X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..

U mnie też cyrki.. dziś 21dc a ja jeszcze owu nie miałam.. porazka.. to 2 miesiąc kiedy się nie staramy i drugi który znów będzie się ciągnął w nieskończoność.. o co chodzi... ? Przecież zawsze miałam regularne cykle co 28 max co 30dni...

Wybaczcie,że nie odp na posty innych tylko tak o sobie.. Niedługo będę na bibieżą;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bieżąco miało być hehe *

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a może bezowulacyjny się trafił?? Ja w sumie nie miałam nigdy owu później niż ten 14dc tak mnie się zdaje :/
    My cały czas rozkminiamy swoje domek. I zaczynam myślęc że może i 3 pokoje nam wystarcza :( tesciu nam podpowiada żeby najpierw mieć mieszkanie a potem się budowac za jakis czas.
    Ja chcialam już te 4 pokoje ale w sumie po co mi :( :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ci powiem po co ci te 4 pokoje- 1 sypialnia twoje krolestwo, 2 dziecinny krolestwo syna, 3 dzienny, salon czy goscinny, bardzo przydaje sie taki pokoj, no i 4 dla maluszka, przeciez ten starszy niedlugo dziewczyny bedzie przyprowadzal i po co mu mlodsze rodzenstwo, moze jeszcze siostra pepla.

Paula_071 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nie znam twojego tescia sle jakbym ja mojego sluchala to dobrze bysmyna tym nie wyszli. Oni msja inny tok rozumowania. A tesciowa wrozy nam nieszczęścia i biede i wszystko co najgorsze bo maz do kisciola nie chodzi. I wez tu nie zwarjuj i zyj normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy dziś oglądać bliźniaka co ma 4 pokoje. Ale byśmy musieli ogarnąć kasę na już a to jest raczej niemożliwe.. No chyba że staniemy na rzesach. Bliźniak ma 4 pokoje :D raz się żyje. Jeśli dadzą nam szansę bo ktoś już był oglądać i jest ponoć zdecydowany ale nie ma nic na papierze, to stanę na głowie i kasę będę kombinować.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender - ja bym poczekała do kolejnego USG. Myślę, że jednak może być dobrze czego Ci życzę :).

I to prawda, że każda ciąża jest inna i daje inne objawy. W pierwszej starconej ciąży bolały mnie cycki ( gdzie nigdy mnie nie bolą), w kolejnych brak bólu cycków :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 10:37

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny czasem trzeba sobie pojęczeć. W sumie po to tu jesteśmy, aby jedna mogła wyżalić się reszcie ;)
    Co do domku to my kupiliśmy najpierw mieszkanie, tak nam radzili wszyscy dookoła i teraz jakbym chciała w końu wymarzony dom to jest to znacznie trudniejsze do zrealizowania, bo musiałabym to mieszkanie sprzedać by mieć na budowę domku, a wtedy gdzie mam w międzyczasie mieszkać? Haha

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi tu armate, wsadze wszystkich i wszystko do srodka i wysadze w kosmos. I caly ten PMS razem ze wszystkim. Juz i mezowi się dzis dostało, moj stary samochod zmienil garaz, wyjechac ciężko bo poobstawiany slupkami i skrzyniami i jeszcze wspomaganie mu poszlo, nie dalam rady dzis wyjechac. A barki i rece mnie bolą od tej kierownicy.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina co do domu/segmentu/blizniaka to uwazam,zr warto!my z mezem mielismy 2pokojowe mieszkanie w stolicy. Zaczelismy ogladac segmenty pod Warszawa i okazalo sie,ze mozemy za cene mieszkania 48metrowego kupic 113metrow z malym 40metrowym ogrodkiem! Tyle ze w stanie surowym wiec trzeba bylo nam wziac kredyt na 100kawalkow zeby zrobic caly dom i troche dolozyc do kupna bo nam troszke zabraklo.i teraz tak naprawde placimy sobie "czynsz" jako rate kredytu i zyjemy sobie majac duzy salon z kuchnią,na pieteze 3male ale sa pokoiki i jeszcze uzytkowe duze poddasze! I to byla najlepsza decyzja na calym swiecie. Z mieszkania w Warszawie dojezdzalam do pracy tak w 20min a teraz z domu do pracy dojezdzam 20-30min wiec elegancko! (Dodam,ze nie zmienilam pracy jehehe).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś oglądać. Dom jest do jakiegoś tam remontu ale ogólnie w stanie dobrym. Ogród ma ok 80 metrów albo i więcej. Metraż 110. 4 pokoje no idealnie. Kombinujemy.

Urszulka89, Emrica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no to myslcie i dzialajcie. Powodzenia.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Lavender - ja bym poczekała do kolejnego USG. Myślę, że jednak może być dobrze czego Ci życzę :).

I to prawda, że każda ciąża jest inna i daje inne objawy. W pierwszej starconej ciąży bolały mnie cycki ( gdzie nigdy mnie nie bolą), w kolejnych brak bólu cycków :P
    Zobaczymy. Szansa jest mała ale jakaś minimalna jest.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina kombinujcie ;) . Ja kupiłam działkę. Będzie albo dom... Albo inwestycja na przyszłość.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 24dc...i chociaz nie chce to i tak sie łudzę i mysle "a moze los splata figla i beda 2kreseczki". Jejuuu jakie to trudne.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi temp.wcale nie spadla, piersi przestaja bolec, zrobilam test 10 ale bialo i mam ostatnio koszmarne noce, bardzo sie poce, budze sie, jakies glupie sny a dzis to obudzilam sie przed 3, nie wiem czy to mi sie snilo czy naprawde ale tak jakby ktos pukal w szybe z zewnatrz. Dlugo po tym zasnąć nie moglam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak piekny wykres ze az zal ze nic z tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP trzymam kciuki za dwie kreski. U. Mnie te same objawy co zwykle czyli nogi bolące.. :/

• pap86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy tez te same czyli bolace jak zwykle cycki przed @. Nic wiecej.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    ja dzisiaj rozpoczynam 17 cs. Czuję się "super". jechałam rano autobusem i zastanawiałam się czy jest sens ładować całą kasę na klinikę...mam tysiąc myśli jednocześnie. Może lepiej kupić lepszy samochód i mieć na przyszły rok na wakacje i darować sobie te wszystkie badania, zabiegi...z drugiej strony jak mam sobie powiedzieć: "dość, będziesz miała tylko jedno dziecko i możesz być szczęśliwa"...czy Was też nachodzą czasem takie dylematy?

Lavende trzymam kciuki za betę! czekamy na wieści.

Za pozostałe dziewczyny, które są na końcówce cykli też trzymam kciuki :)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ