Forum Starając się - ogólne Starania a brak dzidzi!!!
Odpowiedz

Starania a brak dzidzi!!!

Oceń ten wątek:
  • panchita Koleżanka
    Postów: 102 17

    Wysłany: 28 listopada 2015, 01:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( niestety siostra ma kiepskie wyniki bety :( w środę było 50tys, a w piątek zaledwie 60 tys. Jej lekarz nawet nie odbieral. Zadzwoniłam do mojego i kazał jej brać mój euthyrox 50. I jak najszybciej do niego na wizytę. W mieście gdzie mamy najbliżej będzie dopiero 12 grudnia, wiec do tego czasu musi brać ten lek w takiej dawce. W poniedziałek idzie do miejscowego endokrynologa żeby chociaż jej leki przepisał. Jak będzie bardzo źle to przejedziemy się do Kalisza na wcześniejszą wizytę to mojego lekarza.

    Magda, ja okres 27 -lis, wiec mamy prawie taki sam dzień początku cyklu ;) nie wiem czemu mi się tak w tym miesiącu przedłużyło. Chciałbym od tego cyklu zacząć pic zioła ojca Sroki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 01:07

    maj 2014 -> początek starań
    14cs i 15sc -> DUPHASTON
    (20 cs) styczeń 2016 -> CLO, duphaston, pabi dexamethason, glucophage
    Hashimoto, Insulinooporność
    18 maj 2017 udało sie! Z norprolac i femibion
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 140 28

    Wysłany: 29 listopada 2015, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Panchita no to mamy start tego samego dnia ja pije te ziola ojca sroki i biore clo i jeszcze inofolic i glucophade moze nam sie uda A jak nic z tego nie bedzie to jadę po Nowym roku do tego lekarza co ty tylko powiedz mi czy masz jakieś namiary do niego i jak długo czeka się na wizytę.To mogę zabrać te wszystkie badania jakie mam zrobione.Kurczę przykro mi co do twojej siostry czemu to wszystko nie jest tak jak być powinno.Pozdrawiam:-)

    Magda26
  • panchita Koleżanka
    Postów: 102 17

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko muszę gdzieś kupić te zioła :)
    Do mojego lekarza jest numer na stronie znanylekarz.pl. Odbiera i pielęgniarka i on :) ale z zapisem nie będzie problemu.
    Dużo masz tych wspomagaczy. ;) a infolic i to drugie to z polecenia lekarza?

    maj 2014 -> początek starań
    14cs i 15sc -> DUPHASTON
    (20 cs) styczeń 2016 -> CLO, duphaston, pabi dexamethason, glucophage
    Hashimoto, Insulinooporność
    18 maj 2017 udało sie! Z norprolac i femibion
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 140 28

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wszystko z polecania lekarza...dziś skończyłam brać clo i zobaczymy co w tym miesiącu z tego wyjdzie.Ale pewnie nic znowu nie będzie tylko niepotrzebnie się nakręcić I znowu rozczarowanie.Już brakuje sił aż nie mam ochoty jeździć po tych innych lekarzach bo i tak nic z tego nie wychodzi:-(

    Magda26
  • panchita Koleżanka
    Postów: 102 17

    Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26, jak tam u Ciebie?
    ja w tym miesiącu nie miałam owulacji chyba, bo nawet nie czułam i pęcherzyka nie było. Zaczynam leczenie już tak na poważnie. Biorę sterydy, które mają działać razem z clo, które będę brała z początkiem następnego cyklu.

    Moja siostra niestety poroniła :( wczoraj się dowiedziała, że ciąża jej obumarła 2 tyg temu. A chodziła do lekarza na NFZ, który mówił, że jest wszystko OK.

    maj 2014 -> początek starań
    14cs i 15sc -> DUPHASTON
    (20 cs) styczeń 2016 -> CLO, duphaston, pabi dexamethason, glucophage
    Hashimoto, Insulinooporność
    18 maj 2017 udało sie! Z norprolac i femibion
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 140 28

    Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Panchita mnie jajniki trochu bolały w sumie chyba miałam owulacje ale testu jeszcze nie robiłam i okresu też jeszcze nie mam poczekam jeszcze z któryś dzień i może zrobię test.Nie wiem czy jeszcze raz iść do tego swojego lekarza czy iść z tym wszystkim do tego co ty chodzisz.W sumie też nie jestem do końca pewną czy miałam tą owulacje zobaczę jeszcze z któryś dzień poczekam S dumie kręci mi się trochę w głowie od czasu do czadu w jajnikach mnie cos kluje i wogole jakas taka poddenerwowana chodze.Tez myslam o tobie jak tam ci to wsxystko wyjdzie.Ale ten miesiac chyba nie byl dla nas pisany.Wesolych Swiat:-)

    panchita lubi tę wiadomość

    Magda26
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 140 28

    Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu siostry kurcze czlowiek sie stara to i tak nic z tego nie wychodzi.Chodzimy po tych wszystkich lekarzach a to i tak nic z tego nie wychodzi.Jedni mogą mieć bez problemu a inni latami na maleństwo czekają.Oby przyszły rok był lepszy i żebyśmy mogły też zostać mamusiami.

    Magda26
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 140 28

    Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze płyt.to byłaś u P.Pajdowskiego i to on przepisał ci te clo trochę po nich się ty je ale nie jest tak tragicznie.Czyli do niego długo się czeka na wizytę i czy lepiej na pierwszą wizytę wejść sama czy razem z mężem. Kurczę przeraża mnie to wszystko zmiana tych lekarzy chyba z 5 ich już przerobilam i tak nic z tego.To on od razu robi badanie ginekologiczne i endynokronologiczne?

    Magda26
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 140 28

    Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety u mnie też nic z tego w tym miesiącu nic z tego nie będzie właśnie dostałam planie nie i brzuch mnie już boli a myślałam że w tym miesiącu może się uda a tu niestety.Może przeczekać jeden miesiąc i zapiszę się do innego lekarza bo ten mój chyba nic innego nie wymyśli.Aż się odechciewa tego wszystkiego.Miłego dnia ja uciekam do pracy.

    Magda26
  • Smurfetka Koleżanka
    Postów: 73 13

    Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny! Ja mam dostać @ dopiero 3 stycznia, ale już czuję, że ten cykl nie był szczęśliwy :(( może następny??

    U mnie również niby wszystko ok, chociaż nie mogę zbić prolaktyny za bardzo... Po pierwszym miesiącu kuracji z diostinexem spadła mi z 1200 na 511, ale po kolejnych 3 miesiącach nadal waha się ok 400, a to chyba nadal całkiem sporo...
    Już powoli tracę nadzieję...

    Sunflower - ja również jestem z Trójmiasta, masz może ginekologa godnego polecenia?? Chętnie bym się wybrała do jakiegoś innego :/

  • Smurfetka Koleżanka
    Postów: 73 13

    Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może polecacie jakieś wspomagacze?? Może to by mi dodało jakoś otuchy i nadziei :)

    panchita lubi tę wiadomość

  • panchita Koleżanka
    Postów: 102 17

    Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, niestety musimy akceptować życie jakie mamy. Ciążyć się z niego i czekać cierpliwie :) ja clo biorę od następnego cyklu. @ miała być w niedziele i ta kunda chyba na sylwestra jak ja złość przyjdzie...

    maj 2014 -> początek starań
    14cs i 15sc -> DUPHASTON
    (20 cs) styczeń 2016 -> CLO, duphaston, pabi dexamethason, glucophage
    Hashimoto, Insulinooporność
    18 maj 2017 udało sie! Z norprolac i femibion
  • panchita Koleżanka
    Postów: 102 17

    Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze ratami bo jestem na Tel, a ostatnio mi się wszystko skasowalo. Co do pajdowskiego. Do niego musisz iść z konkretami. Historia liczenia. Aktualne badania. Na miejscu robi usg tarczycy i usg ginekologiczne. Inaczej jak usg mnie nie badal. Za pierwszym razem nie czekałam długo. Za drugim razem niecałą godzinę. On chyba był chory kiedyś, bo bardzo cicho mówi. I czytałam ze ze względów zdrowotnych nie przyjmował. Ja juz go nie zmienię. Czuje ze on się stara, ze chce pomóc. Wiadomo ze nie każda wizyta trwa tak samo długo. Teraz mi przepisał leki na 2 miesiące, ale chce iść do niego w następnym żeby sprawdzić owulacje, co pewnie będzie trwało chwilkę. Prosił o wyniki męża posiew z miejsca gdzie ostatnio robił i plemniki żeby w większym mieście zrobić. Komputerowo. Będziemy jechać do salve do lodzi. I szczepienie na zoltaczke. U niego trzeba pogadać ze się starasz i robisz co on ci powie.

    maj 2014 -> początek starań
    14cs i 15sc -> DUPHASTON
    (20 cs) styczeń 2016 -> CLO, duphaston, pabi dexamethason, glucophage
    Hashimoto, Insulinooporność
    18 maj 2017 udało sie! Z norprolac i femibion
  • panchita Koleżanka
    Postów: 102 17

    Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wchodzenia z mężem... Za pierwszym razem się zagapił, bo tak szybko weszłam. A za drugim razem czekaliśmy i poszedł z szwagrem na piwo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:59

    maj 2014 -> początek starań
    14cs i 15sc -> DUPHASTON
    (20 cs) styczeń 2016 -> CLO, duphaston, pabi dexamethason, glucophage
    Hashimoto, Insulinooporność
    18 maj 2017 udało sie! Z norprolac i femibion
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 140 28

    Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie poczekam aż mi ten okres przejdzie i pójdę najwyżej do niego w następnym miesiącu jak nie dostanę okresu.Mam nadzieję ze też mi coś zaradzi może on mi akurat pomoże.Musimy się zrobić w cierpliwość tylko czasami mi jej już brakuje.Ja zaczęłam sobie pić jeszcze zioła ojca sroki.W sumie mam te wszystkie badania tylko by Maz musiał zrobić jeszcze raz bo miał tylko takie ogólne ze niby jest plodny i tyle.A mi już prawie okres się kończy do sylwestra mam nadzieję ze mi przejdzie.Dzięki za rady.Mam tylko jeszcze jedno pyt.Bo ty chodzisz do niego do Kalisza a gdzie on dokładnie przyjmuje jak byś mogła napisać z góry dzięki:-)

    Magda26
  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smurfetka wrote:
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny! Ja mam dostać @ dopiero 3 stycznia, ale już czuję, że ten cykl nie był szczęśliwy :(( może następny??

    U mnie również niby wszystko ok, chociaż nie mogę zbić prolaktyny za bardzo... Po pierwszym miesiącu kuracji z diostinexem spadła mi z 1200 na 511, ale po kolejnych 3 miesiącach nadal waha się ok 400, a to chyba nadal całkiem sporo...
    Już powoli tracę nadzieję...

    Sunflower - ja również jestem z Trójmiasta, masz może ginekologa godnego polecenia?? Chętnie bym się wybrała do jakiegoś innego :/
    A ja chętnie popisałabym z Tobą na priv odnośnie ginekologów - choć ja niedawno przeprowadziłam się do Gdyni - w porządku wg mnie są Łukaszuk i Piskulak, tylko niestety mają terminy pozajmowane, ciężko się z nimi umówić. Jednego mogłabym odradzić, tego który wykrył u mnie LUF czyli zespół niepękającego pęcherzyka, akurat w cyklu gdy zaszłam w ciążę, niestety biochemiczną-25.12 poroniłam.

    panchita lubi tę wiadomość


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    panchita i magda 26 ja też polecam doktora andrzeja pajdowskiego.moja córka ur.7.marca 2010 jest jego pacjentka od 2 lat po smierci dzieciecego endokrynologa w kaliskim okraglaku a ja lecze sie u niego od 8mc.tylko my w ostrowie wlkp i tez 100 kasuje jako endo.w czwartek dzwonie umawiac swoja wizyte na luty a córki musze przyspieszyc z kwietnia na luty bo po 2,5 mc od niewielkiej zmiany dawki leku jej tsh poszybowało w kosmos

    panchita lubi tę wiadomość

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • panchita Koleżanka
    Postów: 102 17

    Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    panchita i magda 26 ja też polecam doktora andrzeja pajdowskiego.moja córka ur.7.marca 2010 jest jego pacjentka od 2 lat po smierci dzieciecego endokrynologa w kaliskim okraglaku a ja lecze sie u niego od 8mc.tylko my w ostrowie wlkp i tez 100 kasuje jako endo.w czwartek dzwonie umawiac swoja wizyte na luty a córki musze przyspieszyc z kwietnia na luty bo po 2,5 mc od niewielkiej zmiany dawki leku jej tsh poszybowało w kosmos

    ooo :) on ponoć też na kasę chorych przyjmuje. Byłam u Niego 2 razy i muszę zadzwonić umówić się na luty :) on też chętnie konsultuje wyniki przez telefon, zawsze możesz zapytać się o wyniki córki.

    Magda 26, ja jeżdżę do niego do Kępna:) do kalisza, też bym mogła, jest niewiele dalej, ale lepsza droga do kępna :) w Kępnie przyjmuje w szpitalu :)

    maj 2014 -> początek starań
    14cs i 15sc -> DUPHASTON
    (20 cs) styczeń 2016 -> CLO, duphaston, pabi dexamethason, glucophage
    Hashimoto, Insulinooporność
    18 maj 2017 udało sie! Z norprolac i femibion
  • Magda 26 Przyjaciółka
    Postów: 140 28

    Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej łaski dzięki anusiak 5. Poczekam teraz w tym miesiącu jak ok. Nie przyjdzie to się najwyżej zapiszę do niego.Bo jeszcze myślałam żebyś iść jeszcze do tego swojego lekarza ale chyba nie ma sensu bo znowu mi da tabletki na pół roku i pewnie znowu nic z tego.Ja mam do Kalisza bliżej i w sumie tak chwalicie tego lekarza moze naprawde cos nam pomoze bo juz powoli trace nadzieje ze kiedy kolwiek sie uda i zostanę mama widzę tylko na około dziewczyny jak w ciąży chodzą a ja nie mogę być masakra jakas.Pozdrawiam

    Magda26
  • panchita Koleżanka
    Postów: 102 17

    Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja się dowiaduję, że jakaś koleżanka jest w ciąży, albo urodziła :) nietety jesteśmy w takim wieku, że na dziecko już przychodzi czas. My niestety mamy problemy ale trzeba się cieszyć ze szczęścia innych :) jak będziemy mieć po 80 lat to będziemy się dowiadywać, że ktoś umiera... taka jest kolej życia :)

    ja kurczę się jeszcze nie zapisałam do lekarza, bo nie wiem jak w lutym będę miała okres :/

    maj 2014 -> początek starań
    14cs i 15sc -> DUPHASTON
    (20 cs) styczeń 2016 -> CLO, duphaston, pabi dexamethason, glucophage
    Hashimoto, Insulinooporność
    18 maj 2017 udało sie! Z norprolac i femibion
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego