Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Raz jeszcze gratuluję kochana...Piękne testy i najcudowniejszy prezent jaki można sobie wymarzyc. Niechaj się zdrowo rozwija ziarenko kochane 💖💗Akinom 59, Milkana, KasiaCh lubią tę wiadomość
-
Super!
Trzymam kciuki✊✊✊Akinom 59, Milkana, Ata76 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Ale cudownie 🥰😍 Gratuluję kochana! ❤️Akinom 59, Milkana lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Wiedzma piękna krecha 😊
U mnie w tym miesiącu chyba nici...
Owulacja wg tempki i bólu wyszła w 10 dc a staralismy się dopiero za ok 24h, więc chyba za pozno.
Jutro wizyta u lekarza, aż boje się co uslyszymy.Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Witajcie! Postanowilam napisac bo chyba szukam nadziei. Mam 43 lata. W ostatnich 3 latach przeszlam 4 poronienia (7 tydz ciaza blizniacza, 21 tydzien , 13 tydzien i 6 tydz). Lekarze nie znalezli przyczyn poronien. Plody nie mialy wad genetycznych. Z kazdym poronieniem chec posiadania dziecka jest jeszcze wieksza. Ktoras z was tez tak ma?
-
nick nieaktualnyAggy78 wrote:Witajcie! Postanowilam napisac bo chyba szukam nadziei. Mam 43 lata. W ostatnich 3 latach przeszlam 4 poronienia (7 tydz ciaza blizniacza, 21 tydzien , 13 tydzien i 6 tydz). Lekarze nie znalezli przyczyn poronien. Plody nie mialy wad genetycznych. Z kazdym poronieniem chec posiadania dziecka jest jeszcze wieksza. Ktoras z was tez tak ma?
Chęć posiadania dziecka?? Tak każda ma ,i myślę że po kolejnych poronieniach jeszcze bardziej
A jakie badania robiłaś bo wydaje mi się że nie wszystkieWiedźma lubi tę wiadomość
-
Po poronieniu w 21tyg mialam robione wszystkie badania. Wszystkie wyniki byly ok. Nie znalezli zadnej przyczyny we mnie. Dziecko bylo idealnie zbudowane bez zadnych wad genetycznych potwierdzone badaniami. To samo przy poronieniu w 13 tyg plod bez wad genetycznych. Mieszkam w UK tutaj ciaza ponizej 12 tyg raczej nikt specjalnie sie nie zajmuje.
-
Witajcie, ja juz po wizycie. Dzis zaplacilismy 500 zł, a jeszcze czekają nas badania zgodnosci i badanie P. W sumie wyjdzie ponad 2000.
Pani doktor stwierdzila, ze nie ma na ci czekac i proponuje invitro.
Troche się boję...
No.i okazało się, ze moj bol to był ból owulacyjny i mam piekne ciałko żółte. Szkoda tylko, że P przyjechał tak pozno i prxytulanko było po dobie od owulacji.
Niech mnie ktoś pocieszy i powie, że jest szansa. 😔
Wiedźma lubi tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
-
Atika u mnie ból owulacyjny zaczął się w nd wieczorem, a ❤️ było w pn i to wieczorem bo nie było jak i kiedy, ale u mnie ten bol to zawsze długo trzyma, wiec do pn do późnego popołudnia cały czas czułam. I z tego wieczornego poniedziałku powstały dwie kreski, a myslalam, ze znowu się minęliśmy, właściwie to byłam pewna. Wszystko mam obliczone i w ogóle a i tak organizm robi niespodzianki, niesamowite to jest 🙆🏼♀️🤷🏼♀️
Akinom 59, Wiedźma, Ata76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAggy78 wrote:Nie wiem dokladnie jakie badania mi robili wiem ze bylo ich duzo. Ogolnie tylko powiedzieli ze ze mna wszystko jest w porzadku i nie znaja przyczyny poronienia. Jakie wedlug Ciebie badania powinnam zrobic?
ANA ,2,3 trombofilie, antykoagulant tocznia,przeciwciała,komórki NK,cytokiny,
A twój mąż miał robione jakieś badania? -
nick nieaktualnyAtika wrote:Witajcie, ja juz po wizycie. Dzis zaplacilismy 500 zł, a jeszcze czekają nas badania zgodnosci i badanie P. W sumie wyjdzie ponad 2000.
Pani doktor stwierdzila, ze nie ma na ci czekac i proponuje invitro.
Troche się boję...
No.i okazało się, ze moj bol to był ból owulacyjny i mam piekne ciałko żółte. Szkoda tylko, że P przyjechał tak pozno i prxytulanko było po dobie od owulacji.
Niech mnie ktoś pocieszy i powie, że jest szansa. 😔 -
Milkana gratuluję pozytywnych testów - śliczne są ☺️ Jeju aż mi się wspomniało testowanie-to takie piękne i stresujące jednocześnie ale te emocje woow😁 Oby dzidziuś rósł zdrowo😁
Akinom 59, Milkana lubią tę wiadomość
-
Witajcie!! Trafiłam tu przypadkowo i będę zaglądać częściej! Nie sądziłam że w tym wieku kobiety jeszcze planują ciążę. Mam 42 lata. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o 3 dziecko po 15 latach przerwy i nie udaje się nam. Lekarz zapisał mi coś wspomagającego zajście w ciążę ale na początku stwierdziłam że nie potrzebuje i nie kupiłam tego leku. Myślałam że ciach pracy i zajde bez problemu a tu taka niespodzianka. Przyznam że już mam dość, załamałam się. Zastanawiam się czy może to już bliżej menopauza niż ciąża. Czy nie odpuścić. Bardzo to przeżywam, ostatni cykl byłam pewna na 99 % że to ciąża, odpoczywałam, leżałam, starałam się nie denerwować....i okazało się że to nie ciąża. Dostałam miesiączkę. Zaczynam wątpić że się uda. Kochane, może Wy polecicie z własnego doświadczenia jakiś lek bez recepty wspomagający zajście w ciążę?!! Szukałam w necie ale tego jest mnóstwo i nie wiem co wybrać. Może jednak jeszcze trochę powalczę, spróbuję, poszperam w necie,poczytam tu na forum....może się uda. Będę wdzięczna za wszelkie słowa otuchy, rady i wskazówki 😉. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia!!
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o cykle, zazwyczaj miałam ok 28-30 dni ale od około 8 miesięcy coś się zmieniło i się skróciły do 22-24 dni. Miesiączka też jakaś bardziej skąpa,trwa średnio 3 dni. Chyba pora na kolejną wizytę u ginekologa i rozmowę.
Wiedźma, Akinom 59 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za pocieszenie 😘
U mnie bol trwał do pol godziny.
Tesorino ja piję ziólka ojca Grzegorza nr 3 i Miovelia nac oraz Castagnus, bo prolaktyna za wysoka.
Porobiłam badania i okazało się, ze mam za niskie DHEA i mam brać od dzisiaj.
Zrob najlepiej badania.Wiedźma, Tesorino lubią tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
-
Tesorino wrote:Jeśli chodzi o cykle, zazwyczaj miałam ok 28-30 dni ale od około 8 miesięcy coś się zmieniło i się skróciły do 22-24 dni. Miesiączka też jakaś bardziej skąpa,trwa średnio 3 dni. Chyba pora na kolejną wizytę u ginekologa i rozmowę.
Zdecydowanie wizyta u lekarza i konkretny plan działania mają sens 💞 i walcz póki masz chęci i siły. Serce nie sługa.Tesorino, Ata76 lubią tę wiadomość
-
Tesorino ja miałam zawsze cykle 31-32 dni, jakiś czas temu skróciły mi się do 24, okazało się ze to wina prolaktyny, brałam castagnus dwa miesiące, po nim mój cykl wydłużył się do jakiś 50 dni już nie pamietam ile dokładnie, ale następny był już 32 dni i tak do tego obecnego cyklu, wszystko wróciło do normy. A już witalam się z menopauza, jeszcze zrobiłam AMH ponownie niecaly miesiąc temu i mój wynik wynosił już tylko 0,05, wiec nie muszę mówić jaki szok przeżyłam i prawie depresje 😆
-
Milkana , Wiedźma gratulacje. Ja wczoraj rano odebrałam powtórzone AMH i załamka spadło do 0,30. Wieczorem wizyta u gin w 9dc żeby zobaczyć czy coś tam w ogóle jest i doktor na mnie, na wyniki , na mnie , na usg i mówi że nic mu tu nie gra. Poza AMH wszystko idealne , nawet piękny pęcherzyk 16,1 mm i przepisał mi ovitrelle i nakazał testy owu robić i jak pozytywne to się kuć i przytulać. Zastrzyk dzisiaj zrobiłam , pierwsze przytulanki były i zobaczymy. Nie wiem co o tym sądzić .
Milkana lubi tę wiadomość