Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
-
WIADOMOŚĆ
-
Turkusowa90 wrote:Tak, wiem, że to nie jest trudne. Mi raczej chodzi o to, żeby trochę wyluzowac z badaniami, testami, monitoringami, objawami. Wiesz, żeby nie kontrolować tego wszystkiego przez jakiś czas. Odpuścić. Mój tak bardzo to przeżywa, że zawsze, gdy zbliża się @ i jak przychodzi to jest w złym humorze i obiecalismy sobie narazie wyluzowac. Ale jak nic z tego nie wyjdzie to na pewno spróbuję. W ogóle dzięki Lalia za motywację😚😚😚
A teraz rozumiem!🤭
To ja właśnie z tego powodu unikam na razie testow owulacujnych, monitoringu itd żeby było jednak więcej 💓 niż medycznego zamieszania i presji które nie zawsze pomagają.
Mnie dziewczyny zmotywowaly do sprawdzenia tsh więc widocznie zarazam teraz motywacją innych 😂Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja pierwszy cykl mierzę tempkę i lepiej mi z tym niż jak podeszłam do sprawy spontanicznie. Teraz czuję większy spokój i kontrolę nad Naszą Małą-Wielką sprawą ☺️❤️ niż jak nie sprawdzałam śluzu i tempki ☺️ Dla każdego coś dobrego, ważne żeby skutkowało 🤞🍀
Lalia lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:A ja pierwszy cykl mierzę tempkę i lepiej mi z tym niż jak podeszłam do sprawy spontanicznie. Teraz czuję większy spokój i kontrolę nad Naszą Małą-Wielką sprawą ☺️❤️ niż jak nie sprawdzałam śluzu i tempki ☺️ Dla każdego coś dobrego, ważne żeby skutkowało 🤞🍀
Tak jest! 👍Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Turkusowa90 wrote:Witaj Sylwucha!
Niestety to nie jest takie proste. Ale dobrze, że już działasz z badaniami i wiesz na czym stoisz. Ruszysz z leczeniem i będzie dobrze. 😚😊
Super, że są takie osoby 😊 To duuuuzo daje i podtrzymuje na duchu 😘Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
orzeszek wrote:A jak myślicie czy na początek warto wykonać jakieś badania czy wszystko na spokojnie po nieudanych 6 cyklach jak to zwykle jest?
Byłam u endokrynologa. Od 5.11 biorę tabletki. Endokrynolog powiedziała, że 90% to zahamowanie powoduje tarczyca. W 4 cyklu miałam jeszcze robiony monitoring cyklu i było jajeczko, a i tak nie doszło do zapłodnienia. ...
Przebadaj się koniecznie -
Sylwucha wrote:Ja miałam nieudane 4 cykle. Byłam na konsultacji ginekologicznej. Nie wien ile masz lat, ale mi w wieku 34 pani doktor kazała zrobić hormony. Poczytałam jeszcze, że TSH i bingo. Niedoczynność!
Byłam u endokrynologa. Od 5.11 biorę tabletki. Endokrynolog powiedziała, że 90% to zahamowanie powoduje tarczyca. W 4 cyklu miałam jeszcze robiony monitoring cyklu i było jajeczko, a i tak nie doszło do zapłodnienia. ...
Przebadaj się koniecznie
Dziękuję
My z ukochanym mamy o tyle problem że ciężko nam się będzie wbić w owu bo on często wyjeżdża służbowo także myślę że zajście w ciążę będzie przez to utrudnione ale za którymś razem napewno się uda. Na początku nastawiajmy się na luz ale badania można i tak wykonać te podstawowe nawet dla własnego dobra i zdrowiaSylwucha lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim, jestem nowa.
Jest to nasz 3cs. Przytulanki co 2-gi weekend. Termin @ 11.11 z innej apki, z OvuFriend 13.11 a z jeszcze innej apki 16.11
Jutro testuje, ale nie napalam się na pozytywny test.
Biorę od tego cyklu duphastan od 16-25 dc na uregulowanie cyklu, który waha się od 23-32 dni.
Badania hormonów zrobię jeśli @ się pokaże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:57
I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
nick nieaktualnyKamyk26a wrote:Witam Staraczki
Ja też @ na 2.12 i na pewno przyjdzie jak zwykle, dlatego do testowania się nie zapisuje. Test od kilku miesięcy leży w szafie i czeka na ....
Dziś dostałam zdjęcie "świeżo" urodzonej Agatki od koleżanki, ale nie zdołowało mnie to, a tego się spodziewałam. Co ma być to będzie.
W czwartek idę do gina, może coś wymyśli, bo na razie oprócz zbijania TSH to nic nie działamy 🙂
Jaką dawkę Letroxu bierzesz? Bo coś słabo idzie zbijanie.. -
nick nieaktualnyWidzę dziewczyny, że niektóre z was dosyć szybko robią monitoring cyklu. Powiedzcie trochę, na czym to polega? W okolicach owulacji codziennie chodzi się na USG?
Mój lekarz nic takiego mi nie proponował, zresztą, póki co, żadnych rozszerzonych badań nie proponował.
Wiem, że o niepłodności można mówić po roku starań... Ale w moim przypadku nie wiem, od kiedy liczyć ten rok.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
orzeszek wrote:Dziękuję
My z ukochanym mamy o tyle problem że ciężko nam się będzie wbić w owu bo on często wyjeżdża służbowo także myślę że zajście w ciążę będzie przez to utrudnione ale za którymś razem napewno się uda. Na początku nastawiajmy się na luz ale badania można i tak wykonać te podstawowe nawet dla własnego dobra i zdrowia -
nick nieaktualny
-
Robiłam test, piękne śnieżnobiałe pole wiec pewnie @ znowu się opóźni powodzenia dziewczynyI FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
Klaudia9212 wrote:Robiłam test, piękne śnieżnobiałe pole wiec pewnie @ znowu się opóźni powodzenia dziewczyny
Klaudia, dopóki nie ma @ to jest nadzieja 🙂 dziewczyny często piszą że beta wychodzi a mimo to testy z moczu nie, nawet kilka dni po @.. Może akurat! -
Hmm, idę i ja badać to TSH, może w pt się wybiorę.
Ale pozytyw dnia dzisiejszego - kopia fundamenty pod dom. W końcu rozpoczęliśmy budowęLalia lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.