X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego Wam życzę w Nowym Roku ;) niech Wam przyniesie zielone kropeczki!;)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka to ja właśnie estrofem miałam zawsze.... a teraz mam go nie brać... już nic nie kumam,ale ok wierzę, że gin wie co robi i ma na uwadze moje beznadziejne endo ;) ciekawa jestem czy ta 1 tableta więcej coś pomoże, ale naprawdę szczerze w to wątpiei nie chodzi o mój pesymizm, tylko mam takie przeczucie ...
    Moje Drogie ja wam również życzę tego czego chcemy wszystkie ;* samych fasolek żebyśmy w przyszłym roku Sylwka zamiast na imprezie spędziły z naszymi małymi pociechami :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, aby ten 2018 zaowocował w same małe i duże fasolki :* :*
    Wierzę, że w 2018 roku Wszystkie zostaniemy Mamami :)

agaaa90 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku gdyby nie laparoskopia z nacinaniem jajników i drożnością to pewnie dalej byłabym staraczka,bo przed mialam owulacje na stymulacji a ciazy brak dopiero po lapro zaskoczyło.

Aga pamiętaj ze lamenta nie upośledza endometrium tak jak clo ,moze estrofen i lamenta to za duzo i dlatego dostałaś wcześniej @. W pierwszej kolejności lekarz proponuje zastrzyki czy wczesniej nacięcie jajników?

Dziewczyny szczęśliwego Nowego roku ,korzystajcie z ostatniego sylwestra gdzie jesteście tylko we dwoje bo w 2018 roku wszystkie będziecie Mami :* oby ten Nowy Rok dla każdej z nas był lepszy :*

gacka89 lubi tę wiadomość

age.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny :) Życzę Wam, żebyście w 2018 wszystkie powitały maluchy na świecie albo zaszły w ciążę :) I zdrowia przede wszystkim wam życzę, bo to najważniejsze, żeby wszystko się ułożyło :)

Mnie zastanawia, jak tak czytam o waszych staraniach - te wszystkie zabiegi, leczenie, stymulacje itd. zaleca wam wasz lekarz ginekolog, czy może już w klinice niepłodności dopiero?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa mi leczenie prowadził zwykły ginekolog.

age.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to oczywiste i w ogóle, ale tak się właśnie zastanawiałam :) Bo niektóre z was mają różne leczenie za sobą, zabiegi itd. A u mnie już rok starań i jedyne co miałam, to badania w szpitalu na PCOS na początku grudnia. No i oczywiście badania hormonalne itd. zlecone przez ginekologa, ale z leczeniem jeszcze nie rozpoczęłam walki. Mam wrażenie, że to wszystko się tak ciągnie, że masakra.
    Dzisiaj mnie rwie prawy jajnik, jakbym miała dostać skrętu. Owu wyznaczyło owulację już dawno na 8 dc, co dla mnie jest raczej niemożliwe, bo temperaturę mam nisko. Tyle cykli podobnych do siebie i pewnie zmarnowanych, bo żadnych leków na to i walki z taką sytuacją... W styczniu idę do ginekologa z wynikami ze szpitala, może wtedy czegoś się podejmie. Bo męczy mnie psychicznie taka niewiedza i bezczynność.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem , że lametta nie upośledza endo dlatego gin zapisał mi ją od razu a nie clo ;) nie wiem może za dużo yo było dla mojego org albo stres zrobił swoje co bym bardziej obstawiała... mniejsza już... 10 idę na monitoring i wtedy sie dowiem czegoś więcej gdyby te 3 tabsy nie dały rozbujać pęcherzyków ... ale najpierw wspomniał o gonadotropinach a potem operacja.....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mnie np. Zwykły ginekolog odesłał po 3 cyklach na clo, majac na uwadze mój wiek i brak reakcji na lek do kliniki leczenia nieplodnosci. Przyznal szczerze, ze nie bedzie mogl mnie monitorowac i nie chce mnie naciagac na kolejne wizyty. Stwierdzil, ze dostane gonadotropiny i za 3 mce mam wracac w ciazy. To bylo pod koniec maja...W klinice najpierw zaczeli od lametty, hsg sama podsunelam. Teraz lekarz wykonujacy hsg zasugerowal kauteryzacje i nie wykluczam, ze z jesli lametta nie zadziala a potem zastrzyki to sie zdecyduje. W kolejnym kroku chce inseminacje (1 max.2) a potem in vitro. Nie mam na co czekac. Nie wiem w jakim wieku jestes?Maz przebadany?Niestety jak widzisz ja nawet pomimo kliniki nieplodnosci sama musze szukac rozwiazan...

Aga, zobaczysz jak bedzie z endo na najblizszej wizycie. W ogole ile powinno byc prawidlowo?Ja wczoraj w 8dc mialam 4mm i lekarz powiedzial, ze ladne, cienkie. Owulacji jesli w ogole to spodziewam sie kolo 14-16 dc.

Zycze nam Wszystkim w Nowym Roku, zeby byl lepszy niz mijajacy :)

thgfugpjfonf59xe.png
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego na ten Nowy 2018 Rok :) musi byc pięknie dla każdej z nas <3

_Hania lubi tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przyszłe Mamy - wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Spełnienia marzeń, osiągnięcia celów i spełnienia :*

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 lat, mąż 26. Przebadany jest, wszystko w porządku oprócz aglutynacji nasienia typ 2b ale to niby nie jest przeszkodą. I U mnie ciągle cos wychodzi, lekarz skupił się głównie na leczeniu tarczycy i dalszej diagnostyce. Czekam ba wyniki ze sZpitala. Liczę na to że cos po nowym roku zaleci więcej, żeby mieć pewność że owulacja jest i są szanse naturalne.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam aby Nowy Rok obfitował w same radosne wiadomości i aby 2018 był obsypany naszymi ciazami :)

Erastela, Kasiulka trzymam kciuki za pozytywne testy macie cudne wykresy.

U mbie wszystko wskazuje, że Nowy Rok zaczynam z nowym cyklem.

Buziaki kochane udanych zabaw sylwestrowych :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacuś, dziękuję! :) Dziewczyny, ja się przejmowałam, grymasiłam, zrobiłam wczoraj test, a dzisiaj zamierzam się dobrze bawić i pić normalnie alkohol. Taki relaks mi się bardzo przyda. Wątpię, żeby ten cykl się zakończył zielonością.
    Alex, ja też na razie nie przeszłam żadnych badań. Poczekam chyba do roku starań. Więc wychodzi na to, że do czerwca jeszcze się przemęczymy naturalnie. Póki co przerażają mnie te tabletki, zastrzyki, wszystko, co piszecie o operacjach i drożności.
    Życzę Wam nocy pełnej radości i nadziei na dobry nowy rok! :)

KIM127, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rok w styczniu "wybije". Ale od lipca już i tak więcej zrobiłam w tym kierunku (całej diagnostyki) niż przez kilka lat chodzenia do ginekologa na NFZ...
    Co do alkoholu, w tym cyklu się nie ograniczałam :) Pewnie przez to, że święta były i jakoś parcia nie miałam na starania. Dzisiaj piję normalnie, chłodzę sobie właśnie Martini i szampana :) Przez kilka ostatnich dni też piłam piwo itd. Jakoś wielkich szans w tym cyklu nie widzę. Czekam na 17 stycznia na wizytę u ginekologa, wtedy się okaże, jakie kroki mogę podjąć.
    Też wam życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku, a dzisiaj świetnej zabawy :) :* Oby rok 2018 był dla nas obfity w fasolki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 15:53

Kasiulka90, KIM127 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli macie potwierdzoną owulację i partner przebadany i jest ok to nie ma co się porównywać z kimś kto ma stwierdzone większe problemy jak np.ja. u mnie też wiek gra rolę, stąd jestem też może trochę bardziej zaawansowana. Poza tym na pewno takie myślenie i nakręcanie się nie pomaga.
    Także spokojnie, uda Wam się pewnie szybciej niż mi :)

thgfugpjfonf59xe.png
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Alex, Jaszmurka i Kasiula ja podobnie jak Wy zbliżam się do roku starań naturalnych choć ciagle walczę z tsh :( podobnie do Was czytam o tych wszystkich pomocach i zastanawiam dlaczego moja gin nic jeszcze nie proponuje....ja tez jestem po 30 a czasu coraz mniej!

Ostatnio złapałam dola (miałam nadzieje ze może na święta się uda a na dzień przed wigilia zapukała @ :(
    Teraz czekam na ovu - moja dr mówiła żeby się starać miedzy 10-18 dc wiec biorę się do roboty ale coraz mniej z tego przyjemności :(

Wszystkim Nam życzę zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia! Odrobiny szaleństwa i zapomnienia i tego małego cudu na który tak czekamy!
    A wszystkim tym już zafasolkowanym dużo zdrowia w dwupaku i lekkiego rozwiązania!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Alex, Jaszmurka i Kasiula ja podobnie jak Wy zbliżam się do roku starań naturalnych choć ciagle walczę z tsh :( podobnie do Was czytam o tych wszystkich pomocach i zastanawiam dlaczego moja gin nic jeszcze nie proponuje....ja tez jestem po 30 a czasu coraz mniej!

Ostatnio złapałam dola (miałam nadzieje ze może na święta się uda a na dzień przed wigilia zapukała @ :(
    Teraz czekam na ovu - moja dr mówiła żeby się starać miedzy 10-18 dc wiec biorę się do roboty ale coraz mniej z tego przyjemności :(

Wszystkim Nam życzę zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia! Odrobiny szaleństwa i zapomnienia i tego małego cudu na który tak czekamy!
    A wszystkim tym już zafasolkowanym dużo zdrowia w dwupaku i lekkiego rozwiązania!
    Mi teraz tez mija rok kiedy zaczelismy sie starać, panietam że w ok. Sylwka tez wypadala ni @.
    Sama bie wiem co mam myslec o minionym cyklu trwał tylko 27 dni :/ dziwbe bo zawsze byl 32-35. No ale nic we wtorek najdalej w srode ide na badania i zapisuje sie do gina.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trafiłam do lekarza po pól roku starań i odrazu po monitoringu badaniach hormonalnych postawił diagnozę pcos brak owulacji odrazu zaczęłam stymulację 4cykle badanie nasienia laparoskopia i kolejny cykl na stymulacji zaskoczyło ,cale leczenie u lekarza zajęło nam 9miesiecy sama bylam w szoku ze lekarz po6mieziacach juz wprowadził nam leczenie

KIM127, Jaszmurka, Paulinaaa lubią tę wiadomość

age.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 27 lat, dlatego na spokojnie daję sobie ten rok starań ;) Pewnie gdybym była po 30-tce, też bym się już badała i intensywniej do tego podchodziła. Wolałabym być młodszą niż starszą mamą, tym bardziej, że planuję większą ilość dzieci :)

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ