X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak! <3 To gratulacje, Kochana! Jeden stres Ci odszedł :)

gacka89 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka bardzo ładne wyniki ;) ja się masz ogólnie? Ja idę do ginekologa jutro, zobaczymy co tam nowego wymyśli.
    dzień boli mnie brzuch tak, że ciężko mi wytrzymać, żołądek też nie daje mi spokoju. Nie mogę nic jeść bo zaraz boli i mi niedobrze:/ temperatura dziś spadła więc myślę, że @ za rogiem, ale dowiem się jutro;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka to jesteśmy z ovu niedaleko bo ja dziś 14dc :)

Gacka gratuluje wyniku TSH i trochę zazdroszczę choć nie wypada...ja ze swoim walczę już koło roku grrr!

Ja pędzę jutro na badania tarczycowe i zobaczymy co i jak choć już się boje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 17:30

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka super wynik!

Mi ostatnio TSH samo z siebie spadło z 1,8 na 1,1 a prolaktyna z górnej granicy normy na dolną, więc u Ciebie jak jest w normie to lekkie wahania pewnie nie zaszkodzą :)

Bardzo się cieszę i liczę, by to szybko zaowocowało II :)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Gacka bardzo ładne wyniki ;) ja się masz ogólnie? Ja idę do ginekologa jutro, zobaczymy co tam nowego wymyśli.
    dzień boli mnie brzuch tak, że ciężko mi wytrzymać, żołądek też nie daje mi spokoju. Nie mogę nic jeść bo zaraz boli i mi niedobrze:/ temperatura dziś spadła więc myślę, że @ za rogiem, ale dowiem się jutro;)
    Dziękuję :)
    A dobrze nawet, jestem przy końcu @, jutro rejestruje się do gina żeby pójść z tymi wynikami, no i żeby to był bardziej początek cyklu, bo nie wiem czy teraz się mi coś nie poprzestawiało i nie miałam szybciej owu, bo cykl trwał 27 dni.

No jestem ciekawa co tam u Ciebie wyjdzie :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • En- Natalia Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dla wszystkich przyszłych mam!
    Staramy się z mężem od już 2 lat... i nic....
    w tym cyklu brałam od 3 do 7 dnia cyklu CLO... od 11 dnia cyklu miałam brak duphaston...
    dzisiaj jest 9 dzień cyklu i wzięłam już dupka.... (może lepiej zadziała)
    dziewczyny brałyście kiedyś clo + dupka??

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En- Natalia wrote:
    Hej dla wszystkich przyszłych mam!
    Staramy się z mężem od już 2 lat... i nic....
    w tym cyklu brałam od 3 do 7 dnia cyklu CLO... od 11 dnia cyklu miałam brak duphaston...

ja brałam , ale przyznam ze pierwszy raz sie spotkałam żeby brać duphaston w 11 dniu cyklu , nawet jak miałam stymulacje od 3do 7 i podawany zastrzyk na pekiecie pecherzykow to owulacja mi wypadała na 14-15 a duphaston azwyczaj brałam od 17-18dc. Czy zanim zaczełaś brać duphaston lekarz potwierdził owulacje podczas monitoringu czy bierzesz w ciemno ?

age.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM prawie synchron ;)
    Złapałam wizytę na jutro w Medicoverze, zobaczę czy coś rośnie a w pt poprawię ;)

En-Natalia strasznie wcześnie ten duphaston. Tak jak welonka pisze ja zawsze po potwierdzonej owulacji brałam lub po spisaniu cyklu na straty, po monitoringu.

thgfugpjfonf59xe.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh ma to do siebie, że jest niestabilne, raz bedzie tak, raz tak. Dlatego ZAWSZE powinno sie badac cała trójke czyli tsh + ft3 i ft4. Będe to powtarzac do znudzenia.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tsh ma to do siebie, że jest niestabilne, raz bedzie tak, raz tak. Dlatego ZAWSZE powinno sie badac cała trójke czyli tsh + ft3 i ft4. Będe to powtarzac do znudzenia.
    Wiem, czasami jest tez tak ze pomimo dobrych wyników wszystkich trzech o tak moze się cos dziac dlayego warto robić usg. Moja tesciowa np tak miała i okazalo sie ze ma gózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 20:10

edwarda20 lubi tę wiadomość

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi90 wrote:
    Także nie zawsze jest jak w filmach, że przynosisz ukochanemu test zapakowany w pudełeczko i jest tak romantycznie :P
    gabi90 wrote:
    Niestety nie było niespodzianki, bo ja zrobiłam test tak w sumie dla spokoju, bo brałam antybiotyk i coś mnie tchnęło, żeby sprawdzić pomimo negatywnej bety wcześniej. Zostawiłam ten test i mąż wszedł do łazienki i pyta mnie o co chodzi, patrzymy a tam 2 kreseczki :) Bardzo się ucieszył i od razu odstawiłam leki. Także nie zawsze jest jak w filmach, że przynosisz ukochanemu test zapakowany w pudełeczko i jest tak romantycznie :P Chociaż nie powiem, to i tak był przepiękny moment w naszym życiu <3
    Po poronieniach to już w ogóle można sobie wsadzić gdzieś historie z filmów :D
    Ja przy pierwszej ciąży planowałam super kolację, do tego jakiś prezencik w postaci bucików czy skarpetek. Już nawet rzeczy na kolację kupiłam. Chciałam tylko upewnić się, że beta ładnie rośnie - no i nie wyszło.
    Potem zastanawiałam się, co zrobię jeśli się jakimś cudem znowu uda. I sama nie wiedziałam - ale w końcu doszłam do wniosku, że sama nie przeżyję czekania dwóch dni na powtórkę bety i niech mój też ma coś od życia :D
    Miesiąc po poronieniu 8dpo wyszła blada kreska po jakichś 12 godzinach od zrobienia testu - robiłam kilka testów i wyszła tylko na jednym, więc to ewidentnie był zaciek, jaki czasem się robi na przetermnowanych testach. Pokazałam go mężowi wieczorem i mieliśmy taką tycią nadzieję, że może znowu się udało.
    Rano okazało się, że jednak nie.
    I trzy miesiące po poronieniu, kiedy bladzioch tym razem wyszedł w terminowym czasie, mój mąż do tego podszedł baaaardzo sceptycznie. Bo już kiedyś był, i nie ma co się nakręcać.
    Potem 12dpo beta była taka sobie i zaczęliśmy się cieszyć i mieć nadzieję dopiero 14dpo, po powtórce bety.
    Tak że taka romantyczna historia u nas :D
    Ale na święta kupiłam mu za to malutkie skarpetki :D

gacka89, gabi90 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    En- Natalia wrote:
    Ale duphaston przed owulacją jest zupełnie bez sensu. To nie są magiczne tabletki wywołujące ciążę, to jest progesteron. Progesteron w normalnym cyklu pojawia się po owulacji. Leki bierzemy po to, żeby wsparły działanie organizmu. Dlatego Duphaston też powinien być brany po owulacji, tak, żeby wszystko działo się jak w naturalnym cyklu.
    Jedząc progesteron przed owulacją, dajemy organizmowi fałszywe znaki, i może on zwariować na tyle, że owulacji w ogóle nie będzie w tym cyklu.

Gacka, super wyniki! :) Prolaktyna jest tak wrażliwa, że mogłaś być zmęczona czy przejedzona. Zresztą nie jest jakoś strasznie przekroczona.

Jaszmurka, czekamynadzidzie, gacka89 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • antubis84 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie ! Jutro robię badanie prolaktyny. Normalnie codziennie wieczorem biorę bromergon 1/2 tabletki. Czy dziś tj dzień przed badaniem mam wziąć bromergon czy nie brać ? Dziękuję za pomoc

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ale duphaston przed owulacją jest zupełnie bez sensu. To nie są magiczne tabletki wywołujące ciążę, to jest progesteron. Progesteron w normalnym cyklu pojawia się po owulacji. Leki bierzemy po to, żeby wsparły działanie organizmu. Dlatego Duphaston też powinien być brany po owulacji, tak, żeby wszystko działo się jak w naturalnym cyklu.
    Jedząc progesteron przed owulacją, dajemy organizmowi fałszywe znaki, i może on zwariować na tyle, że owulacji w ogóle nie będzie w tym cyklu.

O to to!

mi88 lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to uważałam że za wcześnie brać 15-16 dc jak nie było potwierdzonej owulacji a od 11dc to pierwszy raz spotkałam się,że może dziewczyna ma bardzo szybko owulaccje

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    ja to uważałam że za wcześnie brać 15-16 dc jak nie było potwierdzonej owulacji a od 11dc to pierwszy raz spotkałam się,że może dziewczyna ma bardzo szybko owulaccje
    A to swoją drogą, nawet ten 11dc wydaje się bardzo wcześnie. Natalia, masz tak szybko owulację potwierdzoną monitoringiem? Napisz coś więcej, bo widzę po Twoich postach, że sporo już przeszliście (dwa poronienia, tak?), może coś doradzimy.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie odzywam się ostatnio, bo nawet jakoś za bardzo nie mam ochoty, wiedząc, że moje starania właściwie są na nic. Szukam ostatnio, trochę panicznie, różnych innych możliwości, suplementów, itp. Trafiłam wczoraj tutaj na temat odnośnie Inofemu. Jedna ze staraczek z typowym PCOS (ponad 2 lata starań, brak owulacji, bardzo liczne drobne pęcherzyki) od swojej gin dostała zalecenie stosowania Inofemu. Co jest ciekawe, powiedziała jej, żeby pić o wiele więcej niż zalecane - zamiast jednej saszetki dziennie rekomendowała jej 2 razy dziennie po 2 - czyli poczwórna dawka! Po 3 miesiącach na kolejnym monitoringu okazało się, że ma pęcherzyk 26 mm :) Wcześniej brała Ovarin, który nic jej nie dał, a stymulacja clo też się nie udało, bo nic nie rosło. Nie powiem, podjarałam się strasznie, na stronie internetowej Inofemu piszą bardzo ciekawe rzeczy. Kupiłam dwa pudełka tego cuda i mam zamiar się przerzucić z Ovarinu. Chcę też faktycznie zwiększyć dawkę i pić po dwie saszetki dziennie - czyli podwójną dawkę. Do tego od wczoraj biorę glucophage. Gin kazał mi przyjść za 2 miesiące, więc ten czas będę stosować jedno i drugie, a na kontroli zobaczymy co się dzieje ciekawego. Może w międzyczasie zapiszę się do tego poprzedniego gin na NFZ, pościemniam coś, byle tylko zrobił USG i już też będę wiedzieć na czym stoję. Co myślicie?

agaaa90, gacka89, mi88, gabi90 lubią tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie jeszcze na stronie internetowej Inofemu, że nadmiar mio-inozytolu występuje od 12 g i więcej, czyli od 6 saszetek. Czyli teoretycznie 4 saszetki nie powinny zaszkodzić.

agaaa90, gacka89 lubią tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Maruda, moze i to jest jakieś wyjście z Inofemem zobaczysz jak vedziesz się po nim czuła. Ja w każdym razie mocbo zaciskam kciuki, żeby zadziałało. Dawaj znać jak uda ci sie dostać na usg, no i w ogóle zagladaj do nas :)

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałyśmy właśnie z Marudą, że faktycznie może warto zacząć pić inofem ;) co prawda ja nie brałam nigdy ovarinu więc nie miałam bym żadnego porównania, ale czemu nie wypróbować :) podpytam się gina w środę bo on sam mnie się pytał w 2gie święto jak byłam u niego na kontroli czy pije inofem... tyle, że jak odp.,że nie to nie wspomniał nic, żebym go spróbowała... zapytać nie zaszkodzi ;) a tak to jutro ostatni dzień z lamettą i zobaczymy czy coś zwojowała... szczerze nadziei sobie wielkich nie robię ...chyba gdybym się dowiedziała, że mam pęcherzyk dominujący to osunęłabym mu się z tej kozetki :D jestem mimo wszystko nastawiona na gonadotropiny i mają one zadziałać bo jeżeli będą musieli mi nacinać jajniki to moje amh znowu pójdzie w dół ;/ takie to wszystko głupie wrrr...

Marudaruda, gacka89 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ