Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja twierdze, ze badanie AMH jest do dupy 😅

Akinom 59, Ata76 lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Tesorino Znajoma

Wysłany: 15 września 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, aż mi wstyd, ponad 40 lat a ja dopiero zaczynam obserwować swoje ciało i układ rozrodczy, teraz, kiedy mam problem z zajściem w ciążę. ( ostatnia ciąża 13 i 15 lat temu) Ostatniego cyklu byłam tak pewna, że po cichu cieszyłam się że w końcu się udało - choć to były tylko przypuszczenia. W dniu spodziewanej miesiączki pojawiła się delikatna niteczka krwi w śluzie. Następnego dnia już bardzoprzypominalo to normalny okres, czerwcowa żywa krew i nawet małe skrzepy. Kolejny dzień- jakiś brązowy śluz i na tym koniec. To był bardzo dziwny okres, mimo to wydaje mi się, że to nie było plamienie implantacyjne bo towarzyszył temu ból jak przy okresie . Dzień przerwy i nagle ból jakby jajnika i do tego w krzyżu, cały dzień,nie mam pojęcia co to było. Dziś zauważyłam że aplikacja przyspieszyła mi owulację o dwa dni i trochę jestem zaskoczona, czy to możliwe żeby w 7 dniu cyklu już wystąpiła owulacja? W innej aplikacji pokazuje 3 dni później i bądź tu mądry 🤔🙄. Przyznam szczerze że z tej całej obserwacji i tych starań mam wrażenie że cały czas coś mi dolega, coś boli, chyba już przesadzam, a może to zwyczajne nerwobóle? A może jednak ciąża??? Chyba zbyt piękne żeby było możliwe 😁🤣 ale pamiętam jak dowiedziałam się o pierwszej ciąży dopiero w drugim miesiącu i byłam zaskoczona bo miałam normalny okres. Ja już chyba zaczynam wariować od tego wszystkiego!! Jestem już tym potwornie zmęczona

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Dziewczyny, aż mi wstyd, ponad 40 lat a ja dopiero zaczynam obserwować swoje ciało i układ rozrodczy, teraz, kiedy mam problem z zajściem w ciążę. ( ostatnia ciąża 13 i 15 lat temu) Ostatniego cyklu byłam tak pewna, że po cichu cieszyłam się że w końcu się udało - choć to były tylko przypuszczenia. W dniu spodziewanej miesiączki pojawiła się delikatna niteczka krwi w śluzie. Następnego dnia już bardzoprzypominalo to normalny okres, czerwcowa żywa krew i nawet małe skrzepy. Kolejny dzień- jakiś brązowy śluz i na tym koniec. To był bardzo dziwny okres, mimo to wydaje mi się, że to nie było plamienie implantacyjne bo towarzyszył temu ból jak przy okresie . Dzień przerwy i nagle ból jakby jajnika i do tego w krzyżu, cały dzień,nie mam pojęcia co to było. Dziś zauważyłam że aplikacja przyspieszyła mi owulację o dwa dni i trochę jestem zaskoczona, czy to możliwe żeby w 7 dniu cyklu już wystąpiła owulacja? W innej aplikacji pokazuje 3 dni później i bądź tu mądry 🤔🙄. Przyznam szczerze że z tej całej obserwacji i tych starań mam wrażenie że cały czas coś mi dolega, coś boli, chyba już przesadzam, a może to zwyczajne nerwobóle? A może jednak ciąża??? Chyba zbyt piękne żeby było możliwe 😁🤣 ale pamiętam jak dowiedziałam się o pierwszej ciąży dopiero w drugim miesiącu i byłam zaskoczona bo miałam normalny okres. Ja już chyba zaczynam wariować od tego wszystkiego!! Jestem już tym potwornie zmęczona
    No świrujesz już troszkę!😃😄
    Odpuść ! Skup się na czymś innym,dobrze podejść do tematu z uśmiechem i dużym dystansem,badaj sobie szyjkę,rób testy i ciesz się mężem ,bzykają się ile chcesz i żyj!!

Wiedźma, Tesorino, Milkana, Ata76 lubią tę wiadomość

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino Monika ma rację trochę się nakrecilas, co nie znaczy ze że jesteś odosobnionym przypadkiem. W maju byłam pewna że jestem w ciąży. Cieszyłam się jak głupi do sera. Pojechałam na urlop z testami i biel vizira na testach do mnie nie przemawiala. Nawet miesiączka uznałam za jakąś słaba 🙈🙈🙈🙉 pragnienie serca potrafi namieszać. Niemniej życzę Ci A niech Bóg Ci da żeby już sie udało od razu. Trzymam kciuki za najbliższy możliwy strzał w 10tke.

Akinom jak u Was wylizaliscie się z chorób? Jak się czujesz...? Trzymam kciuki za Twój cykl.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Tesorino Znajoma

Wysłany: 15 września 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test, niestety jedna krecha 😤😤😤

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Tesorino Monika ma rację trochę się nakrecilas, co nie znaczy ze że jesteś odosobnionym przypadkiem. W maju byłam pewna że jestem w ciąży. Cieszyłam się jak głupi do sera. Pojechałam na urlop z testami i biel vizira na testach do mnie nie przemawiala. Nawet miesiączka uznałam za jakąś słaba 🙈🙈🙈🙉 pragnienie serca potrafi namieszać. Niemniej życzę Ci A niech Bóg Ci da żeby już sie udało od razu. Trzymam kciuki za najbliższy możliwy strzał w 10tke.

Akinom jak u Was wylizaliscie się z chorób? Jak się czujesz...? Trzymam kciuki za Twój cykl.
    Tak już po Bostonce uff
    Ja mam się super,mam dużo energii,cieszę się każdym dniem ,wychodzę z mężem to do kina,za tydzień idziemy na disco! Drinkuje sobie i nareszcie zaczynam żyć dla siebie ,nawet bzykamy się częściej a nie jak kiedyś owuka ❤️ a potem dwa tygodnie posuchy
    Polecam każdej🤣😄😘❤️

Hekate42, Nunia, Lady_Dior, Wiedźma, Ata76, Milkana lubią tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Tak już po Bostonce uff
    Ja mam się super,mam dużo energii,cieszę się każdym dniem ,wychodzę z mężem to do kina,za tydzień idziemy na disco! Drinkuje sobie i nareszcie zaczynam żyć dla siebie ,nawet bzykamy się częściej a nie jak kiedyś owuka ❤️ a potem dwa tygodnie posuchy
    Polecam każdej🤣😄😘❤️
    i tak trzymaj Kochana🤗

KasiaCh lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój syn 23 lata znowu mnie pouczał co moje dzieci powinny jeść w okresie wzrostu!😡😤
    Czy ja mam go wydziedziczyć?😁🤭😆

KasiaCh, Milkana, Wiedźma lubią tę wiadomość

• Milkana Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Dzisiaj mój syn 23 lata znowu mnie pouczał co moje dzieci powinny jeść w okresie wzrostu!😡😤
    Hahaha dobry jest 😂 👍🏼

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia halo co u cb ? Jak maleństwo , samopoczucie?
    Pisz do nas

Wiedźma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh, jak się trzymasz? Pisz jak u Ciebie.
    U mnie dziewczyny stara bida jak to mawiają. Będę zaraz zaczynać kolejny cykl. W tym leczyłam grzyba choc było co nie co kiedy trzeba ;) no i jakoś do przodu choc czterdzieste urodziny w październiku mnie dobijają. Przewyje chyba cały dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    KasiaCh, jak się trzymasz? Pisz jak u Ciebie.
    U mnie dziewczyny stara bida jak to mawiają. Będę zaraz zaczynać kolejny cykl. W tym leczyłam grzyba choc było co nie co kiedy trzeba ;) no i jakoś do przodu choc czterdzieste urodziny w październiku mnie dobijają. Przewyje chyba cały dzień.
    E tam nie ma co płakać skarbie,ciesz się że żyjesz ,żeś zdrowa,świat jest piękny !
    Zaszalej w tym dniu na całego!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    E tam nie ma co płakać skarbie,ciesz się że żyjesz ,żeś zdrowa,świat jest piękny !
    Zaszalej w tym dniu na całego!!
    :) 1dc dzisiaj, dzisiaj też 10te urodziny mojej córci:)
    Zalalo mnie w 23 dc. Sądzicie, że infekcja grzybicza i Nystatyna mogły mi skrócić cykl? Bralam jeszcze dodatkowo Nac. Ech.

• Atika Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hi hi, młodym wydaje się, że wszystko wiedzą. ;-)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam 20 dc. Wg apki 10 dpo. Zrobiłam test, a co..i xxxx 😓 wiedziałam, że nic z tego, ale jednak tliła się nadzieja.
    Te kłucia w jajniku z ktorego była owulka, dziene odczucia z podbrzusza, wzrost temperatury. Uczucie rozbicia, jakby grypy i nic.
    Ciekawe czy dostane @ za cztery dni.

W przyszlym tygodniu jedziemy zrobic kolejne badania.
    Przygotowywujemy się ostateczności.

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, odpowiem Ci już tutaj - wiem, że ryzykuję i wiem ile mam lat😂
    Jednak Nifty zrobiłam - czekam na wynik 10 dni będzie baaardzo dluuugie .... jeśli coś będzie nie tak - będę miała czas, żeby wszystko dobie poukładać w głowie i przygotować się do dalszego życia.
    Zmęczenie mnie nie odpuszcza, mam mało siły i coraz częściej zdaje sobie sprawę, że ciąża w naszym wieku, to ogromne wyzwanie pod wieloma względami.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Jednak Nifty zrobiłam - czekam na wynik 10 dni będzie baaardzo dluuugie .... jeśli coś będzie nie tak - będę miała czas, żeby wszystko dobie poukładać w głowie i przygotować się do dalszego życia.
    Zmęczenie mnie nie odpuszcza, mam mało siły i coraz częściej zdaje sobie sprawę, że ciąża w naszym wieku, to ogromne wyzwanie pod wieloma względami.
    Wiek -byc może, ale nie Twoja sytuacja powoduje to zmęczenie? Zmęczenie psychiczne jest bardziej dotkliwe niż fizyczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    :) 1dc dzisiaj, dzisiaj też 10te urodziny mojej córci:)
    Zalalo mnie w 23 dc. Sądzicie, że infekcja grzybicza i Nystatyna mogły mi skrócić cykl? Bralam jeszcze dodatkowo Nac. Ech.
    Myślę że nie ma to wpływu na @

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    To prawda każda dojrząła już kobieta będąca w ciąży tak mówi że to mega wysiłek i że chyba by się na to nie zdecydowała gdyby wiedziała że tak będzie
    Ale przypominam ci że:świadomie się kochanie staraliscie,poza tym w każdym wieku jest ciężko! Młode czują się jeszcze gorzej!
    Tak więc głowa do góry,i pamiętaj że już nie długo to się uspokoi ,nabierzesz energii i będziesz mogła w pełni cieszyć się ciążą kochanie ❤️😘

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie napisałam, żebym się na to nie zdecydowała!
    Zdecydowałam się świadomie i z utęsknieniem czekam na okruszka 😍

Zmęczenie jest spowodowane Bławatku obecnym stanem, niczym więcej.

😇11.02.2021 r.
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ