Forum Starając się - ogólne Starania dłużej niż 1 rok
Odpowiedz

Starania dłużej niż 1 rok

Oceń ten wątek:
  • wombi Autorytet
    Postów: 3841 2477

    Wysłany: 16 lipca 2015, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do owulacji piłam jedną lampkę wina codziennie plus migdały wcinałam i endometrium piękne grubaśne urosło :)

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 16 lipca 2015, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również piłam od 3 dc lampke winka az do dnia owu :)migdały +suszone morele :P

    ale ostatnio już ani na wino nie mogę patrzeć, ani na migdały, więc olałam już to wmuszanie sobie tych specyfików. A w tym cyklu z CLO, też nie brałam dodatkowo NIC a endo 12mm :)

    Madziulla lubi tę wiadomość

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • A-nisia Autorytet
    Postów: 341 186

    Wysłany: 16 lipca 2015, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może mój alkoholizm do owulacji bedzie rozgrzeszony :) :)

    wombi lubi tę wiadomość

    ex2banlianb8bcf2.png
  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 360

    Wysłany: 16 lipca 2015, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku w ogóle uwazalam, żeby nie pic alkoholu, nawet hibiskusa balam sie pic. Teraz ani lampka wina, ani hibiskus ani nawet opuszczanie folika mi nie straszne :) ale wiadomo- wszystko z umiarem. Czego byscie nie jadly- smacznego i na zdrowie ciąży:)

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • wombi Autorytet
    Postów: 3841 2477

    Wysłany: 16 lipca 2015, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zdycham. Wróciłam z biegania strasznie głodna i na szybko zjadłam kiełbasę, pestki dyni, truskawki i cole. Teraz będę umierać ;) bleee

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 360

    Wysłany: 17 lipca 2015, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina - witam i szybkiego zajścia życzę :)

    Dziewczynki ja się żegnam z Wami na razie. Zaczyna mi się intensywny czas zajęciowy, a to sprzyja oderwaniu się od myśli o ciąży :)

    P.s. piekę dziś jagodzianki ;))

    wombi lubi tę wiadomość

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • wombi Autorytet
    Postów: 3841 2477

    Wysłany: 17 lipca 2015, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanko, do zobaczenia, daj znać co u endokrynologa.
    Mi maż dzisiaj przywiezie jagodziankę :D

    Musze się Wam pochwalić, TSH spadło do 2,04 huraaa :):):) oby się utrzymało albo bardziej spadło :D

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • A-nisia Autorytet
    Postów: 341 186

    Wysłany: 17 lipca 2015, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanko ale wróć do nas!

    Wombi: super :) to trzymamy kciuki za TSH!

    Vaina witaj!

    hmm jagodzianki :):) ale mi zrobiłyscie smaka :D ale do jutra nic z tego bo jestem uwięziona na dyżurze do rana:/

    ex2banlianb8bcf2.png
  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 17 lipca 2015, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja mam na imię Jagoda :) jagód nie lubię ale w wydaniu jagodzianki to i owszem :P

    Tulipanko! 3mam kciuki, abyś znalazła spokój i nadzieję :)

    asbyocwlyaad_t.jpg

    wombi lubi tę wiadomość

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • Tulipanka Autorytet
    Postów: 490 360

    Wysłany: 17 lipca 2015, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokrynolożka super,dostałam euthyrox:)

    wombi lubi tę wiadomość

    Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • KeepCalm Autorytet
    Postów: 1354 1217

    Wysłany: 17 lipca 2015, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodzianki... ! ajjjjj jedna z najpyszniejszych rzeczy na swiecie jak ja za nimi tesknie:p
    mi wyszlo tsh 4 ..wiem ze na granicy ale myslalam ze ok? jeszcze ne bylam u lekarza z wynikami .

    2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • zuza1212 Ekspertka
    Postów: 823 89

    Wysłany: 18 lipca 2015, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    robilyscie badania na przeciwciala tarczycowe? mi to zrobili jak teraz poronilam podobno maja ogromne znaczenie nie znam sie na tym, ale jak mialam mozliwosc to sie poddalam badaniu :P, na szczescie mi ich nie wykryli

    09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

  • wombi Autorytet
    Postów: 3841 2477

    Wysłany: 18 lipca 2015, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KeepCalm tsh masz zdecydowanie za wysokie, powinno być ok 1,5 dla staraczek. Przy takim tsh jak Twoje powinno się też sprawdzić ft3 i ft4

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • KeepCalm Autorytet
    Postów: 1354 1217

    Wysłany: 18 lipca 2015, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze czakam na te badana z dnia 23 zeby isc do nowej lekarki ale przeciez wy sie juz super na tym znacie!
    tsh 4,00
    t3 88
    t4 6,67
    ft4 1,05
    fsh 8,71
    lh 11,4
    17 beta estradiol 33,6

    ... ?

    2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • wombi Autorytet
    Postów: 3841 2477

    Wysłany: 18 lipca 2015, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    podaj normy dla ft3 i ft4

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • zuza1212 Ekspertka
    Postów: 823 89

    Wysłany: 18 lipca 2015, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po @ po lyzeczkowaniu i przed chwila zrobilam test ciazowy i ku mojemu zdziwieniu test ciazowy pozytwyny jak to mozliwe :/ spotkalyscie sie z taka sytuacja? u mnie zawsze musi sie cos dziac :/

    09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

  • JaJaga Ekspertka
    Postów: 380 87

    Wysłany: 18 lipca 2015, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, a może zapytaj lekarza jak długa utrzymują się hormony ciążowe po poronieniu? Ja się na tym nie znam, a wolałabym zaufać specjaliście niż koleżance z forum. :) POwiedz mu/jej że się boisz, że hormony Ci się rozregulowały i przy kolejnej próbie będzie to miało wpływ...

    Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • KeepCalm Autorytet
    Postów: 1354 1217

    Wysłany: 18 lipca 2015, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    t3 88 a norma (84-172)
    ft4 mam 1.05 a norma (0,8-1,9)

    2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • wombi Autorytet
    Postów: 3841 2477

    Wysłany: 18 lipca 2015, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to bardzo słabiutko, oba wyniki powinny być w 50% normy a u Ciebie jest ft4 22,7% a t3 6,6%
    Powinnaś koniecznie poradzić się endokrynologa

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lipca 2015, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede wszystkie hormony robic w przyszłym tyg. W tym tez tarczycowe. Ciekawe co u mnie wyjdzie.
    poprzednie wyniki:

    Badania 3 mies przed poronieniem:
    -Prolaktyna 16,7 ng/ml (norma 5-23ng/ml)
    -Estradiol 97 pg/ml nie mam norm podanych
    -Progesteron 7,50 ng/ml nie mam norm podanych
    -TSH 2,370 ľIU/ml (norma 0,27 - 4,2)
    -FT4 1,13 ng/dl(norma 0,93 - 1,7)
    -Glukoza 89 mg/dl (norma 70-99)

    Badania 2 mies po poronieniu
    -Prolaktyna 22,7 ng/ml (norma 5-23ng/ml)
    -Estradiol 131,0 pg/ml nie mam norm podanych
    -Progesteron 15,72 ng/ml nie mam norm podanych
    -TSH 1,160 ľIU/ml (norma 0,27 - 4,2)
    -FT4 1,32 ng/dl(norma 0,93 - 1,7)
    -Glukoza 89 mg/dl (norma 70-92)

    Oba badania były robione w 21 dniu cyklu. co o nich myślicie?

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego