Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    A ja biorę inofem to chyba coś podobnego,prawda?
    Tylko biorę 1saszetkę a dziś dowiedziałam się,że po dwie trzeba - inaczej jak na opakowaniu napisane..
    Któraś z Was brała inofem po 2saszetki?
    Chodzi o inozytol.
    Minimalna dawka to 2000 czyli jedna saszetka.
    Ale przy pcos warto zwiększyć.
    Ja brałam jedną Miositogyn +nac ale to wspomagająco do clo

• Tesorino Znajoma

Wysłany: 29 września 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Trochę mnie nie było bo....musiałam nieco wrzucić na luz 😉 Za bardzo się tym wszystkim przejmowałam, analizowałam itp. Oczywiście w apcebnotowalam wszystko ale już nie z takim przejęciem jak wcześniej. Obecnie czekam na @, ma przyjąć za 3 dni. W prawdzie nie odpuszczalismy ♥️♥️i nadal mam nadzieję że może się uda....choć przyznam, że zwątpiłam trochę, tzn odpuściłam. Doszłam do wniosku że co ma być to będzie, nic na siłę. W tym cyklu od owulacji bolą mnie bardzo biersi, które sa nabrzmiałe ( czuje jakbym miała zastój pokarmu 🤣) ostatnio nawet coś lepkiego mi z nich wyciekło przy nacisku lekkim. Czasami pobolewa mnie podbrzusze. Tym razem nie chce się nastawiać na ciążę - już bardziej na zaburzenia hormonalne czy menopauzę. Test robiłam 9 dni przed @ i po kilkunastu minutach wyszedł cień bladej kreski. Nie biorę tego pod uwagę bo odczytane po czasie. No ale tak prawdę mówiąc to się zastanawiam....bo te piersi dziwne, ten wyciek...a może jednak się udało? 🤔🧐 Co myślicie? Korci mnie żeby zrobić kolejny test ale chyba jeszcze trochę poczekam

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Witajcie!
    Trochę mnie nie było bo....musiałam nieco wrzucić na luz 😉 Za bardzo się tym wszystkim przejmowałam, analizowałam itp. Oczywiście w apcebnotowalam wszystko ale już nie z takim przejęciem jak wcześniej. Obecnie czekam na @, ma przyjąć za 3 dni. W prawdzie nie odpuszczalismy ♥️♥️i nadal mam nadzieję że może się uda....choć przyznam, że zwątpiłam trochę, tzn odpuściłam. Doszłam do wniosku że co ma być to będzie, nic na siłę. W tym cyklu od owulacji bolą mnie bardzo biersi, które sa nabrzmiałe ( czuje jakbym miała zastój pokarmu 🤣) ostatnio nawet coś lepkiego mi z nich wyciekło przy nacisku lekkim. Czasami pobolewa mnie podbrzusze. Tym razem nie chce się nastawiać na ciążę - już bardziej na zaburzenia hormonalne czy menopauzę. Test robiłam 9 dni przed @ i po kilkunastu minutach wyszedł cień bladej kreski. Nie biorę tego pod uwagę bo odczytane po czasie. No ale tak prawdę mówiąc to się zastanawiam....bo te piersi dziwne, ten wyciek...a może jednak się udało? 🤔🧐 Co myślicie? Korci mnie żeby zrobić kolejny test ale chyba jeszcze trochę poczekam
    Wyciek z piersi jeśli nie karmisz to zazwyczaj efekt podwyższonej prolaktyny..A to przeszkadza w staraniach
    W ciąży pojawia się ale dopiero na późniejszych etapach.
    Zbadaj poziom prolaktyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Witajcie!
    Jeśli z piersi coś wycieka to warto zrobić prolaktynę kochanie

• Tesorino Znajoma

Wysłany: 29 września 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam jednak test- jak zwykle- negatywny. W poniedziałek innej firmy pokazał bladą kreskę. Śluz ma kolor kawy z mlekiem. Czyżby to początek okresu? ... zobaczymy. Aplikacja przyspieszyła okres . Czekam!!!

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Chodzi o inozytol.
    Minimalna dawka to 2000 czyli jedna saszetka.
    Ale przy pcos warto zwiększyć.
    Ja brałam jedną Miositogyn +nac ale to wspomagająco do clo
    Też biorę NAC ;)
    A myślisz że nie mając (raczej) pcos mogę bezpiecznie zwiększyć dawkę inofemu?
    Mam też pytanie czy może słyszałaś o braniu fitoestrogenow (np soyfem ) podczas starań?

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Zrobiłam jednak test- jak zwykle- negatywny. W poniedziałek innej firmy pokazał bladą kreskę. Śluz ma kolor kawy z mlekiem. Czyżby to początek okresu? ... zobaczymy. Aplikacja przyspieszyła okres . Czekam!!!
    Tesorino trzymam kciuki by Ci się udało. Chociaż ten wyciek z piersi skonsultowalabym z ginem.Nie słyszałam by był to jeden z pierwszych objawów ciąży.

• Tesorino Znajoma

Wysłany: 3 października 2021, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam @ 😤😤😤😤
    Znów się nie udało😭😭😭
    Mam dość, jestem wściekła, dziś pije wino....z rozpaczy.
    Nie wiem czy to ze mną coś nie tak już w tym wieku czy to może być wina przebytej operacji w dzieciństwie mojego partnera? Właśnie się dowiedziałam, że miał tzw wędrujące jądra i musieli operacyjnie sprowadzać na swoje miejsce. Dopiero zdaliśmy sobie sprawę, że to może być przeszkoda w zajściu . Sama nie wiem czy robić badania czy odpuścić. Chwilami mam dość.

• Atika Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    A ja biorę inofem to chyba coś podobnego,prawda?
    Tylko biorę 1saszetkę a dziś dowiedziałam się,że po dwie trzeba - inaczej jak na opakowaniu napisane..
    Któraś z Was brała inofem po 2saszetki?
    Czytam składy i wszystko jest zbliżone. Ja biore te składniki osobno, ale na razie nic.

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Dziewczyny dostałam @ 😤😤😤😤
    Znów się nie udało😭😭😭
    Mam dość, jestem wściekła, dziś pije wino....z rozpaczy.
    Nie wiem czy to ze mną coś nie tak już w tym wieku czy to może być wina przebytej operacji w dzieciństwie mojego partnera? Właśnie się dowiedziałam, że miał tzw wędrujące jądra i musieli operacyjnie sprowadzać na swoje miejsce. Dopiero zdaliśmy sobie sprawę, że to może być przeszkoda w zajściu . Sama nie wiem czy robić badania czy odpuścić. Chwilami mam dość.
    Zróbcie badania nasienia, może na sam początek zwykłe.
    Nie sadzę, by to miało wiejszy wplyw, chyba, ze popełnili jakiś błąd. Hmmm...

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 3 października 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, byliśmy z partnerem ostatnio w warszawskiej Gamecie. Ja- 42 lata (w grudniu 43), partner- 45. Staramy się o dzidziusia od dwóch miesięcy :) Nie mam za sobą żadnych nieudanych prób ani leczenia. No i zobaczymy. Lekarz zlecił mi badania hormonalne, partnerowi - badanie nasienia. Standard. Ale powiedział też, że chce, by zrobiła badanie drożności jajowodów. Ponoć bardzo bolesne - i jakoś mi się to nie uśmiecha. Poszliśmy na wizytę z uwagi na nasz wiek, by nie marnować czasu. Samą mnie ciekawi, co będzie dalej. Buziaki dla Was i powodzenia.

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa z rajskiego drzewa wrote:
    Cześć dziewczyny, byliśmy z partnerem ostatnio w warszawskiej Gamecie. Ja- 42 lata (w grudniu 43), partner- 45. Staramy się o dzidziusia od dwóch miesięcy :) Nie mam za sobą żadnych nieudanych prób ani leczenia. No i zobaczymy. Lekarz zlecił mi badania hormonalne, partnerowi - badanie nasienia. Standard. Ale powiedział też, że chce, by zrobiła badanie drożności jajowodów. Ponoć bardzo bolesne - i jakoś mi się to nie uśmiecha. Poszliśmy na wizytę z uwagi na nasz wiek, by nie marnować czasu. Samą mnie ciekawi, co będzie dalej. Buziaki dla Was i powodzenia.
    Miałam drożność jajowodów i mnie nic nie bolało.
    Metoda HyCoSy -mniej bolesne niż hsg.
    Może dlatego że już wcześniej rodziłam.
    U mnie wyszedł jeden niedrożny jajowod I owu zazwyczaj tylko po jego stronie

• Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 4 października 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Miałam drożność jajowodów i mnie nic nie bolało.
    Metoda HyCoSy -mniej bolesne niż hsg.
    Może dlatego że już wcześniej rodziłam.
    U mnie wyszedł jeden niedrożny jajowod I owu zazwyczaj tylko po jego stronie

Dzięki Kochana. Ja nigdy nie rodziłam. Na razie robimy testy z krwi, potem ewentualnie dalsze postępowanie. Póki co działamy naturalnie, z testami owulacyjnymi. Zobaczymy. A czy z jednym drożnym jajowodem możliwa jest ciąża naturalnie?

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana. Ja nigdy nie rodziłam. Na razie robimy testy z krwi, potem ewentualnie dalsze postępowanie. Póki co działamy naturalnie, z testami owulacyjnymi. Zobaczymy. A czy z jednym drożnym jajowodem możliwa jest ciąża naturalnie?
    No pewnie że tak

Ewa z rajskiego drzewa lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pod warunkiem że pracuje też jajnik po drożnej stronie
    Co prawda czasem jajowod może wychwycić jajeczko z drugiego jajnika ale to rzadko

• Jeszcze_Blizniaki Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po biopsji endometrium pierwszą owulację miała któraś z Was mocno bolesną, wyraźnie bolesną w porównaniu do tych sprzed biopsji? Pytam, bo w normalnym czasie nie za bardzo czułam owulację, natomiast w 17 dniu cyklu złapał mnie konkretny ból, uczucie identyczne jak mi twardniał brzuch (macica);w obu poprzednich ciążach. Trzymało ze dwie godziny i puściło... Oczywiście aplikacja zgłupiała, kilka razy zmieniała termin owulacji no i tak to było. Teraz mam 25 dzień cyklu i czekam...

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁

11.2021 cb
    2007 cb
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Dziewczyny, czy po biopsji endometrium pierwszą owulację miała któraś z Was mocno bolesną, wyraźnie bolesną w porównaniu do tych sprzed biopsji? Pytam, bo w normalnym czasie nie za bardzo czułam owulację, natomiast w 17 dniu cyklu złapał mnie konkretny ból, uczucie identyczne jak mi twardniał brzuch (macica);w obu poprzednich ciążach. Trzymało ze dwie godziny i puściło... Oczywiście aplikacja zgłupiała, kilka razy zmieniała termin owulacji no i tak to było. Teraz mam 25 dzień cyklu i czekam...
    Ja po biopsji miałam plamienie ktore przeszło w okres . Nie miałam opisywanych przez Ciebie objawów,ale ja generalnie nigdy nie miewałam ani zbyt bolesnych okresów ani zadnych objawów w trakcie owulacji.
    Słyszałam natomiast,że w tym cyklu po biopsji podobno łatwiej zajść w ciążę.. ;P

Wysłany: 7 października 2021, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki był cel biopsji, lekarz mówił, że po biopsji śluzówka łatwiej pozwala na zagnieżdżenie. Akurat mąż musiał na 4 dni wyjechać i mam nadzieję, że starania w pozostałe dni okażą się skuteczne.
    U mnie też plamienie po biopsji płynnie przeszło w ciut wcześniejszą miesiączkę. Miesiączka normalna, tylko potem w 17 dniu cyklu mocny ból brzucha i może to była późna i wyjątkowo wyraźna owulacja. Wtedy cykl by był znacznie dłuższy niż mój 28- dniowy.

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

11.2021 cb
    2007 cb

Wysłany: 10 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie, że 12 dpo test sikany negatywny to zero szans...? Cykle normalnie 28 dniówek, teraz owu dopiero 17 DC była.

2004 starsza dzidzia
    2016 młodsza dzidzia

11.2021 cb
    2007 cb
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Dziewczyny, myślicie, że 12 dpo test sikany negatywny to zero szans...? Cykle normalnie 28 dniówek, teraz owu dopiero 17 DC była.
    Póki @ brak,piłka w grze😄

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ