Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHekate42 wrote:Ja nie napisałam, żebym się na to nie zdecydowała!
Zdecydowałam się świadomie i z utęsknieniem czekam na okruszka 😍
Zmęczenie jest spowodowane Bławatku obecnym stanem, niczym więcej.
Wiem że sporo teraz trosk ale będzie w końcu dobrze
Trzymaj się ściskam cię tak mocno jak tylko mogę 😘❤️ -
Akinom 59 wrote:Kalcia halo co u cb ? Jak maleństwo , samopoczucie?
Pisz do nasBetti37 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
Cudnie 😍
kalcia64 lubi tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Hej.
Podczytuję od czasu do czasu i serce rośnie jak widzę że się komuś udaje i smutek kiedy przychodzi kolejna porażka...
Możliwe że jednak zdecydujemy się na jeszcze jedno...
Początkowo mąż był na nie, ale co raz częściej widzę że "mięknie"...Na razie mówi żeby poczekać aż Młody skończy
min.rok
Nie bierze chyba pod uwagę że ja nie jestem coraz młodsza...A i starania mogą potrwać
Byłam ostatnio u gina na kontoli i cytologii i generalnie wszystko pracuje, owu jest, był pęcherzyk 18 mm
Nie mówiłam mu o planach, on chyba założył że już w tym wieku to koniec...Zapytał na jaką metodę anty się zdecydowałam...Mówię że myślę docelowo o wkładce ale jeszcze nie teraz, na co on że no to póki co wypiszę tabletki...Nie zdążyłam jakoś w sumie zaprotestować, powiedziałam tylko że dalej karmię żeby w razie czego wziął pod uwagę i wyszłam z receptą na tabletki anty...
Do tej pory stosunek przerywany i tyle lat zdawał egzamin...Chociaż przyznam że trochę mnie wkurza że potem człowiek musi szybko do łazienki myć się itd.co jeszcze przy dzieciach bywa trudne...
I już sama nie wiem. Wiem że raczej bez leków się nie obędzie, stymulacji a jakoś nie chcę gina angażować w te starania o ile będą...biegać na monitoringii itd.
Mnóstwo wątpliwości...Rozum mówi że stop, wystarczy, duże ryzyko
A serce...
-
Milkana wrote:Dlatego ja twierdze, ze badanie AMH jest do dupy 😅
Amh w zasadzie tylko liczy się do refundacji leków do ivf i tu ewentualnie można manipulować wynikiem, ale liczby komórek jajowych nie zwiększymy
Można natomiast poprawić ich jakość.
Właśnie czytam i tlumaczę (translatorem Google 😂) książkę It start whit egg. Generalnie książka zawiera opis suplementacji na poprawę komórek jajowych. Są odnośniki do badań
No i autorka sama stosowała przed kolejnym podejściem do ivf i wyniki były widoczne jeśli chodzi o ilość i jakosc wyhodowanych komórek jajowych.
Jakby ktoś był zainteresowany to podeślę pdf a jak przetłumaczę to też się podzielę 😉 -
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:Na płodność dobrze robi dieta z ograniczeniem węglowodanów do minimum,dużo omega 3 no i zdrowe oleje ,lniany,Edyta Virginię oliwa z oliwek i olej rzepakowy
Tu jednak autorka bardziej skupia się na suplementacji żeby tak na maksa przez 3-4 cykle podrasować komórki. Głównie przed ivf ale można też odnieść do naturalnych starań
No i bardzo podkreśla szkodliwość bpa, ftalanow
Ogólnie chemii i plastiku na płodność.
Oczywiście negatywnego
Niby to oczywiste ale...
-
Blawatek wrote:KasiaCh, jak się trzymasz? Pisz jak u Ciebie.
U mnie dziewczyny stara bida jak to mawiają. Będę zaraz zaczynać kolejny cykl. W tym leczyłam grzyba choc było co nie co kiedy trzeba no i jakoś do przodu choc czterdzieste urodziny w październiku mnie dobijają. Przewyje chyba cały dzień.
Hej kochane ❤️
Wyczułaś mnie Blawatku ❤️ Dziś zaczęło się poronienie. Narazie lekko krwawię ale brzuch coraz mocniej się rozkręca. Troszkę się boję co dalej. Trzymajcie kciuki moje kochane kobietki i dziękuję za wsparcie ❤️
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Widzę dziewczyny że u was dużo się dzieje nie które w ciąży tak że gratuluję. Ja naqlwet ostatnio do was nie zaglądałam bo malutka ma jakieś chyba wzdęcia pręży się wygina i aż cała czerwieniej już nie wiem jak jej mam pomóż. Jakby coś mam na pozbyciu 8 pudełek neoparinu
-
KasiaCh wrote:Hej kochane ❤️
Wyczułaś mnie Blawatku ❤️ Dziś zaczęło się poronienie. Narazie lekko krwawię ale brzuch coraz mocniej się rozkręca. Troszkę się boję co dalej. Trzymajcie kciuki moje kochane kobietki i dziękuję za wsparcie ❤️
Ja od razu zdecydowałam się na zabieg. -
Nikola.1984 wrote:Widzę dziewczyny że u was dużo się dzieje nie które w ciąży tak że gratuluję. Ja naqlwet ostatnio do was nie zaglądałam bo malutka ma jakieś chyba wzdęcia pręży się wygina i aż cała czerwieniej już nie wiem jak jej mam pomóż. Jakby coś mam na pozbyciu 8 pudełek neoparinu
Cześć Nokola, wysłałam Ci zaproszenie.Szczęśliwa żona i mama Kubusia 4-latka. Aktualnie staramy się o drugie dziecko. -
nick nieaktualnyNikola.1984 wrote:Widzę dziewczyny że u was dużo się dzieje nie które w ciąży tak że gratuluję. Ja naqlwet ostatnio do was nie zaglądałam bo malutka ma jakieś chyba wzdęcia pręży się wygina i aż cała czerwieniej już nie wiem jak jej mam pomóż. Jakby coś mam na pozbyciu 8 pudełek neoparinu
-
Nikola.1984 wrote:Tak daje espumisan biogaia i zero poprawy wczoraj tak się biedna męczyła ze w nocy byłam w szpitalu i oczywiście kazali dawać dalej espumisan i nic nowego nie dali
Spróbujcie może z "windi" korzystaliśmy z najstarszą bo miała okropne problemy.Nikola.1984 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane ❤️ Poroniłam, macica pusta, w trakcie oczyszczania. Cieszę się że obyło się bez łyżeczkowania uff. Wierzę, że następnym razem wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Buziaki dla Was 💋
Akinom 59 lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
nick nieaktualnyNikola.1984 wrote:Tak daje espumisan biogaia i zero poprawy wczoraj tak się biedna męczyła ze w nocy byłam w szpitalu i oczywiście kazali dawać dalej espumisan i nic nowego nie dali
Nikola.1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikola.1984 wrote:Widzę dziewczyny że u was dużo się dzieje nie które w ciąży tak że gratuluję. Ja naqlwet ostatnio do was nie zaglądałam bo malutka ma jakieś chyba wzdęcia pręży się wygina i aż cała czerwieniej już nie wiem jak jej mam pomóż. Jakby coś mam na pozbyciu 8 pudełek neoparinu
-
nick nieaktualnyKasiaCh wrote:Hej kochane ❤️ Poroniłam, macica pusta, w trakcie oczyszczania. Cieszę się że obyło się bez łyżeczkowania uff. Wierzę, że następnym razem wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Buziaki dla Was 💋
❤️KasiaCh lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przestancie z tymi rurkami, espumisanami i koprem włoskim.
Poczytajcie skład espumisanu i innych tego typu
A koper włoski jest toksyczny.
Polecam poczytać nowsze informacje a nie z czasów prl
Już nie wspomnę o wkładaniu czegokolwiek do tyłka
Układ trawienny musi dojrzeć.
Masaże, termoforek, układanie na brzuszku i cierpliwośc i czas. Nic więcej tak naprawdę nie pomoże. Nie wlewajcie w te dzieci całej apteki
https://dziecisawazne.pl/dlaczego-nalezy-unikac-naparu-z-kopru-wloskiego/
https://www.mlecznewsparcie.pl/2016/03/katetery-czopki-termometry-i-kaniule-czyli-o-tym-czego-nie-robic/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 16:34