Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
A więc glukoza na czczo 92, po jednej godzinie 187, po dwóch 108. Progesteron 21,00. Tsh 1,42 FT3 wynosi 3,22 a FT4 1,15
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Glukoza ns czczo OK, po godzinie za wysoka - w ciąży powinna być do 180
TSH wg mnie Ok, co do reszty niech wypowiedzą się mądrzejsze 😉
A insulinę tez robiłaś ?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate42 wrote:Glukoza ns czczo OK, po godzinie za wysoka - w ciąży powinna być do 180
TSH wg mnie Ok, co do reszty niech wypowiedzą się mądrzejsze 😉
A insulinę tez robiłaś ?
Dziękuję kochana ❤️ Insuliny nie robiłam
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Kalcia kochana gratuluję synka-tu nie ma żadnych wątpliwości 😁😁😁 Do mnie chyba nadal nie dotarlo, że mam syna....
Hekate42 cieszę się, że wszystko jest dobrze i kciuków nie puszczam ☺️
Monika, Niebieska Gwiazda zdrówka dla Waszych pociech-oby szybko wyzdrowiały Wasze dzieciaki a teraz jeszcze okres jesienny, szkoła itp. ehhh
Hekate42, Wiedźma, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Oj Hekate42 chyba jeszcze nie... Niestety nie ogarniam jeszcze wszystkiego.Biegam jak opętana, żeby w domu było w miarę czysto, żeby Zosia była najedzona itp., więc nie mam tyle czasu, żeby delektować się noworodkiem jak to było w przypadku Zosi. Wszystko robię zadaniowo🤷🏼♀️ Sebastian jest niestety na mm i tu też mamy problemy, bo robi twarde kupki i nie wiem z czego to wynika-czy z tego, że trochę mało pije, czy mleko nieodpowiednie 🤷🏼♀️❓ Do tego jest nieodkladalny w ciągu dnia, więc mam hardcore mogę rzec🙈 Dobrze, że w nocy śpi dobrze, bo nie wiem jakbym funkcjonowała. Szacun dla wszystkich matek a zwłaszcza dla tych, które mają więcej niż 1dziecko 😂🙈 Mam nadzieję, że to jest przejściowe i minie, bo się siwych włosów dorobię 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 21:50
-
Lady_Dior wrote:Oj Hekate42 chyba jeszcze nie... Niestety nie ogarniam jeszcze wszystkiego.Biegam jak opętana, żeby w domu było w miarę czysto, żeby Zosia była najedzona itp., więc nie mam tyle czasu, żeby delektować się noworodkiem jak to było w przypadku Zosi. Wszystko robię zadaniowo🤷🏼♀️ Sebastian jest niestety na mm i tu też mamy problemy, bo robi twarde kupki i nie wiem z czego to wynika-czy z tego, że trochę mało pije, czy mleko nieodpowiednie 🤷🏼♀️❓ Do tego jest nieodkladalny w ciągu dnia, więc mam hardcore mogę rzec🙈 Dobrze, że w nocy śpi dobrze, bo nie wiem jakbym funkcjonowała. Szacun dla wszystkich matek a zwłaszcza dla tych, które mają więcej niż 1dziecko 😂🙈 Mam nadzieję, że to jest przejściowe i minie, bo się siwych włosów dorobię 😂
Kochana poczatki bywają trudne. Ale z pewnością dotrzecie się i poznacie za jakiś czas na tyle by czerpać więcej radości że wspólnego bycia 💖💗 dużo sił i przesłanych nocy przede wszystkim dla wasLady_Dior lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Oj Hekate42 chyba jeszcze nie... Niestety nie ogarniam jeszcze wszystkiego.Biegam jak opętana, żeby w domu było w miarę czysto, żeby Zosia była najedzona itp., więc nie mam tyle czasu, żeby delektować się noworodkiem jak to było w przypadku Zosi. Wszystko robię zadaniowo🤷🏼♀️ Sebastian jest niestety na mm i tu też mamy problemy, bo robi twarde kupki i nie wiem z czego to wynika-czy z tego, że trochę mało pije, czy mleko nieodpowiednie 🤷🏼♀️❓ Do tego jest nieodkladalny w ciągu dnia, więc mam hardcore mogę rzec🙈 Dobrze, że w nocy śpi dobrze, bo nie wiem jakbym funkcjonowała. Szacun dla wszystkich matek a zwłaszcza dla tych, które mają więcej niż 1dziecko 😂🙈 Mam nadzieję, że to jest przejściowe i minie, bo się siwych włosów dorobię 😂
-
nick nieaktualny
-
Wiedźma dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że to się zmieni, bo trochę inaczej sobie to wyobrażałam. Na razie karmienie jest udręką i tylko mnie stresuje.
Moniś karmię Sebastiana mlekiem hipp combiotic ale z nim to dramat. Wypije 30ml i zasypia na kamień - ciężko go dobudzić a czasem wręcz jest to nierealne. Skórę ma fajną - nie jest w ogóle żółta, sika dużo tylko te nieszczęsne kupki jak u królika takie kamyki🤷🏼♀️
Noworodka chyba nie dopaja się wodą nie🤔❓
-
Lady_Dior wrote:Wiedźma dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że to się zmieni, bo trochę inaczej sobie to wyobrażałam. Na razie karmienie jest udręką i tylko mnie stresuje.
Moniś karmię Sebastiana mlekiem hipp combiotic ale z nim to dramat. Wypije 30ml i zasypia na kamień - ciężko go dobudzić a czasem wręcz jest to nierealne. Skórę ma fajną - nie jest w ogóle żółta, sika dużo tylko te nieszczęsne kupki jak u królika takie kamyki🤷🏼♀️
Noworodka chyba nie dopaja się wodą nie🤔❓
A na śpiocha nie pociągnie mleka?Wiem,że to niewskazane.Mam w domu niejadka i do drugiego roku życia jak bardzo mało zjadł w ciągu dnia to podawałam mleko na śpiocha.Inaczej by nic nie jadł.
Z tego co pamiętam jak dziecko przysypia podczas karmienia to trzeba odgiąć palluszki i połaskotać w dłoni.Wiedźma lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda niestety nawet na śpiocha nie pociągnie. Jedynie chyba jeszcze przemocy nie stosowałam - poważnie 😒 Teraz się sam przebudził i super - przebrałam go, zaczynam karmić a ten jak zwykle wypiją 30ml i zapada w sen zimowy i mogę z nim zrobić wszystko 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ No to go odbiłam, położyłam do spania i się mocno wierci, więc próbuję dalej mu dać ale gdzie tam. Nawet buzi nie otworzy. Ja już nie wiem, czy mu nie smakuje czy jak🤷🏼♀️ No ale wczoraj w dzień mi po 80 ml wypijał bez większych problemów, to chyba musi mu smakować 🤷🏼♀️
-
Lady, no początki bywają różne, ale to dopiero początki, wiec bądź dobrej myśli.
Na pewno niebawem wszystko się ułoży🤗„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Wiedźma dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że to się zmieni, bo trochę inaczej sobie to wyobrażałam. Na razie karmienie jest udręką i tylko mnie stresuje.
Noworodka chyba nie dopaja się wodą nie🤔❓Wiedźma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady a może masz taka „trudna” butelkę i synuś się bardziej męczy przy jedzeniu. Ty skoro nie karmisz piersią nie potrzebujesz tych butelek które mają za zadanie pomóc utrzymać laktację. Spróbuj ze zwykłą butelką i zwykłym smoczkiem dla dzieci nie karmionych mieszanie.
Wiedźma lubi tę wiadomość
-
Zgadzam.sie z dziewczynami pomyśl nad zmianą butelki i dopajaj wodą bo nie dopajaj się dzieci w kp. Albo dopajaj wodą troszkę albo spróbuj rozcinczyc nieco mniejsze proporcje mleka.
Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:U nas w domu wirus Bostonki
O Matko...współczuję ogromnie. Przechodziliśmy parę lat temu ... 🤯😥🙈 rzeźnia