy. Na wizyty, na badania. Jestem uzbrojona w cierpliwość, ale ostatnie dni to jakiś koszmar, już nie mam siły.
    Mam niedoczynność przysadki mózgowej i stosunkowo niskie LH. Ale ostatnio było lepiej, jeszcze w listopadzie miałam ładne wyniki - LH 5,5. Mieliśmy mieć w grudniu inseminację, ale złapałam anginę i wszystko się popsuło. W dodatku nowy miesiąc i nagle LH 0,1 :( :( :( Czy angina aż tak mogła wpłynąć na LH?! A może to stres? Kolejny miesiąc zacznę od zastrzyków z gonadotropin (miała któraś z Was? ponoć to sporo kosztuje, wiecie ile?).
    Najgorszy jest ten płynący czas, w którym NIC się nie dzieje. Ciągle tylko czekam. Mam dość :(

• Erastel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no i stało się:/ wczorajszy ból brzucha był jednak na @. Dziś zdycham od rana, jest mi niedobrze, cholernie gorąco no i ten brzuch :( na razie tylko plamienia ale jest dość mokro więc trzeba zacząć myśleć już o 9miesiacu starań, dni płodne wypadają akurat na Święta. Więc chyba z Gacka działamy w tym samym czasie ;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Dziewczyny no i stało się:/ wczorajszy ból brzucha był jednak na @. Dziś zdycham od rana, jest mi niedobrze, cholernie gorąco no i ten brzuch :( na razie tylko plamienia ale jest dość mokro więc trzeba zacząć myśleć już o 9miesiacu starań, dni płodne wypadają akurat na Święta. Więc chyba z Gacka działamy w tym samym czasie ;)

Witaj w klubie, moje dni płodne też wypadają na święta, owulka 24-26 :D mam nadzieję, że wszystkie po świętach będziemy w ciąży, nie tylko spożywczej :D

Magda - mbc, Erastel, mi88 lubią tę wiadomość

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:

Głowa do góry będzie dobrze!! Niech świąteczny czas „zaowocuje” w cudowne wrześniowe pociechy :)

02.2018 -HyCoSy - OK
    11.2018 - start w Novum
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Widzialam po temperaturze rano :/ moze faktycznie cud świąteczny sie stanie :)
    Wrocilam z pracy glowe mam kwadratową :/mialam byc od j2itra na urlopie rehabilitacyjnym, ale nusze rano jeszcze pojechac donpracy, bo nie zdarzylam wszystkiego pozamykac yhh, potem jeszcze wigilia sluzbowa i mam nadzieję ze o pracy pomyślę dopiero 2 stycznia.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • akuku Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ostatni raz zaglądałam tu chyba z 2 miesiące temu i... dalej mimo starań nic :(:(:(:(

Staramy się od 16 miesięcy, a dzidziusia brak :( Zaczynam wariować.
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo tak czytam coraz wiecej pochlebnych opinii o ovarinie, bierzecie z przepisu lekarza czy z polecenia innych staraczek i czy sa jakies przeciwwskazania do brania ovarinu bo tak sie zastanawiam czy nie sprobowac?

02.2018 -HyCoSy - OK
    11.2018 - start w Novum
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo tak czytam coraz wiecej pochlebnych opinii o ovarinie, bierzecie z przepisu lekarza czy z polecenia innych staraczek i czy sa jakies przeciwwskazania do brania ovarinu bo tak sie zastanawiam czy nie sprobowac?
    Ja dostałam z przepisu lekarza, ale wiem że dziewczyny zaczęły kupować jak m.i. Ja zaczęłam sobie go chwalić. Jest dostępny bez recepty w składzie oprócz kwasu foliowego jest cały zestaw witamin. Z tego co wiem przeciwskazan nie ma, jest szczególnie polecany przy pcos. Polecam kupić na stronie doz.pl kupowałam teraz za 40 zł w aptece zapłacisz ok. 70 zł.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Ja dostałam z przepisu lekarza, ale wiem że dziewczyny zaczęły kupować jak m.i. Ja zaczęłam sobie go chwalić. Jest dostępny bez recepty w składzie oprócz kwasu foliowego jest cały zestaw witamin. Z tego co wiem przeciwskazan nie ma, jest szczególnie polecany przy pcos. Polecam kupić na stronie doz.pl kupowałam teraz za 40 zł w aptece zapłacisz ok. 70 zł.

Dziekuje Kochana za wyczerujaca odpowiedz...zatem od nastepnego cyklu sprobuje :) chyba nie zaszkodzi a moze pomoze :)

gacka89 lubi tę wiadomość

02.2018 -HyCoSy - OK
    11.2018 - start w Novum
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza wizyta miala byc pełna radości euforii a byl wielki płacz nic nie jest tal jak powinno byc w szpitalu usg co tydzień i nikt nie widział zd cos jest nie tal z dzieckiem nawet nikt w 12tc nie sprawdził mi przezierności karkowej ,dzisiaj na usg okazało się ze u maluszka jest problem z jelitami i układem twarzyczki . Niestety badan genetycznych nie mialam bo bylam w szpitalu wierzyłam im ze z dziecko ma sie dobrze. Lekarz skierował mnie do lekarza do lodzi do genetyka i dobrego specjalisty od usg. Jest tu ktos z Lodzi i moze mi cos powiedziec na ten lek. Dudkiewicza ? Dlaczego ciągle musi cos byc niw tak pierw walka o to zeby w ogóle zajść w ciążę później o to aby nie stracić maleństwa a teraz to. Modle sie tylko o to zeby okazało się ze jelita swieca sie przez to ze dziecko nałykało sie krwi i lekarzowi tylko tak się wydawało ze z twarzą cos jest nie tak bo dziecko zle bylo ułożone .

KIM127 lubi tę wiadomość

age.png
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dzisiejsza wizyta miala byc pełna radości euforii a byl wielki płacz nic nie jest tal jak powinno byc w szpitalu usg co tydzień i nikt nie widział zd cos jest nie tal z dzieckiem nawet nikt w 12tc nie sprawdził mi przezierności karkowej ,dzisiaj na usg okazało się ze u maluszka jest problem z jelitami i układem twarzyczki . Niestety badan genetycznych nie mialam bo bylam w szpitalu wierzyłam im ze z dziecko ma sie dobrze. Lekarz skierował mnie do lekarza do lodzi do genetyka i dobrego specjalisty od usg. Jest tu ktos z Lodzi i moze mi cos powiedziec na ten lek. Dudkiewicza ? Dlaczego ciągle musi cos byc niw tak pierw walka o to zeby w ogóle zajść w ciążę później o to aby nie stracić maleństwa a teraz to. Modle sie tylko o to zeby okazało się ze jelita swieca sie przez to ze dziecko nałykało sie krwi i lekarzowi tylko tak się wydawało ze z twarzą cos jest nie tak bo dziecko zle bylo ułożone .

Welonka bądź silna i dzielna, trzymam za Was
    Kciuki i życzę zdrowka!!! Niestety nie jestem z Łodzi wiec nie pomogę :(
    Ja sama już dwa razy miałam podejrzenie o nowotwory i dwa razy okazało się ze
    Błąd lekarski! Wysyłam dużo siły i musisz być dobrej myśli!!

02.2018 -HyCoSy - OK
    11.2018 - start w Novum
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ