Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawostek to dzis przyszły do mnie wszystkie ziółka do mieszanki Ojca Sroki i wraz z moim dziecięciem odważyliśmy i zmieszaliśmy to wszystko jak trzeba :)
    Zalecone pić na wieczór, więc szczegółami smakowymi podzielę się później a narazie moge napisac,że pachnie...ziołowo... :D

Wiedźma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    A tak z ciekawostek to dzis przyszły do mnie wszystkie ziółka do mieszanki Ojca Sroki i wraz z moim dziecięciem odważyliśmy i zmieszaliśmy to wszystko jak trzeba :)
    Zalecone pić na wieczór, więc szczegółami smakowymi podzielę się później a narazie moge napisac,że pachnie...ziołowo... :D
    Ja je pilam średnio smaczne,ale to zioła więc nie będą mniamysne

FrezJa lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ja je pilam średnio smaczne,ale to zioła więc nie będą mniamysne
    uuuu, no szczerze, to tak przypuszczałam.....Ale może z miodem lepiej wejdzie....
    Monia a co powiesz o działaniu tych ziółek? Pomogły ?

Wiedźma lubi tę wiadomość

• Ata76 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Ewa, Ata, kurcze nie narzekajcie na swoje AMH, prosze.....
    Ja mialam w 2 badaniach 0,07 i 0,29 także ten....
    Walczymy....
    :D
    Jeszcze nie narzekam , na razie 😉

Akinom 59, FrezJa lubią tę wiadomość

• Ata76 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Ja na razie D3 , Q10 , wiesiołek , kwas foliowy , resweratrol i zobaczymy czy zadziała.

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata76 wrote:
    Hej dziewczyny. Tak od pewnego czasu was podglądam i w końcu odważyłam się napisać. Rocznik jak w niku widać, staram się od paru miesięcy o czwartą dzidzię i w końcu zrobiłam badania. Wyniki TSH 1,814 , w trzecim dc FSH 9,38 LH 4,08 , Estriadiol 55. W dniu owulacji FSH 7,02 LH 9,74 a estriadol 282,1. Progesteron 7 dpo 13,1. I teraz nieszczęsne AMH 0,62 które gin kazał powtórzyć w innym laboratorium bo wg niego nijak się ma wyników i do usg jajników w których jest dużo pęcherzyków. Jest szansa na zajście naturalne bo na ivi nie mogę sobie pozwolić ? Poradzcie coś
    Szansa jest zawsze 😉 Czasem mam wrażenie że to bardziej loteria...Nie raz są super wyniki i nic a nie raz wyniki pokazują że praktyce 0 szans a tu...

Akinom 59, Ata76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    uuuu, no szczerze, to tak przypuszczałam.....Ale może z miodem lepiej wejdzie....
    Monia a co powiesz o działaniu tych ziółek? Pomogły ?
    Czy ja wiem ,większej różnicy nie widziałam,no może troszkę więcej śluzu płodnego

FrezJa lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Czy ja wiem ,większej różnicy nie widziałam,no może troszkę więcej śluzu płodnego
    AAA to śluz ważny jest.. Niech dziala.Wczoraj wieczorem pilam I w sumie nie bylo zle. Dosc delikatne Balam sie,ze po zaleconej pol godzinie parzenia to bedzie siekiera...

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata76 wrote:
    Ja na razie D3 , Q10 , wiesiołek , kwas foliowy , resweratrol i zobaczymy czy zadziała.
    Resweratrol....tego jeszcze nie znam...to na recepte specyfik? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate dziś wizyta! O której masz? Czekam jak na szpilkach😘

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już urodziłam. Syn przyszedł na świat w poniedziałek z wagą 3266 i 49cm. Poród bardzo szybki, bo po wejściu na porodówkę urodziłam w 15min. Przyjechałam już z pełnym rozwarciem. Wyszliśmy po 4godz. tak to w Nl. wygląda. Na razie się do siebie przyzwyczajamy i mam wrażenie, że jestem pierwszy raz mamą😂 Przebieranie to jakiś kosmos😂 Z chłopcem wcale nie jest łatwiej no ale po 3dniach nie będę wydawać opinii-zobaczę po paru tyg. 😁

Hekate42 ja również zaciskam mocno kciuki 😊

Za wszystkie staraczki również kciuki a poniżej zdj. mojego zestawu staraniowego 😁😁😁

ff66a07e7617.jpg

Akinom 59, Hekate42, Ata76, FrezJa, Niebieska Gwiazda, Allende, Misia78, Wiedźma lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hekate dziś wizyta! O której masz? Czekam jak na szpilkach😘
    16:20, ale potem biegnę na
    17:50 do dermatologa do innej przychodni, wiec pewnie odezwę się wieczorkiem, no chyba, że w poczekalni😉
    Dzięki Moniczko 🤗

Akinom 59, KasiaCh lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Hej dziewczyny ja już urodziłam. Syn przyszedł na świat w poniedziałek z wagą 3266 i 49cm. Poród bardzo szybki, bo po wejściu na porodówkę urodziłam w 15min. Przyjechałam już z pełnym rozwarciem. Wyszliśmy po 4godz. tak to w Nl. wygląda. Na razie się do siebie przyzwyczajamy i mam wrażenie, że jestem pierwszy raz mamą😂 Przebieranie to jakiś kosmos😂 Z chłopcem wcale nie jest łatwiej no ale po 3dniach nie będę wydawać opinii-zobaczę po paru tyg. 😁

Hekate42 ja również zaciskam mocno kciuki 😊

Za wszystkie staraczki również kciuki a poniżej zdj. mojego zestawu staraniowego 😁😁😁

ff66a07e7617.jpg
    Lady gratuluję skarbie
    No to docierajcie się

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, gratuluję szybkiego porodu i zdrowego Synka🤗😘

Lady_Dior lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Ata76 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Resweratrol....tego jeszcze nie znam...to na recepte specyfik? :)
    Nie, bez recepty. Podobno podnosi AMH. Zobaczymy

• Ata76 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje i zdrówka dla was 🙂

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratuluję!!!Ale fajnie.Tez juz bym tak chciala :)

Ata76 wrote:
    Nie, bez recepty. Podobno podnosi AMH. Zobaczymy

Ooo to musze go dolaczyć do mojego zestawu staraczki :)

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratuluję z całego serduszka 😍❤️

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały człowiek wciąż tam jest 😍, co więcej ma 25 mm i serce bije mu jak dzwon - 165 uderzeń ❤️
    Wszystko jest dobrze, pobrała mi cytologię, po której trochę krwawię, ale mam się tym nie przejmować, dała skierowanie na posiew moczu w związku z tymi bakteriami, ale twierdzi, ze w ciąży to się często zdarza z uwagi na duża ilość wydzieliny.
    Dostałam tez skierowanie na USG piersi no i założyła mi kartę ciąży😜
    Uff - to się dzieje naprawdę - powoli zaczynam się cieszyć 😊

KasiaCh, Lady_Dior, Akinom 59, Allende, Niebieska Gwiazda, Ata76, Misia78, Wiedźma, sylvuś lubią tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Mały człowiek wciąż tam jest 😍, co więcej ma 25 mm i serce bije mu jak dzwon - 165 uderzeń ❤️
    Wszystko jest dobrze, pobrała mi cytologię, po której trochę krwawię, ale mam się tym nie przejmować, dała skierowanie na posiew moczu w związku z tymi bakteriami, ale twierdzi, ze w ciąży to się często zdarza z uwagi na duża ilość wydzieliny.
    Dostałam tez skierowanie na USG piersi no i założyła mi kartę ciąży😜
    Uff - to się dzieje naprawdę - powoli zaczynam się cieszyć 😊

Hekate pięknie 😍 Cieszymy się razem z Tobą 😙🤗 Niech maleństwo rośnie sobie spokojnie i szczęśliwie w cudownym brzuszku mamusi 💖.
    Ja w pierwszej ciąży też miewałam często bakterie w moczu i też lekarz tłumaczył, że to zupełnie nic niepokojącego. Pamiętam, że musiałam pić pastę o nazwie Fitolizyna. Jej smak był okropny 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 19:25

Hekate42 lubi tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ