X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK, gdybyś była trochę dłużej na forum, zobaczyłabyś, co to bladzioch :D Z tego całkiem wysoka beta będzie :)

Zobacz, to jest przykładowy test ze słabą kreską:
    https://zapodaj.net/b1cc2bcad420a.jpg.html

Gabi, u mnie wszystko dobrze :) Maluch rośnie.
    Śliczna beta! Teraz odstaw testy i czekaj na powtórkę bety :) Może uda się w jakimś labie przyszpitalnym zrobić w niedzielę? Ja mam w Krakowie co najmniej kilka takich laboratoriów, czynnych 24 na dobę. Jesteś z jakiegoś większego miasta?
    A na lekarza za wcześnie, niektórzy nawet nie chcą robić USG, bo w tak wczesnej ciąży lepiej dać maluchowi spokojnie się dzielić :) A i tak nic nie widać. Polecam USG w skończonym szóstym tygodniu. Wiem, że ciężko wytrzymać, ale to najlepsze, co możesz zrobić dla siebie i malucha. Minimalnie w skończonym piątym, ale może jeszcze nie być serduszka, tylko sam pęcherzyk, więc tylko wykluczysz pozamaciczną (choć przy ładnie rosnącej becie, a Twoja na taka wygląda, można zakładać, że jest w dobrym miejscu :) ).
    No i oficjalnie zapraszam tu https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czekajac-na-pierwsze-dziecko-w-2018,14656,13.html?sd=1 żeby dziewczynom nie bałaganić tu ciążowymi postami :)

Oficjalnie rozsyłam ośmiotygodniowe wiruski!

MK.mk, gabi90 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, ja myślę, że mogło być za mało czasu pomiędzy badaniami i może plemniki nie zdążyły się zregenerować. Dopytaj lekarza, ale wydaje mi się, że wszystko będzie dobrze :)
    Natalia, Gacka - kciuki!

_Hania lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratulacje! Ja bym poszukała labu czynnego w ndz. Tak dla spokoju :)

MK Tobie też gratuluję!

Dziewczyny, które miały hsg. Czy oprócz wzięcia przeciwbólowego powinnam się jeszcze jakoś przygotować?Np. Być na czczo czy coś?Czy nie ma potrzeby?

MK.mk lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania wg mnie też różnica czasowa była zbyt mała i stąd pewnie te rozbieżności. Moze powtórzcie za 2-3 mce dla pewności?

thgfugpjfonf59xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    MK, gdybyś była trochę dłużej na forum, zobaczyłabyś, co to bladzioch :D Z tego całkiem wysoka beta będzie :)

Zobacz, to jest przykładowy test ze słabą kreską:
    https://zapodaj.net/b1cc2bcad420a.jpg.html

Gabi, u mnie wszystko dobrze :) Maluch rośnie.
    Śliczna beta! Teraz odstaw testy i czekaj na powtórkę bety :) Może uda się w jakimś labie przyszpitalnym zrobić w niedzielę? Ja mam w Krakowie co najmniej kilka takich laboratoriów, czynnych 24 na dobę. Jesteś z jakiegoś większego miasta?
    A na lekarza za wcześnie, niektórzy nawet nie chcą robić USG, bo w tak wczesnej ciąży lepiej dać maluchowi spokojnie się dzielić :) A i tak nic nie widać. Polecam USG w skończonym szóstym tygodniu. Wiem, że ciężko wytrzymać, ale to najlepsze, co możesz zrobić dla siebie i malucha. Minimalnie w skończonym piątym, ale może jeszcze nie być serduszka, tylko sam pęcherzyk, więc tylko wykluczysz pozamaciczną (choć przy ładnie rosnącej becie, a Twoja na taka wygląda, można zakładać, że jest w dobrym miejscu :) ).
    No i oficjalnie zapraszam tu https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czekajac-na-pierwsze-dziecko-w-2018,14656,13.html?sd=1 żeby dziewczynom nie bałaganić tu ciążowymi postami :)

Oficjalnie rozsyłam ośmiotygodniowe wiruski!

O faktycznie, moja przy tym co pokazałeś to nawet mocna :-)

DZięki wszystkim, trafilam tu przez przypadek ostatnio i widać szczęśliwie :-)

• _Hania Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa, ale nie wiem czy mała różnica czasu ma znaczenie. W końcu staramy się co 2 dni przec cały cykl, więc jak w ciągu kilku dni się tak zmienia nasienie to co dopiero jak co drugi dzień je "używa"...

Lekarz powiedział (bez wizyty, tak na szybko), że wyniki są dobre, ważne, że ta fragmentacja DNA i wiązanie z kwasem hialuronowym (??) takie dobre, a reszta się unormuje. Ale ja już nie chcę czekać, aż się unormuje...

Mi cieszę się, że USG piękne. MK nie ma wątpliwości, że to pozytyw, też poproszę o zarażanie mnie wiruskami :)

mi88, MK.mk lubią tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi - to jest bardzo ładna beta, ja miałam coś ok 30 jak robiłam :D :D a potem 130 po dwóch dniach. Gratuluję :* :*

MK - pieęęękne dwie kreski, żadne blade :)

Tak, polecam chodzić na usg od 7 tygodnia. Ja miałam już 3, ale to dlatego że mam plamienia,krwawienia. Dziś byłam i widać pęcherzyk i ładny pęchęrzyk żółtkowy i tyle, bo tyle jest ok na 5 tydzień. Teraz idę dopiero za miesiąc :D chyba że po drodze znowu będą jakieś komplikacje. Ale ogólnie od 7 tygodnia warto chodzić. Po co się stresować wcześniej.

Kasiulka90, MK.mk lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, Mk gratulacje! Wiedziałam, że będzie dobrze! :)

MK.mk lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Gabi gratulacje! Ja bym poszukała labu czynnego w ndz. Tak dla spokoju :)

MK Tobie też gratuluję!

Dziewczyny, które miały hsg. Czy oprócz wzięcia przeciwbólowego powinnam się jeszcze jakoś przygotować?Np. Być na czczo czy coś?Czy nie ma potrzeby?

Jaszmurka ja się nie przygotowywałam specjalnie. Leki też dostałam na miejscu :-)
    Pewnie nie warto się najadać przed, bo to zawsze jakiś dyskomfort, ale samo badanie trwa krótko. Zakładają taki cewnik jakby na szyjkę macicy, podają kontrast on szybko się pojawia i tyle :) Trzymam kciuki,żeby było bezboleśnie u Ciebie :) Daj znać po.

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak bardzo się cieszę :)

Niestety nie uda mi się w niedzielę z betą, bo nie dość, że pracuję to jeszcze nie ma tu blisko czynnego lab żebym przed pracą zdążyła :/ Wszędzie gdzie patrzę to nieczynne, bo Sylwester. Najwcześniej dałabym radę 2 stycznia, ale też będę na wyjeździe i nie wiem czy się uda. Masakra z tą przerwą :D Ale mega się cieszę z takiej niespodzianki na zakończenie roku.

MK piękne krecha! Mi dzisiaj bledsza wyszła, a beta 209 :)

Kasiulka90, MK.mk lubią tę wiadomość

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :) Piękne teściki i bety na koniec roku :) Ja chyba zrobię test 6 stycznia, o ile @ nie dostanę. Tak chyba raczej dla zasady, że robię test w cyklu. Bo oprócz plamienia kilka dni temu i bólu piersi to żadnych objawów, nawet tempka nisko. Chyba widmo roku starań tak na mnie wpływa, że chciałabym, żeby coś się pozytywnego zadziało.

KIM127 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Gratulacje dziewczyny :) Piękne teściki i bety na koniec roku :) Ja chyba zrobię test 6 stycznia, o ile @ nie dostanę. Tak chyba raczej dla zasady, że robię test w cyklu. Bo oprócz plamienia kilka dni temu i bólu piersi to żadnych objawów, nawet tempka nisko. Chyba widmo roku starań tak na mnie wpływa, że chciałabym, żeby coś się pozytywnego zadziało.
    Ja mocno będę trzymać kciuki! <3

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wyszło na to, że chyba będę musiała opuścić ten wątek na dłuższy czas...

Podkusiło mnie dzisiaj podczas wizyty kontrolnej u rodzinnej i zaczęłam podpytywać o ginekologa w mojej przychodni. Miła pani z rejestracji tak zachwalała pana doktora, opinie na znanylekarz ma więcej niż zajebiste i mówi "mam ostatni termin na dzisiaj na 19:30, zapisać panią?". I zapisała... Pan bardzo miły, trochę rozrywkowy, ale przy tym na maksa skupiony i kompetentny. Zrobił mi USG, oczywiście drobne bardzo liczne pęcherzyki, nie widać dominującego... Endometrium 8 mm (wg tego dziwnego niby okresu wychodzi, że dzisiaj 10 dc). Krótko mówiąc według niego najlepszym wyjściem jest podjaranie i unormowanie metabolizmu glucophage'm (na co mi dał receptę) + dieta + ćwiczenia. Redukcja masy ciała i mówi, że glucophage może zdziałać cuda i efekty są "spektakularne". Zdziwił się, że zostałam skierowana na HSG i to jeszcze tak szybko, a jak usłyszał o stymulacji clo to aż się zniesmaczył. No jest dużo racji w tym co powiedział i podzielam jedno w tym jego całym wywodzie - lepiej starać się zniwelować jakoś przyczynę (albo chociaż maksymalnie zminimalizować), a potem reszta "sama się zrobi". A nie ładować od razu clo i okej, może zaszłabym w ciążę, ale to nie rozwiązuje mojego problemu z PCOS... Jeszcze się zastanawiam co zrobić, ale w tej sytuacji wybór chyba jest prosty...

mi88 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Maruda, bardzo rzeczowy ten lekarz! Zdecydowanie popieram jak najbardziej naturalne metody, a lekarze zwykle w takie nie wierzą na siłę wciskając leki nawet nie zbadawszy konkretnie przyczyny. Nie odchodź od nas, Kochana! Potrzebujemy Cię! Razem milej się wspierać - w tych radosnych, a przede wszystkim smutnych chwilach.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Cześć. Wyszło na to, że chyba będę musiała opuścić ten wątek na dłuższy czas...

Podkusiło mnie dzisiaj podczas wizyty kontrolnej u rodzinnej i zaczęłam podpytywać o ginekologa w mojej przychodni. Miła pani z rejestracji tak zachwalała pana doktora, opinie na znanylekarz ma więcej niż zajebiste i mówi "mam ostatni termin na dzisiaj na 19:30, zapisać panią?". I zapisała... Pan bardzo miły, trochę rozrywkowy, ale przy tym na maksa skupiony i kompetentny. Zrobił mi USG, oczywiście drobne bardzo liczne pęcherzyki, nie widać dominującego... Endometrium 8 mm (wg tego dziwnego niby okresu wychodzi, że dzisiaj 10 dc). Krótko mówiąc według niego najlepszym wyjściem jest podjaranie i unormowanie metabolizmu glucophage'm (na co mi dał receptę) + dieta + ćwiczenia. Redukcja masy ciała i mówi, że glucophage może zdziałać cuda i efekty są "spektakularne". Zdziwił się, że zostałam skierowana na HSG i to jeszcze tak szybko, a jak usłyszał o stymulacji clo to aż się zniesmaczył. No jest dużo racji w tym co powiedział i podzielam jedno w tym jego całym wywodzie - lepiej starać się zniwelować jakoś przyczynę (albo chociaż maksymalnie zminimalizować), a potem reszta "sama się zrobi". A nie ładować od razu clo i okej, może zaszłabym w ciążę, ale to nie rozwiązuje mojego problemu z PCOS... Jeszcze się zastanawiam co zrobić, ale w tej sytuacji wybór chyba jest prosty...

Marudo Kochana, to trudna decyzja... Z mojej strony mogę tylko powiedzieć, że CLO ma wady i zalety i jeśli są inne metody, które mogą pomóc to czemu nie spróbować? Lekarz faktycznie wydaje się być super, ja bym się go trzymała :) Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że nie opuścisz jednak wątku na stałe <3

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow kurcze trafic na lekarza z odniennym podejsciem niz 10 z takim samym to jest coś. Maruda jaką decyzję nie ppdejmiesz to trzymam kciki, a moze warto sie trzymac tego gina i spróbować.

A ja dzisiaj test zrobiłam oczywiście jedna kreska no i mam mega spadek tenperatury wiec chyba sie juz moge jednego spodziewać.

Marudaruda lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, nie mogłam spać w nocy, wszystko mnie męczy ostatnio, ale chyba faktycznie on ma rację... Dziś wykupuję receptę.

Gacka, smutno, przytulam :( Ale ciesz się, że owulacja była, teraz będzie już tylko lepiej!

Znikam, uderzam dzisiaj z Agusią mą do rodziców, na zakupy i odebrać jedzenie z cateringu. Trzymajcie się. Wsaystkiego dobrego na Nowy Rok, szczególnie dla staraczek - samych zielonych kropek.

agaaa90, _Hania lubią tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Dziękuję, nie mogłam spać w nocy, wszystko mnie męczy ostatnio, ale chyba faktycznie on ma rację... Dziś wykupuję receptę.

Gacka, smutno, przytulam :( Ale ciesz się, że owulacja była, teraz będzie już tylko lepiej!

Znikam, uderzam dzisiaj z Agusią mą do rodziców, na zakupy i odebrać jedzenie z cateringu. Trzymajcie się. Wsaystkiego dobrego na Nowy Rok, szczególnie dla staraczek - samych zielonych kropek.
    Cieszę, ale jak jest owu to widzisz nastepna kloda pod nogi z nasieniem, ale zaopatrzylam K. w ananasa, wit. C a w nowym cyklu dostabie syropek i mam nadzieje ze już nic nowego nie wyjdzie.

Bardziej smuci mnie to ze zycie rzuca mi kolejne kłody pod nogi kiedy jest dobrze, jakby za malo mi dokopało, ale coz.

Oby Nowy Rok przyniósł nam same zielone kropki. Szczęśliwego Nowego Roku kochane :*

Marudaruda lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda - musimy ufać lekarzom, myślę, że ten mówi z sensem, a to leczenie przyniesie Ci za jakiś czas, ale za to zupełnie naturalnie wyczekane szczęście. Nie opuszczaj nas jednak, myślę, że u mnie starania też jeszcze trochę potrwają patrząc jak mi też los rzuca kłody pod nogi, więc niewiadomo, czy nie będziesz pierwsza Mamą :)

Gacka przykro mi z powodu testu. Też borykam się z coraz to nowymi przeszkodami. Wyniki męża mnie osłabiły, ale przynajmniej wiemy co poprawiać. Ja przez długi czas słyszałam "wszystko w porządku z Panią nie od razu Rzym zbudowano" zamiast rzeczywiście działać nad powodem niepowodzeń. U nas wraca profertil, bo nam pomógł już i mąż dostanie chyba CLO. Ale u nas problem z ilością, więc pewnie Wam wystarczy sok z ananasa i duuużo picia, bo to podobno tez ma wpływ na upłynnienie.

Ja dzisiaj mam pierwszy dzień spóźnioną @, ale lekarka dopiero po 2 tyg spóźnienia kazała stawić się na wywoływanie.

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda co lekarz to opinia...Najlepiej by było, żeby się zebrało 3, wymienili się opiniami a dopiero potem nam je przekazywali ;)

Ka w drodze na hsg. Trzymajcie kciuki, żeby nie bolało. Sama nie wiem czy wolałabym, żeby wynik był w 100% pozytywny czy też, żeby była mała niedrożność zlikwidowana zabiegiem. Wtedy by mi to może dało nadzieję, że teraz się uda...

Tak piszecie o tych wynikach mężów, że jak wrócę to popatrzę raz jeszcze na mojego, choć 2 niezależnych lekarzy mówiło, że są ok.

Hania, kciuki, żeby @ przyszła z niewielkim opóźnieniem.

thgfugpjfonf59xe.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ