Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Rossetia Ekspertka
    Postów: 249 68

    Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    kochana trzymam się, staram się nie myśleć o tym co się stało, rana się goi, nie chcę do tego wracać.
    chcę żyć dalej.

    Jasne. Musisz żyć dalej. Bardzo współczuję.

    Trzymam mocno kciuki za ten cykl <3

    27 lat, PCOS, brak owulacji
    AMH -15,32 ng/ml, niedoczynność tarczycy (TSH 2)
    HSG - jajowody drożne, Mąż badanie nasienia - OK
    6 cykli z CLO - nic
    4 cykle z Lamettą - nic
    1 cykl z Menopurem - polip na macicy --> histeroskopia maj 2017
    1 cykl z Fostimonem --> wizyta 29.06
  • Ilona04 Autorytet
    Postów: 652 105

    Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam na komuni, najadlam sie mega az chyba na zapas ;) mnie boli podbrzusze, okres za 5 dni, ovulka byla wykorzystaliśmy ten czas teraz to juz co ma byc to bedzie ;) nie nastawiam.sie, ale jakas nadzieja jest, chociaz ten bol brzucha chyba bardziej @ zwiastuje niz fasolke ;)

    Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Klayd Przyjaciółka
    Postów: 80 25

    Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, co tutaj tak pusto? Poczyniliśmy kolejny krok i ku mojej radości maż wybrał się wreszcie na badanie nasienia. No i mam wątpliwości, bo jedynie 4% prawidłowych plemników :( niby to dolna norma, ale jakoś nie wydaje mi się to zbyt dużo :( na wizytę pójdę z wynikami dopiero jak zrobię ostatnie badanie zlecone, a już zaczynam się niecierpliwić. Hm... co ma być to będzie.

    Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • ula87 Przyjaciółka
    Postów: 131 35

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Test niestety negatywny ;( pozostaje czekać na rozwój wydarzeń haha
    :*********:******


    U mnie od wczoraj @

    Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • ula87 Przyjaciółka
    Postów: 131 35

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Moje drogie, co tutaj tak pusto? Poczyniliśmy kolejny krok i ku mojej radości maż wybrał się wreszcie na badanie nasienia. No i mam wątpliwości, bo jedynie 4% prawidłowych plemników :( niby to dolna norma, ale jakoś nie wydaje mi się to zbyt dużo :( na wizytę pójdę z wynikami dopiero jak zrobię ostatnie badanie zlecone, a już zaczynam się niecierpliwić. Hm... co ma być to będzie.


    Hej :*** to jeszcze zalezy od tego ile Twoj Maz ma ogolnie plemnikow w calym ejakulacie :) 4 % wcale nie musi okazac sie jakims zagrozeniem :*.
    Moj mial 9%

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 17:07

    Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • Rossetia Ekspertka
    Postów: 249 68

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Moje drogie, co tutaj tak pusto? Poczyniliśmy kolejny krok i ku mojej radości maż wybrał się wreszcie na badanie nasienia. No i mam wątpliwości, bo jedynie 4% prawidłowych plemników :( niby to dolna norma, ale jakoś nie wydaje mi się to zbyt dużo :( na wizytę pójdę z wynikami dopiero jak zrobię ostatnie badanie zlecone, a już zaczynam się niecierpliwić. Hm... co ma być to będzie.

    Mi też się wydawało, że wyniki mojego są słabe...jakieś tam duże procenty były niby złe. A jak poszliśmy z wynikiem do lekarza to powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Także bądźcie dobrej myśli :)

    27 lat, PCOS, brak owulacji
    AMH -15,32 ng/ml, niedoczynność tarczycy (TSH 2)
    HSG - jajowody drożne, Mąż badanie nasienia - OK
    6 cykli z CLO - nic
    4 cykle z Lamettą - nic
    1 cykl z Menopurem - polip na macicy --> histeroskopia maj 2017
    1 cykl z Fostimonem --> wizyta 29.06
  • Rossetia Ekspertka
    Postów: 249 68

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 30 dc, @ ni widu, ni słychu...
    nie wiem o co kaman, mogłaby przyjść to zapisałabym się na wizytę od razu, a tak nie wiadomo co robić.

    27 lat, PCOS, brak owulacji
    AMH -15,32 ng/ml, niedoczynność tarczycy (TSH 2)
    HSG - jajowody drożne, Mąż badanie nasienia - OK
    6 cykli z CLO - nic
    4 cykle z Lamettą - nic
    1 cykl z Menopurem - polip na macicy --> histeroskopia maj 2017
    1 cykl z Fostimonem --> wizyta 29.06
  • Agu90 Przyjaciółka
    Postów: 200 44

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula tule mocno!
    Klayd poczekaj na to co powie doktorek, może akurat wynik nie okaże się zły. Głowa do góry :*
    Ilona kibicuję żeby zamiast @ pojawiły się dwie kreseczki :)
    Wreszcie wybrałam się dzisiaj na pobranie krwi. Wyniki tarczycy w ciągu 1 dnia, natomiast AMH aż po 10 dniach roboczych...no nic, czekam :) Ale jest pięknie, wczoraj byliśmy z mężem sprawdzić jak ma się nasz nowy domek i już prawie gotowy! Za niewiele ponad miesiąc odbieramy klucze i bierzemy się za wykańczanie. Już się nie możemy doczekać :)
    Miłego dnia wszystkim :*

    ula87 lubi tę wiadomość

    p19us65g7l1efcda.png
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia przykro mi ze sie nie udalo;( ale nie martw sie juz niedlugo;) trzeba byc dobrej mysli, tylko najgorszy jest ten czas, tez nie lubie czekac na nastepna owu.

    Klayd mysle ze nie ma co sie na zapas przejmowac (wiem ze latwo sie mowi) jesli lekarz mowi ze to dolna norma to trzeba probowac dalej.. wiesz w sumie 4% to lepiej niz jak by bylo mniej;)

    Ja mam troche mieszane uczucia co do tego wykresu na ovu , wyliczył mi owulacje na 12 dzien cyklu tj. 4 czerwca. Ale dziwi mnie to bo ja cylkw mam ponad 30 dniowe wiec nie sugieruje sie tym wykresem. Ale dobrze ze 4 czerwca serduszkowanie bylo;)
    O jej dziewczyny mam tak duza nadzieje ze w tym cyklu sie uda... tak sobie mysle ; jestem zdrowa przeciez w drugim cyklu musi sie udac...
    Podziwiam pary ktore tak dlugo staraja sie i nie traca nadzieji i maja tak duzo sily i mobolizacji.

    ula87 lubi tę wiadomość

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Agu90 Przyjaciółka
    Postów: 200 44

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki i zgłupiałam. Na podstawie USG endo podejrzewała Hashimoto, ale skoro przeciwciała są w normie to chyba nie to? Wizyta u endo dopiero 16.06. Bardzo się cieszę, że TSH ładnie spadło. Zastanawiam się tylko nad FT3 i FT4. Gdzieś kiedyś czytałam, że najlepiej jak są przy górnej granicy? Słyszałyście coś o tym?

    Wyniki z dzisiaj:

    anty-TG 1,57 IU/ml norma: 0 - 4.11
    anty-TPO 0,39 IU/ml norma: 0 - 5.61
    TSH 1,351 μIU/ml norma: 0,55 - 4
    FT3 4,54 pmol/l norma: 3,5 - 6.5
    FT4 13,72 pmol/l norma: 11,5 22.7

    Dla porównania wyniki sprzed 2 miesięcy:
    TSH 4,371 μIU/ml norma: 0,55 - 4
    FT3 4,55 pmol/l norma: 3,5 - 6.5
    FT4 14,40 pmol/l norma: 11,5 - 22.7

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 15:47

    p19us65g7l1efcda.png
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Dostałam wyniki i zgłupiałam. Na podstawie USG endo podejrzewała Hashimoto, ale skoro przeciwciała są w normie to chyba nie to? Wizyta u endo dopiero 16.06. Bardzo się cieszę, że TSH ładnie spadło. Zastanawiam się tylko nad FT3 i FT4. Gdzieś kiedyś czytałam, że najlepiej jak są przy górnej granicy? Słyszałyście coś o tym?

    Wyniki z dzisiaj:

    anty-TG 1,57 IU/ml norma: 0 - 4.11
    anty-TPO 0,39 IU/ml norma: 0 - 5.61
    TSH 1,351 μIU/ml norma: 0,55 - 4
    FT3 4,54 pmol/l norma: 3,5 - 6.5
    FT4 13,72 pmol/l norma: 11,5 22.7

    Dla porównania wyniki sprzed 2 miesięcy:
    TSH 4,371 μIU/ml norma: 0,55 - 4
    FT3 4,55 pmol/l norma: 3,5 - 6.5
    FT4 14,40 pmol/l norma: 11,5 - 22.7
    O jej nie mowi mi to nic , w jestem w tym ciemna wiec nie pomoge;/

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • ula87 Przyjaciółka
    Postów: 131 35

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rossetia wrote:
    Mi też się wydawało, że wyniki mojego są słabe...jakieś tam duże procenty były niby złe. A jak poszliśmy z wynikiem do lekarza to powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Także bądźcie dobrej myśli :)


    Identycznie myslalam !!!

    Rossetia lubi tę wiadomość

    Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • ula87 Przyjaciółka
    Postów: 131 35

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Ula tule mocno!
    Klayd poczekaj na to co powie doktorek, może akurat wynik nie okaże się zły. Głowa do góry :*
    Ilona kibicuję żeby zamiast @ pojawiły się dwie kreseczki :)
    Wreszcie wybrałam się dzisiaj na pobranie krwi. Wyniki tarczycy w ciągu 1 dnia, natomiast AMH aż po 10 dniach roboczych...no nic, czekam :) Ale jest pięknie, wczoraj byliśmy z mężem sprawdzić jak ma się nasz nowy domek i już prawie gotowy! Za niewiele ponad miesiąc odbieramy klucze i bierzemy się za wykańczanie. Już się nie możemy doczekać :)
    Miłego dnia wszystkim :*


    OOOO domek :))) ale fajnie, że juz wykanczanie :) Kazdy etap cieszy ale wykanczanie to juz taki ostatni etap:) Nasz na razie rosnie, etap dachu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 16:48

    Agu90 lubi tę wiadomość

    Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • ula87 Przyjaciółka
    Postów: 131 35

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Ulcia przykro mi ze sie nie udalo;( ale nie martw sie juz niedlugo;) trzeba byc dobrej mysli, tylko najgorszy jest ten czas, tez nie lubie czekac na nastepna owu.

    Klayd mysle ze nie ma co sie na zapas przejmowac (wiem ze latwo sie mowi) jesli lekarz mowi ze to dolna norma to trzeba probowac dalej.. wiesz w sumie 4% to lepiej niz jak by bylo mniej;)

    Ja mam troche mieszane uczucia co do tego wykresu na ovu , wyliczył mi owulacje na 12 dzien cyklu tj. 4 czerwca. Ale dziwi mnie to bo ja cylkw mam ponad 30 dniowe wiec nie sugieruje sie tym wykresem. Ale dobrze ze 4 czerwca serduszkowanie bylo;)
    O jej dziewczyny mam tak duza nadzieje ze w tym cyklu sie uda... tak sobie mysle ; jestem zdrowa przeciez w drugim cyklu musi sie udac...
    Podziwiam pary ktore tak dlugo staraja sie i nie traca nadzieji i maja tak duzo sily i mobolizacji.

    Ja to tez podziwiam :) tych ktorzy staraja sie w latach ....Ja ogolnie jestem osoba uparta, czasami za bardzo, co sobie umysle chce miec na juz....boje sie ze czekajac na dziecko zglupieje...

    Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • ula87 Przyjaciółka
    Postów: 131 35

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Dostałam wyniki i zgłupiałam. Na podstawie USG endo podejrzewała Hashimoto, ale skoro przeciwciała są w normie to chyba nie to? Wizyta u endo dopiero 16.06. Bardzo się cieszę, że TSH ładnie spadło. Zastanawiam się tylko nad FT3 i FT4. Gdzieś kiedyś czytałam, że najlepiej jak są przy górnej granicy? Słyszałyście coś o tym?

    Wyniki z dzisiaj:

    anty-TG 1,57 IU/ml norma: 0 - 4.11
    anty-TPO 0,39 IU/ml norma: 0 - 5.61
    TSH 1,351 μIU/ml norma: 0,55 - 4
    FT3 4,54 pmol/l norma: 3,5 - 6.5
    FT4 13,72 pmol/l norma: 11,5 22.7

    Dla porównania wyniki sprzed 2 miesięcy:
    TSH 4,371 μIU/ml norma: 0,55 - 4
    FT3 4,55 pmol/l norma: 3,5 - 6.5
    FT4 14,40 pmol/l norma: 11,5 - 22.7


    Ja słyszałam....tak jak z wczesniejszych postow, ja mam TSH w normie i zawsze mialam ale Endo chce mi obnizyc na ponizej 2, kiedy juz bylo 1,6 dalej mi przepisala Eutyrox bo mowi ze FT4 moglabym miec wieksze, bo najlepiej jest jak wynosi > lub = 50 %, czyli u Ciebie z tych norm laboratoryjnych najlepiej jakbu było > 17

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 16:57

    Agu90 lubi tę wiadomość

    Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • ula87 Przyjaciółka
    Postów: 131 35

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 a ja nigdy FT3 nie mialam badane. Zawsze kaze mi tylko TSH i FT4

    Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • Rikita Debiutantka
    Postów: 8 2

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy mogę dołączyć?☺ również staram się o pierwsze dziecko...

    ula87, Rossetia lubią tę wiadomość

    28 lat, nasienie OK, jeden cykl z Duphaston, polip w macicy do obserwacji, starania od 1,5 roku..owulacja, pęcherzyk, jajeczko, wszystko super, TSH podwyższone..
  • Rossetia Ekspertka
    Postów: 249 68

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rikita :) jasne, że możesz :)
    Powiedz coś o sobie :)

    Rikita lubi tę wiadomość

    27 lat, PCOS, brak owulacji
    AMH -15,32 ng/ml, niedoczynność tarczycy (TSH 2)
    HSG - jajowody drożne, Mąż badanie nasienia - OK
    6 cykli z CLO - nic
    4 cykle z Lamettą - nic
    1 cykl z Menopurem - polip na macicy --> histeroskopia maj 2017
    1 cykl z Fostimonem --> wizyta 29.06
  • ula87 Przyjaciółka
    Postów: 131 35

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rikita witamy !
    Tu zawsze raźniej ! Pytaj o wszystko co chcesz!
    A przede wszystkim zaglądaj do Nas gdy trapią Cie jakies wątpliwosci :)

    Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • Anuś1988 Autorytet
    Postów: 260 276

    Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) My z mężem już po urlopie :) mam cichą nadzieję że może w tym cyklu się uda ;) trzymajcie kciuki :)

    Rossetia lubi tę wiadomość

    Początek starań 2015r.
    AMH 4,94
    25.11.2019r. Pierwszy termin w klinice.
    28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre ;)
    24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
    11.05.2020r. Punkcja
    16.05.2020r. Transfer-nieudany.
    9.08.2020r. 2Stymulacja-Transfer odwołany.
    19.10.2020r. 2Transter(crio)-cb
    4.12.2020r. Histeroskopia usunięcie polipa
    16.01.2021r. 3Stymulacja(Punkcja)
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego