Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Marudaruda wrote:Mi, kocham Cię Czekałam aż mi ktoś to powie! Miał być zupełnie bezstresowy miesiąc, zupełnie na luzie, bo przecież bez starań, bo operacja, bo nie wiadomo jak to będzie... A jest najtragiczniej z wszystkich! Ale dodałaś mi bardzo otuchy tym, że on faktycznie może nie wiedzieć co tam się dzieje Cały miesiąc sumiennie (ale trochę nieświadomie) jadłam migdały i sama jestem ciekawa co z tym endometrium wyjdzie... Ja już powoli spróbuję się wyciszyć przed nocą, bo nie usnę, a jutro rano czekam na pięknu skok temperatury, a po wstaniu żółty bobo Trzymajcie kciuki. Do jutra
DZIĘKUJĘ Wam, że jesteście! :*
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Słuchajcie, wszystko bez sensu Nie spałam prawie pół nocy, budziłam się kilka razy, a ostatecznie nie śpię od godziny 4:30, a pomiar robię zawsze o 5:40 Takie mierzenie chyba nie ma sensu? Jakieś bzdury mi wychodzą."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Wczoraj popołudniu i wieczorem było mi twk strasznie gorąco, zmierzyłam przed snem temperaturę to miałam 37,56, jak nigdy. A tu takie coś. W dodatku w środku nadal się coś dzieje, bo widzę na termometrze czerwone. A temperatura żałosna, 36,24... No nic, pewnie @ nadciąga, tylko dlaczego sama z siebie i dlaczego takw wcześnie. No nic, trudno, miało nie wyjść i nie wyszło Dam znać po wizycie."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Hej, Maruda myślę że nie powinnaś brać tej temp. pod uwagę w takiej sytuacji. Spokojnie kochana. Stres jest najgorszym doradca. Zajmij jakoś myśli do czasu wizyty. Dobrze że to dzisiaj, panietaj że plamienia nie muszą być zwiastunem @. Różnie to bywa. A jeśli nawet to się zdarza, jesteś po zabiegu i to mogło cię triszke rozregulowywać ze wzgledu na stres, głowa do góryLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
mi88- dzięki że pytasz, ja okej Póki co wszystko idealnie, cycki bolą jak cholera, ale są też duże haha więc spoko, biorę A poza tym zero objawów, oprócz czasami lekkiego bólu brzucha.
Welonka, to po twoich słowach tym bardziej nie mam zamiaru wchodzić na fioletową..., bo przecież ja zaraz będę sobie wszystko wkręcała .... będę pytała tu Was. :p
Jeśli chodzi o lekarza, to dziwna sprawa, bo chciałam mieć po Nowym Roku, żeby był 7 tydzień i żeby coś było już widać. Ale moja endokrynolog karze już teraz, że ze względu na te moje małe problemiki trzeba od samego początku wszystko kontrolować blabla... i zapisana jestem na środę. Dla mnie bez sensu, bo tylko stracę kasę bo to prywatny... ale skoro lekarz tak zalecił, to już trudno...
Maruda- czekamy na info co u Ciebie dalej.. jeśli to taka krew krew czerwona to chyba niestety lipa już, chyba..
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Marudaruda wrote:Słuchajcie, wszystko bez sensu Nie spałam prawie pół nocy, budziłam się kilka razy, a ostatecznie nie śpię od godziny 4:30, a pomiar robię zawsze o 5:40 Takie mierzenie chyba nie ma sensu? Jakieś bzdury mi wychodzą.
mi88 lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Paulinaaa wrote:Kasiulka 90 jesteś gdzieś ?
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Paulina moze chodzi aby dobrać odpowiednie leki,moj gin tez kazał mi przyjść wczesniej to byl 5tydzien ,zwiększył mi dawkę duphastonu no i potwierdził ze ciąża nie jest pozamaciczna.
Co do plamien to faktycznie sa takie przypadki gdzie kobieta plami od początku do prawie konca pierwszego trym albo przez pierwsze tyg,przez miesiąc napatrzyłam się na różne przypadki. U mnie pierwsze plamienie pojawiło tez pojawilo sie wcześniej.
Maruda powodzenia na wizycie ,nie zamartwiaj sie bo to nic nie da wiem ze łatwo mi mówić ,ale rozumiem co czujesz i przechodzisz. -
po_prostu_ja, bardzo mi przykro
Maruda, nie patrz na dzisiejszą temperaturę O której wizyta?
A w ogóle Gabi, Jaszmurka, agaaa, pumka i wszystkie dziewczyny, które tu jesteście - odezwijcie się, jak u Was
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
hej hej a u mnie jakoś leci... mam teraz gorący czas w pracy więc padam na twarz.... po sobotniej "dwunastce" i 4 h snu w nd funkcjonowałam jak zoombie ;p dzisiaj wieczorem ostatnia tabletka lametty i w czwartek wizyta u gina ,co prawda bd to 11 dc a nie 12-14 ale jak to lekarz powiedział dzień w tą czy w tamtą nie robi wielkiej różnicy co do samej lametty nie czuje się jakoś źle czy dziwnie... pobolewaja mnie jajniki i piersi no i mam znowu zasypaną twarz i to wszystko wczoraj z M podziałaliśmy, ale i tak czekam na info czy pęcherzyki rosną i jak endo mam nadzieję, że jest przyzwoite
gacka89 lubi tę wiadomość
-
Mi dzięki, że pytasz. U mnie przestój ze względu na torbiel. Właśnie czekam na wizytę, żeby sprawdzić czy się wchłonęła. Jeśli tak to czekam na okres i umawiam się na sono hsg.
Tzn. Na hsg umawiam się i tak, ale czekam na decyzję czy mogę się stymulować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 10:25
-
Właśnie siedzę i czekam, doktor ma opóźnienie, pewnie z godzinę jeszcze zejdzie, jak nie więcej... Spoko, mam czas.. Zrobiłam rano bobo i pink super czuły i biel vizira Do tego plamienia się zmieniły na ciemniejsze i jakby gęsty śluz albo skrzepy. Nie łudzę się już Dam znać co doktor mi powie."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Maruda 3 mam kciuki, zeby byly dobre wiesci, ale postaraj sie tak nie stresowac, bo zwariujesz. Wiem, latwo mowic...
Ja juz po, torbielka sie zmniejszyla,moge isc na HSG i przekonalam moja dr do jeszcze jednej szansy dla Lametty. Przynajmniej nie stracimy cyklu a ja bede wiedziec czy trzeba przejsc na wiekszy kaliber.mi88 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, chwilę mnie nie było bo coś ostatnio słabo u mnie z samopoczuciem. Czuje się ciągle zmęczona.
Po wizycie u Endo zmiana euthyroxu25 na letrox50 że względu na możliwość nietolerancji laktozy no i trzeba podnieść dawke więc teraz 50. Do tego dostałam Jodid, więc kolejne leki do kolekcji
Czekam na piątkowa wizytę u ginekologa, zobaczymy czy się szykuje owu w tym miesiącu czy znowu bieda.
Maruda, kochana. Daj znać po wizycie, czekam niecierpliwie;)30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Wróciłam już do domu, ale wieści nie są dobre. Właściwie są do dupy. Powiedziałam jak się sprawy mają i przy USG pierwsze co to doktor powiedział, że ciąży nie widzi, a według niego to wygląda że to miesiączka. Endometrium też do dupy 5-6 mm (ale powiedział, że już zaczęło się złuszczać więc może było ciut większe). Ogólnie się śmiał, że może to przez pęcherzyk były te problemy i teraz samo się ureguluje wszystko, a na serio mówił, że może to przez to operację, narkozę, stres, itp. Plan jest taki, że mam poczekać aż się trochę rozkręci (mam nadzieję, że to będzie dzisiaj, bo plamienie się zwiększyło i właściwie mogłabym je uznać za lekkie krwawienie, zmieniło też kolor na trochę ciemniejszy) i od 5dc przez 5 dni clo. Pytałam co w sytuacji gdy się jednak NIE rozkręci to powiedział, że poczekać, a na moje pytanie o duphaston zaprzeczył żeby brać. Nie wiem jak to zrobić, bo wychodzą po drodze święta i nijak to nie pasuje... Ale pewnie i tak będę musiała iść na wizytę jakoś zaraz po Nowym Roku, tylko że to będzie ok 15 dc... No nic, na razie czekam jak to się rozwinie, może uda się te kilka dni "przesunąć" tak, żeby okolice 11 dc wyszły po Nowym Roku."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Dziewczyny doradźcie proszę.
Byłam wczoraj u gino, pęcherzyk ładny 18X16 mm, zalecił serduszkowanie od jutra. Ale coś czuję że mnie bierze przeziębienie.... Na razie boli gardło, gorączki raczej nie mam . I nie wiem co robić. Starać się jutro ? Czy przeczekać ten cykl? Trochę mi szkoda tego cyklu, co prawda staramy się dopiero trzeci miesiąc ale mam już 33 lata więć szkoda czasu .... Ale z drugiej strony jeśli bym zaszła a choroba się rozkręci ....? Nie chciałabym zaszkodzić dzidzi.... Na razie łykam rutinoscorbin i Theraflu
Marudaruda - Nowy Rok, nowe możliwości, wierzę że rok 2018 okaże się dla nas wszystkich szczęśliwyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 12:24
-
Mi chyba przywowałaś mnie myślami, bo dawno mnie nie było i tak chciałam się odezwać właśnie Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze idzie, tak bardzo Ci kibcuję
Maruda nie martw się, dobrze, że od razu gin Ci wszystko powiedział i wyjaśnił, niż byś miała żyć w niepewności.
Ja miałam równo tydzień temu kolejny Ovitrelle. Później oczywiście staraliśmy się W sobotę wieczorem miałam bardzo silne kłucie nie wiem czy to jajników czy co, nigdy tak nie miałam. Ale to za późno na pęknięcie pęcherzyka raczej, ale w każdym razie było w razie czego Ogólnie w tym miesiącu nie obserwuję większych objawów, nie wiem czy to dlatego, że nie mam czasu się zastanawiać, bo mam dużo na głowie, czy ich nie ma. Trochę pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę i to mnie martwi W niedzielę testuję, ale jakoś podchodzę do tego bez entuzjazmu. Jeśli się znowu nie udało, to robimy przerwę od lekarzy i leków To chyba dobre rozwiązanie.
Mam nadzieję, że u Was dobre nastroje? Niedługo święta, a ja się tak stęskniłam za rodzinkąmi88 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml