Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja akurat czułam jajniki i bardzo często miałam leciutkie plamienia okołoowulacyjne. Na początku się martwiłam tymi plamieniami w środku cyklu, ale po badaniach wyszło, że to okołoowulacyjne
i myślałam wtedy, że skoro owu jest to rach ciach będzie ciąża, a tu dłuższa historia
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Gacka jak najbardziej zapraszam !!
ja juz lampke sacze.... Wrocilam od Gina i sprawa wyglada tak.... Przez 1.5 dnia Moj pecherzyk z 15 mm urosl do 26!!! Czaicie?? Taki hardokr! I jeszcze nie chce menda peknac.... Gin mowi ze dzisiaj albo jutro juz musi Bo bardzo szybko urosl wiec musi peknac a reszta sie wchlonie.... No I mam podjechac w pt do niego do szpitala Bo chce zobaczyc czy faktycznie w koncu Ta owu doszla do skutku.... I bd musiala w pt wziasc albo urlop albo uzeta....musze jutro pogadac w pracy bo ten monitoring musi byc! Tylko ja sie pytam jak to mozliwe ze tak szybko pecherzyk o tyle wzrosnal??

-
agaaa90 wrote:Gacka jak najbardziej zapraszam !!
ja juz lampke sacze.... Wrocilam od Gina i sprawa wyglada tak.... Przez 1.5 dnia Moj pecherzyk z 15 mm urosl do 26!!! Czaicie?? Taki hardokr! I jeszcze nie chce menda peknac.... Gin mowi ze dzisiaj albo jutro juz musi Bo bardzo szybko urosl wiec musi peknac a reszta sie wchlonie.... No I mam podjechac w pt do niego do szpitala Bo chce zobaczyc czy faktycznie w koncu Ta owu doszla do skutku.... I bd musiala w pt wziasc albo urlop albo uzeta....musze jutro pogadac w pracy bo ten monitoring musi byc! Tylko ja sie pytam jak to mozliwe ze tak szybko pecherzyk o tyle wzrosnal??
Agaaa90 musi peknac. Nie ma innej opcji!! Trzymam mocno kciuki i dawaj znac
agaaa90 lubi tę wiadomość
33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41 -
Witam i ja postanowiłam do Was dołączyć
Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok
Mąż ma słabe wyniki nasienia ( morfologia 0%)
Jeździmy do Łodzi do androloga, który na pierwszej wizycie powiedział że wyniki męża nie są złe (ilość 116 mln). Przepisał kurację Profertilem. Z kolei na kolejnej wizycie powiedział, że ten profertil wcale nie jest konieczny. I skupił się na mnie, że mam zbyt niską temperaturę. I na to mi przepisał poł tabletki clo od 5 do 9 dnia oraz glucophage 1000. W ogóle nie zalecił monitorowania cyklu i to mnie martwi. Wizytę u mojego gin mam dopiero za dwa tygodnie. -
Hej dziewczyny mam pytanie robiłam dziś progesteron w 22 dc i wynik jest 17,70 ng/ml ktoś coś podpowie?34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
KIM ten progesteron jest ładny

Któraś z Was pisała o testach owu, tylko się wtrącę ... u mnie jak coś NIE WYCHODZIŁY W ogóle, CAŁY CYKL TYLKO JEDNA KRESKA, 3 DNI BYŁA LECIUTKA JASNA DRUGA, A TAK TO NIC, ANI RAZU NIE BYŁY NAWET ZBLIŻONE KOLOREM i... jest ciąża
zatem czasami te testy można wsadzić sobie w tyłek
taka podpowiedź, czasem powodują niepotrzebną spinę ...
kłot lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - córcia
6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs
-
Dziękuje Paulina

A u mnie ciagle wychodziły dwie kreski tzn często....i bądź tu człowieku mądry?!
Wiec tez przestałam korzystać.34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
agaaa90 wrote:Gacka jak najbardziej zapraszam !!
Kurcze, jakaś anomalia. 1.5 dnia i 11 mm więcej?Moze źle zmierzył poprzednio?
Oby pękł,żebyś nie musiała się bujać jak ja wcześniej z torbielą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 19:55
-
Jaszmurka a jak Ty się czujesz po IUI??
Jaszmurka lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
Nawet mnie nie strasz! Juz wystarczajaco jestem zajechana..... Ma peknac I juz! Zwlaszcza ze caly czas czuje ten prawy jajnik... Wiec niech sie zepnie I zrobi buuuuum.... Dla mnie to tez dziwne ze AZ tyle urosl ale podobno ma peknac I w pt gin chce mi to potwierdzic
tylko oby inaczej do reszty sfiksuje....

-
KIM127 wrote:Jaszmurka a jak Ty się czujesz po IUI??
Dobrze
Bezposrednio po mialam takie uczucie jak przed okresem czasem, ale to chyba powietrze sie utrzymywalo a potem zeszlo
Nie mialam zadnych problemow, o ktorych sie naczytalam na innych watkach. Zadnego krwawienia itp. Poszlo b.sprawnie, calosc z lezeniem po zabiegu 15 min. Nastepnym razem nie bede brac wolnego dnia.
Dzis lub jutro najpozniej powinnam isc sprawdzic czy pecherzyk pekl i zeby mi dali duphaston, ale kombinuje z wizyta w Medicover, zeby nie placic w klinice
-
agaaa90 wrote:Nawet mnie nie strasz! Juz wystarczajaco jestem zajechana..... Ma peknac I juz! Zwlaszcza ze caly czas czuje ten prawy jajnik... Wiec niech sie zepnie I zrobi buuuuum.... Dla mnie to tez dziwne ze AZ tyle urosl ale podobno ma peknac I w pt gin chce mi to potwierdzic
tylko oby inaczej do reszty sfiksuje....
Pęknie, zobaczysz
agaaa90 lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Dobrze
Bezposrednio po mialam takie uczucie jak przed okresem czasem, ale to chyba powietrze sie utrzymywalo a potem zeszlo
Nie mialam zadnych problemow, o ktorych sie naczytalam na innych watkach. Zadnego krwawienia itp. Poszlo b.sprawnie, calosc z lezeniem po zabiegu 15 min. Nastepnym razem nie bede brac wolnego dnia.
Dzis lub jutro najpozniej powinnam isc sprawdzic czy pecherzyk pekl i zeby mi dali duphaston, ale kombinuje z wizyta w Medicover, zeby nie placic w klinice
Jasne jak możesz do Medicover to korzystaj i obyś nie musiała powtarzać zabiegu!! Trzymam kciuki!
Jaszmurka lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
Aga jak wkoncu uda mi aie dotrzec do Poznania bardzo chętnie:) ogarne jakis nocleg i możemy się umówićagaaa90 wrote:Gacka jak najbardziej zapraszam !!
Ja dostałam od K. pyszna kolacje i butelke czerwonego wina i migdaly na produkcje endometrium, wpadl na to dzisiaj sam!
Wogole boli mnie prawy jajnik jakos tak szybko bardzo i dzisiaj mam taki wodnisto rozciagliwy śluz dziwne chyba ze nerwy tak na mnie podziałaly.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
HSG - ok
PCOS - owulacja jest!
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️
Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby
Znikający wodniak na lewym jajowodzie
Styczeń 25' - 3 stymulacja
13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
02.25 - transfer 6AA
06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
27 dpt 6.1 mm jest ❤️ 130 btp
I prenatalne, Nifty niskie ryzyka
będzie synek
🩵

-
Gacka, może już zbliżają się dni płodne? ja też się zdziwiłam, bo okazało się, że owu mam też jakoś mega wcześnie, ok 11 dc.
Byłam dzisiaj u mojej gin na monitoringu w 16dc. Pęcherzyk ładnie pękł, tworzy się ciałko żółte, endometrium pięknie przygotowane pod kątem ciąży
Humor mi dzisiaj moja ginekolog poprawiła, jestem pełna optymizmu
Kasiulka90, gacka89, KIM127 lubią tę wiadomość

29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40

24.01 Beta 2646

Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Widzę że nie tylko mnie humory nawiedziły w tym miesiącu. U mnie już po wszystkim, humory minęły, @ na ukończeniu mam nadzieję i kolejny miesiąc przede mną. Dziewczyny pamiętajcie że dobre nastawienie to podstawa. Musimy się trzymać ciepło i poprawiać sobie humory małymi rzeczami
dzisiaj pączki ! Jednego małego można
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
PCOS
LH:FSH= 1,30 --> 1,04
TSH 1,48 --> 1,27
Testosteron 0,82 --> 0,39
WitD <20
Inofem od 02.2018 -
Dziewczyny, czy któraś z Was też tak miała? Odkąd rzuciłam tabsy anty, zamiast @ mam wielkie gluty, które "wychodzą" tylko podczas toalety i kąpieli. Dodatkowo przed każdą @ kilkudniowe brązowe plamienia. Teraz też nie wiem, czy uznać to za okres czy jeszcze plamienie. Właściwie to podpaska nie byłaby mi potrzebna, bo nie widać na niej krwi