Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Mnie wlasnie bola piersi, kluja jajniki i czuje taka ciazkosc dołem.

No, to trzymam kciuki,żeby się udało!!!! :)
    Moje objawy przemineły w 15 dc i od tych 3 dni nic...

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He umnie 15 tydzień się zaczol i brzuszek chyba już na stałe zaokrąglił przedrzemałem tylko był taki wieczorami albo po jedzeniu teraz od 2-3dni się nie chowa 3a67c836ca71.jpg be7bebaebb72.jpg 2614262385ef.jpg

Wiedźma, arzu, KasiaCh, Niebieska Gwiazda, Nikola.1984, Misia78, Maciejka🌸, Atika lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalciu jesteś śliczną,wysportowaną mamą
    A brzuszek cudowny masz i to ciało ...😍😍❤️😘
    A te tatuaże megaaaa

kalcia64 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    No, to trzymam kciuki,żeby się udało!!!! :)
    Moje objawy przemineły w 15 dc i od tych 3 dni nic...
    ja nie wiem czy to dobrze jak mam takie odczucia. Mnie się od razu włącza, że się nie udało.

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia co za figura 🤩😍🥰💗 piękna z tym brzuszkiem i taka młoda jakaś...Ty na pewno dobrą grupę wybrałaś? 🤣🤣🤪😉😎

BLAWATEK kochana myślimy pozytywnie. Negatywne myślenie pora wyłączyć. Czas złapać byka za rogi. Co myślimy to przyciagamy...więc myślimy że się udało i nawet jak.myślenie średnio wyjdzie ..staramy się dalej ..przytulam mocno i zaciska kciuki za pozytywny test w tym cyklu.

Akinom 59, KasiaCh, kalcia64 lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, mamcia pierwsza klasa👍😁
    Bławatek, z doświadczenia wiem, że wrzucenie na luz dobrze robi😉

Akinom 59, KasiaCh, kalcia64 lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia jaki piękny brzusiunio 🥰

kalcia64 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tez takie myśli dopadają jakieś ze już się nie uda, w drugiej połowie cyklu zawsze mnie ogarnia jakiś dół, dzisiaj 10dpo i biało wiec już się nastawiłam na porażkę, próg robiłam 8dpo i wyszło mi 14 ng/ml, w ogóle pierwszy raz robiłam to badanie, betę tez zrobiłam i zero.

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Kat_ka79 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Od jakiegoś czasu podczytuję Was dziewczyny i zawsze jakoś brakowało mi odwagi aby tu napisać. Tak krótko o mnie. Mam 42 lata i amh 0,02 :( wiem tragedia. Dwa lata temu było 0,6. Do tej pory jedna inseminacja i 2 x in vitro nie udane (ostatnim razem niby było 6 jajeczek - przy czym zapłodniły się 4 i z tych 4 dwa przestały się rozwijać). Dwa transfery nieudane. Pani z lab mówiła, że z takich zarodków mają ciąże. Z kolei jak się pytałam lekarza prowadzącego to mówił, że to wina zarodków. Do tego wyszło ANA 1 i ANA 2 dodatnie. I tak się zastanawiam czy jest jeszcze sens próbować na swoich czy iść od razu na KD?

Akinom 59, KasiaCh, Wiedźma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ka79 wrote:
    Witam! Od jakiegoś czasu podczytuję Was dziewczyny i zawsze jakoś brakowało mi odwagi aby tu napisać. Tak krótko o mnie. Mam 42 lata i amh 0,02 :( wiem tragedia. Dwa lata temu było 0,6. Do tej pory jedna inseminacja i 2 x in vitro nie udane (ostatnim razem niby było 6 jajeczek - przy czym zapłodniły się 4 i z tych 4 dwa przestały się rozwijać). Dwa transfery nieudane. Pani z lab mówiła, że z takich zarodków mają ciąże. Z kolei jak się pytałam lekarza prowadzącego to mówił, że to wina zarodków. Do tego wyszło ANA 1 i ANA 2 dodatnie. I tak się zastanawiam czy jest jeszcze sens próbować na swoich czy iść od razu na KD?
    Kat ka kochanie powiem co ja bym zrobiła
    Jeśli się nie udaje to wykorzystała bym wszystkie możliwe opcje by mieć dzieciątko,ale to ty musisz podjąć decyzję

KasiaCh, Wiedźma lubią tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ka79 wrote:
    jeśli Cię stać, to próbowałabym z KD, a swoją droga cały czas naturalnie z odpowiednia suplementacjà.
    I oczywiscie witaj moja równolatko🙂

Wiedźma lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Kat_ka79 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane za odpowiedzi. Dzięki za powitanie. Hekate42 mam pytano (bo widzę, że jesteś w ciąży i gratuluję) czy to na Twojej czy korzystałaś z KD? Usiłuję sobie to wszystko poukładać w głowie.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ka79 wrote:
    Dziękuję Wam kochane za odpowiedzi. Dzięki za powitanie. Hekate42 mam pytano (bo widzę, że jesteś w ciąży i gratuluję) czy to na Twojej czy korzystałaś z KD? Usiłuję sobie to wszystko poukładać w głowie.
    Ciąża naturalna, tylko wspomaganie suplami

😇11.02.2021 r.
  • Kat_ka79 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym bardziej gratuluję. A jakie suplementy brałaś? Może tutaj coś u mnie nie działa?

• Kat_ka79 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w GC zalecili cały ich zestaw " terapia płodności Fertinea" - nie zauważyłam różnicy oraz DHEA Eljot (pomimo, ze wynik badania DHEA był w normie) - przy tym z kolei straciłam niemal połowę włosów.

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ka79 wrote:

Witaj kochana 🤗
    Tak jak powiedziały już dziewczynki, ja też bym próbowała ❤️

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ka79 wrote:
    To tym bardziej gratuluję. A jakie suplementy brałaś? Może tutaj coś u mnie nie działa?
    D3 - duże dawki
    Kwasy omega/dha
    Metylowane wit z grupy B i kwas foliowy
    Inofem skrócił mi cykle po łyżeczkowaniu (poronienie zatrzymane ), brałam go od zabiegu do zajścia
    Wit C
    Wiesiołek do ovu
    Magnez
    Siemie lniane piłam jeszcze
    Suple FertilWomen to dla mnie strata kasy
    AMH badałam rok temu i wtedy miałam 0,54

😇11.02.2021 r.
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ka79 wrote:

Trzy lata temu miałam Amh 0.26 i lekarz stwierdził by już nigdy nie robić bo są złe,lepsze nie będą i szkoda kasy.Fsh też kiepskie było coś koło10(mieszczące sie w widełkach wieku).Trafiłam do naprotechnologa,który stwierdził,że dobrze trafiłam bo z takimi wynikami na in vitro nie ma szans i możemy kilka miesięcy popróbować.Po czterech miesiącach byłam w ciąży.Teraz też do niego idę.Jest sukces ,cztery dni temu przestałam karmić.Czas na badania i stymulacje.Zapisuje się dziś do gina właśnie tego.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate kiedy masz kolejną wizytę?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hekate kiedy masz kolejną wizytę?
    16.08 badania z krwi
    18.08 wizyta u gin zastępczej - podglad USG
    30.08 kontrola u mojej lekarki

😇11.02.2021 r.
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ