X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja twierdze, ze badanie AMH jest do dupy 😅

Akinom 59, Ata76 lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Tesorino Znajoma

Wysłany: 15 września 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, aż mi wstyd, ponad 40 lat a ja dopiero zaczynam obserwować swoje ciało i układ rozrodczy, teraz, kiedy mam problem z zajściem w ciążę. ( ostatnia ciąża 13 i 15 lat temu) Ostatniego cyklu byłam tak pewna, że po cichu cieszyłam się że w końcu się udało - choć to były tylko przypuszczenia. W dniu spodziewanej miesiączki pojawiła się delikatna niteczka krwi w śluzie. Następnego dnia już bardzoprzypominalo to normalny okres, czerwcowa żywa krew i nawet małe skrzepy. Kolejny dzień- jakiś brązowy śluz i na tym koniec. To był bardzo dziwny okres, mimo to wydaje mi się, że to nie było plamienie implantacyjne bo towarzyszył temu ból jak przy okresie . Dzień przerwy i nagle ból jakby jajnika i do tego w krzyżu, cały dzień,nie mam pojęcia co to było. Dziś zauważyłam że aplikacja przyspieszyła mi owulację o dwa dni i trochę jestem zaskoczona, czy to możliwe żeby w 7 dniu cyklu już wystąpiła owulacja? W innej aplikacji pokazuje 3 dni później i bądź tu mądry 🤔🙄. Przyznam szczerze że z tej całej obserwacji i tych starań mam wrażenie że cały czas coś mi dolega, coś boli, chyba już przesadzam, a może to zwyczajne nerwobóle? A może jednak ciąża??? Chyba zbyt piękne żeby było możliwe 😁🤣 ale pamiętam jak dowiedziałam się o pierwszej ciąży dopiero w drugim miesiącu i byłam zaskoczona bo miałam normalny okres. Ja już chyba zaczynam wariować od tego wszystkiego!! Jestem już tym potwornie zmęczona

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino wrote:
    Dziewczyny, aż mi wstyd, ponad 40 lat a ja dopiero zaczynam obserwować swoje ciało i układ rozrodczy, teraz, kiedy mam problem z zajściem w ciążę. ( ostatnia ciąża 13 i 15 lat temu) Ostatniego cyklu byłam tak pewna, że po cichu cieszyłam się że w końcu się udało - choć to były tylko przypuszczenia. W dniu spodziewanej miesiączki pojawiła się delikatna niteczka krwi w śluzie. Następnego dnia już bardzoprzypominalo to normalny okres, czerwcowa żywa krew i nawet małe skrzepy. Kolejny dzień- jakiś brązowy śluz i na tym koniec. To był bardzo dziwny okres, mimo to wydaje mi się, że to nie było plamienie implantacyjne bo towarzyszył temu ból jak przy okresie . Dzień przerwy i nagle ból jakby jajnika i do tego w krzyżu, cały dzień,nie mam pojęcia co to było. Dziś zauważyłam że aplikacja przyspieszyła mi owulację o dwa dni i trochę jestem zaskoczona, czy to możliwe żeby w 7 dniu cyklu już wystąpiła owulacja? W innej aplikacji pokazuje 3 dni później i bądź tu mądry 🤔🙄. Przyznam szczerze że z tej całej obserwacji i tych starań mam wrażenie że cały czas coś mi dolega, coś boli, chyba już przesadzam, a może to zwyczajne nerwobóle? A może jednak ciąża??? Chyba zbyt piękne żeby było możliwe 😁🤣 ale pamiętam jak dowiedziałam się o pierwszej ciąży dopiero w drugim miesiącu i byłam zaskoczona bo miałam normalny okres. Ja już chyba zaczynam wariować od tego wszystkiego!! Jestem już tym potwornie zmęczona
    No świrujesz już troszkę!😃😄
    Odpuść ! Skup się na czymś innym,dobrze podejść do tematu z uśmiechem i dużym dystansem,badaj sobie szyjkę,rób testy i ciesz się mężem ,bzykają się ile chcesz i żyj!!

Wiedźma, Tesorino, Milkana, Ata76 lubią tę wiadomość

• Wiedźma Ekspertka

Wysłany: 15 września 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesorino Monika ma rację trochę się nakrecilas, co nie znaczy ze że jesteś odosobnionym przypadkiem. W maju byłam pewna że jestem w ciąży. Cieszyłam się jak głupi do sera. Pojechałam na urlop z testami i biel vizira na testach do mnie nie przemawiala. Nawet miesiączka uznałam za jakąś słaba 🙈🙈🙈🙉 pragnienie serca potrafi namieszać. Niemniej życzę Ci A niech Bóg Ci da żeby już sie udało od razu. Trzymam kciuki za najbliższy możliwy strzał w 10tke.

Akinom jak u Was wylizaliscie się z chorób? Jak się czujesz...? Trzymam kciuki za Twój cykl.

👸Królowa Matka - 40
    🤴 Król Tata - 47
    👧2010-córka
    👧2014-córka
    👦2017-syn
    👶2022-córka

Marzenia o dużej rodzinie - rozważania nad staraniami o 5te dziecko ;)

f2w3skjozzxcodm4.png
  • Tesorino Znajoma

Wysłany: 15 września 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test, niestety jedna krecha 😤😤😤

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma wrote:
    Tesorino Monika ma rację trochę się nakrecilas, co nie znaczy ze że jesteś odosobnionym przypadkiem. W maju byłam pewna że jestem w ciąży. Cieszyłam się jak głupi do sera. Pojechałam na urlop z testami i biel vizira na testach do mnie nie przemawiala. Nawet miesiączka uznałam za jakąś słaba 🙈🙈🙈🙉 pragnienie serca potrafi namieszać. Niemniej życzę Ci A niech Bóg Ci da żeby już sie udało od razu. Trzymam kciuki za najbliższy możliwy strzał w 10tke.

Akinom jak u Was wylizaliscie się z chorób? Jak się czujesz...? Trzymam kciuki za Twój cykl.
    Tak już po Bostonce uff
    Ja mam się super,mam dużo energii,cieszę się każdym dniem ,wychodzę z mężem to do kina,za tydzień idziemy na disco! Drinkuje sobie i nareszcie zaczynam żyć dla siebie ,nawet bzykamy się częściej a nie jak kiedyś owuka ❤️ a potem dwa tygodnie posuchy
    Polecam każdej🤣😄😘❤️

Hekate42, Nunia, Lady_Dior, Wiedźma, Ata76, Milkana lubią tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Tak już po Bostonce uff
    Ja mam się super,mam dużo energii,cieszę się każdym dniem ,wychodzę z mężem to do kina,za tydzień idziemy na disco! Drinkuje sobie i nareszcie zaczynam żyć dla siebie ,nawet bzykamy się częściej a nie jak kiedyś owuka ❤️ a potem dwa tygodnie posuchy
    Polecam każdej🤣😄😘❤️
    i tak trzymaj Kochana🤗

KasiaCh lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój syn 23 lata znowu mnie pouczał co moje dzieci powinny jeść w okresie wzrostu!😡😤
    Czy ja mam go wydziedziczyć?😁🤭😆

KasiaCh, Milkana, Wiedźma lubią tę wiadomość

• Milkana Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Dzisiaj mój syn 23 lata znowu mnie pouczał co moje dzieci powinny jeść w okresie wzrostu!😡😤
    Hahaha dobry jest 😂 👍🏼

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia halo co u cb ? Jak maleństwo , samopoczucie?
    Pisz do nas

Wiedźma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh, jak się trzymasz? Pisz jak u Ciebie.
    U mnie dziewczyny stara bida jak to mawiają. Będę zaraz zaczynać kolejny cykl. W tym leczyłam grzyba choc było co nie co kiedy trzeba ;) no i jakoś do przodu choc czterdzieste urodziny w październiku mnie dobijają. Przewyje chyba cały dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    KasiaCh, jak się trzymasz? Pisz jak u Ciebie.
    U mnie dziewczyny stara bida jak to mawiają. Będę zaraz zaczynać kolejny cykl. W tym leczyłam grzyba choc było co nie co kiedy trzeba ;) no i jakoś do przodu choc czterdzieste urodziny w październiku mnie dobijają. Przewyje chyba cały dzień.
    E tam nie ma co płakać skarbie,ciesz się że żyjesz ,żeś zdrowa,świat jest piękny !
    Zaszalej w tym dniu na całego!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    E tam nie ma co płakać skarbie,ciesz się że żyjesz ,żeś zdrowa,świat jest piękny !
    Zaszalej w tym dniu na całego!!
    :) 1dc dzisiaj, dzisiaj też 10te urodziny mojej córci:)
    Zalalo mnie w 23 dc. Sądzicie, że infekcja grzybicza i Nystatyna mogły mi skrócić cykl? Bralam jeszcze dodatkowo Nac. Ech.

• Atika Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Hi hi, młodym wydaje się, że wszystko wiedzą. ;-)

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam 20 dc. Wg apki 10 dpo. Zrobiłam test, a co..i xxxx 😓 wiedziałam, że nic z tego, ale jednak tliła się nadzieja.
    Te kłucia w jajniku z ktorego była owulka, dziene odczucia z podbrzusza, wzrost temperatury. Uczucie rozbicia, jakby grypy i nic.
    Ciekawe czy dostane @ za cztery dni.

W przyszlym tygodniu jedziemy zrobic kolejne badania.
    Przygotowywujemy się ostateczności.

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, odpowiem Ci już tutaj - wiem, że ryzykuję i wiem ile mam lat😂
    Jednak Nifty zrobiłam - czekam na wynik 10 dni będzie baaardzo dluuugie .... jeśli coś będzie nie tak - będę miała czas, żeby wszystko dobie poukładać w głowie i przygotować się do dalszego życia.
    Zmęczenie mnie nie odpuszcza, mam mało siły i coraz częściej zdaje sobie sprawę, że ciąża w naszym wieku, to ogromne wyzwanie pod wieloma względami.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Jednak Nifty zrobiłam - czekam na wynik 10 dni będzie baaardzo dluuugie .... jeśli coś będzie nie tak - będę miała czas, żeby wszystko dobie poukładać w głowie i przygotować się do dalszego życia.
    Zmęczenie mnie nie odpuszcza, mam mało siły i coraz częściej zdaje sobie sprawę, że ciąża w naszym wieku, to ogromne wyzwanie pod wieloma względami.
    Wiek -byc może, ale nie Twoja sytuacja powoduje to zmęczenie? Zmęczenie psychiczne jest bardziej dotkliwe niż fizyczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    :) 1dc dzisiaj, dzisiaj też 10te urodziny mojej córci:)
    Zalalo mnie w 23 dc. Sądzicie, że infekcja grzybicza i Nystatyna mogły mi skrócić cykl? Bralam jeszcze dodatkowo Nac. Ech.
    Myślę że nie ma to wpływu na @

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    To prawda każda dojrząła już kobieta będąca w ciąży tak mówi że to mega wysiłek i że chyba by się na to nie zdecydowała gdyby wiedziała że tak będzie
    Ale przypominam ci że:świadomie się kochanie staraliscie,poza tym w każdym wieku jest ciężko! Młode czują się jeszcze gorzej!
    Tak więc głowa do góry,i pamiętaj że już nie długo to się uspokoi ,nabierzesz energii i będziesz mogła w pełni cieszyć się ciążą kochanie ❤️😘

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie napisałam, żebym się na to nie zdecydowała!
    Zdecydowałam się świadomie i z utęsknieniem czekam na okruszka 😍

Zmęczenie jest spowodowane Bławatku obecnym stanem, niczym więcej.

😇11.02.2021 r.
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ