Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim . Monia ja w miarę Ok . Trochę mnie problemy gastryczne dopadają . Gazy i problemy z toaleta .. W tamten weekend ciążowe zachcianki wygrały nad rozumem i pozwoliłam sobie na chinszczyzne w której skład był nie dlamnie . Przyplacilama to wizyta w szpitalu bo miałam ucisk w krzyżu i wrażenie twardniejącej macicy …Jednak okazało się ze to moje jelita powodują te problemy .. w środę mam prenatalne a 18 /08 badanie nifty w prywatnej klinice.

Wiedźma lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia jelita potrafią w ciąży zrobić psikusa, w II trymestrze z synem miałam częste napięcia, wzdęcia i jelitowe uciski wszelkiej maści , pamiętam to uczucie jakby twardnienia macicy więc wiem o czym mówisz :) dobrze że tylko tak się skończyło... szkoda że po chińszczyźnie (mmm pychota) . Trzymam kciuki za prenatalne i dobre wyniki nifty. Podziel się koniecznie :) <3 dużo zdrówka i jak najmniej dolegliwości :*

kalcia64 lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    kalcia jelita potrafią w ciąży zrobić psikusa, w II trymestrze z synem miałam częste napięcia, wzdęcia i jelitowe uciski wszelkiej maści , pamiętam to uczucie jakby twardnienia macicy więc wiem o czym mówisz :) dobrze że tylko tak się skończyło... szkoda że po chińszczyźnie (mmm pychota) . Trzymam kciuki za prenatalne i dobre wyniki nifty. Podziel się koniecznie :) <3 dużo zdrówka i jak najmniej dolegliwości :*
    Zobacz jaka guła mi się robi hehe .. No jest cieszko kiedy ma się nietolerancję w ciąży i do tego smaki ciążowe 0df6e696c57e.jpg

Wiedźma lubi tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troche nas jeszcze jest staraczek..Ale mam nadzieję,że wkrótce wszystkie dołączymy do grona brzuchatek hehe.Kalcia ale piekny brzuś :)

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Zobacz jaka guła mi się robi hehe .. No jest cieszko kiedy ma się nietolerancję w ciąży i do tego smaki ciążowe 0df6e696c57e.jpg

Kochana śliczny brzuszek 😍💗 mój przy Twoim bez ciąży wygląda na 5-6 miesiąc 🤣😅🤣 tak w Ciąży dolegliwości żołądkowe są fe

P.s. Jeszcze trochę i na szpilkach będziemy czekać płci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 20:25

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas82 wrote:
    Brałaś wszystko osobno czy komplet witamin ? A piliście może zioła ojca sroki ? Macie kozę jakieś zdanie o tych ziołach ? Czy faktycznie pomagają ?

Tak dostrzegłam Twoje pytanie...ja zioła Ojca Sroki te na płodność stosowalam przy drugim i trzecim dziecku... moja koleżanka przy dwójce A u niej doktor miał rzec że mną marne szanse na dzieci z powodu policystycznych i czegoś tam jeszcze. Ogólnie używam ziół Ojca Sroki na różne dolegliwości, przy przeziębieniach, zapaleniach oskrzeli, leczylam też nimi covid i powikłania ( oczywiście innymi mieszankami).. także ogólnie polecam

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień Już po prenatalnych maleństwa wyniary. CLR 67.00mm a NT 2.40mm termin na 9/02 dziś równy 13 tydzień 47337bb997e3.jpg

Wiedźma, Hekate42, Akinom 59, Niebieska Gwiazda, KasiaCh, Lady_Dior, Maciejka🌸, milam, Emi78, Anma, Milkana lubią tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystko dobrze Kalciu.
    Super wiadomość 😍

Akinom 59, kalcia64, KasiaCh lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Super wiadomość 😍
    No narazie chyba tak ❤️

Akinom 59, KasiaCh, Wiedźma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Super wiadomość 😍
    Hekate a co u cb?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hekate a co u cb?
    Jestem po wizycie.
    Kropuś rośnie - ma już 11 mm😁
    I ❤️ bije miarowo -134 uderzenia na minutę.

Wiedźma, Lady_Dior, Aga1, Akinom 59, Niebieska Gwiazda, KasiaCh, milam, Emi78, Annamaria, Anma, sylvuś lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści..takie lubię. Ja w piątek odbieram komplet wyników pierwszych 😅 ale czuję że będzie dobrze. A dzis postep w kierunku remontu ..spakowałam dwa kartony i wynieśliśmy starą kanapę.

KasiaCh lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, Hekate gratuluję Wam dziewczyny :)

Kalcia, możesz coś więcej napisać o tej trawie pszenicznej? Ja akurat mam amh 3, ale trawę kupiłam ze względu na jej prozdrowotne właściwości. Jak się to pije tzn jakie jest dawkowanie, jaka pora dnia, czy w trakcie posiłku itd.

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy trawa pszeniczna to ma te same właściwosci co młody jęczmień.?.Taki w proszku...
    Co do trawy to jakis czas temu kupiłam nasiona i wysiewam w kiełkownicy...Tylko nie wiem, czy trzeba czekać az bedą kilka cm i zielone.Może któraś z Was dziewczyny też je wysiewa i wie? Jak są większe to staja sie twarde i ciężko to jeść :P

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Kochana śliczny brzuszek 😍💗 mój przy Twoim bez ciąży wygląda na 5-6 miesiąc 🤣😅🤣 tak w Ciąży dolegliwości żołądkowe są fe

P.s. Jeszcze trochę i na szpilkach będziemy czekać płci
    Ja do tego mam nietolerancję pokarmowe . Po 18/08 będę już wiedzieć z nifty badania ❤️❤️🙏😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Jestem po wizycie.
    Kropuś rośnie - ma już 11 mm😁
    I ❤️ bije miarowo -134 uderzenia na minutę.
    Super wieści kochana ❤️❤️❤️

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:

Kalcia, możesz coś więcej napisać o tej trawie pszenicznej? Ja akurat mam amh 3, ale trawę kupiłam ze względu na jej prozdrowotne właściwości. Jak się to pije tzn jakie jest dawkowanie, jaka pora dnia, czy w trakcie posiłku itd.
    Dziękuje kochana❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Dziękuje kochana❤️❤️
    Kalcia, napiszesz jak z tą trawa pszeniczna?

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:

Ja nie dlugo stosowalam trawe przeniczna Ona umnie robila balagan a to jeden z produktow ktore sa z glutenem he he . Jak pilam to 2 lyzeczki rano ze szklanka wody kokosowej.. mnie Dietetyka zalecila korzen maca rot 😂❤️💜😍

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Kalcia, napiszesz jak z tą trawa pszeniczna?
    Przepraszam nie zauwazylam ze pytałaś mnie o ta trawę ❤️❤️❤️

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ