Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
My też planujemy więcej dzieci, chciałabym 3 nie miałam jeszcze monitoringu ani potwierdzonej nigdy przed ginekologa owulacji... Także na razie działamy w ciemno trochę. Zbijam TSH, czekam na wyniki ze szpitala. I w styczniu nie wyjdę z gabinetu od gina jak mi czegoś nie przepisze
KIM127, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Taki jest wstępny plan Czy wyjdzie, zobaczymy Na razie jest 2+1 - mama, tata i pies Miejsce dla dzieci wciąż dostępne i niezajęte
Jak tam dziewczyny po imprezach sylwestrowych? My dopiero z mężem wstaliśmy, wracamy za kilka godzin do domu już Nawet temperatury dzisiaj nie mierzyłam, bo sensu nie było o 6 się budzić, po kilku godzinach spaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 11:47
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny czy któraś z Was stosuje lub stosowała wspomagacz z grupy:Symfolic, Infolic, Inofem, Miovarin lub Ovarin? Ja z polecenia gin od lipca Ovarin, ale nie zauważam różnicy i zastanawiam się nad zmianą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 13:03
-
Ja biorę Ovarin. Ogólnie bardzo zauważalne (w wynikach badań) jest uzupełnienie wit D, kwasu foliowego - mam je bardzo wysoko. Co do jakichś magicznych skutków to szału nie ma. Wysokie libido (ale nie wiem czy od Ovarinu) zauważyłam dopiero, jak unormowałam tarczycę. Wydaje mi się, że wtedy mi blokowała w ogóle działanie Ovarinu. Dopiero teraz coś się rozkręca. Czuję kłucia w jajnikach. Wypytam gina na następnej wizycie, czy właśnie nie zmienić Ovarinu na coś innego, mocniejszego.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, dzisiaj chyba żadna nie mierzyła temperatury My właśnie wracamy z sylwestra, dosyć długa trasa spod Zakopanego. No i cóż, zaczął nam się ósmy miesiąc starań.
Jaszmurka, ja piłam FertilOva, bo chciałam wypróbować mioinozytol, ale nic mi to nie dało. Dopiero potem wyczytałam, że Ovarin ma dwie formy inozytolu - mioinozytol i dchiroinozytol czy jakoś tak. I sprawdza się o wiele lepiej, czuję różnicę. Nawet mężowi mówiłam, że po raz pierwszy od kilku lat czuję ból piersi, co jest chyba pozytywnym znakiem -
Hej dziewczyny ;* jak tam spędziłyście Sylwestra?? bo ja mogłam się naprawdę zresetować, wybawić i z M podziałaliśmy bardzo intensywnie xD aż byłam w szoku .... tylko szkoda że to dopiero 5 dc więc nic pewnie nie "stworzyliśmy"... ale od dzisiaj znowu lametta... zobaczymy czy tym razem coś urośnie
-
Hej dziewczyny my wróciliśmy dopiero od znajomych. Spedzilisny fajny wieczor. My niestety nie moglismy z K. poszalec bo mnie taj zalalo, że juz nie pamiętam kiedy tak mialam, a dzisiaj zdycham poprostu, az glupi mi było ale bylam bez życia. Jutro rano smigam n badania i zobaczymy co tam wyjdzie tym razem. Milego wieczorkuLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Hej dziewczyny my wróciliśmy dopiero od znajomych. Spedzilisny fajny wieczor. My niestety nie moglismy z K. poszalec bo mnie taj zalalo, że juz nie pamiętam kiedy tak mialam, a dzisiaj zdycham poprostu, az glupi mi było ale bylam bez życia. Jutro rano smigam n badania i zobaczymy co tam wyjdzie tym razem. Milego wieczorku
Gacka89 czasami trzeba sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa, wrzucić na luz, oby udany wieczór wyszedł na dobre trzymam kciuki za jutrzejsze badania i szczesliwego Nowego Rokugacka89, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
a my się po prostu wyspaliśmy, także ja zmierzyłam dzisiaj temperaturkę sylwestra musielismy zrobic sobie dzień wcześniej, bo mąż dzisiaj od wczesnego rana w pracy niestety życzę wszystkim staraczkom (w tym sobie) OWOCNYCH starań w tym Nowym Lepszym Roku 2018! dziewczyny, uda nam się!!!
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Cześć dziewczyny My wczoraj wróciliśmy tacy padnięci że masakra. Ale co się dziwić skoro zabawa trwała od piątku To był chyba najlepszy sylwester na jakim byłam pomimo tego, że dzień przed samym sylwestrem napisała do mnie kierowniczka, żeby poinformować mnie o zwolnieniu. Na szczęście przyjaciele i mój M nie pozwolili mi się tym zadręczać i pomimo tego małego epizodu było genialnie!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Przyszłym mamusiom życzę spokojnej ciąży i rozwiązania, a wszystkim staraczkom cierpliwości w staraniach no i przede wszystkim, żeby te starania się zakończyły w tym roku! -
Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze w 2018 Roku Ja jestem po 2 becie - 1995 Także mam nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku Będę do Was zaglądać
gacka89, Magda - mbc, Kasiulka90, Paulinaaa lubią tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Gabi Cudowny przyrost. Spokojnej ciąży, gratuluję wspaniałego rozpoczęcia roku i daj znać, jak zareagował ukochany
gabi90 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Niestety nie było niespodzianki, bo ja zrobiłam test tak w sumie dla spokoju, bo brałam antybiotyk i coś mnie tchnęło, żeby sprawdzić pomimo negatywnej bety wcześniej. Zostawiłam ten test i mąż wszedł do łazienki i pyta mnie o co chodzi, patrzymy a tam 2 kreseczki Bardzo się ucieszył i od razu odstawiłam leki. Także nie zawsze jest jak w filmach, że przynosisz ukochanemu test zapakowany w pudełeczko i jest tak romantycznie Chociaż nie powiem, to i tak był przepiękny moment w naszym życiu
agaaa90, KIM127, _Hania lubią tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Gabi tzn. że ty dostałaś niespodziankę od męża!
Dziewczyna a ja mam do was takie pytania jestem pierwszy cykl na Owerrinia okolicach owulacji dzisiaj mam okropne skurcze w podbrzuszu i zastanawiam się czy to normalne? Czy któraś z Was tak miała??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 09:16
gabi90 lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Gabi gratulacje!
KIM ja nie, ale to może być oznaka, że właśnie u Ciebie działa.
Ja mam dziś 12 dc, monitoring dopiero w pt. Nie łudzę się, że coś urosło, ale mimo to od czasu do czasu jakiś taki lęk, żeby nie przegapić...KIM127, gabi90 lubią tę wiadomość
-
Hej właśnie odebralam wyniki, ktore zlecil ni gin:
Tsh 1,677
Fsh 5,25
Lh 5.04
Estradiol 21 pg/ml
Progesteron 0,30
Prolaktyna 29.63 podwyższona w listopadzie mialam 12.29Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Kasiulka90 wrote:Gacka, to źle czy dobrze? Chyba prolaktyna za wysoka, co? Myślisz, że Ovarin mógł na to wpłynąć?
Oprócz prolaktyny wszystko super moim zdaniem wyszło, prolaktyna ciut ponad normę, ale zastanawiam się czy to nie kwestia tego że robiłam je 2 stycznia i może to jeszcze po sylwestrowe zmęczenie na mnie miało wpływ.
TSH robiłam pod koniec 2016 r. miałam 2,22 więc teraz wynik ładny przy staraniach, wiem że gdzieś było że taki jak miałam wczesniej lekarze zbijają.
ale za to stosunek lh do fsh wynosi ok. 1 wiec liczę, że jednak usłuszę, że pco nie mam. może lh i fsh się wyrównało po ovarinie faktycznieLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️