X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim . Monia ja w miarę Ok . Trochę mnie problemy gastryczne dopadają . Gazy i problemy z toaleta .. W tamten weekend ciążowe zachcianki wygrały nad rozumem i pozwoliłam sobie na chinszczyzne w której skład był nie dlamnie . Przyplacilama to wizyta w szpitalu bo miałam ucisk w krzyżu i wrażenie twardniejącej macicy …Jednak okazało się ze to moje jelita powodują te problemy .. w środę mam prenatalne a 18 /08 badanie nifty w prywatnej klinice.

Wiedźma lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia jelita potrafią w ciąży zrobić psikusa, w II trymestrze z synem miałam częste napięcia, wzdęcia i jelitowe uciski wszelkiej maści , pamiętam to uczucie jakby twardnienia macicy więc wiem o czym mówisz :) dobrze że tylko tak się skończyło... szkoda że po chińszczyźnie (mmm pychota) . Trzymam kciuki za prenatalne i dobre wyniki nifty. Podziel się koniecznie :) <3 dużo zdrówka i jak najmniej dolegliwości :*

kalcia64 lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    kalcia jelita potrafią w ciąży zrobić psikusa, w II trymestrze z synem miałam częste napięcia, wzdęcia i jelitowe uciski wszelkiej maści , pamiętam to uczucie jakby twardnienia macicy więc wiem o czym mówisz :) dobrze że tylko tak się skończyło... szkoda że po chińszczyźnie (mmm pychota) . Trzymam kciuki za prenatalne i dobre wyniki nifty. Podziel się koniecznie :) <3 dużo zdrówka i jak najmniej dolegliwości :*
    Zobacz jaka guła mi się robi hehe .. No jest cieszko kiedy ma się nietolerancję w ciąży i do tego smaki ciążowe 0df6e696c57e.jpg

Wiedźma lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troche nas jeszcze jest staraczek..Ale mam nadzieję,że wkrótce wszystkie dołączymy do grona brzuchatek hehe.Kalcia ale piekny brzuś :)

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Zobacz jaka guła mi się robi hehe .. No jest cieszko kiedy ma się nietolerancję w ciąży i do tego smaki ciążowe 0df6e696c57e.jpg

Kochana śliczny brzuszek 😍💗 mój przy Twoim bez ciąży wygląda na 5-6 miesiąc 🤣😅🤣 tak w Ciąży dolegliwości żołądkowe są fe

P.s. Jeszcze trochę i na szpilkach będziemy czekać płci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 20:25

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas82 wrote:
    Brałaś wszystko osobno czy komplet witamin ? A piliście może zioła ojca sroki ? Macie kozę jakieś zdanie o tych ziołach ? Czy faktycznie pomagają ?

Tak dostrzegłam Twoje pytanie...ja zioła Ojca Sroki te na płodność stosowalam przy drugim i trzecim dziecku... moja koleżanka przy dwójce A u niej doktor miał rzec że mną marne szanse na dzieci z powodu policystycznych i czegoś tam jeszcze. Ogólnie używam ziół Ojca Sroki na różne dolegliwości, przy przeziębieniach, zapaleniach oskrzeli, leczylam też nimi covid i powikłania ( oczywiście innymi mieszankami).. także ogólnie polecam

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień 47337bb997e3.jpg

Wiedźma, Hekate42, Akinom 59, Niebieska Gwiazda, KasiaCh, Lady_Dior, Maciejka🌸, milam, Emi78, Anma, Milkana lubią tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystko dobrze Kalciu.
    Super wiadomość 😍

Akinom 59, kalcia64, KasiaCh lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Super wiadomość 😍
    No narazie chyba tak ❤️

Akinom 59, KasiaCh, Wiedźma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Super wiadomość 😍
    Hekate a co u cb?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hekate a co u cb?
    Jestem po wizycie.
    Kropuś rośnie - ma już 11 mm😁
    I ❤️ bije miarowo -134 uderzenia na minutę.

Wiedźma, Lady_Dior, Aga1, Akinom 59, Niebieska Gwiazda, KasiaCh, milam, Emi78, Annamaria, Anma, sylvuś lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści..takie lubię. Ja w piątek odbieram komplet wyników pierwszych 😅 ale czuję że będzie dobrze. A dzis postep w kierunku remontu ..spakowałam dwa kartony i wynieśliśmy starą kanapę.

KasiaCh lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, Hekate gratuluję Wam dziewczyny :)

Kalcia, możesz coś więcej napisać o tej trawie pszenicznej? Ja akurat mam amh 3, ale trawę kupiłam ze względu na jej prozdrowotne właściwości. Jak się to pije tzn jakie jest dawkowanie, jaka pora dnia, czy w trakcie posiłku itd.

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy trawa pszeniczna to ma te same właściwosci co młody jęczmień.?.Taki w proszku...
    Co do trawy to jakis czas temu kupiłam nasiona i wysiewam w kiełkownicy...Tylko nie wiem, czy trzeba czekać az bedą kilka cm i zielone.Może któraś z Was dziewczyny też je wysiewa i wie? Jak są większe to staja sie twarde i ciężko to jeść :P

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Kochana śliczny brzuszek 😍💗 mój przy Twoim bez ciąży wygląda na 5-6 miesiąc 🤣😅🤣 tak w Ciąży dolegliwości żołądkowe są fe

P.s. Jeszcze trochę i na szpilkach będziemy czekać płci
    Ja do tego mam nietolerancję pokarmowe . Po 18/08 będę już wiedzieć z nifty badania ❤️❤️🙏😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Jestem po wizycie.
    Kropuś rośnie - ma już 11 mm😁
    I ❤️ bije miarowo -134 uderzenia na minutę.
    Super wieści kochana ❤️❤️❤️

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:

Kalcia, możesz coś więcej napisać o tej trawie pszenicznej? Ja akurat mam amh 3, ale trawę kupiłam ze względu na jej prozdrowotne właściwości. Jak się to pije tzn jakie jest dawkowanie, jaka pora dnia, czy w trakcie posiłku itd.
    Dziękuje kochana❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Dziękuje kochana❤️❤️
    Kalcia, napiszesz jak z tą trawa pszeniczna?

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:

Ja nie dlugo stosowalam trawe przeniczna Ona umnie robila balagan a to jeden z produktow ktore sa z glutenem he he . Jak pilam to 2 lyzeczki rano ze szklanka wody kokosowej.. mnie Dietetyka zalecila korzen maca rot 😂❤️💜😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Kalcia, napiszesz jak z tą trawa pszeniczna?
    Przepraszam nie zauwazylam ze pytałaś mnie o ta trawę ❤️❤️❤️

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ