X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..

U mnie też cyrki.. dziś 21dc a ja jeszcze owu nie miałam.. porazka.. to 2 miesiąc kiedy się nie staramy i drugi który znów będzie się ciągnął w nieskończoność.. o co chodzi... ? Przecież zawsze miałam regularne cykle co 28 max co 30dni...

Wybaczcie,że nie odp na posty innych tylko tak o sobie.. Niedługo będę na bibieżą;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bieżąco miało być hehe *

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a może bezowulacyjny się trafił?? Ja w sumie nie miałam nigdy owu później niż ten 14dc tak mnie się zdaje :/
    My cały czas rozkminiamy swoje domek. I zaczynam myślęc że może i 3 pokoje nam wystarcza :( tesciu nam podpowiada żeby najpierw mieć mieszkanie a potem się budowac za jakis czas.
    Ja chcialam już te 4 pokoje ale w sumie po co mi :( :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ci powiem po co ci te 4 pokoje- 1 sypialnia twoje krolestwo, 2 dziecinny krolestwo syna, 3 dzienny, salon czy goscinny, bardzo przydaje sie taki pokoj, no i 4 dla maluszka, przeciez ten starszy niedlugo dziewczyny bedzie przyprowadzal i po co mu mlodsze rodzenstwo, moze jeszcze siostra pepla.

Paula_071 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nie znam twojego tescia sle jakbym ja mojego sluchala to dobrze bysmyna tym nie wyszli. Oni msja inny tok rozumowania. A tesciowa wrozy nam nieszczęścia i biede i wszystko co najgorsze bo maz do kisciola nie chodzi. I wez tu nie zwarjuj i zyj normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy dziś oglądać bliźniaka co ma 4 pokoje. Ale byśmy musieli ogarnąć kasę na już a to jest raczej niemożliwe.. No chyba że staniemy na rzesach. Bliźniak ma 4 pokoje :D raz się żyje. Jeśli dadzą nam szansę bo ktoś już był oglądać i jest ponoć zdecydowany ale nie ma nic na papierze, to stanę na głowie i kasę będę kombinować.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender - ja bym poczekała do kolejnego USG. Myślę, że jednak może być dobrze czego Ci życzę :).

I to prawda, że każda ciąża jest inna i daje inne objawy. W pierwszej starconej ciąży bolały mnie cycki ( gdzie nigdy mnie nie bolą), w kolejnych brak bólu cycków :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 10:37

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny czasem trzeba sobie pojęczeć. W sumie po to tu jesteśmy, aby jedna mogła wyżalić się reszcie ;)
    Co do domku to my kupiliśmy najpierw mieszkanie, tak nam radzili wszyscy dookoła i teraz jakbym chciała w końu wymarzony dom to jest to znacznie trudniejsze do zrealizowania, bo musiałabym to mieszkanie sprzedać by mieć na budowę domku, a wtedy gdzie mam w międzyczasie mieszkać? Haha

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi tu armate, wsadze wszystkich i wszystko do srodka i wysadze w kosmos. I caly ten PMS razem ze wszystkim. Juz i mezowi się dzis dostało, moj stary samochod zmienil garaz, wyjechac ciężko bo poobstawiany slupkami i skrzyniami i jeszcze wspomaganie mu poszlo, nie dalam rady dzis wyjechac. A barki i rece mnie bolą od tej kierownicy.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina co do domu/segmentu/blizniaka to uwazam,zr warto!my z mezem mielismy 2pokojowe mieszkanie w stolicy. Zaczelismy ogladac segmenty pod Warszawa i okazalo sie,ze mozemy za cene mieszkania 48metrowego kupic 113metrow z malym 40metrowym ogrodkiem! Tyle ze w stanie surowym wiec trzeba bylo nam wziac kredyt na 100kawalkow zeby zrobic caly dom i troche dolozyc do kupna bo nam troszke zabraklo.i teraz tak naprawde placimy sobie "czynsz" jako rate kredytu i zyjemy sobie majac duzy salon z kuchnią,na pieteze 3male ale sa pokoiki i jeszcze uzytkowe duze poddasze! I to byla najlepsza decyzja na calym swiecie. Z mieszkania w Warszawie dojezdzalam do pracy tak w 20min a teraz z domu do pracy dojezdzam 20-30min wiec elegancko! (Dodam,ze nie zmienilam pracy jehehe).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś oglądać. Dom jest do jakiegoś tam remontu ale ogólnie w stanie dobrym. Ogród ma ok 80 metrów albo i więcej. Metraż 110. 4 pokoje no idealnie. Kombinujemy.

Urszulka89, Emrica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no to myslcie i dzialajcie. Powodzenia.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Lavender - ja bym poczekała do kolejnego USG. Myślę, że jednak może być dobrze czego Ci życzę :).

I to prawda, że każda ciąża jest inna i daje inne objawy. W pierwszej starconej ciąży bolały mnie cycki ( gdzie nigdy mnie nie bolą), w kolejnych brak bólu cycków :P
    Zobaczymy. Szansa jest mała ale jakaś minimalna jest.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina kombinujcie ;) . Ja kupiłam działkę. Będzie albo dom... Albo inwestycja na przyszłość.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 24dc...i chociaz nie chce to i tak sie łudzę i mysle "a moze los splata figla i beda 2kreseczki". Jejuuu jakie to trudne.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi temp.wcale nie spadla, piersi przestaja bolec, zrobilam test 10 ale bialo i mam ostatnio koszmarne noce, bardzo sie poce, budze sie, jakies glupie sny a dzis to obudzilam sie przed 3, nie wiem czy to mi sie snilo czy naprawde ale tak jakby ktos pukal w szybe z zewnatrz. Dlugo po tym zasnąć nie moglam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak piekny wykres ze az zal ze nic z tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP trzymam kciuki za dwie kreski. U. Mnie te same objawy co zwykle czyli nogi bolące.. :/

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy tez te same czyli bolace jak zwykle cycki przed @. Nic wiecej.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    ja dzisiaj rozpoczynam 17 cs. Czuję się "super". jechałam rano autobusem i zastanawiałam się czy jest sens ładować całą kasę na klinikę...mam tysiąc myśli jednocześnie. Może lepiej kupić lepszy samochód i mieć na przyszły rok na wakacje i darować sobie te wszystkie badania, zabiegi...z drugiej strony jak mam sobie powiedzieć: "dość, będziesz miała tylko jedno dziecko i możesz być szczęśliwa"...czy Was też nachodzą czasem takie dylematy?

Lavende trzymam kciuki za betę! czekamy na wieści.

Za pozostałe dziewczyny, które są na końcówce cykli też trzymam kciuki :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ