Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • 1Malinka1 Autorytet
    Postów: 1391 809

    Wysłany: 8 lutego 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot super wiadomość :)

    nattka ja w ogóle podziwam wszystkie "staraczki" szczególnie te, które już kilka mcy to przechodzą. Ja jestem z natury bardzo niecierpliwa. Generalnie jesteśmy bardzo skomplikowanie "skonstruowane", nie spodziewałam się, że tyle czynników na to wpływa. Dlatego czasem dostaję szału jak partner wspominał "mamy czas".

    Kasiulka90 niestety nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że po tabletkach organizm musi się dostosować, dawno już rzuciłaś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 12:45

    f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Jaszmurka Autorytet
    Postów: 722 423

    Wysłany: 8 lutego 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was też tak miała? Odkąd rzuciłam tabsy anty, zamiast @ mam wielkie gluty, które "wychodzą" tylko podczas toalety i kąpieli. Dodatkowo przed każdą @ kilkudniowe brązowe plamienia. Teraz też nie wiem, czy uznać to za okres czy jeszcze plamienie. Właściwie to podpaska nie byłaby mi potrzebna, bo nie widać na niej krwi :/

    Ja tak miałam po anty. Później te skrzepy zniknęły i było tylko plamienie, ciężko było nazwać to okresem. U mnie to był objaw PCO. Bez leków nie mam standardowych @.

    Ja dziś rano potwierdziłam pęknięcie pęcherzyka, ale trafiłam na tak nawiedzonego lekarza, że szkoda gadać.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 12:48

    thgfugpjfonf59xe.png
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8299 5768

    Wysłany: 8 lutego 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a ja mam coś pomiędzy. Mam standardowa @ ale od dwóch cykli mam więcej skrzepow właśnie takich glutow. Kurcze nie wiedziałam że to może być coś niepokojacego. I też mam plamienia których przed braniem nie miałam. Plamienia to prawdopodobnie niski progesteron.

    Jaszmurka to świetna wiadomosc. A co z tym lekarzem?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:07

    f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 8 lutego 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny. Rzuciłam antykoncepcję w maju tamtego roku.
    Malutka mycha ja też nie sądziłam, że powinnam się niepokoić. Ba, nawet się cieszyłam, że okres mnie nie męczy. Ale kiedy moja ciocia położna dowiedziała się, że mam skąpe okresy, od razu kazała mi lecieć do endokrynologa. Takie objawy też mogą się przyczyniać do niemożności zajścia w ciążę.

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 847 256

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was też tak miała? Odkąd rzuciłam tabsy anty, zamiast @ mam wielkie gluty, które "wychodzą" tylko podczas toalety i kąpieli. Dodatkowo przed każdą @ kilkudniowe brązowe plamienia. Teraz też nie wiem, czy uznać to za okres czy jeszcze plamienie. Właściwie to podpaska nie byłaby mi potrzebna, bo nie widać na niej krwi :/

    Wiesz co szczerze to nie przypominam sobie, wydaje mi się, że nie odbiegała moja @ od tego jak brałam anty. Po pół roku od odstawienia zaczęły się dziać chocki klocki i cykl mi zaczął się albo wydłużać albo skracać. No i były dni kiedy stawały się skąpe. Kiedys używałam tylko tamponów i to musiałam zmieniać w początkowych dniach co 1-2h, teraz to używam podpasek, bo tampon mogłabym nosić cały dzień. Chociaż po ovarinie się poprawiło, bo endo normalne w końcu, te skąpe miesiączki tez pewnie były kwestią nikłego endo.

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • Jaszmurka Autorytet
    Postów: 722 423

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kasiulka a ja mam coś pomiędzy. Mam standardowa @ ale od dwóch cykli mam więcej skrzepow właśnie takich glutow. Kurcze nie wiedziałam że to może być coś niepokojacego. I też mam plamienia których przed braniem nie miałam. Plamienia to prawdopodobnie niski progesteron.

    Jaszmurka to świetna wiadomosc. A co z tym lekarzem?

    Dlugo by opowiadac...Generalnie poszlam tylko na to usg, ale przy okazji dostalam wyklad na temat tego, ze moim jedynym problemem jest stres. Mam rzucic prace i lezec a ciaza na pewno przyjdzie. Bez komentarza.

    thgfugpjfonf59xe.png
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8299 5768

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny. Rzuciłam antykoncepcję w maju tamtego roku.
    Malutka mycha ja też nie sądziłam, że powinnam się niepokoić. Ba, nawet się cieszyłam, że okres mnie nie męczy. Ale kiedy moja ciocia położna dowiedziała się, że mam skąpe okresy, od razu kazała mi lecieć do endokrynologa. Takie objawy też mogą się przyczyniać do niemożności zajścia w ciążę.
    Ja mam obfite, nawet bardzo. Tylko tych skrzepow wcześniej nie miałam.

    Jaszmurka co za palant.ja właśnie nie wyobrażam sobie ze miałabym siedzieć w domu. Za dużo czasu na myślenie.

    f1d9680377.png
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 847 256

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Gacka, może już zbliżają się dni płodne? ja też się zdziwiłam, bo okazało się, że owu mam też jakoś mega wcześnie, ok 11 dc.
    Byłam dzisiaj u mojej gin na monitoringu w 16dc. Pęcherzyk ładnie pękł, tworzy się ciałko żółte, endometrium pięknie przygotowane pod kątem ciąży :) Humor mi dzisiaj moja ginekolog poprawiła, jestem pełna optymizmu :)

    Wiesz co wątpię, bo ja jestem długodystansowiec i owu mam zazwyczaj w okolicach 20 dc, cykle mam max teraz 35 dni.

    ale sobie pomyślałam potem, że to może mnie boleć bo sprzątałam w pracy magazyn i trochę rzeczy musiałam poprzenosić może sobie naciągnęłam coś i akurat taki ciągnący ból.

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 8 lutego 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was też tak miała? Odkąd rzuciłam tabsy anty, zamiast @ mam wielkie gluty, które "wychodzą" tylko podczas toalety i kąpieli. Dodatkowo przed każdą @ kilkudniowe brązowe plamienia. Teraz też nie wiem, czy uznać to za okres czy jeszcze plamienie. Właściwie to podpaska nie byłaby mi potrzebna, bo nie widać na niej krwi :/
    Ja tak miałam zarówno w trakcie brania tabletek jak i po ich odstawieniu w sumie podpasek nie musiałam używać wystarczyćla grubsza wkładka o tamponach mogłam zapomnieć bo po prostu było tam za sucho. Nie wiem jak to określić coś takiego jak śluz płodny tylko czerwony albo ciemno brązowy sorki za opis.Gin stwierdziła, ze widocznie taka moja uroda nigdy nie miałam długich bolących okresow nawet zanim zaczęłam brac anty. Bałam,się, ze przez te skąpe miesiączki endo będzie cieniutkie, ale się udało fakt nie było jakieś grube bo w granica 7,8 mm jak miałam monitoringi, dlatego brałam wiesiołka i jadłam migdały 3 dziennie ;)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Kwiatek90 Nowa
    Postów: 5 5

    Wysłany: 8 lutego 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Powracam do Was po 2 dniach... także jestem po badaniu bety.... 60,4 ❤❤❤❤ czyli jednak 4 cienkie kreski na 4 testach się nie mylily

    kłot, agaaa90, Kasiulka90, Paulinaaa, Ineczka lubią tę wiadomość

    Kwiatek 90
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 8 lutego 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek90 wrote:
    Cześć dziewczyny. Powracam do Was po 2 dniach... także jestem po badaniu bety.... 60,4 ❤❤❤❤ czyli jednak 4 cienkie kreski na 4 testach się nie mylily

    Super wiadomość!!! Gratulacje i dbaj o siebie :)

    Kwiatek90 lubi tę wiadomość

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8299 5768

    Wysłany: 8 lutego 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek90 wrote:
    Cześć dziewczyny. Powracam do Was po 2 dniach... także jestem po badaniu bety.... 60,4 ❤❤❤❤ czyli jednak 4 cienkie kreski na 4 testach się nie mylily
    Super, gratuluje:)

    Kwiatek90 lubi tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 8 lutego 2018, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was też tak miała? Odkąd rzuciłam tabsy anty, zamiast @ mam wielkie gluty, które "wychodzą" tylko podczas toalety i kąpieli. Dodatkowo przed każdą @ kilkudniowe brązowe plamienia. Teraz też nie wiem, czy uznać to za okres czy jeszcze plamienie. Właściwie to podpaska nie byłaby mi potrzebna, bo nie widać na niej krwi :/

    Kochana ja tak mam i trwa to już 11miesiecy ale gin mówi ze tak bywa. U mnie to w dodatku jest 2,5 -3 dni i koniec !

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 8 lutego 2018, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, no dokładnie, też bym to opisała jako brązowy śluz, czasem skrzepy. Uff, to dobrze wiedzieć, że jednak z taką przypadłością da się zajść w zdrową ciążę :)
    KIM127 wrote:
    Kochana ja tak mam i trwa to już 11miesiecy ale gin mówi ze tak bywa. U mnie to w dodatku jest 2,5 -3 dni i koniec !
    I gin twierdzi, że nie trzeba tego leczyć? No nie powiem, wolę tak niż zalewanie się i ciągłe oglądanie spodni, czy nie przeciekły (tak miałam w liceum). Teraz podczas toalety ciągle spoglądam, czy to już czy jeszcze. I na darmo noszę podpaski xD

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:04

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 8 lutego 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałam monitoring i wszystko Ok w sensie jesi i owu i endo Ok wiec nie było się do czego przyczepić. Teraz czekam na HSG

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • agaaa90 Autorytet
    Postów: 830 439

    Wysłany: 9 lutego 2018, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skąpe okresy i właściwie mogłabym używać przez tylko wkładek.... jedynie ostatni był inny bo trwał w porywach 3 dni gdzie dwa pierwsze potok a 3 plamienie potem cisza..... i nic nie boli... nie wiem co to znaczy ból okresowy.... czy brałam anty czy nie ... małpa zawsze bezbolesna ;) i pewnie jakby to niejeden gin ujął "taka uroda" .... a dzisiaj lece znowu zobaczyć czy ten jak na mnie gigantyczny pęcherzyk raczył w końcu pęknąć bo juz mnie nosi i dostaje awersji co do seksu.... mam 23 dc a nadal czuje prawy jajnik.... eh nie wiem, ale coś mi się wydaje, że dupa z tego wyjdzie a nie owu....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 07:56


    f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • 1Malinka1 Autorytet
    Postów: 1391 809

    Wysłany: 9 lutego 2018, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek90 gratuluję! <3 zdrówka!

    Ja mam różnie, najczęściej nie boli mnie przed, no może czasami tak tli, ale w momencie jak dostane to mam skurcze i mocny ból brzucha- cierpię, ale staram się nie łykać leków. Pierwsze dwa dni są intensywne, potem coraz mniej i plamienia pod koniec.

    Dzisiaj mam planowaną @, czuję, że przyjdzie i będzie bolało.

    agaaa90 powodzenia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 08:28

    agaaa90 lubi tę wiadomość

    f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa brzuch juz na tydzien przed, jestem strasznie poirytowana i nie znosna dla siebie i otoczenia. Do tego bol piersi i ogromna chęć na jedzenie. Generalnie pms mam straszny. Do tego przez pierwsze 3 dni bol brzucha nie do zniesienia. Okres oczywiście mega obfity :(

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix a próbowałaś brać niepokalanka mnisiego (lek Castagnus)? Podobno super działa na PMS

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Beatrix a próbowałaś brać niepokalanka mnisiego (lek Castagnus)? Podobno super działa na PMS
    Nigdy nie bralam. Moje cykle sa w miarę regularne więc myslalam ze taka moja natura;) To można kupić bez recepty?

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego