Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja nie dlugo stosowalam trawe przeniczna Ona umnie robila balagan a to jeden z produktow ktore sa z glutenem he he . Jak pilam to 2 lyzeczki rano ze szklanka wody kokosowej.. mnie Dietetyka zalecila korzen maca rot 😂❤️💜😍
    A na co dostalas ten korzen maca rot?
    Bałagan w sensie problemy z jelitami przez gluten?
    Ja sobie jakoś wkręciłam, ze jak przejdę na dietę bez cukru i będę pić np ta trawę to zajdę w koncu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:35

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    A na co dostalas ten korzen maca rot?
    Bałagan w sensie problemy z jelitami przez gluten?
    Ja sobie jakoś wkręciłam, ze jak przejdę na dietę bez cukru i będę pić np ta trawę to zajdę w koncu 😁
    Gluten zaburza hormony . No ja zaszłam po 8 tygodniach po odstawieniu glutenu laktozy soji kukurydzy ryżow cukru . Ja dotejpory jestem pod opieka dietetyk klinicznej ❤️💜 . A maca rot to jest na stabilizację hormonów . Umnie było wysokie fsh 21-23 i AMH 0.19

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:49

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u lekarza 34 tydzień ciąży i dziecko waży bardzo malutko on chce wywoływać poród twierdząc że hipotrofia nie wiem czy się zgadzać bo czytałam różne przypadki że czasem taka uroda że dzidziuś mały. Boję się nie wiem co robić. Od razu powiem ze lekarz to jest straszny panikarz

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKOLA!! Miałam identyczny przypadek jak TY
    Żałuję,że nie poszłam do innego gina na usg to ostatnie. i to Ci radze, Jak CI mówi jeden,ze cos nie tak idż do innego potwierdzić!!!
    Mój prowadzący gin- ordynator w szpitalu, w którym miałam rodzić -tez mi powiedzial,ze synek za mały,ze wg jego wyliczen wazy 2 200 g. i ,że mam do szpitala sie zgłosic na badania.
    Poszłam jak w dym,To byo 2 tyg przed planowanym porodem.Powiedziały mi tam połozne,że bez dziecka mnie nie wypuszczą.No i racje miały. Ale ,co mnie wymęczyli to moje..A miały niby badania być.
    W szpitalu inny lekarz robil mi USG i powiedzial,ze wszytko okej z dzicdzią ale wtedy wpadl moj prowadzacy, cos mu poszeptał i wtedy tamten dodal,ze przepływy złe, ze trzeba cesarke robic.
    A ja chcialam naturalnie rodzic, no i bylo 2 tyg przed czasem!!!
    Ostatecznie mi powiedzial moj prowadzacy gin, ze jak chce czekac to okej on mnie wypisze,ale zebym potem pretensje miala do siebie jak dzidzius umrze we mnie.No i -poniewaz to pierwsze dziecko- ja bez doswiadczenia to zdecydowalam sie zostac i wywolywać poród.Najpierw mialam balon- cala noc(masakra,bezsenna noc), ale szyjka nadal zamknieta, potem dali oxy ale nie podzialala, to przebili pecherz plodowy ...ech,,,ciezko bylo, ostatecznie jak juz główke byo widac, to na cesarke mnie wzieli, bo tetno mlodemu zaczelo spadac.Ale tak mnie wymeczyli,ze nikomu nie zycze.
    Teraz jak mialabym podobna sytuacje to NA STÓWE POSZŁABYM jeszcze do innego gina niezaleznie na USG.
    U mnie synek urodził sie 2 tyg przed terminem z waga 2950....!!!10 dostał ....ech...Jakby mu pozwolic urodzic sie w terminie to za 2 tyg na pewno mialby przynajmniej ze 3200.tyle, co ja jak sie rodzilam :PTo wszystko bez sensu bylo.Oni chyba kase jakas dostaja za te pacjentki i cesarki...

Wiedźma lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    NIKOLA!! Miałam identyczny przypadek jak TY
    Żałuję,że nie poszłam do innego gina na usg to ostatnie. i to Ci radze, Jak CI mówi jeden,ze cos nie tak idż do innego potwierdzić!!!
    Mój prowadzący gin- ordynator w szpitalu, w którym miałam rodzić -tez mi powiedzial,ze synek za mały,ze wg jego wyliczen wazy 2 200 g. i ,że mam do szpitala sie zgłosic na badania.
    Poszłam jak w dym,To byo 2 tyg przed planowanym porodem.Powiedziały mi tam połozne,że bez dziecka mnie nie wypuszczą.No i racje miały. Ale ,co mnie wymęczyli to moje..A miały niby badania być.
    W szpitalu inny lekarz robil mi USG i powiedzial,ze wszytko okej z dzicdzią ale wtedy wpadl moj prowadzacy, cos mu poszeptał i wtedy tamten dodal,ze przepływy złe, ze trzeba cesarke robic.
    A ja chcialam naturalnie rodzic, no i bylo 2 tyg przed czasem!!!
    Ostatecznie mi powiedzial moj prowadzacy gin, ze jak chce czekac to okej on mnie wypisze,ale zebym potem pretensje miala do siebie jak dzidzius umrze we mnie.No i -poniewaz to pierwsze dziecko- ja bez doswiadczenia to zdecydowalam sie zostac i wywolywać poród.Najpierw mialam balon- cala noc(masakra,bezsenna noc), ale szyjka nadal zamknieta, potem dali oxy ale nie podzialala, to przebili pecherz plodowy ...ech,,,ciezko bylo, ostatecznie jak juz główke byo widac, to na cesarke mnie wzieli, bo tetno mlodemu zaczelo spadac.Ale tak mnie wymeczyli,ze nikomu nie zycze.
    Teraz jak mialabym podobna sytuacje to NA STÓWE POSZŁABYM jeszcze do innego gina niezaleznie na USG.
    U mnie synek urodził sie 2 tyg przed terminem z waga 2950....!!!10 dostał ....ech...Jakby mu pozwolic urodzic sie w terminie to za 2 tyg na pewno mialby przynajmniej ze 3200.tyle, co ja jak sie rodzilam :PTo wszystko bez sensu bylo.Oni chyba kase jakas dostaja za te pacjentki i cesarki...
    Kurcze byłam u innej ginekolog w odległym miesicie i powiedziała że jest ok że dzidzia będzie drobna a ten lekarz co mnie tak straszy kazał mi przyjść na ktg we wtorek i że będą wywoływać a ja nie mam jak na koniec zmienić już lekarza i najgorsze to jest ze ten mój prowadzący jest ordynatorem oddziału i w tym. Właśnie szpitalu rodzę i nie wiem jak to rozegrać. Zawsze mogę podpisać że nie wyrażam zgody ale znając życie nastraszy mnie we wtorek tak jak na ostatniej wizycie ze jestem kłębkiem nerwów przez niego

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Frezja co za historia matko🤬 Jak ci lekarze tak mogą ją prdl🤬🤬🤬🤬

Nikola1984 Ja urodziłam w 39tyg. córkę o masie 2918 i 47cm. Nikt mi nie powiedział, że jest za mała czy coś podobnego-jedynie lekarka w Pl, że dziecko będzie po prostu drobne. Idź do kogoś jeszcze, kto ma dobry sprzęt i niech przebada przepływy, bo jeśli są dobre i lekarz by stwierdził, że z dzieckiem ok to w życiu bym się nie zgodziła na wywoływanie w tej chwili 😐

Kalcia, Hekate42 cieszę się, że u Was wszystko ok i nadal nie puszczam kciuków 😊

Moniś a u Ciebie już dobrze❓Leci jakoś ❓

Misia78 dziękuję Ci bardzo 😘 No mama nadzieję, że między 38 a 39tug.urodzę, bo już ledwo daję radę. Nadal jestem w szoku, że ciąża moze tak różnie przebiegać u tej samej kobiety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 19:00

Akinom 59, Wiedźma, Misia78 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Jeju Frezja co za historia matko🤬 Jak ci lekarze tak mogą ją prdl🤬🤬🤬🤬

Nikola1984 Ja urodziłam w 39tyg. córkę o masie 2918 i 47cm. Nikt mi nie powiedział, że jest za mała czy coś podobnego-jedynie lekarka w Pl, że dziecko będzie po prostu drobne. Idź do kogoś jeszcze, kto ma dobry sprzęt i niech przebada przepływy, bo jeśli są dobre i lekarz by stwierdził, że z dzieckiem ok to w życiu bym się nie zgodziła na wywoływanie w tej chwili 😐

Kalcia, Hekate42 cieszę się, że u Was wszystko ok i nadal nie puszczam kciuków 😊

Moniś a u Ciebie już dobrze❓Leci jakoś ❓

Misia78 dziękuję Ci bardzo 😘 No mama nadzieję, że między 38 a 39tug.urodzę, bo już ledwo daję radę. Nadal jestem w szoku, że ciąża moze tak różnie przebiegać u tej samej kobiety...
    Dzięki dziewczyny za rade. Przepływy są dobre. Po prostu pójdę na to ktg we wtorek i podpisze ze nie wyrażam zgody na wywołanie porodu.

KasiaCh, Wiedźma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie super kochane do przodu, cieszę się wakacjami,jeździmy z dzieciami po całej Polsce i zwiedzamy!
    Ja już po @ siedzimy z męźusiem codziennie drink jest ha ha ha i jest pieknie

KasiaCh, Wiedźma, Lady_Dior, Misia78, jastin lubią tę wiadomość

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane ❤️

Nikola dobra decyzja 👍 Też bym tak zrobiła ❤️

Lady_Dior już końcóweczka 😍 Dasz radę kochana 🤗

Akinom jesteś naprawdę silną i niesamowitą babeczką 😍❤️

Ja dziś powędrowałam do laboratorium zrobić badanie moczu bo sikam na potęgę i czasem mam wrażenie, że lekko mnie piecze więc wolę sprawdzić. Przy okazji zrobię betę ☺️.

Pozdrawiam Was kochane i cały czas trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️

Wiedźma, Akinom 59, Lady_Dior lubią tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika używajcie ile się da. Lato mamy piękne w tym roku. Jesteś niesamowita.... słońce jeszcze mocniej zaświeci 😍

Akinom 59, Anma lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dziewczyny, widzę, że dużo dobrych wieści od Was 🙂
    Mnie proszę dopisav do starających nadal. Po badaniach w szpitalu wyszło, że AMH sporo ponad 2, potwierdzone Hashimoto. Będę jeszcze miała we wrześniu biopsję endometrium bo coś za grube wyszło na usg.
    Ciepełka Wam wszystkim ☀️

KasiaCh, Akinom 59 lubią tę wiadomość

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki. W moczu bardzo liczne moczany bezpostaciowe 🤔. Wiecie cóż to takiego?

Beta 10878 🥰 Dziś jest 5t 3d ciąży ❤️

Akinom 59, Lady_Dior, Hekate42 lubią tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Dostałam wyniki. W moczu bardzo liczne moczany bezpostaciowe 🤔. Wiecie cóż to takiego?

Beta 10878 🥰 Dziś jest 5t 3d ciąży ❤️
    O matko Kasia piękna beta, cudownie 😍😘❤️
    Moczany często wychodzą gdy: jemy szpinak,szparagi,ciosy
    Pij dużo wody to wypłucxesz

KasiaCh lubi tę wiadomość

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    O matko Kasia piękna beta, cudownie 😍😘❤️
    Moczany często wychodzą gdy: jemy szpinak,szparagi,ciosy
    Pij dużo wody to wypłucxesz

Bardzo Ci dziękuję kochana 😍❤️😘 uspokoiłaś mnie 🤗

Nikola.1984 lubi tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia CH, gratulacje!!!
    Ale fajnie,że Wam się tak udaje...
    Dzięki Wam ciągle mam nadzieję,że i nam się powiedzie :)

Nikola, wywoływanie to nic przyjemnego,zaręczam :P Dobrze zrobisz, jeśli wszystko z dzidzią jest okej to po co wszytsko przyspieszac?
    Niech sobie rośnie i urodzi sie , kiedy sama zdecyduje <3

Monia...Te drinki i kolacyjki...Podobno pomaga taki relax.Trzymam kciukasy :)

KasiaCh, Akinom 59, Wiedźma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh, serdeczne gratulacje 🥰
    Moniczka, wypoczywaj :)

Mnie jakieś zwątpienia wzięło. Dzisiaj 11dc, chyba już po owu bo czuję ten rosnqcy progesteron ;) druga faza i znowu myślenie, że nigdy się nie uda.

Akinom 59, KasiaCh lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:

Mnie jakieś zwątpienia wzięło. Dzisiaj 11dc, chyba już po owu bo czuję ten rosnqcy progesteron ;) druga faza i znowu myślenie, że nigdy się nie uda.
    Uda mi ,uda więcej wiary słoneczko

Blawatek lubi tę wiadomość

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:

Oczywiście że się uda 🤗❤️ Uwierz że tak będzie i zobaczysz co się wtedy stanie 😉. Ja wierzę w Was kochane z całego serduszka ❤️

Akinom 59 lubi tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:

Bławatek u mnie 18 dc. Nie czuję jakby się udało, chociaż w tym cyklu pierwszy raz od kilku ostatnich bolały mnie piersi w 14 dniu - moze była owu i LH nawet wyszło- chociaż u mnie to ciężko stwierdzić bo juz z racji wieku mam wysokie.. hehe.
    Kurczaki marzę by sie udało, chociaż wiem,że będę w strasznym stresie,że znowu poronię...Zwłaszcza,że nie znam przyczyny- oczywiście ponad standardowe- to przez wiek - słabe jakościowo komórki- wady genetyczne.
    Badan materiału poronnego nigdy nie robiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Bławatek u mnie 18 dc. Nie czuję jakby się udało, chociaż w tym cyklu pierwszy raz od kilku ostatnich bolały mnie piersi w 14 dniu - moze była owu i LH nawet wyszło- chociaż u mnie to ciężko stwierdzić bo juz z racji wieku mam wysokie.. hehe.
    Kurczaki marzę by sie udało, chociaż wiem,że będę w strasznym stresie,że znowu poronię...Zwłaszcza,że nie znam przyczyny- oczywiście ponad standardowe- to przez wiek - słabe jakościowo komórki- wady genetyczne.
    Badan materiału poronnego nigdy nie robiłam.
    Mnie wlasnie bola piersi, kluja jajniki i czuje taka ciazkosc dołem.

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ