Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykalcia64 wrote:Ja nie dlugo stosowalam trawe przeniczna Ona umnie robila balagan a to jeden z produktow ktore sa z glutenem he he . Jak pilam to 2 lyzeczki rano ze szklanka wody kokosowej.. mnie Dietetyka zalecila korzen maca rot 😂❤️💜😍
Bałagan w sensie problemy z jelitami przez gluten?
Ja sobie jakoś wkręciłam, ze jak przejdę na dietę bez cukru i będę pić np ta trawę to zajdę w koncu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:35
-
Blawatek wrote:A na co dostalas ten korzen maca rot?
Bałagan w sensie problemy z jelitami przez gluten?
Ja sobie jakoś wkręciłam, ze jak przejdę na dietę bez cukru i będę pić np ta trawę to zajdę w koncu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:49
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczyny byłam u lekarza 34 tydzień ciąży i dziecko waży bardzo malutko on chce wywoływać poród twierdząc że hipotrofia nie wiem czy się zgadzać bo czytałam różne przypadki że czasem taka uroda że dzidziuś mały. Boję się nie wiem co robić. Od razu powiem ze lekarz to jest straszny panikarz
-
NIKOLA!! Miałam identyczny przypadek jak TY
Żałuję,że nie poszłam do innego gina na usg to ostatnie. i to Ci radze, Jak CI mówi jeden,ze cos nie tak idż do innego potwierdzić!!!
Mój prowadzący gin- ordynator w szpitalu, w którym miałam rodzić -tez mi powiedzial,ze synek za mały,ze wg jego wyliczen wazy 2 200 g. i ,że mam do szpitala sie zgłosic na badania.
Poszłam jak w dym,To byo 2 tyg przed planowanym porodem.Powiedziały mi tam połozne,że bez dziecka mnie nie wypuszczą.No i racje miały. Ale ,co mnie wymęczyli to moje..A miały niby badania być.
W szpitalu inny lekarz robil mi USG i powiedzial,ze wszytko okej z dzicdzią ale wtedy wpadl moj prowadzacy, cos mu poszeptał i wtedy tamten dodal,ze przepływy złe, ze trzeba cesarke robic.
A ja chcialam naturalnie rodzic, no i bylo 2 tyg przed czasem!!!
Ostatecznie mi powiedzial moj prowadzacy gin, ze jak chce czekac to okej on mnie wypisze,ale zebym potem pretensje miala do siebie jak dzidzius umrze we mnie.No i -poniewaz to pierwsze dziecko- ja bez doswiadczenia to zdecydowalam sie zostac i wywolywać poród.Najpierw mialam balon- cala noc(masakra,bezsenna noc), ale szyjka nadal zamknieta, potem dali oxy ale nie podzialala, to przebili pecherz plodowy ...ech,,,ciezko bylo, ostatecznie jak juz główke byo widac, to na cesarke mnie wzieli, bo tetno mlodemu zaczelo spadac.Ale tak mnie wymeczyli,ze nikomu nie zycze.
Teraz jak mialabym podobna sytuacje to NA STÓWE POSZŁABYM jeszcze do innego gina niezaleznie na USG.
U mnie synek urodził sie 2 tyg przed terminem z waga 2950....!!!10 dostał ....ech...Jakby mu pozwolic urodzic sie w terminie to za 2 tyg na pewno mialby przynajmniej ze 3200.tyle, co ja jak sie rodzilam :PTo wszystko bez sensu bylo.Oni chyba kase jakas dostaja za te pacjentki i cesarki...
Wiedźma lubi tę wiadomość
-
FrezJa wrote:NIKOLA!! Miałam identyczny przypadek jak TY
Żałuję,że nie poszłam do innego gina na usg to ostatnie. i to Ci radze, Jak CI mówi jeden,ze cos nie tak idż do innego potwierdzić!!!
Mój prowadzący gin- ordynator w szpitalu, w którym miałam rodzić -tez mi powiedzial,ze synek za mały,ze wg jego wyliczen wazy 2 200 g. i ,że mam do szpitala sie zgłosic na badania.
Poszłam jak w dym,To byo 2 tyg przed planowanym porodem.Powiedziały mi tam połozne,że bez dziecka mnie nie wypuszczą.No i racje miały. Ale ,co mnie wymęczyli to moje..A miały niby badania być.
W szpitalu inny lekarz robil mi USG i powiedzial,ze wszytko okej z dzicdzią ale wtedy wpadl moj prowadzacy, cos mu poszeptał i wtedy tamten dodal,ze przepływy złe, ze trzeba cesarke robic.
A ja chcialam naturalnie rodzic, no i bylo 2 tyg przed czasem!!!
Ostatecznie mi powiedzial moj prowadzacy gin, ze jak chce czekac to okej on mnie wypisze,ale zebym potem pretensje miala do siebie jak dzidzius umrze we mnie.No i -poniewaz to pierwsze dziecko- ja bez doswiadczenia to zdecydowalam sie zostac i wywolywać poród.Najpierw mialam balon- cala noc(masakra,bezsenna noc), ale szyjka nadal zamknieta, potem dali oxy ale nie podzialala, to przebili pecherz plodowy ...ech,,,ciezko bylo, ostatecznie jak juz główke byo widac, to na cesarke mnie wzieli, bo tetno mlodemu zaczelo spadac.Ale tak mnie wymeczyli,ze nikomu nie zycze.
Teraz jak mialabym podobna sytuacje to NA STÓWE POSZŁABYM jeszcze do innego gina niezaleznie na USG.
U mnie synek urodził sie 2 tyg przed terminem z waga 2950....!!!10 dostał ....ech...Jakby mu pozwolic urodzic sie w terminie to za 2 tyg na pewno mialby przynajmniej ze 3200.tyle, co ja jak sie rodzilam :PTo wszystko bez sensu bylo.Oni chyba kase jakas dostaja za te pacjentki i cesarki... -
Jeju Frezja co za historia matko🤬 Jak ci lekarze tak mogą ją prdl🤬🤬🤬🤬
Nikola1984 Ja urodziłam w 39tyg. córkę o masie 2918 i 47cm. Nikt mi nie powiedział, że jest za mała czy coś podobnego-jedynie lekarka w Pl, że dziecko będzie po prostu drobne. Idź do kogoś jeszcze, kto ma dobry sprzęt i niech przebada przepływy, bo jeśli są dobre i lekarz by stwierdził, że z dzieckiem ok to w życiu bym się nie zgodziła na wywoływanie w tej chwili 😐
Kalcia, Hekate42 cieszę się, że u Was wszystko ok i nadal nie puszczam kciuków 😊
Moniś a u Ciebie już dobrze❓Leci jakoś ❓
Misia78 dziękuję Ci bardzo 😘 No mama nadzieję, że między 38 a 39tug.urodzę, bo już ledwo daję radę. Nadal jestem w szoku, że ciąża moze tak różnie przebiegać u tej samej kobiety...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 19:00
Akinom 59, Wiedźma, Misia78 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Jeju Frezja co za historia matko🤬 Jak ci lekarze tak mogą ją prdl🤬🤬🤬🤬
Nikola1984 Ja urodziłam w 39tyg. córkę o masie 2918 i 47cm. Nikt mi nie powiedział, że jest za mała czy coś podobnego-jedynie lekarka w Pl, że dziecko będzie po prostu drobne. Idź do kogoś jeszcze, kto ma dobry sprzęt i niech przebada przepływy, bo jeśli są dobre i lekarz by stwierdził, że z dzieckiem ok to w życiu bym się nie zgodziła na wywoływanie w tej chwili 😐
Kalcia, Hekate42 cieszę się, że u Was wszystko ok i nadal nie puszczam kciuków 😊
Moniś a u Ciebie już dobrze❓Leci jakoś ❓
Misia78 dziękuję Ci bardzo 😘 No mama nadzieję, że między 38 a 39tug.urodzę, bo już ledwo daję radę. Nadal jestem w szoku, że ciąża moze tak różnie przebiegać u tej samej kobiety...KasiaCh, Wiedźma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry kochane ❤️
Nikola dobra decyzja 👍 Też bym tak zrobiła ❤️
Lady_Dior już końcóweczka 😍 Dasz radę kochana 🤗
Akinom jesteś naprawdę silną i niesamowitą babeczką 😍❤️
Ja dziś powędrowałam do laboratorium zrobić badanie moczu bo sikam na potęgę i czasem mam wrażenie, że lekko mnie piecze więc wolę sprawdzić. Przy okazji zrobię betę ☺️.
Pozdrawiam Was kochane i cały czas trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️
Wiedźma, Akinom 59, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Monika używajcie ile się da. Lato mamy piękne w tym roku. Jesteś niesamowita.... słońce jeszcze mocniej zaświeci 😍
Akinom 59, Anma lubią tę wiadomość
-
Jej, dziewczyny, widzę, że dużo dobrych wieści od Was 🙂
Mnie proszę dopisav do starających nadal. Po badaniach w szpitalu wyszło, że AMH sporo ponad 2, potwierdzone Hashimoto. Będę jeszcze miała we wrześniu biopsję endometrium bo coś za grube wyszło na usg.
Ciepełka Wam wszystkim ☀️KasiaCh, Akinom 59 lubią tę wiadomość
2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Dostałam wyniki. W moczu bardzo liczne moczany bezpostaciowe 🤔. Wiecie cóż to takiego?
Beta 10878 🥰 Dziś jest 5t 3d ciąży ❤️Akinom 59, Lady_Dior, Hekate42 lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
nick nieaktualnyKasiaCh wrote:Dostałam wyniki. W moczu bardzo liczne moczany bezpostaciowe 🤔. Wiecie cóż to takiego?
Beta 10878 🥰 Dziś jest 5t 3d ciąży ❤️
Moczany często wychodzą gdy: jemy szpinak,szparagi,ciosy
Pij dużo wody to wypłucxeszKasiaCh lubi tę wiadomość
-
Akinom 59 wrote:O matko Kasia piękna beta, cudownie 😍😘❤️
Moczany często wychodzą gdy: jemy szpinak,szparagi,ciosy
Pij dużo wody to wypłucxesz
Bardzo Ci dziękuję kochana 😍❤️😘 uspokoiłaś mnie 🤗Nikola.1984 lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Kasia CH, gratulacje!!!
Ale fajnie,że Wam się tak udaje...
Dzięki Wam ciągle mam nadzieję,że i nam się powiedzie
Nikola, wywoływanie to nic przyjemnego,zaręczam Dobrze zrobisz, jeśli wszystko z dzidzią jest okej to po co wszytsko przyspieszac?
Niech sobie rośnie i urodzi sie , kiedy sama zdecyduje
Monia...Te drinki i kolacyjki...Podobno pomaga taki relax.Trzymam kciukasy
KasiaCh, Akinom 59, Wiedźma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlawatek wrote:KasiaCh, serdeczne gratulacje 🥰
Moniczka, wypoczywaj
Mnie jakieś zwątpienia wzięło. Dzisiaj 11dc, chyba już po owu bo czuję ten rosnqcy progesteron druga faza i znowu myślenie, że nigdy się nie uda.Blawatek lubi tę wiadomość
-
Blawatek wrote:KasiaCh, serdeczne gratulacje 🥰
Moniczka, wypoczywaj
Mnie jakieś zwątpienia wzięło. Dzisiaj 11dc, chyba już po owu bo czuję ten rosnqcy progesteron druga faza i znowu myślenie, że nigdy się nie uda.
Oczywiście że się uda 🤗❤️ Uwierz że tak będzie i zobaczysz co się wtedy stanie 😉. Ja wierzę w Was kochane z całego serduszka ❤️Akinom 59 lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Blawatek wrote:KasiaCh, serdeczne gratulacje 🥰
Moniczka, wypoczywaj
Mnie jakieś zwątpienia wzięło. Dzisiaj 11dc, chyba już po owu bo czuję ten rosnqcy progesteron druga faza i znowu myślenie, że nigdy się nie uda.
Bławatek u mnie 18 dc. Nie czuję jakby się udało, chociaż w tym cyklu pierwszy raz od kilku ostatnich bolały mnie piersi w 14 dniu - moze była owu i LH nawet wyszło- chociaż u mnie to ciężko stwierdzić bo juz z racji wieku mam wysokie.. hehe.
Kurczaki marzę by sie udało, chociaż wiem,że będę w strasznym stresie,że znowu poronię...Zwłaszcza,że nie znam przyczyny- oczywiście ponad standardowe- to przez wiek - słabe jakościowo komórki- wady genetyczne.
Badan materiału poronnego nigdy nie robiłam.
-
nick nieaktualnyFrezJa wrote:Bławatek u mnie 18 dc. Nie czuję jakby się udało, chociaż w tym cyklu pierwszy raz od kilku ostatnich bolały mnie piersi w 14 dniu - moze była owu i LH nawet wyszło- chociaż u mnie to ciężko stwierdzić bo juz z racji wieku mam wysokie.. hehe.
Kurczaki marzę by sie udało, chociaż wiem,że będę w strasznym stresie,że znowu poronię...Zwłaszcza,że nie znam przyczyny- oczywiście ponad standardowe- to przez wiek - słabe jakościowo komórki- wady genetyczne.
Badan materiału poronnego nigdy nie robiłam.