Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    16.08 badania z krwi
    18.08 wizyta u gin zastępczej - podglad USG
    30.08 kontrola u mojej lekarki
    Robisz tak jak Kalcia podsłuch serduszka na detektorze ?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Robisz tak jak Kalcia podsłuch serduszka na detektorze ?
    Nie, nie kupiłam sobie detektora płodu.
    Miałam na myśli USG.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia- super wyglądasz! Jesteś zgrabna laska, serio.
    A powiedz mi czy w UK spotykasz się z jakaś krytyką w związku z ciąża 40+? Czy tylko u nas ludzi to dziwi?
    Ja wiem np ze mnie kilka ludzi obgadało, część wprost na wieści o ciąży powiedziało serioooo??? Żartujesz! Kilka tez współczulo;) Poza tym czytam jaka fala hejtu leci w kierunku 40 letnich mam- Rozenek, Mlynkowej albo ostatnio Dereszowskiej. Jakby te 2,3 lata różnicy miedzy końcówka 30 lat a początkiem 40 coś zmieniły. Po prostu w Polsce strach powiedzieć na głos, ze chce się dziecko mając 4 z przodu. Nawet lekarzowi. Przykre.
    Ps. A jak tam pozostałe twoje dzieci? Cieszą się? Robisz test nifty bądź sanco?

Wiedźma lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 ja rodzilam 4 miesiace przed swoja 40 (mieszkam w UK). Od swojej mamy uslyszalam, ze po co mi na starosc pieluchy🥴🥴🥴😳. Tyle ze dla mnie 40 to nie starosc.
    Za to opieka i podejscie do mam kolo 40 lub po jest super. Nikt tu sie temu nie dziwi. Jak swojej poloznej probowalam powiedziec, ze tak ja wiem ze juz jestem raczej z tych "starych mamusie" to spojrzala sie na mnie jak na kosmite po czym stwierdzila, ze jestem w mormalnym wieku do pisiadania kolejne go dziecka (moje 4)

Misia78, Akinom 59, Wiedźma, Paulina92 lubią tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Muszę po nadrabiać forum
    U nas ciężki czas był po urodzeniu Młodego i jakoś tak zupełnie wpadłam "z życia "

Teraz chyba wychodzimy powoli na prostą
    Na tyle, że gdzieś tam z tyłu głowy jest chęć na kolejnego malucha za jakiś czas....Ale to raczej nierealne (mąż absolutnie się nie zgodzi po tym co przeszliśmy). No i póki co brak warunków mieszkaniowych (już z 3 ciężko) a niestety lata lecą...A w obecnych czasach strach w ciąże zachodzić (mam na myśli wyrok TK ...)

Gratulacje tym zaciążonym i kciuki za starające się 😉

Misia78 lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ka79 wrote:
    Witam! Od jakiegoś czasu podczytuję Was dziewczyny i zawsze jakoś brakowało mi odwagi aby tu napisać. Tak krótko o mnie. Mam 42 lata i amh 0,02 :( wiem tragedia. Dwa lata temu było 0,6. Do tej pory jedna inseminacja i 2 x in vitro nie udane (ostatnim razem niby było 6 jajeczek - przy czym zapłodniły się 4 i z tych 4 dwa przestały się rozwijać). Dwa transfery nieudane. Pani z lab mówiła, że z takich zarodków mają ciąże. Z kolei jak się pytałam lekarza prowadzącego to mówił, że to wina zarodków. Do tego wyszło ANA 1 i ANA 2 dodatnie. I tak się zastanawiam czy jest jeszcze sens próbować na swoich czy iść od razu na KD?
    WITAJ kAT KA!!
    Nie przejmuj się tym wynikiem!
    Mi pierwsze badanie pokazało 0,07 a drugie 0,29..AMH jest zmienne w każdym cyklu.Oznacza tyle,że mamy już bardzo niską rezerwę.ALE....JAJECZKA WCIĄŻ SĄ!
    A wszystko zalezy od tylko 1 dobrego jajeczka, więc masz szanse!:) Sama sobie to powtarzam co miesiąc .W każdym razie trzymam kciuki.Witaj wśród staraczek <3

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzieki za mile slowa ❤️❤️❤️

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Kalcia- super wyglądasz! Jesteś zgrabna laska, serio.
    A powiedz mi czy w UK spotykasz się z jakaś krytyką w związku z ciąża 40+? Czy tylko u nas ludzi to dziwi?
    Ja wiem np ze mnie kilka ludzi obgadało, część wprost na wieści o ciąży powiedziało serioooo??? Żartujesz! Kilka tez współczulo;) Poza tym czytam jaka fala hejtu leci w kierunku 40 letnich mam- Rozenek, Mlynkowej albo ostatnio Dereszowskiej. Jakby te 2,3 lata różnicy miedzy końcówka 30 lat a początkiem 40 coś zmieniły. Po prostu w Polsce strach powiedzieć na głos, ze chce się dziecko mając 4 z przodu. Nawet lekarzowi. Przykre.
    Ps. A jak tam pozostałe twoje dzieci? Cieszą się? Robisz test nifty bądź sanco?
    Nigdy nikt mi niczego nie milego w tym temacie nie powiedzial . Napewno ktos mi dupe obrabia he he ale to zapewne polaczki ze znajomego kregu… A szczegulnie rodzina partnera . Tesciow jak sie dowiedziala ze jestem w kolejnej ciazy to powiedziala mu ze zadowolona to Ona nie jest .. a on ze jak sie jej cos niepodoba to moze wogole kontaktu z nim nie utrzymywac … ogolnie rodzina mojego partnera nie przepada zamna bo sobie wziol stara babe i chowa jej bachory he he . Najlepsze ze jego siostra ma 32 lata a wyglada na moja rowiesniczke albo i star zen 010580e1662b.jpg

Akinom 59, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Nigdy nikt mi niczego nie milego w tym temacie nie powiedzial . Napewno ktos mi dupe obrabia he he ale to zapewne polaczki ze znajomego kregu… A szczegulnie rodzina partnera . Tesciow jak sie dowiedziala ze jestem w kolejnej ciazy to powiedziala mu ze zadowolona to Ona nie jest .. a on ze jak sie jej cos niepodoba to moze wogole kontaktu z nim nie utrzymywac … ogolnie rodzina mojego partnera nie przepada zamna bo sobie wziol stara babe i chowa jej bachory he he . Najlepsze ze jego siostra ma 32 lata a wyglada na moja rowiesniczke albo i star zen 010580e1662b.jpg
    😍😍😍

kalcia64 lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalciaaa! Ile Ty masz NAPRAWDĘ lat ???? :)
    wiedźma jakaś normalnie . . .:)
    <3

Wiedźma, kalcia64 lubią tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was pije ziółka Ojca Sroki? Może kurcze było,ale nie pamiętam..A własnie sobie kompletuje mieszankę, na forum staraczek dziewczyny pisza,ze pomaga i ze sluzem i z owulacją..Spróbuję a co mi tam... :) Jak tam ktoraś dziewczyna napisała i szczura by się zjadło byle pomogło - i rację miala w 100% :)

Wiedźma, KasiaCh lubią tę wiadomość

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:

Zlituj się kobieto z tym wiekiem ktos Ci na bank metryki pomylił urodzeniowe🤣😂
    Uwielbiam gadajacych naokoło... moi teście i brat męża na pewno nas zjadą z góry na dół z przekonaniem ze wpadka ...Nie wspominam więc nic o staraniach bo by skutecznie mezowi z glowy probowali wybić A on i tak ostatnio się z mamą poprztykał o jej brak zaangażowania we wnuki 🤣😂🤣😉 nie wiem po co.

FrezJa - kompletu i pij ... znam przypadki dziewczyn którym osobiście polecalam gdzie gin twierdził że nic z tego nie będzie...i dzieci są u jednej po 6 miesiącach picia u drugiej po ok 10ciu

KasiaCh, FrezJa lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Kalciaaa! Ile Ty masz NAPRAWDĘ lat ???? :)
    wiedźma jakaś normalnie . . .:)
    <3
    41 lat a moj partner ma 26 🙈

FrezJa lubi tę wiadomość

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę was dziewczyny po nadrabiać i poczytać co u was słychać bo ostatnio mało zaglądałam bo ciągle stres. Pisałam wam. Ostatnie że gin chciał mi rozwiazyalwac ciążę ze względu na hipoteofie, poszłam na konsultacje prywatnie do dwóch innych i się okazało że malutka waży 2300 i po prostu będzie drobniejsza i zmieniłam lekarza na sam koniec ciąży, mam nadzieję że nie trafię na tamtego w szpitalu. A tym czasem tak się strasznie boję porodu ze nie śpię nocami nie jestem w stanie funkcjonować normalnie ponieważ strasznie ciężkie miałam wcześniejsze porody a na dodatek mam jakąś traumę straszna przed szpitalami ja oszaleje ze stresu

FrezJa lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma :) 6 lub 10 mies picia? Eee to w sumie moglo po prostu zaskoczyc nie koniecznie po ziolkach haha cos dlugo ...
    Jak by zaskoczylo po 2-4 miechach a wczesniej miesiace staran to bym uwazala,ze ziolka pomogly .
    No tak czy siak sprobuje .Dam Wam znac czy to w ogole smaczne I da sie pic..;)

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    41 lat a moj partner ma 26 🙈
    Eeee chyba na odwrot? :*

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Muszę was dziewczyny po nadrabiać i poczytać co u was słychać bo ostatnio mało zaglądałam bo ciągle stres. Pisałam wam. Ostatnie że gin chciał mi rozwiazyalwac ciążę ze względu na hipoteofie, poszłam na konsultacje prywatnie do dwóch innych i się okazało że malutka waży 2300 i po prostu będzie drobniejsza i zmieniłam lekarza na sam koniec ciąży, mam nadzieję że nie trafię na tamtego w szpitalu. A tym czasem tak się strasznie boję porodu ze nie śpię nocami nie jestem w stanie funkcjonować normalnie ponieważ strasznie ciężkie miałam wcześniejsze porody a na dodatek mam jakąś traumę straszna przed szpitalami ja oszaleje ze stresu
    Nikola!!moim zdaniem SWIETNA decyzja ze zmiana lekarza!!!
    Sama bym teraz tak zrobila jak bym miala zdecydowac ponownie.Ta waga I tak moze sie roznic od ostatecznej. Na kiedy Ty masz termin?
    Moja przyjaciolka na USG miala wyliczone ,ze dzidzia 3800kg a urodzil sie synek 4500 ..I to NATURALNIE wiec ten....Te ich wyliczenia...Nie znam nikogo komu to sie potwierdzilo.

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Nikola!!moim zdaniem SWIETNA decyzja ze zmiana lekarza!!!
    Sama bym teraz tak zrobila jak bym miala zdecydowac ponownie.Ta waga I tak moze sie roznic od ostatecznej. Na kiedy Ty masz termin?
    Moja przyjaciolka na USG miala wyliczone ,ze dzidzia 3800kg a urodzil sie synek 4500 ..I to NATURALNIE wiec ten....Te ich wyliczenia...Nie znam nikogo komu to sie potwierdzilo.
    Termin ma 12 września, ale taka panika przed porodem ze szok najbardziej boję się oprócz bólu personelu bo naprawdę niektóre położne są straszne

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ❤️🤗

Nikola bardzo dobrze zrobiłaś. A odnośnie szpitala.. Może warto wybrać jakiś inny? Czy nie masz takiej możliwości?

Kalcia pięknie wyglądasz 👍☺️

Kochane poradzicie coś na mdłości? 🤢

Buziaki dla Was wszystkich 😙

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówią że migdały pomagają,są też herbaty z imbirem

KasiaCh lubi tę wiadomość

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ