Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Atika Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Hej kochane ❤️
    Wyczułaś mnie Blawatku ❤️ Dziś zaczęło się poronienie. Narazie lekko krwawię ale brzuch coraz mocniej się rozkręca. Troszkę się boję co dalej. Trzymajcie kciuki moje kochane kobietki i dziękuję za wsparcie ❤️
    Bardzo mi przykro. Trzymam kciuki, by wszystko skonczylo sie jak należy. Życzę dużo siły! ❤️

Wiedźma, KasiaCh lubią tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wzieła choroba. Przeziębienie. Gardło, podbrzusze do tego.

Aplikacja zwariowała. Wpierw ustawi)a owu na 10 dc, pozniej 15 , nastepnie 11 a dziś w ogole jakby jej nie było, a wiem, że była bo lekarz potwierdził widoczne ciałko żółfe.

Macie tez taki problem z apką?

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
  • Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Mnie wzieła choroba. Przeziębienie. Gardło, podbrzusze do tego.

Aplikacja zwariowała. Wpierw ustawi)a owu na 10 dc, pozniej 15 , nastepnie 11 a dziś w ogole jakby jej nie było, a wiem, że była bo lekarz potwierdził widoczne ciałko żółfe.

Macie tez taki problem z apką?

U mnie w tym cyklu tak szalała... z 12dc na 14 dc na 15 dc na 16 dc i znów na 14 dc... wystarczy że śluz lub temperatura inaczej się pojawia poza standardem i już apka głupieje. Niemniej trzymaj się ustaleń gina.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszak urodził się w 36+0 przez cc.Od urodzenia cierpiał na bóle brzuszka.Po każdym posiłku wrzeszczał przez dwie godziny,tego płaczem nazwać nie można.Lekarze na początku kazali czekać po trzech miesiącach polecili espumisan,biogaje,debridat(na recepte),czopki bo zaparcia też się pojawiały i tak czas płynął.Soli w diecie prawie wcale bo nie zdrowa itp.Jak długo czekać???kiedy rozwinie się układ pokarmowy?Jak miał dwa lata zrobiliśmy mnóstwo badań i wyszło np za mało Na,i lekarze kazali solić i to sporo i już wiadomo czemu wyjadał sól jak przypadkiem się dorwał.Potem zaparcia i gastroenterolog który zlecił leki i nie zlecił badań.Rok stracony.Badania CSA(kompleksowa analiza kału) które wiele pokazało(w razie problemów polecam,jest drogie ale warto).Obecnie dieta i jest już ok.
    Mając dziecko z problemami układu pokarmowego jestem daleka od oceniania czy podanie espumisanu jest dobre czy złe,czy koper włoski pomoże? czy jest toksyczny?Metody sprzed 40lat są przestarzałe,obecnym nieufam.Mam mózg i ja wybieram trochę ze starych metod trochę z nowych.Każda z nas jest najlepszą mamą dla swojego dziecka.
    Co do rekomendacji banalny przykład.W 2015 urodziłam starszaka i fotelik samochodowy był tylko do przewożenia i absolutnie w takim czymś w domu nie karmić bo to szkodzi na kręgosłup i w zeszłym roku to się zmieniło bo to zdrowa pozycja.Było i tak,że karmiłam starszak w foteliku bo taka była potrzeba chwili.Jak dobrze,że mam mózg i go używam.

Młodszy miał.zwykłe problemy brzuszkowe i pomagały probiotyki dicoflor i vivomixx

A i myślę,że za czterdzieści lat obecne metody będą przestarzałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 05:29

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 września 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Tak daje espumisan biogaia i zero poprawy wczoraj tak się biedna męczyła ze w nocy byłam w szpitalu i oczywiście kazali dawać dalej espumisan i nic nowego nie dali

Twoja mała siedzi mi w głowie.Ciężko mi coś radzić nie znając sytuacji.
    Ile mała ma miesięcy?
    Urodzona Sn czy cc?
    W którym tygodniu urodzona?
    Ile punktów w abgarze i jeśli mniej to za co?
    Czy na coś choruje przewlekle?
    Na jakim mleku jest kp czy mm?Jeśli mm to jakie?Ostatnio była tu historia u Lady dior i jej synek źle tolerował mleko hipp
    Jak z rozszerzaniem diety?Coś oprócz mleka je?Co?
    Kiedy zaczęły się problemy brzuszkowe?
    Czy boli po każdym posiłku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 00:16

Wiedźma lubi tę wiadomość

• Nikola.1984 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Twoja mała siedzi mi w głowie.Ciężko mi coś radzić nie znając sytuacji.
    Ile mała ma miesięcy?
    Urodzona Sn czy cc?
    W którym tygodniu urodzona?
    Ile punktów w abgarze i jeśli mniej to za co?
    Czy na coś choruje przewlekle?
    Na jakim mleku jest kp czy mm?Jeśli mm to jakie?Ostatnio była tu historia u Lady dior i jej synek źle tolerował mleko hipp
    Jak z rozszerzaniem diety?Coś oprócz mleka je?Co?
    Kiedy zaczęły się problemy brzuszkowe?
    Czy boli po każdym posiłku?
    Córeczka ma 26 dni urodzona SN owiniętą 2 razy pępowina i węzeł prawdziwy na pępowinie 8punktow miała. W szpitalu była na bebilonie ale ulewala i zmieniłam na nan ar i po kilku dniach zaczęło się prężenie wygina nie aż czerwona z wysiłku. Tak to wygląda jakby się jej kupę chciało a nie mogła zrobić a robi mi raz dziennie przy tym mleku chyba że to zagęszczone jest jakieś cięższe od zwykłego mleka

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:
    Córeczka ma 26 dni urodzona SN owiniętą 2 razy pępowina i węzeł prawdziwy na pępowinie 8punktow miała. W szpitalu była na bebilonie ale ulewala i zmieniłam na nan ar i po kilku dniach zaczęło się prężenie wygina nie aż czerwona z wysiłku. Tak to wygląda jakby się jej kupę chciało a nie mogła zrobić a robi mi raz dziennie przy tym mleku chyba że to zagęszczone jest jakieś cięższe od zwykłego mleka
    Nan ma dużo żelaza i przez to ja też tak miałam zmieniłam na Bebiko i się uspokoilo

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!Dawno nie pisałam bo wpadłam jak co miesiąc w dół okołookresowy (że znowu się nie udało).
    Przy okazji byłam też u endokrynologa odebrać wyniki biopsji macicy.
    Oczywiście przy poruszonym temacie ewentualnej ciąży usłyszałam,że tylko komórka dawczyni, bo z moim AMH to szansy żadne...Dodatkowo Pani endokrynolog powiedziała bym brała fitohormony-nie zaszkodzą a mogą wspomóc starania.Nawet kupiłam sobie soyfem forte I wzięłam 1/4 tabl.Ale jeszcze chciałam z Wami pogadać..Czy któraś z Was już stosuje tego typu wspomaganie?Na ulotce napisane by nie stosować w ciąży...Nie wiem co myśleć.Z drugiej strony ostatnio mam prawie cały czas mdłości i budzę sie wczesnie rano,mam wrażenie że też już zdarza mi się mieć uderzenia gorąca.Czyki jak tak czytam to cała paleta objawów klimakterium.Stad te tabletki...ech coraz mam mniejszą nadzieję,że mi się uda zostać jeszcze raz mamą... :(

• Atika Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis gez mam doła. Beta 0, 01 i już wiem, że nici...
    Dzisiaj zaczynam brać DHEA.

FrezJa jakie masz AMH?

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png

Wysłany: 23 września 2021, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola.1984 wrote:

Nan nie podawałam.Zgadzam się z Moniką,zmień mleko.Bebiko i Bebilon mają chyba bardzo podobny skład.Ulewanie u dzieci to normalna sprawa.Młodszy ulewał przez sześć miesięcy.

Akinom 59, Wiedźma lubią tę wiadomość

• FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Ja dzis gez mam doła. Beta 0, 01 i już wiem, że nici...
    Dzisiaj zaczynam brać DHEA.

FrezJa jakie masz AMH?
    Dzięki za zainteresowanie .. ;)
    Amh śladowe ilości .Pierwsze badanie w szpitalu 0,07 drugie juz w innym labie w innym cyklu 0,29...To ostatnie badanie było jakos w czerwcu.A mamy juz wrzesien...Marnie jest co tu kryć...
    Czy slyszalas by ktoś brał fitoestrogeny podczas starań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 10:14

• Milkana Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Amh śladowe ilości .Pierwsze badanie w szpitalu 0,07 drugie juz w innym labie w innym cyklu 0,29...To ostatnie badanie było jakos w czerwcu.A mamy juz wrzesien...Marnie jest co tu kryć...

Ja miałam 0,5, a ostatnio z 1,5 mies temu odebrałam wynik po suplementacji wit D, mg i wyniosło 0,05 czyli jeszcze gorzej, a jestem w szóstym tyg ciąży, co przy takim amh ponoć jest niemożliwe także wiesz, olej to badanie bo naprawdę ono nic nie wnosi do naszego życia, takie jest moje zdanie, najważniejsze to owulacja, regularne cykle, poziom hormonów w normie i świadomość tego czy masz tyłozgięcie macicy czy tez nie. Lekarz mnie oświecił ostatnio ze właśnie u mnie jest tylozgiecie i starania w pozycji klasycznej nic nie wnosiły, dopiero odpowiednia pozycja, wszystko wyliczone co do dnia i praktycznie godzin jeśli chodzi o owulke, spałam cała noc bez prysznica po ❤️, No i w tym cyklu użyliśmy żelu conceive plus ale nie wiem czy to jego zasługa, czy raczej pozycji, czy tez całonocnego spania 🤷🏼‍♀️ W każdym razie 16.08 ryczalam bo wynik mnie załamał, a 10.09 nie dowierzałam własnym oczom 😆

Ata76, Akinom 59, FrezJa, Wiedźma, Niebieska Gwiazda, sylvuś lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Ja miałam 0,5, a ostatnio z 1,5 mies temu odebrałam wynik po suplementacji wit D, mg i wyniosło 0,05 czyli jeszcze gorzej, a jestem w szóstym tyg ciąży, co przy takim amh ponoć jest niemożliwe także wiesz, olej to badanie bo naprawdę ono nic nie wnosi do naszego życia, takie jest moje zdanie, najważniejsze to owulacja, regularne cykle, poziom hormonów w normie i świadomość tego czy masz tyłozgięcie macicy czy tez nie. Lekarz mnie oświecił ostatnio ze właśnie u mnie jest tylozgiecie i starania w pozycji klasycznej nic nie wnosiły, dopiero odpowiednia pozycja, wszystko wyliczone co do dnia i praktycznie godzin jeśli chodzi o owulke, spałam cała noc bez prysznica po ❤️, No i w tym cyklu użyliśmy żelu conceive plus ale nie wiem czy to jego zasługa, czy raczej pozycji, czy tez całonocnego spania 🤷🏼‍♀️ W każdym razie 16.08 ryczalam bo wynik mnie załamał, a 10.09 nie dowierzałam własnym oczom 😆
    Ojej Milkana - tak mam tylozgiecie..;) czyli,że od tylu będzie najlepiej?Ja zwykle śpię po seksie .Już staram się nie wstawać by wszystko zostało.Na ten cykl mam też kubeczek,który zamierzam zastosować na po;)
    I też kupiłam ten żel właśnie. Będę pierwszy raz w tym cyklu używać.Bo z moim śluzem nie najlepiej.
    Trochę mnie podniosłaś na duchu. ♡♡♡
    JA dwie ostatnie ciaze poronilam więc jeszcze dochodzi u mnie stres co potem...
    A no I jeszcze dręczy mnie to pytanie co z tymi fitoestrogenami?Brać to czy nie? Co byś zrobiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 19:19

• Milkana Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    Ojej Milkana - tak mam tylozgiecie..;) czyli,że od tylu będzie najlepiej?Ja zwykle śpię po seksie .Już staram się nie wstawać by wszystko zostało.Na ten cykl mam też kubeczek,który zamierzam zastosować na po;)
    I też kupiłam ten żel właśnie. Będę pierwszy raz w tym cyklu używać.Bo z moim śluzem nie najlepiej.
    Trochę mnie podniosłaś na duchu. ♡♡♡
    JA dwie ostatnie ciaze poronilam więc jeszcze dochodzi u mnie stres co potem...
    A no I jeszcze dręczy mnie to pytanie co z tymi fitoestrogenami?Brać to czy nie? Co byś zrobiła?

Powiem Ci, ze ja na początku roku miałam cykle 24 dni, a zawsze miałam 32, naczytałam się o castagnusie i postanowiłam ze spróbuje, ale ja jak to ja włączyłam do tego ovarin jeszcze wiec brałam castagnus plus ovarin, cykl przedłużył mi się do 50 dni co mnie załamało bo nie to było moim zamiarem, wiec jak już się wystraszyłam, to odstawiłam wszystko, dostałam okres, następny cykl 38 dni i kolejne 31-32 dni, owulka piękna książkowa, nie wiem czy mi to wyregulowalo cykle, ale wyglada na to ze tak, później jak rozmawiałam z lekarzem to powiedział ze castagnus to delikatny lek na problem z prolaktyna w stopniu takim bardzo lekkim, i widocznie udało mi się tym wyregulować stad powrót do normalnych cykli. Ale nawet już nie wspominałam mu ze włączyłam do tego jeszcze ovarin 😂 A seksik u mnie teraz był pierwszy raz przy staraniach -od tylu 😉 i jak widać udany 😆

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FrezJa wrote:
    To poszło do góry lub powodem inne laboratorium.
    Fitoestrogeny? Pierwsze słyszę. Pomaga?

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Też mam tyłozgięcie. U nas nawet piesek nie pomaga. 😪🙃 Cos jeszcze polecasz?

Przy takim niskim i się udało?

Jeju, to ze mną jest coś nie tak.

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Powiem Ci, ze ja na początku roku miałam cykle 24 dni, a zawsze miałam 32, naczytałam się o castagnusie i postanowiłam ze spróbuje, ale ja jak to ja włączyłam do tego ovarin jeszcze wiec brałam castagnus plus ovarin, cykl przedłużył mi się do 50 dni co mnie załamało bo nie to było moim zamiarem, wiec jak już się wystraszyłam, to odstawiłam wszystko, dostałam okres, następny cykl 38 dni i kolejne 31-32 dni, owulka piękna książkowa, nie wiem czy mi to wyregulowalo cykle, ale wyglada na to ze tak, później jak rozmawiałam z lekarzem to powiedział ze castagnus to delikatny lek na problem z prolaktyna w stopniu takim bardzo lekkim, i widocznie udało mi się tym wyregulować stad powrót do normalnych cykli. Ale nawet już nie wspominałam mu ze włączyłam do tego jeszcze ovarin 😂 A seksik u mnie teraz był pierwszy raz przy staraniach -od tylu 😉 i jak widać udany 😆

W takim razie zamawiam ten ovarin. 😉

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    To poszło do góry lub powodem inne laboratorium.
    Fitoestrogeny? Pierwsze słyszę. Pomaga?
    Atika,tak to inny cykl inny lab.Ale tak czy siak obie te wartości pokazują śladowe ilości AMH.
    A propos fitoestrogenow też nie wiem dlatego pytam dziewczyn.

:)

A ovarinu nie stosowalam.Zaraz sobie poczytam co to.

• Atika Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o Ovarinie. Biorę wszystkie jego skladniki, tyle, że osobno.

stan przedcukrzycowy
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne

preg.png
  • FrezJa Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Poczytałam o Ovarinie. Biorę wszystkie jego skladniki, tyle, że osobno.
    A ja biorę inofem to chyba coś podobnego,prawda?
    Tylko biorę 1saszetkę a dziś dowiedziałam się,że po dwie trzeba - inaczej jak na opakowaniu napisane..
    Któraś z Was brała inofem po 2saszetki?

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ