Forum Starając się - ogólne Starania dłużej niż 1 rok
Odpowiedz

Starania dłużej niż 1 rok

Oceń ten wątek:
  • wombi Autorytet
    Postów: 3841 2477

    Wysłany: 13 lipca 2015, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka mi też wydaje się dziwne że wynik masz identyczny. Może dieta tak szybko na Ciebie nie działa, a może jak dostaniesz euthyrox to razem to się jakoś ruszy.

    Ja dzisiaj po kolejnym jajkowym ogladaniu. Są 3 duże i 2 małe, dostałam juz zastrzyk. Mamy też już konkretny plan. To był ostatni cykl z clo. W kolejnym tylko dupek. Pod koniec sierpnia laparoskopie, potem zastrzyki i może jeden raz inseminacja, a potem to już wiadomo co. Najważniejsze że jest pan i wiem co mnie czeka :)

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 360

    Wysłany: 13 lipca 2015, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A TSH Ci spadlo? Dobrze, ze masz plan, ważne abys byla spokojna, bez tego trudno o ciaze :)

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • wombi Autorytet
    Postów: 3841 2477

    Wysłany: 13 lipca 2015, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh trochę spadło, zrobię jeszcze w piątek przed wizyta u endo :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:22

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 13 lipca 2015, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziwna sprawa. To krzywych nie mialas robionych? A owu jest? A HSG bylo?

  • A-nisia Autorytet
    Postów: 341 186

    Wysłany: 14 lipca 2015, 05:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka z tego co ja wiem to poziomy przeciwciał to nie jest taka prosta sprawa żeby zredukować poziom ale ja w tym temacie specjalista nie jestem. a jak wygląda u Ciebie poziom TSH?? a wolne hormony robiłas??

    ex2banlianb8bcf2.png
  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 360

    Wysłany: 14 lipca 2015, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam takie badania i mniej więcej takie wyniki:
    - AMH 6 (norma 1,5-3),
    - progesteron przed owu wartość 8(oraz powtórzony w 8 dpo 29),
    - testosteron w normie,
    - prolaktyna 21 (norma do 23),
    - TSH 2,1 (ft3 to 4,2; ft4 to 1,6),
    - anty TG 179 (norma do 115), anty TPO 30 (norma do 35)
    - HSG - jajowody drożne,
    - USG jajników - pęcherzyki za każdym razem rosły,
    - monitoring 1 x sprawdzenie, że pęcherzyk pękający,
    - endometrium w normie (12 mm około owulacji,
    - 2 x cykl z clostilbegytem no effects :)
    - nie mam nadwagi, ani zbyt dużego owłosienia co występuje przy PCO, nie miałam robione FSH, LH i estradiolu (przyznam, że nie wiem czemu). Planuję wybrać się do innego lekarza, ale jeszcze zastanawiam się nad laparoskopią, a ten lekarz daje skierowanie i można to zrobić na NFZ (choć to praktyka prywatna). No i jeszcze czekam na wynik przeciwciał przeciwplemnikowych, ew. test na wrogość śluzu. W piątek mam endokrynologa, podpytam lekarki o dietę i może mi więcej wyjaśni :)

    Dodam jeszcze: badanie nasienia w normie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:18

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka, a test na przeciwciała p/plemnikom u was drogi??? Ja płaciłam 180 :( wynik nie wykazał takowych przeciwciał :) u Ciebie mam nadzieję też będzie ok:)

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 360

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam 70 zł, ale nie wiem ile tych przeciwciał (chyba 3 się sprawdza - zobaczę, czy są wszystkie ;)). Może za tę cenę robią tylko jedne ;) żarcik

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:17

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie plany na wakacje??? My niestety w tym roku nie damy rady finansowo... wykańczamy dom...jeszcze 2 pokoje korytarz łączący dom z garażem i kuchnia- bo jak się wprowadziliśmy to zrobiliśmy taką tylko prowizorkę, sprzęt nawet pożyczyliśmy od moich rodziców , bo np kuchenki mama miała 2( taką jedną starszą jak kiedyś były komunie i większe imprezy w domu)zeby mieszkać...a teraz chciałabym już taką porządną:) tak więc ściskamy pasa jak tylko idzie :( na wiele rzeczy nie możemy sobie pozwolić, ale jak już skończymy te remonty, to może na ferie zimowe odbijemy sobie :)

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mogę się dołączyć? ;)

  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu swoim zapraszam :)

    Madziulla lubi tę wiadomość

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez anty koncepcji jestem prawie 2 lata ale badania zaczęliśmy z mężem po poronieniu moim

  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 360

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wybieramy do Włoch, swoim autem i taką objazdówkę chcemy zrobić. FAjnie, że mieszkacie w swoim domku:) Jak go wykończycie, to będziecie zaczynać pokoik dla dzidziusia. Przynajmniej mam taką nadzieję:)) A wakacje nie uciekną :)

    Madziulla - zapraszam do nas :)

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    po poronieniu doszłam już do siebie ale cios przyszedł w czwartek...wykryto 5 cm torbiel na lewym jajniku... muszę odłożyć starania minimum do wizyty następnej u gin czyli do 18 sierpnia albo i dłużej .... ta torbiel zrobiła się w 3 mies. zrobiłam badanie ROMA 6.36%, CA125 - 110, HE4 - 44.22.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam na wakacjach tydzień w Tatrach w czerwcu. jak się uda to we wrześniu może jeszcze Bieszczady zobaczymy. Tulipanka Objazdowa wycieczka do Włoch super pomysł :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 09:37

  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 360

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taterki są super, akurat połazić po górach i nabrać energii :) A mnie się marzy Florencja :)

    Mam takie pytanko jeszcze (choć może powinnam to wiedzieć) - czy tę krzywą cukrową może zlecić endokrynolog? Bo mnie się zdawało, że takimi sprawami zajmuje się ginekolog, ale może właśnie nie do końca.
    Już się trochę oswoiłam, że miesiąc diety nic nie dało, ale wczoraj to naprawdę miałam dość. I z tego poczęstowałam się czekoladą :)

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2015, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tatry są super ale przed wakacjami lub po wakacjach. w ścisłym sezonie omijam szerokim łukiem.

  • Andzia87 Ekspertka
    Postów: 128 205

    Wysłany: 14 lipca 2015, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka wrote:
    Taterki są super, akurat połazić po górach i nabrać energii :) A mnie się marzy Florencja :)

    Mam takie pytanko jeszcze (choć może powinnam to wiedzieć) - czy tę krzywą cukrową może zlecić endokrynolog? Bo mnie się zdawało, że takimi sprawami zajmuje się ginekolog, ale może właśnie nie do końca.
    Już się trochę oswoiłam, że miesiąc diety nic nie dało, ale wczoraj to naprawdę miałam dość. I z tego poczęstowałam się czekoladą :)

    Tak naprawdę krzywą może zlecić każdy lekarz, ale najlepiej byłoby gdyby to był chyba rodzinny (rozumiem że chcesz na NFZ). Mi co prawda zlecił ginekolog, ale ja wykonywałam je prywatnie. Czasami się zastanawiam w ogóle po co ...wyszło Hashi, insulinooporność i hiperprolaktynemia więc na jakąś chwilę musiałam nawet odpocząć od forum i się z tym wszystkim pogodzić. Aktualnie włączyłam moduł luz, nawet nie staram się specjalnej diety trzymać, choć wiem ze powinnam. Po prostu ćwiczę cierpliwość, co ma być to będzie.

    km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 14 lipca 2015, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Tatry i Włochy super wczasy :) my też uwielbiamy Tatry, górskie wyprawy :)sporo już szczytów zaliczyliśmy, został nam jeden najważniejszy :) ale na razie musi poczekać :)

    niestety na endokrynologu się nie znam, nigdy nie miałam z nim do czynienia, więc nie pomogę.

    Madziula, przykro mi, że masz takie przejścia, ale jak to mówią "co nas nie zabije, to nas wzmocni" :) baby są silne więc damy radę :)

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2015, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:
    I Tatry i Włochy super wczasy :) my też uwielbiamy Tatry, górskie wyprawy :)sporo już szczytów zaliczyliśmy, został nam jeden najważniejszy :) ale na razie musi poczekać :)

    niestety na endokrynologu się nie znam, nigdy nie miałam z nim do czynienia, więc nie pomogę.

    Madziula, przykro mi, że masz takie przejścia, ale jak to mówią "co nas nie zabije, to nas wzmocni" :) baby są silne więc damy radę :)


    Dzięki JaJaga mam nadzieję że to się skończy na tym że w sierpniu lekarz powie że mogę starać się dalej o dziecko no ale zobaczymy... 28 lipca umówiłam się kontrolnie do innego gin za darmo na usg bo do 18 sierpnia nie wytrzymam. zobaczymy co po 2 tyg będzie z ta torbielą

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego