Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Ja nie napisałam, żebym się na to nie zdecydowała!
    Zdecydowałam się świadomie i z utęsknieniem czekam na okruszka 😍

Zmęczenie jest spowodowane Bławatku obecnym stanem, niczym więcej.
    Kochanie chyba nie przeczytałaś że zrozumieniem ja pisałam o innych kobietach że by się nie zdecydowały nie tyczyło się to cb słońce
    Wiem że sporo teraz trosk ale będzie w końcu dobrze
    Trzymaj się ściskam cię tak mocno jak tylko mogę 😘❤️

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Kalcia halo co u cb ? Jak maleństwo , samopoczucie?
    Pisz do nas
    Hej a unas dobrze rosniemy w srode polowkowe usg … czuje juz ruchy ale nic regularnego . Juz powoli robimy wyprawke . Wozek juz mamy blizniaczy 😂😂 a411daaa02ad.jpg f063105b1865.jpg f064d1662cb5.jpg. Czytam was regularnie ale brakuje mi czasami czasu zeby odpisac 😂😂a co u was wszystkich . Gratulacje dla nowych fasolek ❤️🍀

Betti37 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalciu ale z ciebie gorąca mamuśka wyglądasz kwitnące i bardzo seksownie

kalcia64 lubi tę wiadomość

• Atika Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej a unas dobrze rosniemy w srode polowkowe usg … czuje juz ruchy ale nic regularnego . Juz powoli robimy wyprawke . Wozek juz mamy blizniaczy 😂😂 a411daaa02ad.jpg f063105b1865.jpg f064d1662cb5.jpg. Czytam was regularnie ale brakuje mi czasami czasu zeby odpisac 😂😂a co u was wszystkich . Gratulacje dla nowych fasolek ❤️🍀
    Cudnie 😍

kalcia64 lubi tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Podczytuję od czasu do czasu i serce rośnie jak widzę że się komuś udaje i smutek kiedy przychodzi kolejna porażka...
    Możliwe że jednak zdecydujemy się na jeszcze jedno...
    Początkowo mąż był na nie, ale co raz częściej widzę że "mięknie"...Na razie mówi żeby poczekać aż Młody skończy
    min.rok
    Nie bierze chyba pod uwagę że ja nie jestem coraz młodsza...A i starania mogą potrwać

Byłam ostatnio u gina na kontoli i cytologii i generalnie wszystko pracuje, owu jest, był pęcherzyk 18 mm
    Nie mówiłam mu o planach, on chyba założył że już w tym wieku to koniec...Zapytał na jaką metodę anty się zdecydowałam...Mówię że myślę docelowo o wkładce ale jeszcze nie teraz, na co on że no to póki co wypiszę tabletki...Nie zdążyłam jakoś w sumie zaprotestować, powiedziałam tylko że dalej karmię żeby w razie czego wziął pod uwagę i wyszłam z receptą na tabletki anty...
    Do tej pory stosunek przerywany i tyle lat zdawał egzamin...Chociaż przyznam że trochę mnie wkurza że potem człowiek musi szybko do łazienki myć się itd.co jeszcze przy dzieciach bywa trudne...
    I już sama nie wiem. Wiem że raczej bez leków się nie obędzie, stymulacji a jakoś nie chcę gina angażować w te starania o ile będą...biegać na monitoringii itd.
    Mnóstwo wątpliwości...Rozum mówi że stop, wystarczy, duże ryzyko
    A serce...

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Dlatego ja twierdze, ze badanie AMH jest do dupy 😅
    Dokładnie.
    Amh w zasadzie tylko liczy się do refundacji leków do ivf i tu ewentualnie można manipulować wynikiem, ale liczby komórek jajowych nie zwiększymy
    Można natomiast poprawić ich jakość.
    Właśnie czytam i tlumaczę (translatorem Google 😂) książkę It start whit egg. Generalnie książka zawiera opis suplementacji na poprawę komórek jajowych. Są odnośniki do badań
    No i autorka sama stosowała przed kolejnym podejściem do ivf i wyniki były widoczne jeśli chodzi o ilość i jakosc wyhodowanych komórek jajowych.
    Jakby ktoś był zainteresowany to podeślę pdf a jak przetłumaczę to też się podzielę 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na płodność dobrze robi dieta z ograniczeniem węglowodanów do minimum,dużo omega 3 no i zdrowe oleje ,lniany,Edyta Virginię oliwa z oliwek i olej rzepakowy

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Na płodność dobrze robi dieta z ograniczeniem węglowodanów do minimum,dużo omega 3 no i zdrowe oleje ,lniany,Edyta Virginię oliwa z oliwek i olej rzepakowy
    Oczywiście dietą można sporo zdziałać
    Tu jednak autorka bardziej skupia się na suplementacji żeby tak na maksa przez 3-4 cykle podrasować komórki. Głównie przed ivf ale można też odnieść do naturalnych starań
    No i bardzo podkreśla szkodliwość bpa, ftalanow
    Ogólnie chemii i plastiku na płodność.
    Oczywiście negatywnego
    Niby to oczywiste ale...

• KasiaCh Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    KasiaCh, jak się trzymasz? Pisz jak u Ciebie.
    U mnie dziewczyny stara bida jak to mawiają. Będę zaraz zaczynać kolejny cykl. W tym leczyłam grzyba choc było co nie co kiedy trzeba ;) no i jakoś do przodu choc czterdzieste urodziny w październiku mnie dobijają. Przewyje chyba cały dzień.

Hej kochane ❤️
    Wyczułaś mnie Blawatku ❤️ Dziś zaczęło się poronienie. Narazie lekko krwawię ale brzuch coraz mocniej się rozkręca. Troszkę się boję co dalej. Trzymajcie kciuki moje kochane kobietki i dziękuję za wsparcie ❤️

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny że u was dużo się dzieje nie które w ciąży tak że gratuluję. Ja naqlwet ostatnio do was nie zaglądałam bo malutka ma jakieś chyba wzdęcia pręży się wygina i aż cała czerwieniej już nie wiem jak jej mam pomóż. Jakby coś mam na pozbyciu 8 pudełek neoparinu

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Hej kochane ❤️
    Wyczułaś mnie Blawatku ❤️ Dziś zaczęło się poronienie. Narazie lekko krwawię ale brzuch coraz mocniej się rozkręca. Troszkę się boję co dalej. Trzymajcie kciuki moje kochane kobietki i dziękuję za wsparcie ❤️
    Przykro mi...Też to przeszłam.
    Ja od razu zdecydowałam się na zabieg.

• Golumek Znajoma

Wysłany: 20 września 2021, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Widzę dziewczyny że u was dużo się dzieje nie które w ciąży tak że gratuluję. Ja naqlwet ostatnio do was nie zaglądałam bo malutka ma jakieś chyba wzdęcia pręży się wygina i aż cała czerwieniej już nie wiem jak jej mam pomóż. Jakby coś mam na pozbyciu 8 pudełek neoparinu

Cześć Nokola, wysłałam Ci zaproszenie.

Szczęśliwa żona i mama Kubusia 4-latka. Aktualnie staramy się o drugie dziecko.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Dajesz jej kropelki Espumisan

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Dajesz jej kropelki Espumisan
    Tak daje espumisan biogaia i zero poprawy wczoraj tak się biedna męczyła ze w nocy byłam w szpitalu i oczywiście kazali dawać dalej espumisan i nic nowego nie dali

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Tak daje espumisan biogaia i zero poprawy wczoraj tak się biedna męczyła ze w nocy byłam w szpitalu i oczywiście kazali dawać dalej espumisan i nic nowego nie dali

Spróbujcie może z "windi" korzystaliśmy z najstarszą bo miała okropne problemy.

Nikola.1984 lubi tę wiadomość

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ❤️ Poroniłam, macica pusta, w trakcie oczyszczania. Cieszę się że obyło się bez łyżeczkowania uff. Wierzę, że następnym razem wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Buziaki dla Was 💋

Akinom 59 lubi tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    To jeszcze możesz jej dawać koper włoski,są też gotowe ziołowe herbatki dla maluszkow

Nikola.1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    A i możesz kupić w aptece taką rureczkę wkładasz odpowiednią koncowke do pupci bi odgazowywujesz maluszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Hej kochane ❤️ Poroniłam, macica pusta, w trakcie oczyszczania. Cieszę się że obyło się bez łyżeczkowania uff. Wierzę, że następnym razem wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Buziaki dla Was 💋
    Kasiulko całuje i ściskam cię tak mocno
    ❤️

KasiaCh lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przestancie z tymi rurkami, espumisanami i koprem włoskim.
    Poczytajcie skład espumisanu i innych tego typu
    A koper włoski jest toksyczny.
    Polecam poczytać nowsze informacje a nie z czasów prl
    Już nie wspomnę o wkładaniu czegokolwiek do tyłka
    Układ trawienny musi dojrzeć.
    Masaże, termoforek, układanie na brzuszku i cierpliwośc i czas. Nic więcej tak naprawdę nie pomoże. Nie wlewajcie w te dzieci całej apteki
    https://dziecisawazne.pl/dlaczego-nalezy-unikac-naparu-z-kopru-wloskiego/

https://www.mlecznewsparcie.pl/2016/03/katetery-czopki-termometry-i-kaniule-czyli-o-tym-czego-nie-robic/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 16:34

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ