Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam serdecznie nowe dziewczyny
!
Karolla! czułam, że się Wam udałoz serca gratuluję!!! bardzo się cieszę!
Ev, Bobitta, Selja, Demeter, Agape - posyłam ciepłe myśli(i pozostałym, oczywiście, też
)
u mnie dziś bieganie od rana. niestety, odwołano moją jutrzejszą wizytę na NFZ, bo przychodni skończyły się punkty z kontraktuale masakra, jestem zapisana na 8 stycznia, a to miała być wizyta kontrolna po infekcji
muszę czegoś poszukać...
malutka, przy PCO androgeny są podwyższone, ja mam podwyższone DHEAs (sporo), androstendion (mało), a testosteron wolny zbiłam chyba poniżej normy, pijąc przez 10 dni korzeń lukrecji (jeden z lekarzy o tym mówił)
wiesz, jaki masz typ PCO? insulinowy czy nadnerczowy? ja właśnie będę robić badania pod tym kątem w przyszłym tygodniuw tym miesiącu przepuszczam dziecięcy wózek na badania, ot, taki plan
katsuyoshi, Karolla. lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualny
-
Vesper wrote:Witam serdecznie nowe dziewczyny
!
Karolla! czułam, że się Wam udałoz serca gratuluję!!! bardzo się cieszę!
Ev, Bobitta, Selja, Demeter, Agape - posyłam ciepłe myśli(i pozostałym, oczywiście, też
)
u mnie dziś bieganie od rana. niestety, odwołano moją jutrzejszą wizytę na NFZ, bo przychodni skończyły się punkty z kontraktuale masakra, jestem zapisana na 8 stycznia, a to miała być wizyta kontrolna po infekcji
muszę czegoś poszukać...
malutka, przy PCO androgeny są podwyższone, ja mam podwyższone DHEAs (sporo), androstendion (mało), a testosteron wolny zbiłam chyba poniżej normy, pijąc przez 10 dni korzeń lukrecji (jeden z lekarzy o tym mówił)
wiesz, jaki masz typ PCO? insulinowy czy nadnerczowy? ja właśnie będę robić badania pod tym kątem w przyszłym tygodniuw tym miesiącu przepuszczam dziecięcy wózek na badania, ot, taki plan
Nie mam pojęcia ale insulinowy raczej nie bo nie mam problemów ani z otyłością ani cukrzycą.. Myślisz, że ten testosteron spadł Tobie dzięki temu korzeniowi?katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
owu wrote:Jest 21 a ja jestem śpiąca.. Ostatnio chodze spać przed 22, ledwo umiem wstac o 6:40 z łóżka
Josephine, to rytuał zarazania fasolkami ^^katsuyoshi lubi tę wiadomość
11.10.2018 Naprotechnologia
IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
"Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! " -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malutka,
jestem chuda jak szkapa, wyniki glukozy mam idealne, ale to o niczym nie świadczyno, i słyszałam, że lepiej, żeby przyczyna była insulinowa niż nadnerczowa
. Chciałam to sprawdzić sama, ale to są badania na skierowanie. Na NFZ nie chciano mi ich dać, ale prywatna endo, która zobaczyła moje wyniki androgenów od razu dała mi skierowanie - bez mrugnięcia okiem. w zależności od opcji stosuje się inne leczenie, więc dobrze jest wiedzieć, jakiego typu jest PCOs.
tak, myślę, że korzeń lukrecji zadziałałaż za bardzo
piłam go wg wskazań 10 dni, ponoć jest też dobry na libido
edit: będę badać krzywą insulinową i cukrową - badanie homa ir, o ile pamiętam (przyczyna insulinowa) oraz kortyzol, DHEAs i coś tam jeszcze po obciążeniu dexamethasonem (przyczyna nadnerczowa)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:29
staramy się od września 2015
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem czemu ale jakoś boje się ciąży mnogiej. A u mnie jest taka możliwość bo co drugie pokolenie są bliźniaki. Nie wiem jak jest w rodzinie mojego M bo to chyba bardziej jego strona miała by na to wpływ.11.10.2018 Naprotechnologia
IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
"Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! " -
nick nieaktualnyVesper wrote:malutka,
jestem chuda jak szkapa, wyniki glukozy mam idealne, ale to o niczym nie świadczyno, i słyszałam, że lepiej, żeby przyczyna była insulinowa niż nadnerczowa
. Chciałam to sprawdzić sama, ale to są badania na skierowanie. Na NFZ nie chciano mi ich dać, ale prywatna endo, która zobaczyła moje wyniki androgenów od razu dała mi skierowanie - bez mrugnięcia okiem. w zależności od opcji stosuje się inne leczenie, więc dobrze jest wiedzieć, jakiego typu jest PCOs.
tak, myślę, że korzeń lukrecji zadziałałaż za bardzo
piłam go wg wskazań 10 dni, ponoć jest też dobry na libido
edit: będę badać krzywą insulinową i cukrową - badanie homa ir, o ile pamiętam (przyczyna insulinowa) oraz kortyzol, DHEAs i coś tam jeszcze po obciążeniu dexamethasonem (przyczyna nadnerczowa) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJosephine wrote:Nie wiem czemu ale jakoś boje się ciąży mnogiej. A u mnie jest taka możliwość bo co drugie pokolenie są bliźniaki. Nie wiem jak jest w rodzinie mojego M bo to chyba bardziej jego strona miała by na to wpływ.
-
owu wrote:Miałaś badane 17-OH?
witaj Owu,
nie, jeszcze nie, ale jak widzisz dopiero zaczynam przygodę z diagnostyką, więc kto wie, co jeszcze będę badaćendo stwierdziła, że raczej nie występuje u mnie przyczyna nadnerczowa, bo DHEAs nie jest aż tak wysokie
ale pewnie, jeśli wyniki po dexamethasonie będą kiepskie, to dostanę i skierowanie na 17 OH
u mnie jest owu, ale nie wiadomo, czy wszystko jest ok w całym cyklu, obraz PCO ma prawy jajnik, lewy ma "tylko" pogrubioną osłonkę na pęcherzykustaramy się od września 2015