Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Mały człowiek wciąż tam jest 😍, co więcej ma 25 mm i serce bije mu jak dzwon - 165 uderzeń ❤️
    Wszystko jest dobrze, pobrała mi cytologię, po której trochę krwawię, ale mam się tym nie przejmować, dała skierowanie na posiew moczu w związku z tymi bakteriami, ale twierdzi, ze w ciąży to się często zdarza z uwagi na duża ilość wydzieliny.
    Dostałam tez skierowanie na USG piersi no i założyła mi kartę ciąży😜
    Uff - to się dzieje naprawdę - powoli zaczynam się cieszyć 😊
    Boże cudownie Hekate ,ależ się cieszę no!! ❤️😘

Hekate42, KasiaCh, Wiedźma lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rozweratrol to nigdy nie słyszałam o jego wpływie na amh.Sama go kropelkuje.Rozweratrol jest również w czerwonym winie.Jest polecany lub lampka wina bo potym rośnie ładnie endometrium.A to jest potrzebne do zagnieżdzenia się zarodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 23:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jeśli chodzi o rozweratrol to nigdy nie słyszałam o jego wpływie na amh.Sama go kropelkuje.Rozweratrol jest również w czerwonym winie.Jest polecany lub lampka wina bo potym rośnie ładnie endometrium.A to jest potrzebne do zagnieżdzenia się zarodka.
    Rozweratrol ma bardzo dużo dobroczynnych właściwości,poczytajcie na necie 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate ,bierzesz jakieś leki? Luteinę czy dupka

Hekate42 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hekate ,bierzesz jakieś leki? Luteinę czy dupka
    Biorę dupka, ale tylko dawkę podtrzymującą 2 tbl i accard + suple

A w sumie - czemu pytasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 17:37

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate! Bardzo się cieszę! Wspaniałe wieści ❤️
    Lady - wow szczęściara z Ciebie! 15 minut😳 gratuluje synka z całego serca, mam też🥰 o wiem jak mocno się kocha syneczka. Troszkę się poznacie i przepadniesz!

Hekate42, Lady_Dior lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Biorę dupka, ale tylko dawkę podtrzymującą 2 tbl i accard + suple

A w sumie - czemu pytasz?
    Tak pytam słońce

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Mały człowiek wciąż tam jest 😍, co więcej ma 25 mm i serce bije mu jak dzwon - 165 uderzeń ❤️
    Wszystko jest dobrze, pobrała mi cytologię, po której trochę krwawię, ale mam się tym nie przejmować, dała skierowanie na posiew moczu w związku z tymi bakteriami, ale twierdzi, ze w ciąży to się często zdarza z uwagi na duża ilość wydzieliny.
    Dostałam tez skierowanie na USG piersi no i założyła mi kartę ciąży😜
    Uff - to się dzieje naprawdę - powoli zaczynam się cieszyć 😊

Kochana piękne wieści 💗💗💗 hoduj maleństwo pod sercem i już rozpieszczaj . Cieszę się razem z Tobą kochana.

LADY 15 min gratuluję odwagi przetrwania tylu godzin w domu...I oczywiście syneczka gratulujemy. Po dwóch corkach nie mogłam ogarnąć tego przewijania z jajkami w tle...Ale da się ogarnąć 😂🤣

Ja dziś wizyta kontrola przed staraniami u gina mojego. Wyniki ok , jajniki, macicy, piersi , stan szyjki itd okej. Pobrał cytologie. Stwierdził po komplecie wyników że nie jedną 20stka by takie chciała i zdrowam jak.mloda bogini więc mam działać bo już w obu jajnikach jajeczka sie ladnie szykują 😍😉😅 to chyba dodało mi skrzydeł. Ufam mu bo zna mnie od 20 lat ... męża i dzieci też 😉

Akinom 59, Hekate42, Misia78, Niebieska Gwiazda, Lady_Dior, KasiaCh lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma super! Działajcie. Macie duża chatę? Nam brakuje 1 pokoju da synka, wiec szykuje się rozbudowa. A ja tak nie lubię remontów.... No ale nic nie poradzimy 😌

17u96iyefisxlskp.png
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie złe wieści, znowu przyszedł okres....Kolejny miesiąc starań czas zacząć ... :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    a u mnie złe wieści, znowu przyszedł okres....Kolejny miesiąc starań czas zacząć ... :( :( :(
    Oj ,to działamy dalej😘❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was myśli o iui ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was myśli o iui ?
    Ja jestem za stara mogę teraz tylko pomazyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ja jestem za stara mogę teraz tylko pomazyc
    Czemu za stara? Przecież to o wyniki chodzi nie o wiek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Czemu za stara? Przecież to o wyniki chodzi nie o wiek.
    🤣🤣🤣🤣Sorki
    Ostatnio tak się właśnie zastanawiam czy w moim wieku jeszcze warto coś robić oto mi chodziło,bo dwa lata starań i tyle kasy poszło już na badania a i tak nikt mi nie pomógł,i nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    🤣🤣🤣🤣Sorki
    Ostatnio tak się właśnie zastanawiam czy w moim wieku jeszcze warto coś robić oto mi chodziło,bo dwa lata starań i tyle kasy poszło już na badania a i tak nikt mi nie pomógł,i nic
    :) kochana, wiek to tylko liczba podobno ;) no i wyniki ;) na pewno w lepszej sytuacji jest kobieta 40 + i lepszym amh niż 30stka że złym. Tak to sobie tłumaczę;)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Wiedzma super! Działajcie. Macie duża chatę? Nam brakuje 1 pokoju da synka, wiec szykuje się rozbudowa. A ja tak nie lubię remontów.... No ale nic nie poradzimy 😌

Szczerze nie mamy wielkiej chaty. Tak myślałam nad tym jak na metrażu 55 m2 ogarnąć tyle że osób ale mając dzieci od 3 lat 24 h ze mną w edukacji domowej stwierdziliśmy że mamy duży metraż bo nas w domu więcej nie ma niż jesteśmy. Szukamy powoli bez presji czegoś większego ale bez przesady bo my z tych rodzin co i pokoje cały dzień stoją puste bo b wszyscy jesteśmy razem w kuchnio salonie a spac się rozchodzimy na pokoje na noc. Mamy schowek, piwnice, dwa garaże więc graty sezonowe rzeczy itp trzymamy tam A nie w mieszkaniu. Ogólnie prócz kuchni salonu mamy 3 małe pokoje. W jednym mamy sypialnię z miejscem na łóżeczko, w drugim lada dzień będzie dwójka młodszych, w trzecim najstarsza. Także jeśli mówimy o metrach to nie mam parcia na dużą chatę bo nasza rodzina tego nie potrzebuje.

Akinom kochanie Ty mi tutaj nie spuszczaj głowy bo jako wiedźma widzę Twoją kolejną ciążę ...i z tego co widzę na wiosnę 😉😘 wiem że wolałbyś już ale to już nie w moich rękach A Twoich 😚😍

FrezJa przykro mi że małpka przyszła, ale zaciska kciuki za ten cykl. Powodzenia kochana 😘😍

Akinom 59, KasiaCh lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Szczerze nie mamy wielkiej chaty. Tak myślałam nad tym jak na metrażu 55 m2 ogarnąć tyle że osób ale mając dzieci od 3 lat 24 h ze mną w edukacji domowej stwierdziliśmy że mamy duży metraż bo nas w domu więcej nie ma niż jesteśmy. Szukamy powoli bez presji czegoś większego ale bez przesady bo my z tych rodzin co i pokoje cały dzień stoją puste bo b wszyscy jesteśmy razem w kuchnio salonie a spac się rozchodzimy na pokoje na noc. Mamy schowek, piwnice, dwa garaże więc graty sezonowe rzeczy itp trzymamy tam A nie w mieszkaniu. Ogólnie prócz kuchni salonu mamy 3 małe pokoje. W jednym mamy sypialnię z miejscem na łóżeczko, w drugim lada dzień będzie dwójka młodszych, w trzecim najstarsza. Także jeśli mówimy o metrach to nie mam parcia na dużą chatę bo nasza rodzina tego nie potrzebuje.

Akinom kochanie Ty mi tutaj nie spuszczaj głowy bo jako wiedźma widzę Twoją kolejną ciążę ...i z tego co widzę na wiosnę 😉😘 wiem że wolałbyś już ale to już nie w moich rękach A Twoich 😚😍

FrezJa przykro mi że małpka przyszła, ale zaciska kciuki za ten cykl. Powodzenia kochana 😘😍
    Ach ty moja czarow...dziejko 😄🤗😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, wywróż i mnie :D

Wiedźma lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wiedźma, Monia...
    Doła mam..Jak co miesiąc. To już 6 cykl od poronienia i nic....

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ