X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Mały człowiek wciąż tam jest 😍, co więcej ma 25 mm i serce bije mu jak dzwon - 165 uderzeń ❤️
    Wszystko jest dobrze, pobrała mi cytologię, po której trochę krwawię, ale mam się tym nie przejmować, dała skierowanie na posiew moczu w związku z tymi bakteriami, ale twierdzi, ze w ciąży to się często zdarza z uwagi na duża ilość wydzieliny.
    Dostałam tez skierowanie na USG piersi no i założyła mi kartę ciąży😜
    Uff - to się dzieje naprawdę - powoli zaczynam się cieszyć 😊
    Boże cudownie Hekate ,ależ się cieszę no!! ❤️😘

Hekate42, KasiaCh, Wiedźma lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rozweratrol to nigdy nie słyszałam o jego wpływie na amh.Sama go kropelkuje.Rozweratrol jest również w czerwonym winie.Jest polecany lub lampka wina bo potym rośnie ładnie endometrium.A to jest potrzebne do zagnieżdzenia się zarodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 23:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jeśli chodzi o rozweratrol to nigdy nie słyszałam o jego wpływie na amh.Sama go kropelkuje.Rozweratrol jest również w czerwonym winie.Jest polecany lub lampka wina bo potym rośnie ładnie endometrium.A to jest potrzebne do zagnieżdzenia się zarodka.
    Rozweratrol ma bardzo dużo dobroczynnych właściwości,poczytajcie na necie 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate ,bierzesz jakieś leki? Luteinę czy dupka

Hekate42 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hekate ,bierzesz jakieś leki? Luteinę czy dupka
    Biorę dupka, ale tylko dawkę podtrzymującą 2 tbl i accard + suple

A w sumie - czemu pytasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 17:37

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate! Bardzo się cieszę! Wspaniałe wieści ❤️
    Lady - wow szczęściara z Ciebie! 15 minut😳 gratuluje synka z całego serca, mam też🥰 o wiem jak mocno się kocha syneczka. Troszkę się poznacie i przepadniesz!

Hekate42, Lady_Dior lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Biorę dupka, ale tylko dawkę podtrzymującą 2 tbl i accard + suple

A w sumie - czemu pytasz?
    Tak pytam słońce

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Mały człowiek wciąż tam jest 😍, co więcej ma 25 mm i serce bije mu jak dzwon - 165 uderzeń ❤️
    Wszystko jest dobrze, pobrała mi cytologię, po której trochę krwawię, ale mam się tym nie przejmować, dała skierowanie na posiew moczu w związku z tymi bakteriami, ale twierdzi, ze w ciąży to się często zdarza z uwagi na duża ilość wydzieliny.
    Dostałam tez skierowanie na USG piersi no i założyła mi kartę ciąży😜
    Uff - to się dzieje naprawdę - powoli zaczynam się cieszyć 😊

Kochana piękne wieści 💗💗💗 hoduj maleństwo pod sercem i już rozpieszczaj . Cieszę się razem z Tobą kochana.

LADY 15 min gratuluję odwagi przetrwania tylu godzin w domu...I oczywiście syneczka gratulujemy. Po dwóch corkach nie mogłam ogarnąć tego przewijania z jajkami w tle...Ale da się ogarnąć 😂🤣

Ja dziś wizyta kontrola przed staraniami u gina mojego. Wyniki ok , jajniki, macicy, piersi , stan szyjki itd okej. Pobrał cytologie. Stwierdził po komplecie wyników że nie jedną 20stka by takie chciała i zdrowam jak.mloda bogini więc mam działać bo już w obu jajnikach jajeczka sie ladnie szykują 😍😉😅 to chyba dodało mi skrzydeł. Ufam mu bo zna mnie od 20 lat ... męża i dzieci też 😉

Akinom 59, Hekate42, Misia78, Niebieska Gwiazda, Lady_Dior, KasiaCh lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma super! Działajcie. Macie duża chatę? Nam brakuje 1 pokoju da synka, wiec szykuje się rozbudowa. A ja tak nie lubię remontów.... No ale nic nie poradzimy 😌

17u96iyefisxlskp.png
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie złe wieści, znowu przyszedł okres....Kolejny miesiąc starań czas zacząć ... :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    a u mnie złe wieści, znowu przyszedł okres....Kolejny miesiąc starań czas zacząć ... :( :( :(
    Oj ,to działamy dalej😘❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was myśli o iui ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was myśli o iui ?
    Ja jestem za stara mogę teraz tylko pomazyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ja jestem za stara mogę teraz tylko pomazyc
    Czemu za stara? Przecież to o wyniki chodzi nie o wiek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Czemu za stara? Przecież to o wyniki chodzi nie o wiek.
    🤣🤣🤣🤣Sorki
    Ostatnio tak się właśnie zastanawiam czy w moim wieku jeszcze warto coś robić oto mi chodziło,bo dwa lata starań i tyle kasy poszło już na badania a i tak nikt mi nie pomógł,i nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    🤣🤣🤣🤣Sorki
    Ostatnio tak się właśnie zastanawiam czy w moim wieku jeszcze warto coś robić oto mi chodziło,bo dwa lata starań i tyle kasy poszło już na badania a i tak nikt mi nie pomógł,i nic
    :) kochana, wiek to tylko liczba podobno ;) no i wyniki ;) na pewno w lepszej sytuacji jest kobieta 40 + i lepszym amh niż 30stka że złym. Tak to sobie tłumaczę;)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Wiedzma super! Działajcie. Macie duża chatę? Nam brakuje 1 pokoju da synka, wiec szykuje się rozbudowa. A ja tak nie lubię remontów.... No ale nic nie poradzimy 😌

Szczerze nie mamy wielkiej chaty. Tak myślałam nad tym jak na metrażu 55 m2 ogarnąć tyle że osób ale mając dzieci od 3 lat 24 h ze mną w edukacji domowej stwierdziliśmy że mamy duży metraż bo nas w domu więcej nie ma niż jesteśmy. Szukamy powoli bez presji czegoś większego ale bez przesady bo my z tych rodzin co i pokoje cały dzień stoją puste bo b wszyscy jesteśmy razem w kuchnio salonie a spac się rozchodzimy na pokoje na noc. Mamy schowek, piwnice, dwa garaże więc graty sezonowe rzeczy itp trzymamy tam A nie w mieszkaniu. Ogólnie prócz kuchni salonu mamy 3 małe pokoje. W jednym mamy sypialnię z miejscem na łóżeczko, w drugim lada dzień będzie dwójka młodszych, w trzecim najstarsza. Także jeśli mówimy o metrach to nie mam parcia na dużą chatę bo nasza rodzina tego nie potrzebuje.

Akinom kochanie Ty mi tutaj nie spuszczaj głowy bo jako wiedźma widzę Twoją kolejną ciążę ...i z tego co widzę na wiosnę 😉😘 wiem że wolałbyś już ale to już nie w moich rękach A Twoich 😚😍

FrezJa przykro mi że małpka przyszła, ale zaciska kciuki za ten cykl. Powodzenia kochana 😘😍

Akinom 59, KasiaCh lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Szczerze nie mamy wielkiej chaty. Tak myślałam nad tym jak na metrażu 55 m2 ogarnąć tyle że osób ale mając dzieci od 3 lat 24 h ze mną w edukacji domowej stwierdziliśmy że mamy duży metraż bo nas w domu więcej nie ma niż jesteśmy. Szukamy powoli bez presji czegoś większego ale bez przesady bo my z tych rodzin co i pokoje cały dzień stoją puste bo b wszyscy jesteśmy razem w kuchnio salonie a spac się rozchodzimy na pokoje na noc. Mamy schowek, piwnice, dwa garaże więc graty sezonowe rzeczy itp trzymamy tam A nie w mieszkaniu. Ogólnie prócz kuchni salonu mamy 3 małe pokoje. W jednym mamy sypialnię z miejscem na łóżeczko, w drugim lada dzień będzie dwójka młodszych, w trzecim najstarsza. Także jeśli mówimy o metrach to nie mam parcia na dużą chatę bo nasza rodzina tego nie potrzebuje.

Akinom kochanie Ty mi tutaj nie spuszczaj głowy bo jako wiedźma widzę Twoją kolejną ciążę ...i z tego co widzę na wiosnę 😉😘 wiem że wolałbyś już ale to już nie w moich rękach A Twoich 😚😍

FrezJa przykro mi że małpka przyszła, ale zaciska kciuki za ten cykl. Powodzenia kochana 😘😍
    Ach ty moja czarow...dziejko 😄🤗😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, wywróż i mnie :D

Wiedźma lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wiedźma, Monia...
    Doła mam..Jak co miesiąc. To już 6 cykl od poronienia i nic....

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ