X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania na "własną rękę " tabletki,zioła...
Odpowiedz

Starania na "własną rękę " tabletki,zioła...

Oceń ten wątek:
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    U mnie @ sie zbliża, szyjka już nisko i otwarta więc na pewno będzie ale mimo to sie ciesze bo chociaż wiem na czym stoje😊
    Normalnie aż ja sprawdziłam co "słychać w środku " nie wiem nie znam się ale pogrzebałam w necie szyjka mówi że ciotka jedzie🙈 oby do okresu.(może głowa będzie spokojniejsza)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 14:22

KaJa lubi tę wiadomość

• KaJa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Normalnie aż ja sprawdziłam co "słychać w środku " nie wiem nie znam się ale pogrzebałam w necie szyjka mówi że ciotka jedzie🙈 oby do okresu.(może głowa będzie spokojniejsza)

Czasami jest ciężko wyczuć nawet jeśli sie ją długo obserwuje ale przed okresem akurat zawsze jest taka sama nisko i od razu wiadomo ;p u mnie sie jeszcze nie zaczęło krwawienie a już jade na przeciwbólowych, coś czuje że to będzie najgorszy okres w moim życiu i przeleże go w wannie😆
    Byłam tylko kupić zaopatrzenie na ten trudny czas i naszły mnie przemyślenia ile to baba musi wydać na tampony, podpaski itp 😱 to te 30zł na miesiąc to jest takie minimum jak sie ma taką obfitą @ jak ja😳 to ja mniej za internet płacę a mam go na każdy dzień a nie tylko na 5 w miesiącu🤣

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Czasami jest ciężko wyczuć nawet jeśli sie ją długo obserwuje ale przed okresem akurat zawsze jest taka sama nisko i od razu wiadomo ;p u mnie sie jeszcze nie zaczęło krwawienie a już jade na przeciwbólowych, coś czuje że to będzie najgorszy okres w moim życiu i przeleże go w wannie😆
    Byłam tylko kupić zaopatrzenie na ten trudny czas i naszły mnie przemyślenia ile to baba musi wydać na tampony, podpaski itp 😱 to te 30zł na miesiąc to jest takie minimum jak sie ma taką obfitą @ jak ja😳 to ja mniej za internet płacę a mam go na każdy dzień a nie tylko na 5 w miesiącu🤣
    Oj to fakt ja " higieniczne zapasy" w PL właśnie tampony na rok itd🤣
    Ja musiałam się zdrzemnąć bo ciągle walczę z przeziębieniem i zaczęłam plamić brązowo 🤷‍♀️znów 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 18:27

• KaJa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to przeziebienie troche Ci rozregulowało cykl. Ważne żebyś szybko wyzdrowiała i jeśli @ by przyszła to będziesz mogła zacząć nowy cykl staran😁😊

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Może to przeziebienie troche Ci rozregulowało cykl. Ważne żebyś szybko wyzdrowiała i jeśli @ by przyszła to będziesz mogła zacząć nowy cykl staran😁😊
    Hej!
    To na pewno przeziębienie i duphaston jeśli liczyć od wczoraj to @ przyszla 10 dnia po odstawieniu. A @ sie rozkręca nie taka jak zawsze ale to dlatego że pierwszy miesiąc cokolwiek lykam😀🤦‍♀️
    Miłego dnia ❤

KaJa lubi tę wiadomość

• KaJa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie sie wolno rozkręca, na razie bardziej to takie mocniejsze plamienie ale jeśli to był cykl bezowulacyjny to już tak zostanie. Zawsze w tych bezowulwcyjnych cyklach mam skąpe miesiączki i trwają 2-3 dni a nie 5 jak zawsze. Natomiast ból pleców nadal mi dokucza i właśnie ide z powrotem do łóżka z termoforkiem😅 niech @ nam szybko leci i działamy dalej😁

Miłego dnia😊

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊 Mogę do was dołączyć? Jestem po 3 stratach. Oby dwie puste jajo w 8tc. Trzecie tydzień temu ciąża biochemiczna. Mam mutacje mthfr 667C i 1298A hetero oraz Pai 4G/5G. Biorę Wit d3 2000j, Metafolin 600mg. W środę wizyta u nowego lekarza więc zobaczymy jaki plan dla nas będzie miał. Chciałabym zacząć brać olej z wiesiołka i czarnuszki? Co jeszcze polecicie? I z jakiej firmy to będę wdzięczna 😊

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki 🍀✊😍

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊 Mogę do was dołączyć? Jestem po 3 stratach. Oby dwie puste jajo w 8tc. Trzecie tydzień temu ciąża biochemiczna. Mam mutacje mthfr 667C i 1298A hetero oraz Pai 4G/5G. Biorę Wit d3 2000j, Metafolin 600mg. W środę wizyta u nowego lekarza więc zobaczymy jaki plan dla nas będzie miał. Chciałabym zacząć brać olej z wiesiołka i czarnuszki? Co jeszcze polecicie? I z jakiej firmy to będę wdzięczna 😊

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki 🍀✊😍
    Witaj LILI!🙂
    Przykro mi że straciłaś ciąże😔
    Ja biorę Ovulomed Max,Miovelia Nac,Castangus, ditD3,olej z wiesiołka, kwas foliowy zastanawiam się nad Aspiryną.

U mnie 3 dzień @ a tu cisza. Wygląda na to że już po okresie w życiu tak krótko nie miałam 🤣 W sumie to @ miałam jeden dzień bo zaczęło się w niedzielę wieczorem,wczoraj coś tam leciało a dziś nic🤦‍♀️
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 12:18

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Witaj LILI!🙂
    Przykro mi że straciłaś ciąże😔
    Ja biorę Ovulomed Max,Miovelia Nac,Castangus, ditD3,kwas foliowy zastanawiam się nad Aspiryną.

U mnie 3 dzień @ a tu cisza. Wygląda na to że już po okresie w życiu tak krótko nie miałam 🤣 W sumie to @ miałam jeden dzień bo zaczęło się w niedzielę wieczorem,wczoraj coś tam leciało a dziś nic🤦‍♀️
    Miłego dnia!
    Cześć Ulka 😊 to ładnie jesteś obstawiona, poczytam na co są te witaminy 😁No to rzeczywiście podejrzany ten okres coś 🤔 a testujesz? Bo może być niespodzianka ✊😁

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Ulka 😊 to ładnie jesteś obstawiona, poczytam na co są te witaminy 😁No to rzeczywiście podejrzany ten okres coś 🤔 a testujesz? Bo może być niespodzianka ✊😁

Nie ukrywam trochę działam na oślep ale może akurat coś pomoże 😀
    Nie już nie robiłam. Po tym plamieniu przestały też boleć cycki więc bez sensu😀

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Nie ukrywam trochę działam na oślep ale może akurat coś pomoże 😀
    Nie już nie robiłam. Po tym plamieniu przestały też boleć cycki więc bez sensu😀

Eh rozumiem. Wkoncu musi się udać trzymam kciuki ✊ ja też właśnie szukam czegoś na własną rękę. Wprowadzam zdrowe odżywianie,
    Więcej ruchu 😁 a badałaś immunologie?

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Eh rozumiem. Wkoncu musi się udać trzymam kciuki ✊ ja też właśnie szukam czegoś na własną rękę. Wprowadzam zdrowe odżywianie,
    Więcej ruchu 😁 a badałaś immunologie?
    Tak badaliśmy oboje. Wynik ok. Wszystkie wyniki mamy ok zero przeciwskazań a jednak ciągle nic🤷‍♀️
    Nikt otwarcie nam nigdy tego nie powiedział ale gin oznajmił nam swoje domysły 2 lata temu " być może to bezpłodność idiopatyczna wtórna " u mnie bo mam córkę. (Mąż nigdy nie miał dzieci, ale od kąd jesteśmy razem czyli 9 lat ,2 razy byłam w ciąży,bez szczęśliwego zakończenia)

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Tak badaliśmy oboje. Wynik ok. Wszystkie wyniki mamy ok zero przeciwskazań a jednak ciągle nic🤷‍♀️
    Nikt otwarcie nam nigdy tego nie powiedział ale gin oznajmił nam swoje domysły 2 lata temu " być może to bezpłodność idiopatyczna wtórna " u mnie bo mam córkę. (Mąż nigdy nie miał dzieci, ale od kąd jesteśmy razem czyli 9 lat ,2 razy byłam w ciąży,bez szczęśliwego zakończenia)

No to ciężko powiedzieć co by jeszcze zrobić 🤔 nasienie z pewnością też zrobiliście.. Wiem łatwo powiedzieć .. Ale najlepiej nie myśleć o ciąży i sama się przytrafi w odpowiednim momencie. Tego ci życze 🤗

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Jaka tu cisza! Ci u Was?
    Ja w końcu po przeziębieniu doszłam w końcu do siebie.
    W piątek mąż zorganizował nam romantyczny wieczór, drinki,świeczki, kwiaty, kąpiel i sex do białego rana. Jak mi tego było trzeba!❤
    Wg zastanawiam się czy nie dorzucić sobie jeszcze acard. Brała może któraś z Was? Naczytałam się że takie super moce ma🙈
    Miłego niedzieli 😘

• KaJa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie @ sie skończyła ale jeszcze 3 dni plamiłam. Od tego cyklu zaczynam mierzyć temperature i zastanawiam sie nad testami owu ale chyba je odpuszcze bo boje sie, że wpadnę w rutyne a tego nie chce😜 ogólnie dziwny był ten okres bo czułam sie normalnie jak w ciąży🤣 mój organizm wariuje całkowicie hahah
    Przez ostatnie dni chodziłam naburmuszona i wszystko mi śmierdziało, mame opierdzieliłam co za okropny szampon kupiła bo tak nieładnie pachnie. Dezodoronat też przestał mi sie podobać a zawsze kupuje ten sam bo mi sie podobał zapach🤣
    Ciesze się jednak, że przyszła @ i póki co starania odkładam bo chce porobić te badania ale to dopiero po następnej @ żeby troche organizm wrócił do normy😆

Ulka, każdy dzień powinien tak wyglądać 😁 ja myśle, że jakby odpuścić i spędzać tak miło wieczory jak Ty ostatnio z mężem to od razu by sie sypały dwie kreski😁

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Hej,
    U mnie @ sie skończyła ale jeszcze 3 dni plamiłam. Od tego cyklu zaczynam mierzyć temperature i zastanawiam sie nad testami owu ale chyba je odpuszcze bo boje sie, że wpadnę w rutyne a tego nie chce😜 ogólnie dziwny był ten okres bo czułam sie normalnie jak w ciąży🤣 mój organizm wariuje całkowicie hahah
    Przez ostatnie dni chodziłam naburmuszona i wszystko mi śmierdziało, mame opierdzieliłam co za okropny szampon kupiła bo tak nieładnie pachnie. Dezodoronat też przestał mi sie podobać a zawsze kupuje ten sam bo mi sie podobał zapach🤣
    Ciesze się jednak, że przyszła @ i póki co starania odkładam bo chce porobić te badania ale to dopiero po następnej @ żeby troche organizm wrócił do normy😆

Ulka, każdy dzień powinien tak wyglądać 😁 ja myśle, że jakby odpuścić i spędzać tak miło wieczory jak Ty ostatnio z mężem to od razu by sie sypały dwie kreski😁
    KaJa może to tak "sezon " na dziwne okresy🤣 u mnie zamiast okresu były 2 dni lekkiego plamienia.
    My z mężem często robimy sobie takie wieczory tzn przynajmniej 2 razy w miesiącu a te wieczory zaczynają się w piątek ( w piątek popołudnie, wieczór i noc w łóżku)i kończą w sobotę albo w niedzielę( na zasadzie " bierz mnie tu i teraz")jak córka wraca do domu od ojca😀
    Nawet nie warto się ubierać 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2021, 10:02

KaJa lubi tę wiadomość

• Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dziś 11 dc i zauważyłam dziś przy badaniu że mi szyjka bardzo poszła do góry i zrobiła się miękka, a do wczoraj wszystko bylo nisko, twardo i zamknięte. Czy możliwe że na dniach będę mieć owu? Śluzu płodnego nie mam jak na razie wiec wątpię. Tym bardziej że zawsze miałam owulację w okolicach 23 dc. Co prawda pije od tego cyklu zioła sroki nr 3 ale nie sądzę żeby aż tak mi cykl skróciły tym bardziej że pije je dopiero tydzień 😂

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Co u Was słychać? Jak cykle😀

• KaJa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na owu, wydaje mi sie że będzie wyjątkowo wcześnie jak na mnie tzn tak do 20dc. Ciekawe czy ziółka i inofem tak podziałały a biore drugi cykl dopiero. Zobaczymy co to będzie bo ten cykl odpuściłam, nie mierze tempki, testów nie robie i tylko często jest ❤😜 szykuje sie zmiana mieszkania więc coś mi zajmie głowe. A co tam u Was?😊

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie dziś pik lh według testow, kiedy można się spodziewać owulacji? Czy faktycznie dopiero w ciągu 24-36 godzin? Ostatnie ❤️ były w niedzielę więc nie wiem czy coś będzie z tego cyklu bo mąż w trasie i wróci dopiero w piątek ehh...

Ka Ja u mnie ziółka też chyba przyczyniły się do wcześniejszej owulacji bo wygląda na to, że będzie w 21 dc a zazwyczaj mam w 24 dc. Może to przypadek a może rzeczywiście działają 🤭 i na pewno wpłynęły pozytywnie na śluz bo miałam go mega dużo już od 17 dnia cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 00:18

Miasa, KaJa lubią tę wiadomość

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ