Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem po Kosciele zaplanowaliśmy wypad do parku dzikich zwierząt a później dlatego że Mikołajki 15 km dalej pojechaliśmy tam. Powiem Wam że przed wejściem do tego parku miałam wrażenie że mam mokro. I ta panika ze okres. Masakra. A później po tym parku wchodziło i zchodzilo się takimi drabinkami. Czuł dziwny ucisk w podbrzuszu. A teraz już wracamy a ja już zasypiam. Wczoraj też się dużo napracowalam. I boję się że coś nie tak będzie.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zadyszka wersja hard.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Hej Welonka ,nie trac nadzieji moze te dzialania farmakologiczne pomoga. A co do nasienia trzymam kciuki hehe jak to brzmi. Tak czy siak powodzenia.

Oda mnie tez jakos tak dziwnie pobolewal dzis brzuch ale nie jak na okres , i juz oczywiscie zaczynam sobie cos wkrecac;)

A i jeszcze jedno co do tego siemia lnianego jem go 3 dzien i sluz chyba mi sie rozkreca nie wiem czy to przypadek bo na efekty siemia lnianego to za wczesnie a moze cos sie we mnie naprawilo;)

Zwiekszenie sluzu jest tez jednym z pierwszych objawow ciazy podobno :) mnie boli jak na okres, typowo. Raz cmi mocnjej, raz lzej ale czuje. No i mam co jakie czasu uczucie ze obo zaczelo sie ide do wc i nic.
    Pewnie przez to ze tak obserwuje i zwracam uwage to tak mam, normalnie bym nie zauwazyla :p

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    A zadyszka wersja hard.

To wszytkie objawy wczesniej ciazy, wiec jest ok :)
    Dopoki nie masz krwawienia nic zlego nue powinni sie dziac. A objawy sa tak najrozniejsze (troche fortun przewertowalam w poszukiwaniu diagnozy dla siebie) ze nic mnie nie zdziwi :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Zwiekszenie sluzu jest tez jednym z pierwszych objawow ciazy podobno :) mnie boli jak na okres, typowo. Raz cmi mocnjej, raz lzej ale czuje. No i mam co jakie czasu uczucie ze obo zaczelo sie ide do wc i nic.
    Pewnie przez to ze tak obserwuje i zwracam uwage to tak mam, normalnie bym nie zauwazyla :p
    Nie chce robic sobie nadzieji bo potem to ROZCZAROWANIE ehh

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    A my z mężem po Kosciele zaplanowaliśmy wypad do parku dzikich zwierząt a później dlatego że Mikołajki 15 km dalej pojechaliśmy tam. Powiem Wam że przed wejściem do tego parku miałam wrażenie że mam mokro. I ta panika ze okres. Masakra. A później po tym parku wchodziło i zchodzilo się takimi drabinkami. Czuł dziwny ucisk w podbrzuszu. A teraz już wracamy a ja już zasypiam. Wczoraj też się dużo napracowalam. I boję się że coś nie tak będzie.
    Chialabym juz miec takie objawy zmeczenia i zadyszki;)
    Noe martw sie na zapas Kochana , wszystko bedzie dobrze.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Nie chce robic sobie nadzieji bo potem to ROZCZAROWANIE ehh

SanKwt moja droga musisz wyluzować, bo się skończysz psychicznie ;*

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    SanKwt moja droga musisz wyluzować, bo się skończysz psychicznie ;*
    No wlasnie dlatego mowie ze nie chce robic sobie nadzieji;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej myśli ale zostal nam jeszcze jeden cykl z clo później musimy miec przerwę.
    Dziewczyny trzymam za was kciuki
    Ja na poprawę śluzu przyjmowałam w tym cyklu wiesiołka ale efektów nie zauważyłam

age.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak tu nie robić sobie nadzieji;) skoro z miesiąca nie miesiąc "a może jednak tym razem?".

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Ale jak tu nie robić sobie nadzieji;) skoro z miesiąca nie miesiąc "a może jednak tym razem?".
    W sensie nie potrzebnych nadzieji moze tak to ujme. Nie chce doszukiwac sie u siebie zadnych objawów tylko na spokojnie zaczekac do testowania.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A troche nadzieji chyba kazda z nas ma . Bo nie mozna jej tracic calkiem.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zabrzmie jak jakis budda lewitujacy nad rwaca rzeka ale 90% dzieje sie w glowie. Wbrew pozorom nasz organizm naprawde nas slucha, nasze myslenie wplywa na to co sie z nami dzieje. Wiem po sobie, ze objawy mozna sobie wrecz uroic ale trzeba myslec pozytywnie i sie motywowac. Po to tez mamy to forum :) juz niedlugo kazda z nas bedzie sie spodziewac maluszka (lub maluszkow, a co tam) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie cos zaskoczy to zapewne dowiecie sie jako jedne z pierwszych po mezu ;p

SanKwt, Rossetia lubią tę wiadomość

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papillon26 wrote:
    Jak u mnie cos zaskoczy to zapewne dowiecie sie jako jedne z pierwszych po mezu ;p
    Bardzo nam milo;) czujemy sie wyróżnione;) nie brzmi to jak od jakiegos buddy, masz racje ;) dlatego nie trzeba sie nie potrzebnie nakrecac tylko czekac na rozwoj sytuacji;) aczkolwiek czasem to sie nie udaje wiem po sobie ale nie dahe sie zwariowac;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zastanawiam się co jeszcze mogłabym zrobić,co wpłynęłoby pozytywnie na płodność. Może zacznę te ziółka pić, albo coś innego ;)

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och gdyby to bylo takie proste! :)

Ja czuje ze cos sie we mnie dzieje, ale boje sie miec nadzieje. Kupilam nawet tampony, bo czuje co chwile ze dostaje @. Zauwazylam u siebie zyly na dekolcie, w sumie staram sie obserwowac je od kilku dni ale teraz pojawila sie az na ramieniu. Nie krzyczcie tylko ze sie nakrecam :p

Szczefolnie Ty papillon, bo masz racje z tym ze duzo zalezy od naszej glowy :)

Ja to sie tak ucieszylam z tych tabletek ze cos mnie odblokuje jak dostalam u gin, ze moze w glowie tez sie odblokowalo <3

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Dziewczyny, zastanawiam się co jeszcze mogłabym zrobić,co wpłynęłoby pozytywnie na płodność. Może zacznę te ziółka pić, albo coś innego ;)

Ja musze chyba te Sroki, boje sie wiesiolka, bo trzeba przestac przed owulacja a ja nie mam bladego pojecia kiedy ja mam :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Ja musze chyba te Sroki, boje sie wiesiolka, bo trzeba przestac przed owulacja a ja nie mam bladego pojecia kiedy ja mam :)
    Ja ten wiesiolek bede brac w @ i pate dni po zeby bylo bezpiecznie;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Ja ten wiesiolek bede brac w @ i pate dni po zeby bylo bezpiecznie;)

Moze i ja tak sprobuje chociaz wolalabym sobie nie zablokowac tej owu, a znajac moje szczescie...

SanKwt - obys nir musiala brac juz zadnych ziol na poprawe owu tylko zibazyla 2 kreski!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ