Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do "straconych" cykli to pewnie u mnie ten taki bedzie. Rwiemy jablka, dopiero tydzien a zbior trwa jakieś 4 tyg. a moj mąż juz jest zmęczony, wstaje o 5 rano, je w biegu i przychodzi do domu ok.22. Dzis mu mowie ze moze jakies ❤ ale on bez entuzjazmu do tego. Ja mam gorzej w truskawki, on na jesieni.
-
Iza34 wrote:Co do "straconych" cykli to pewnie u mnie ten taki bedzie. Rwiemy jablka, dopiero tydzien a zbior trwa jakieś 4 tyg. a moj mąż juz jest zmęczony, wstaje o 5 rano, je w biegu i przychodzi do domu ok.22. Dzis mu mowie ze moze jakies ❤ ale on bez entuzjazmu do tego. Ja mam gorzej w truskawki, on na jesieni.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas z mężem też czasem ciężko się zgrać, bo on pracuje na zmiany i czasem jak owulka to trzeba robić po nocach
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Ja dzis do męża powiedzialam ze czuje się taka "zawieszona". Ciagle na cos czekam.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ciagle czekam na to "lepsze" cokolwiek by to znaczylo. Po prawie 4 latach staran juz nic mnie nie "ogranicza", nawet alkohol z umiarem wypije w drugiej polowce, jedynie co to nie biore takich silnych lekow jak dexak czy ketonal. W tej chwili odprężenia potrzebuje a nie mam jak, lubie włożyć sluchawki do uszu i posluchac muzyki a teraz nie mam jak, glupie, wiem ale ciagle czuwam jak zajac pod krzaczkiem, nawet w nocy, pisalam ze babcia meza chora, czasami jak cos sie jej dzieje to wola albo wali w kaloryfer, i teraz kazde pukniecie stawia mnie do pionu. Nawet firanki powiesilam bo nie bylo poranka zeby ptaki mi w szyby nie walily (tak mocno uderzaly ze mialam ich odciski na szybach i trupy pod oknami) i juz o 6 stawialy mnie do pionu. No nerwicy się nabawie. W tamtym roku kazdy telefon od mamy tak stawiał mnie do pionu bo moja babcia byla chora.
-
Isia jestem twoj rocznik i chyba mam ten sam problem z endometrium (jeszcze nie zdiagnozowany na 100% bo kasy brak na odpowiedniego spwcjaliste-jestem z Wawy a tu wszystko kosztuje dwa razy wiecej niz w innym miescie
Bardzo ci kibicuje i czekam na rozne info od ciebie. Ja poszukalam na necie o nazwijmy to diecie witaminowej na to ensomwtrium ale lykam drugi miesiac suple i nie pomoglo w postaci ciazy. Jak bedziesz miala jakies nowe info to dawaj znac. Skad u Ciebie ten problem? Po mirenie? Ja stosowalam 7lat plastry evra i to chyba stad taki problem
no nie wiem. Mi najbardziej ciazy wiek-mam 32..zaraz 33..ciaza 9miesiecy..zanim sie dziecko odchowa jako tako ze 2lata to tez 34-35..ech..ale to moje zdanie.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zaczęłam w wieku 29 starania o drugie. I tak w styczniu suknie 32. Chyva się oswajam z myślą że jednak będzie jedynak. Im starszy tym mniej mi się chce to drugie. Nie wiem co możemy zrobić jeszcze nie idąc do kliniki niepłodności.. Ten mój gin za bardzo pomysłu nie ma, tak myślę.
-
Ja mam skończone 34 i nadzieję coraz mniejszą...u mojej gin nie próbuję dalej (mimo, że db z niej lekarz, ale szkoda chyba kasy, bo jako zwykły ginekolog jest ok, ale myślę, że średnio miałaby pomysł co dalej). Zobaczymy co powiedzą w klinice, ale nie nastawiam się na cud. Też chyba jak w przyszłym roku się nie uda to sobie odpusCzę, bo nie mogę wiecznie żyć w zawieszeniu. Muszę żyć dla nas, dla dziecka, które już mam. Już 17 CS i z każdej kolejnym cyklem nadzieja na powodzenie maleje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 20:34
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
U mnie jutro będzie pewnie @ bo dziś plamie. Szkoda.. nie trafiliśmy z mężem w owu jednak a troszke się ludzilam,że może jednak ...
Hugolina na ja mam podobny problem.. nie wiem czy szukać kolejnego lekarza u siebie czy odrazu do kliniki za miasto... Trochę odpoczęłam od starań i łudzę się,że może się uda bez pomocy ale pewnie tak nie będzie skoro 2,5 roku się wcześniej nie udało -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Isia jestem twoj rocznik i chyba mam ten sam problem z endometrium (jeszcze nie zdiagnozowany na 100% bo kasy brak na odpowiedniego spwcjaliste-jestem z Wawy a tu wszystko kosztuje dwa razy wiecej niz w innym miescie
Bardzo ci kibicuje i czekam na rozne info od ciebie. Ja poszukalam na necie o nazwijmy to diecie witaminowej na to ensomwtrium ale lykam drugi miesiac suple i nie pomoglo w postaci ciazy. Jak bedziesz miala jakies nowe info to dawaj znac. Skad u Ciebie ten problem? Po mirenie? Ja stosowalam 7lat plastry evra i to chyba stad taki problem
no nie wiem. Mi najbardziej ciazy wiek-mam 32..zaraz 33..ciaza 9miesiecy..zanim sie dziecko odchowa jako tako ze 2lata to tez 34-35..ech..ale to moje zdanie.
Kochana samo endometrium może cu kontrolować każdy ginekolog na NFZ rownież z monitoringiem ! Będziesz chociaż znała swój organizm i szybko wyłapujesz nieprawidłowości ... Po tych wszystkich tablach , plastrach , spiralach wraca się dłużej do równowagi aczkolwiek z synkiem zastałam w 1 cyklu bez starań po tabsach tyle ze miałam 26 lat ... Jeśli chodzi i suple to kupuje te z lepsza standaryzacja żeby mieć pewność ze w kapsułce jest to co na opakowaniu napisane ... Wiec jem olej z wiesiołka i teraz dorzuciłam dong quai ,magnez , folik , b complex , zaczęłam jeść warzywa i więcej tłuszczy tych dobrych , codziennie koktajle , zupy krem , na kolacje awokado ... Orzechy ! Będę pisała na bierząco jak sytuacja i mobitoring w tym cyklu !! Trzymam kciuki !