X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Film mi sie urwal na kanapie a obudzil klujacy bol blizny po znamieniu. Ostatnio czesto to czuje i tak sobie mysle czy wszystko wporzadku, po usunieciu tego zamiona nie bylam na kontroli, nie wiem nawet jaki byl wynik hist.-pat. I tak sobie mysle czy jakby bylo cos nie tak to dzwoniliby z przychodni? Musze sie zebrac i isc do tego chirurga w przyszlym tyg. No i umowic sie na kolejne usuwanie, tym razem juz ciecie i szwy a nie pradem dlatego zwlekam.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mysle ze by dzwonili ale wynik przychodzi po 2 -3 tyg
    Dobrze ze szwy nie mialas ale na kontrole isc powinnas
    Mi usunęli kilka znamion te na plecach mi sie rozeszly i mam blizny :(
    I mam jedna pod okiem blizne ta na szczescie jest ladna malo widoczna :) ale wynik byl rak ..tylko ze doktor mi powiedzial ze na twarzy wszystkie zmiany okreslaja jako rak i mam sie nie martwic puki nie odrasta

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie widac serducho :) trzymam za Was kciuki dziewczyny, tyle z Was po ovu, ze moze byc wysyp nowych serduszek :)

Iza34, Adele27, Urszulka89, Emrica, jangwa_maua, aLunia, karolcia87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super. Rosnijcie zdrowo. Nudnej ciąży kochana

Paula_071 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wczoraj myslalam co u ciebie. Super ze wszystko ok.

A ja jutro mam totalnie WOLNE! No moze rosol na obiad zrobie i tyle. A totalnie wolne bo nie rwiemy jablek, przerwa na odpoczynek i jeszcze pradu nie bedzie wiec nie bedzie prania i odkurzania. Jest!

Paula_071 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.jestem na weekend na wycieczce.piwrwszy raz z mezem bez synka :D nalazilam sie dzis co niemiara.dzis 24dc i juz wiadomo,ze za 2-3dni @ przylezie bo dzis juz mnie boli kregoslup ledzwiowy :/ no w dupe kopane!!! To peknie 10cs...

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP nosz kurde noooo :(
    Ciebie kręgosłup a mnie te nieszczęsne nogi bolą.
    Ech. Ale u mnie to nie było nawet tych starań :/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo ale miałaś wcześniej owu więc pisalas,że szansa jest... :/

Pap a może jednak nie będzie wredoty...

A u mnie 17dc i dalej sluz się ciągnie... Boooszeee ile można.. ale dziś było <3

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę że plemniki mogą przeżyć 3/4 doby. Mój M zdechlakami strzela :P hahah

W teorii ponoć mógłby jakiś przeżyć. Ja realistka jestem także nie Mam złudzeń.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek dzwonie do gina i umawiam na jakis 9dc(zalezy jak sie pojawi @) i chce zeby M zrobil do tego czasu badanie i wynik mial.pewnie na poczatek minitoring czy mam owu i co z tym endometrium.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    U mnie widac serducho :) trzymam za Was kciuki dziewczyny, tyle z Was po ovu, ze moze byc wysyp nowych serduszek :)

Gratulacje! <3

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja nie wierzę że plemniki mogą przeżyć 3/4 doby. Mój M zdechlakami strzela :P hahah

W teorii ponoć mógłby jakiś przeżyć. Ja realistka jestem także nie Mam złudzeń.

Mogą nawet do 7 dni w dogodnych warunkach :p

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • manieczka1 Nowa

Wysłany: 6 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje :)
    Ja też bym musiała zrobić taki przegląd znamion, mąż w sumie też. A to na NFZ normalnie do dermatologa czy jak? Usuwanie też wtedy za free?
    Ja padam na ryjek, byłam dziś z synkiem na urodzinach jego koleżanki, głowa mi pęka od tego hałasu ;) a i brzuch już daje o sobie znać...tempka już w dół więc jutro lub pojutrze rozpocznę nowy cykl kochane, zatem w Was nadzieja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 21:03

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Gratulacje ;)

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza myślę ze należy sie Tobie to wolne odpoczniesz sobie wkoncu :)

Manieczka te znamiona mozna na NFZ usunąć i zbadac ale musisz miec skierowanie od rodzinnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczka idziesz do lekarza rodzinnego, prosisz o skierowanie do chirurga i usuwasz na nfz za free. Tylko dobrze sie zorientować czy poradnia usuwa "prądem" bo te mniejsze tak mozna, mi zostały same duże juz pod skalpel i ze szwami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole wiele osób jest zdziwionych ze znamiona mozna usuwac na nfz, wszyscy mydla ze tylko prywatnie a to kosztuje ze 150zl/szt. Ja pozbylam sue juz ze 20 szt. I jeszcze mam od groma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją corcie znow cos bierze. Do tej pory nie byla najzdrowsza ale chodzila do szkoły a teraz czuje ze to cos powazniejszego.

Sluchajcie, wydaje mi sie ze my jako rodzice mamy prawo decydowac z kim spotyka, bawi sie nasza corka, tak? Mamy prawo powiedziec tesciowej ze nie zyczymy sobie aby nasza corka spotykala sie z dziewczynka z sasiedztwa? A co jak tesciowa ma to w d... i jeszcze kaze mojej corce nie przyznawac sie ze sąsiadka byla pod naszą nieobecnosc? Uwazamy ze to nie jest najlepsze towarzystwo dla naszej corki a mimo to jak nas nie ma tesciowa ta dziewczyne (jest sporo starsza od naszej) sprasza bo wtedy sama ma swiety spokoj i nie musi zajmowac sie wnuczka.

• NIKA833 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Ty jestes matką i jesli masz jakieś wątpliwosci co do kolezanek corki to porozmawiaj z teściową ze sie Wam to nie podoba i nie zyczysz sobie zeby zapraszala tą dziewczynke do Twojej corki :)
    Grzecznie ale stanowczo zaprotestuj

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano tak wlasnie zrobilam, powiedzialam tak tesciowej a ona i tak swoje zrobila. Z wygody dla niej samej.

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ