X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie jej się :) ja to chyba oszaleje jak się okaże...to co się ma okazać ;) Dzisiaj całe popołudnie płaczę... chyba się trochę wzruszyłam.. No i wkurzyłam na prowadzącą :\

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat bede w UK na Swieta :)

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Nie dziwie jej się :) ja to chyba oszaleje jak się okaże...to co się ma okazać ;) Dzisiaj całe popołudnie płaczę... chyba się trochę wzruszyłam.. No i wkurzyłam na prowadzącą :\
    prowadzącą??? tzn ?

Oooo a dokładnie w jakiej miejscowosci?
    No i do rodziny jedziesz czy jak?

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    prowadzącą??? tzn ?

Oooo a dokładnie w jakiej miejscowosci?
    No i do rodziny jedziesz czy jak?
    Mam na uczelni jedne zajęcia z tamtego roku zaległe przez wyjazd za granicę a ona nie daje możliwości mi ich odrobić - normalnie kładzie mi kłody pod nogi i nie wiem czy będę mogła się w ogóle na zimę bronić czy dopiero w lecie :(

Ola ja też miałam jechać na sylwestra ale d..., d... i kamieni kupa :P nie wypaliło.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja i była bym w stanie odpuścić troszkę ale mój M za bardzo mi o tym przypomina
    katsuyoshi wrote:
    Jak sie za bardzo chce to zawsze nie wychodzi wiec moze lepiej troche odpuscic a szybciej to zadziała ;)

Karolla czekam az zaakceptujesz zaproszenie do znajomych :D

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    Może ja i była bym w stanie odpuścić troszkę ale mój M za bardzo mi o tym przypomina
    U nas to było odwrotnie - ja nakręcałam, a M strofował :P

Teraz jak przestałam o tym gadać to sam mnie zagaduje :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    No to porozmawiaj ze swoim i wytlumacz mu ze tak nie można bo to nie pomoże wam tylko pogorszy sprawe jak ciągle sie o tym gada itp wytlumacz mu że psychika dużo tutaj robi i jesli ciagle bedziecie o tym myslec to szybko może sie nie udać.

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M nakręca najbardziej teraz bo zanim mi oznajmił wprost, że chce dziecka to trochę czasu się do tego zbierał bo bał się, że stanowczo powiem "nie". Ale to i tak raczej ja to niego wyciągnęłam. :)

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    Mój M nakręca najbardziej teraz bo zanim mi oznajmił wprost, że chce dziecka to trochę czasu się do tego zbierał bo bał się, że stanowczo powiem "nie". Ale to i tak raczej ja to niego wyciągnęłam. :)
    Wystarczy szczera rozmowa...
    Jesli chce dziecka to zrozumie ze trzeba inaczej podejsc do sprawy.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas rozmowa się sprawdzała... Jak M zobaczył w maju tego roku że nie chce tylko choruje na dziecko to inaczej na to patrzył i nie odmawiał tak bardzo stanowczo tylko mówił spokojnie "kochanie jeszcze chwilkę, ja też chcę ale daj mi jeszcze chwilkę" i wtedy odpuściłam deczko. Teraz jest mój drugi atak ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że i tak teraz nasze starania nieco przygasną bo on ma bardzo dużo pracy a i u mnie na uczelni terminy powoli będą gonić. Więc wyczuwam raczej napięcie psychiczne związane z codziennością niż związanym ze staraniem w najbliższym czasie

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    Myślę, że i tak teraz nasze starania nieco przygasną bo on ma bardzo dużo pracy a i u mnie na uczelni terminy powoli będą gonić. Więc wyczuwam raczej napięcie psychiczne związane z codziennością niż związanym ze staraniem w najbliższym czasie
    Studiujesz?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak studiuje chociaż dalej mam wątpliwości czy tego nie rzucić i do pracy iść. Ale to już magisterka i mi trochę jednak szkoda.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    Tak studiuje chociaż dalej mam wątpliwości czy tego nie rzucić i do pracy iść. Ale to już magisterka i mi trochę jednak szkoda.
    Nie ma co rzucać, tak to będziesz siedziała w domu i myślała o zgryzotach :) ja to bym w domu nie wytrzymała :P jakieś zajęcie w życiu jest mi potrzebne jak tlen bo inaczej jestem upierdliwa :D poza tym u nas na Podkarpaciu ciężko z pracą...

EDIT: a co takiego studiujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:34

Josephine lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Lubelszczyźnie też nie jest kolorowo. Ale ja jak mam czas wolny to sobie szydelkuje.
    Zarządzanie. Miałam iść na informatykę ale ten zawód już mam. (Po technikum jestem). Szukałam juz pracy w zawodzie ale niestety zawsze coś komuś nie pasuje.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    Na Lubelszczyźnie też nie jest kolorowo. Ale ja jak mam czas wolny to sobie szydelkuje.
    Zarządzanie. Miałam iść na informatykę ale ten zawód już mam. (Po technikum jestem). Szukałam juz pracy w zawodzie ale niestety zawsze coś komuś nie pasuje.
    Mój M jest po informatyce. Grunt to doświadczenie, którego on nie miał i prawie rok szukał swojej idealnej pracy aż w końcu ją znalazł :) on jest po inż tylko.

Ja też szydełkuje ale bardzo mało :) siostra mnie zaraziła :P

Josephine lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki talent przechodzi z pokolenia na pokolenie :D Obie babcie, mama no i ja a siostra to nie koniecznie :D talent krawieckie też w rodzinie jest :)
    Jeśli o pracę chodzi to zawsze chcą kogoś niby młodego ale z doświadczeniem. No ale kiedy ten młody miał doświadczenie zdobyć? Śmieszni są. ..

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    U mnie taki talent przechodzi z pokolenia na pokolenie :D Obie babcie, mama no i ja a siostra to nie koniecznie :D talent krawieckie też w rodzinie jest :)
    Jeśli o pracę chodzi to zawsze chcą kogoś niby młodego ale z doświadczeniem. No ale kiedy ten młody miał doświadczenie zdobyć? Śmieszni są. ..
    No dokładnie :)

moja mama też szyje, szydełkuje i wyszywa :D do tego robi na drutach :P próbowałam opanować robienie na drutach ale ciężko szło :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam sie położyć na troche :)

Nawet nie wiecie jak mi miło, jak cieszycie się razem ze mną <3
    Zaproszenia oczywiście przyjęte :) tak to emocje ostatnich dni i przegapiłam ;)

katsuyoshi, Evanlyn, Meg0809, Ola_85, Vesper lubią tę wiadomość

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drutach też umiem robić ;) może nie jakieś skomplikowane wzory i ściegi ale umiem :D najbardziej jestem dumna z sukienek, które mama mi uszyła. A suknia mojej siostry na studniówkę bije je wszystkie. Jakbym kiedyś do robiła się córki to miała bym mała modelkę ;) ale mój M bardzo chce synka i w sumie ja też. Córkę też chce mieć ale jako drugie dziecko żeby braciszek się nią opiekował jak to mówi mój M :)

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ