Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    U nas w domu wirus Bostonki
    Trzymajcie się 🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    U nas w domu wirus Bostonki

Wracajcie jak najszybciej do zdrówka! 🤗❤️

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy mi właśnie zagorączkowały... jak tam Wasze dzieci...
    A u mnie w tym wszystkim...

Nie wiem czy coś tu zobaczycie, bo jak jasne kreski to słabiej na zdjęciach, ale ja widzę bez spiny, normalnie nie pod żadne światła itd...ale nie ukrywam że oczom nie wierzę...to nie jest poranny mocz A po 10tej drugi..testy 20 ml i 25 ml.

a65debe5eb65.jpg

67e45077fabc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 16:49

Niebieska Gwiazda, Akinom 59, Milkana lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma - sà!
    Gratuluję!
    Który to dc?

Wiedźma lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Wiedźma - sà!
    Gratuluję!
    Który to dc?
    26 dc ....wczoraj jednak zaliczyłam duży spadek w 24 dc testy były białe...dziś w południe był sluz zabarwiony krwią ale jednorazowo póki co i 30.min dziwnego bólu. Zerknij na mój wykres ...jeśli jutro rano zobaczę dwie kreski zaznaczę je na wykresie.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ja widzę bez żadnego przypatrywania 😍 Mocne kciuki kochana 😍

Ja zmieniłam mleko i nie mamy już żadnych problemów z kupkami 😊 Jeden problem z głowy ufff.

Moniś jak tam Wasze zdrowie ❓ Moja Zosia zaraziła się jelitówką od sąsiadów-rzygała 1 dzień a potem 3 dni nie jadła, mało piła - już miałam wizję szpitala🤦🏼‍♀️ Dziś w końcu odżyła 🙏🏻

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

Ja zmieniłam mleko i nie mamy już żadnych problemów z kupkami 😊 Jeden problem z głowy ufff.

Moniś jak tam Wasze zdrowie ❓ Moja Zosia zaraziła się jelitówką od sąsiadów-rzygała 1 dzień a potem 3 dni nie jadła, mało piła - już miałam wizję szpitala🤦🏼‍♀️ Dziś w końcu odżyła 🙏🏻

Dziękuję kochana.
    Niecierpie jelitówki byłam kiedyś z najstarszą w szpitalu przez jelitówke. Ostatnio srednia cora miała 37.8 w poniedziałek i ja czyściło w poniedziałek i w nocy z on na wt. Do wczoraj było ok, popołudniu zaczęła kichac A po 3 h mlody zgłosił że drapie go w gardle. Poczym nastał zatkany nos A dziś jedno 39 drugie 38.4 .

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ❤️😔
    U mnie lipa ehhh. Byłam na drugim usg, w miejscu gdzie było robione pierwsze tj. dwa tygodnie temu. Nie wiem czy pamiętacie kochane co było na pierwszym więc przypomnę. Było robione dokładnie w 7t2d (wg OM) i powiedziano mi że zarodek jest mniejszy o jakieś 7-10 dni. Niestety nie wiem ile dokładnie mierzyło bo Pani doktor nic mi nie wydrukowała ani też sobie nic nie zapisała więc nawet nie można niczego porównać 😔😱. Serduszko niby było ale ona nie ma już pewności 😔. Na wczorajszym tj. drugim usg dział się dosłownie cyrk. Najpierw powiedziano mi że jajo jest puste (usg robiła inna osoba, zrobiła położnicze). Poleciała po lekarkę więc ta kazała jej dopochwowo je wykonać. Ono pokazało coś więcej. Stwierdziła że są dwa płody ale bez tętna. Otrzymałam wydruk z takową informacją. Lekarz kazała zrobić 13 września betę a 20 stego kolejne usg tłumacząc mi jednak że powinnam oczekiwać poronienia. Zaczęłam pytać czy na pewno tam są dwa płody więc lekarka stwierdziła że jeszcze raz powtórzy usg. Kazała mi się powyginać, żeby było widać coś więcej. Tu stwierdziły że raczej jest jedno ale jest jeszcze coś poza jajem płodowym 😱. Miałam już dość. Pierwsze co mi przyszło do glowy to: iść gdzie indziej. I tak zrobiłam. Jeszcze tego samego dnia cudem znalazłam wolny termin. Trafiłam w lepsze miejsce bo Pani ginekolog wszystko mi pokazała i wytłumaczyła. Powiedziała że zarodek na pewno jest jeden, a to drugie co widać to ciałko żółtkowe. Niestety tętna płodu nie znalazła 😔. Crl zarodka wymierzyła na 3,2 mm. Powiedziała że nie wygląda to zbyt dobrze ale nie chce niczego przesądzać bo po pierwsze nie ma żadnego porównania gdyż nie dostałam wydruku z pierwszego usg a dwa to powiedziała że różne cuda się zdarzają. Zaleciła kontrolne usg z 5-7 dni. Nie rozumiem tylko czemu ja dalej mam tak silne objawy ciążowe. W dalszym ciągu mam mdłości, odrzuca mnie od kawy, pieczywa, mięsa itp. Nie mam żadnych plamień i większych bóli brzucha. Badanie ginekologiczne pokazało że szyjka pieknie zamknięta i póki co do niczego się nie szykuje. Czuję się okropnie bo tkwię w stanie zawieszenia. Nie chcę się łudzić ale też nie chcę stwierdzać że to koniec. Boję się co będzie dalej. Że jeśli faktycznie to koniec czy czeka mnie łyżeczkowanie? 😔 Poradźcie mi kochane bo miałyście już takie doświadczenia. Ginekolog kazała spodziewać się krwawienia. Ale w jakim czasie ono powinno wystąpić? Trudne to wszystko ehhh..

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu moja koleżanka miała podobnie. Dostała skierowanie na łyżeczkowanie. Nachodziła sie dużo.... młoda ma 7 lat... Agnieszka się nie poddała. Trzymam kciuki za Was i dobre zakończenie.

KasiaCh, Akinom 59 lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Kasiu moja koleżanka miała podobnie. Dostała skierowanie na łyżeczkowanie. Nachodziła sie dużo.... młoda ma 7 lat... Agnieszka się nie poddała. Trzymam kciuki za Was i dobre zakończenie.

Wiedźma jesteś kochana ❤️❤️ Dziękuję Ci za ten promyk nadziei.

A co u Ciebie kochana? Widziałam pozytywne testy 😍✊

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 7 września 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Wiedźma jesteś kochana ❤️❤️ Dziękuję Ci za ten promyk nadziei.

A co u Ciebie kochana? Widziałam pozytywne testy 😍✊

Wygląda na to że się udało . Trzymaj kciuki za ciemniejsze kreski za 2 dni.

A nadzieja jest w w tym wszystkim najważniejsza 💗💖choć to trudne..nie trać jej do końca.. jestem z Tobą s sercem

KasiaCh, Akinom 59 lubią tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bardzo podobnie. Tez na 2 usg uwidoczniono 2 „zarodek”. Czy to był zarodek, nie wiem. Ale gołym okiem widać było coś jeszcze. To taki zmutowany zarodek, tak sobie to wytłumaczyłam. Nie rozwinął się dalej oczywiście. I był dużo duzo mniejszy niż powinien. Serduszka nigdy nie miał.
    Tak szczerze Ci powiem- ja bym się nie łudziła.
    Objawy mogą być jeszcze jakiś czas. Ja poroniłam samoistnie. Nie miałam łyżeczkowania.

17u96iyefisxlskp.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, u mnie poprzednim razem ciąża zatrzymała się na etapie 7+2d, serce przestało bić i nie wiedziałam o tym jeszcze przez ok 4 tygodnie. Na kolejnej wizycie u gin wszystko stało się jasne. Niestety nie poroniłam samoistnie, miałam łyżeczkowanie 11.02 br.
    Ściskam 🤗

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Cześć kochane ❤️😔
    U mnie lipa ehhh. Byłam na drugim usg, w miejscu gdzie było robione pierwsze tj. dwa tygodnie temu. Nie wiem czy pamiętacie kochane co było na pierwszym więc przypomnę. Było robione dokładnie w 7t2d (wg OM) i powiedziano mi że zarodek jest mniejszy o jakieś 7-10 dni. Niestety nie wiem ile dokładnie mierzyło bo Pani doktor nic mi nie wydrukowała ani też sobie nic nie zapisała więc nawet nie można niczego porównać 😔😱. Serduszko niby było ale ona nie ma już pewności 😔. Na wczorajszym tj. drugim usg dział się dosłownie cyrk. Najpierw powiedziano mi że jajo jest puste (usg robiła inna osoba, zrobiła położnicze). Poleciała po lekarkę więc ta kazała jej dopochwowo je wykonać. Ono pokazało coś więcej. Stwierdziła że są dwa płody ale bez tętna. Otrzymałam wydruk z takową informacją. Lekarz kazała zrobić 13 września betę a 20 stego kolejne usg tłumacząc mi jednak że powinnam oczekiwać poronienia. Zaczęłam pytać czy na pewno tam są dwa płody więc lekarka stwierdziła że jeszcze raz powtórzy usg. Kazała mi się powyginać, żeby było widać coś więcej. Tu stwierdziły że raczej jest jedno ale jest jeszcze coś poza jajem płodowym 😱. Miałam już dość. Pierwsze co mi przyszło do glowy to: iść gdzie indziej. I tak zrobiłam. Jeszcze tego samego dnia cudem znalazłam wolny termin. Trafiłam w lepsze miejsce bo Pani ginekolog wszystko mi pokazała i wytłumaczyła. Powiedziała że zarodek na pewno jest jeden, a to drugie co widać to ciałko żółtkowe. Niestety tętna płodu nie znalazła 😔. Crl zarodka wymierzyła na 3,2 mm. Powiedziała że nie wygląda to zbyt dobrze ale nie chce niczego przesądzać bo po pierwsze nie ma żadnego porównania gdyż nie dostałam wydruku z pierwszego usg a dwa to powiedziała że różne cuda się zdarzają. Zaleciła kontrolne usg z 5-7 dni. Nie rozumiem tylko czemu ja dalej mam tak silne objawy ciążowe. W dalszym ciągu mam mdłości, odrzuca mnie od kawy, pieczywa, mięsa itp. Nie mam żadnych plamień i większych bóli brzucha. Badanie ginekologiczne pokazało że szyjka pieknie zamknięta i póki co do niczego się nie szykuje. Czuję się okropnie bo tkwię w stanie zawieszenia. Nie chcę się łudzić ale też nie chcę stwierdzać że to koniec. Boję się co będzie dalej. Że jeśli faktycznie to koniec czy czeka mnie łyżeczkowanie? 😔 Poradźcie mi kochane bo miałyście już takie doświadczenia. Ginekolog kazała spodziewać się krwawienia. Ale w jakim czasie ono powinno wystąpić? Trudne to wszystko ehhh..
    Kasiulo trzymaj się dzielnie,wiem że teraz o niczym innym nie myślisz,ale ani ty ani my nie wiemy co będzie dalej,zajmij głowę czymś innym i czekamy cierpliwie ❤️😘😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:

Nie wiem czy coś tu zobaczycie, bo jak jasne kreski to słabiej na zdjęciach, ale ja widzę bez spiny, normalnie nie pod żadne światła itd...ale nie ukrywam że oczom nie wierzę...to nie jest poranny mocz A po 10tej drugi..testy 20 ml i 25 ml.

a65debe5eb65.jpg

67e45077fabc.jpg
    Kochanie trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

No a nie mówiłam że wystarczy zmienić mleczko
    U nas dochodzimy do zdrowia,ja zabiegana już bo szkoła ,latam wszędzie na piechotę bo auto u mechanika.
    Z mężem cudowne, romantyczne chwile 🤭🥳

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• Atika Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:

a65debe5eb65.jpg

67e45077fabc.jpg
    Gratuluję!! :-)

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    U mnie kolejny cykl i kolejna nadzieja. Zaczynają boleć piersi w okolicach brodawek i od dwóch dni boli lewy jajnik.
    (Zastanawia mnie czemu co miesiąc boli mnie lewy jajnik.)

Na czyszczeniu nie bylam. W przyszlym tygodniu idziemy do poradni. Zobaczymy co powie.
    Piję ziółka ojca Grzegorza nr 3, q10, antyoksydanty i witt D3

Akinom 59, Ata76, Wiedźma lubią tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate jak się trzymasz? Czytałam że masz handrę
    Trzymam się kochana i nie daj się!!! Jesteś silną,mądrą kobietą!!!! Pamiętaj o tym!!!
    Kalciu a u cb jak ? Już nie długo będziesz czuła maleństwo,ależ się tym ekscytuję🤗😄

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hekate jak się trzymasz? Czytałam że masz handrę
    Trzymam się kochana i nie daj się!!! Jesteś silną,mądrą kobietą!!!! Pamiętaj o tym!!!
    Kalciu a u cb jak ? Już nie długo będziesz czuła maleństwo,ależ się tym ekscytuję🤗😄
    Moniczko, dziękuję🤗
    Dziś słabo 😖
    Migrena nie daje mi żyć od wczoraj, a i brzuch twardy i boli😢
    Oby do piątku- bo zwariuję z tej niepewności 🤦‍♀️

😇11.02.2021 r.
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ