Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja akurat czułam jajniki i bardzo często miałam leciutkie plamienia okołoowulacyjne. Na początku się martwiłam tymi plamieniami w środku cyklu, ale po badaniach wyszło, że to okołoowulacyjne i myślałam wtedy, że skoro owu jest to rach ciach będzie ciąża, a tu dłuższa historia15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Gacka jak najbardziej zapraszam !! ja juz lampke sacze.... Wrocilam od Gina i sprawa wyglada tak.... Przez 1.5 dnia Moj pecherzyk z 15 mm urosl do 26!!! Czaicie?? Taki hardokr! I jeszcze nie chce menda peknac.... Gin mowi ze dzisiaj albo jutro juz musi Bo bardzo szybko urosl wiec musi peknac a reszta sie wchlonie.... No I mam podjechac w pt do niego do szpitala Bo chce zobaczyc czy faktycznie w koncu Ta owu doszla do skutku.... I bd musiala w pt wziasc albo urlop albo uzeta....musze jutro pogadac w pracy bo ten monitoring musi byc! Tylko ja sie pytam jak to mozliwe ze tak szybko pecherzyk o tyle wzrosnal??
-
agaaa90 wrote:Gacka jak najbardziej zapraszam !! ja juz lampke sacze.... Wrocilam od Gina i sprawa wyglada tak.... Przez 1.5 dnia Moj pecherzyk z 15 mm urosl do 26!!! Czaicie?? Taki hardokr! I jeszcze nie chce menda peknac.... Gin mowi ze dzisiaj albo jutro juz musi Bo bardzo szybko urosl wiec musi peknac a reszta sie wchlonie.... No I mam podjechac w pt do niego do szpitala Bo chce zobaczyc czy faktycznie w koncu Ta owu doszla do skutku.... I bd musiala w pt wziasc albo urlop albo uzeta....musze jutro pogadac w pracy bo ten monitoring musi byc! Tylko ja sie pytam jak to mozliwe ze tak szybko pecherzyk o tyle wzrosnal??
Agaaa90 musi peknac. Nie ma innej opcji!! Trzymam mocno kciuki i dawaj znacagaaa90 lubi tę wiadomość
33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41 -
Witam i ja postanowiłam do Was dołączyć
Z mężem staramy się o dziecko już ponad rok
Mąż ma słabe wyniki nasienia ( morfologia 0%)
Jeździmy do Łodzi do androloga, który na pierwszej wizycie powiedział że wyniki męża nie są złe (ilość 116 mln). Przepisał kurację Profertilem. Z kolei na kolejnej wizycie powiedział, że ten profertil wcale nie jest konieczny. I skupił się na mnie, że mam zbyt niską temperaturę. I na to mi przepisał poł tabletki clo od 5 do 9 dnia oraz glucophage 1000. W ogóle nie zalecił monitorowania cyklu i to mnie martwi. Wizytę u mojego gin mam dopiero za dwa tygodnie. -
Hej dziewczyny mam pytanie robiłam dziś progesteron w 22 dc i wynik jest 17,70 ng/ml ktoś coś podpowie?34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
KIM ten progesteron jest ładny
Któraś z Was pisała o testach owu, tylko się wtrącę ... u mnie jak coś NIE WYCHODZIŁY W ogóle, CAŁY CYKL TYLKO JEDNA KRESKA, 3 DNI BYŁA LECIUTKA JASNA DRUGA, A TAK TO NIC, ANI RAZU NIE BYŁY NAWET ZBLIŻONE KOLOREM i... jest ciąża zatem czasami te testy można wsadzić sobie w tyłek taka podpowiedź, czasem powodują niepotrzebną spinę ...kłot lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dziękuje Paulina
A u mnie ciagle wychodziły dwie kreski tzn często....i bądź tu człowieku mądry?!
Wiec tez przestałam korzystać.34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
agaaa90 wrote:Gacka jak najbardziej zapraszam !! ja juz lampke sacze.... Wrocilam od Gina i sprawa wyglada tak.... Przez 1.5 dnia Moj pecherzyk z 15 mm urosl do 26!!! Czaicie?? Taki hardokr! I jeszcze nie chce menda peknac.... Gin mowi ze dzisiaj albo jutro juz musi Bo bardzo szybko urosl wiec musi peknac a reszta sie wchlonie.... No I mam podjechac w pt do niego do szpitala Bo chce zobaczyc czy faktycznie w koncu Ta owu doszla do skutku.... I bd musiala w pt wziasc albo urlop albo uzeta....musze jutro pogadac w pracy bo ten monitoring musi byc! Tylko ja sie pytam jak to mozliwe ze tak szybko pecherzyk o tyle wzrosnal??
Kurcze, jakaś anomalia. 1.5 dnia i 11 mm więcej?Moze źle zmierzył poprzednio?
Oby pękł,żebyś nie musiała się bujać jak ja wcześniej z torbieląWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 19:55
-
Jaszmurka a jak Ty się czujesz po IUI??
Jaszmurka lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
Nawet mnie nie strasz! Juz wystarczajaco jestem zajechana..... Ma peknac I juz! Zwlaszcza ze caly czas czuje ten prawy jajnik... Wiec niech sie zepnie I zrobi buuuuum.... Dla mnie to tez dziwne ze AZ tyle urosl ale podobno ma peknac I w pt gin chce mi to potwierdzic tylko oby inaczej do reszty sfiksuje....
-
KIM127 wrote:Jaszmurka a jak Ty się czujesz po IUI??
Dobrze Bezposrednio po mialam takie uczucie jak przed okresem czasem, ale to chyba powietrze sie utrzymywalo a potem zeszlo Nie mialam zadnych problemow, o ktorych sie naczytalam na innych watkach. Zadnego krwawienia itp. Poszlo b.sprawnie, calosc z lezeniem po zabiegu 15 min. Nastepnym razem nie bede brac wolnego dnia.
Dzis lub jutro najpozniej powinnam isc sprawdzic czy pecherzyk pekl i zeby mi dali duphaston, ale kombinuje z wizyta w Medicover, zeby nie placic w klinice -
agaaa90 wrote:Nawet mnie nie strasz! Juz wystarczajaco jestem zajechana..... Ma peknac I juz! Zwlaszcza ze caly czas czuje ten prawy jajnik... Wiec niech sie zepnie I zrobi buuuuum.... Dla mnie to tez dziwne ze AZ tyle urosl ale podobno ma peknac I w pt gin chce mi to potwierdzic tylko oby inaczej do reszty sfiksuje....
Pęknie, zobaczyszagaaa90 lubi tę wiadomość
-
Jaszmurka wrote:Dobrze Bezposrednio po mialam takie uczucie jak przed okresem czasem, ale to chyba powietrze sie utrzymywalo a potem zeszlo Nie mialam zadnych problemow, o ktorych sie naczytalam na innych watkach. Zadnego krwawienia itp. Poszlo b.sprawnie, calosc z lezeniem po zabiegu 15 min. Nastepnym razem nie bede brac wolnego dnia.
Dzis lub jutro najpozniej powinnam isc sprawdzic czy pecherzyk pekl i zeby mi dali duphaston, ale kombinuje z wizyta w Medicover, zeby nie placic w klinice
Jasne jak możesz do Medicover to korzystaj i obyś nie musiała powtarzać zabiegu!! Trzymam kciuki!Jaszmurka lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
Ja dostałam od K. pyszna kolacje i butelke czerwonego wina i migdaly na produkcje endometrium, wpadl na to dzisiaj sam!
Wogole boli mnie prawy jajnik jakos tak szybko bardzo i dzisiaj mam taki wodnisto rozciagliwy śluz dziwne chyba ze nerwy tak na mnie podziałaly.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, może już zbliżają się dni płodne? ja też się zdziwiłam, bo okazało się, że owu mam też jakoś mega wcześnie, ok 11 dc.
Byłam dzisiaj u mojej gin na monitoringu w 16dc. Pęcherzyk ładnie pękł, tworzy się ciałko żółte, endometrium pięknie przygotowane pod kątem ciąży Humor mi dzisiaj moja ginekolog poprawiła, jestem pełna optymizmuKasiulka90, gacka89, KIM127 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Widzę że nie tylko mnie humory nawiedziły w tym miesiącu. U mnie już po wszystkim, humory minęły, @ na ukończeniu mam nadzieję i kolejny miesiąc przede mną. Dziewczyny pamiętajcie że dobre nastawienie to podstawa. Musimy się trzymać ciepło i poprawiać sobie humory małymi rzeczami dzisiaj pączki ! Jednego małego można
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
PCOS
LH:FSH= 1,30 --> 1,04
TSH 1,48 --> 1,27
Testosteron 0,82 --> 0,39
WitD <20
Inofem od 02.2018 -
Dziewczyny, czy któraś z Was też tak miała? Odkąd rzuciłam tabsy anty, zamiast @ mam wielkie gluty, które "wychodzą" tylko podczas toalety i kąpieli. Dodatkowo przed każdą @ kilkudniowe brązowe plamienia. Teraz też nie wiem, czy uznać to za okres czy jeszcze plamienie. Właściwie to podpaska nie byłaby mi potrzebna, bo nie widać na niej krwi